Mille Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 hayır bak diyorumki ben Atatürk bir anlatılsın abartılsın hattaki dikkatlerini çeksin ama yurdu kurtardı denip geçmesin neler yaptığı gösterilsin silah arkadaşlarıda anlatılsın Atatürkü simge haline getirmesinler beyni yıkanıyor demiyorum ayrıca ben sadece simgeleştiriyorlar diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 simgeleşsin sana ne zararı var anlamadım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Bana değil sanada zararı var Atatürkçüyüm diyip nerede doğduğundan yurdu kurtardığınından başka bişey bilmeyen insanlarla yaşamak ister misin hatta onlar tarafından yönetilmek filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 ne bilmek istiyosun Ataturk hakkinda? aha iste magazin gencleri nasil etkiliyo, karismayin arkadasim Atamin ozel hayatina. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Fistan simgeleşmesinin şöle bi zararı var, simleleşincei dokunulmaz olunca bi araç olarak kullnılabiliniyo, yanı akp hükümet larak biz devletin tepesindeyiz ve atatürkcüyüz diye biliyo. İnsanlar Atatürkcülük adında gencleri peşinden sürükliyebiliyo. geriye tartışıcak düşünücek bişey bırakmazsan, birileri Atamızı alıp kendi işine geldiği gibi kullanabiliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 her iş bitti bir Atatürk'mü kaldı. ulusalcı liboşların yeni takıntısı Atatürkçülük oldu. fistanın dediği gibi bokunu yiyin pls. [ Mesaj 14 March 2007, Wednesday - 00:20 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 ilkokul çocuğu dediğin şeyi biraz abartıyor musun, yoksa ben mi küçümsüyorum emin olamadım şimdi bak, ama cem yılmazın deyimiyle fotosentezle yaşar ilkokul çocuğu, düşünmek yorumlamak en iddialı alanı değildir söz konusu yaşam formunun. işte o yüzden birşeyi anlatmak istediğinde simgelerle anlatırsın, masal kahramanlarından yola çıkarsın, cin alileri mr. brownları kullanırsın. Atatürk'ten bahsederken de bir zahmet çocukta şüphe uyandırmaz, sağlıklı yorumlayamayacağı şeyleri ezberletip beynini süngerleştirmezsin =] bacak kadar çocuğa ne kadar bilgi yüklemeyi umuyorsun anlamadım ki ben =P neyse, tamam düşünce özgürlüğünün yılmaz savunucusuyuz, tamam her tür tabuya karşı olacak kadar ilericiyiz, peki karanlıkları meşalelerimizle kovacağız, oldu eşitliği o kadar ön planda tutacağız ki kendi idollerimizin bile karşısında duracağız yeri gelince ama yine de olur olmaz herşeye saldırmamak, yapılan herşeyi üstünde hiç düşünmeden eleştirmemek lazım diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Fark ettinizmi bilmiyorum ama Atatürk artık yaşamıyo, dolayısıyle onun hatırasını yaptıkalrını hayatta amacını öğretilerini korumakda bize düşüyo Bişeyi ne kadar mitleştirir ne kadar simgeleştirisniz sağa sola (görüş olarak değil mecazi anlamda) cekilmesi kullanılması o kdar kolay olur, yavaş yavaş dejenere olur kalıptan kalıpa sokulur hissettirmeden , 80 yıl önceki laiklik bambaşka bi şekilde nasıl karşımıza cıkıyosa günümzde aynı şeyi Atatürk içine yaşarız. Sİmgeleştirmek Heykele cevirmek tabiki senın benım 10 yaşıdnaki cocuğun anlamaıs için daha kolay olucaktır ama bence ilerde verilecek kayıplarıda düşünmek lazım, cunki 20 yıl sonra bügünüm abc partisi (isim vermek siyaseye fazla giriceği için vemriyorum yeterince girdim zaten) atarükcüyüz biz dediği ve bunu ciddi bi şekilde duyurduğu için 20 yıl sonra atatürkcülük onların atatürkcülük anlayışıyla benımsenmiş olacak (cocuklardan bahsetmiyorum 10 yaşındaki cocuğa Mustafa Kemal'in idealleriden bahsetmek sacma olur) cümlelerim cok düzgün olmadı afbuyurun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Mille 3 doğru vardır arkadaşım. Birincisi senin doğrun, ikincisi benim doğrum ve üçüncüsü de gerçek doğrudur. Sen bu yazdıklarınla gerçek doğruyu değil, kendi doğrunu ispatlamaya çalışmıssın malesef. Olaylara çok dar bir açıdan bakmışsın, tekdüzeye indirmişsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 uzun konu ama kısa yazıcam, girişi var çıkışı yok keza.. bir de bağnazlık diz boyu olabiliyor bu gibi konularda.bu tartışmalara fazla bulaşmadan farklı bir damara basıcam ya haydi hayırlısı. herneyse... simgeleştirmek garip bir şey.. ok. daha garibi her olayda "atam süpersin, yücesin, büyüksün" demek. Yahu adam senin onu onore etmene ihtiyaç duyuyor mu sence? Ha daha da beteri var. olur olmaz olayları Atatürkle ilişkilendirip, olur olmaz konular altına uysun uymasın Atatürk'ün sözlerini copy/paste'lemek ve yorumlarını bu doğrultuda yapmak. Yahu adam senin hiç düşüncen yok mudur? Ayrıca şu an içinde yaşadığımız her olayın cevabı "Atatürk" müdür? Yok eğer öyleyse yandı gülüm keten helva şeklinde gıcık bir laf etmem gerekecek. Bilakis bu şekilde davrananlar ailesinden ayrı yapamayan, kendi ayakları üzerinde duramayan süt çocuklarına benziyor afedersiniz.(affedilecek bi şi yazmadım ya neyse) Adam cumhuriyeti kurdu mu? Kurdu.. ülkeyi kurtardı falan.. işini bitirdi. Ee... ee si yok işte. adam işini bitirdi hocam. Sonrası için topu yeni nesile de attı. Bu bi bayrak yarışı işte.. Senin döneminin sorunlarına sen çözüm bulacaksın, kendi savaşını sen vericeksin. Yanında Atatürk, Abraham lincoln falan da olmayacak. Çözüm sensin.. Mızmızlanıp durağına koşsana ileriye.. Yok olmaz, arkadaş tarihin sarı sayfaları arasında detay arayacak bulacak "Atam ne büyüksün! Yaşasan ülke bu durumda mı olurdu? Bak Nejjla bu haberi Atam okumuş olsa çok kızardı valla... Kemikeri sızlıyordur şimdi" gibi cümleler kuracak.. Tersi de var tabii.. Atam öyle mi yaptıydı, yoksa böyle mi? Acaba nefesi kötü kokar mıydı? Kıyafetinin manşeti çok mu dışarıda? Olmamış diyor 10 üzerinden 3 veriyorum.. Sana ne be! Sen işine baksana..Mızmızlanma da ilerle be adam! Önümüz seçim sen 100sene öncesinden falan bahsediyorsun. Gelecek sene ne olacak, carry trade de bitti ekonomi ne olur, yeni dünya düzeninde Türkiye'nin rolü ne olur bunlara bakıp uygun pozisyon almak gerekirken öyle daldırmışlar kafayı kuma.. Ohh ne güzel valla.. Başka dert yok ya! Ne demek gerekiyor bu tarihin içine başını saplayıp, kıçını açıkta bırakanlara bilmiyorum. Heyyy, hışt... hareketlenin biraz be!! Hooop Ticari bekleme yapma! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Atatürk ne derse +1... bunun nedenide dusunemeyen yada yargılayamayan bırı olmam degıldır...Türk lerin ATAsının yaptıgı herseyin türklerin yararına oldugunu bilmemdir...simdi kalkıp deseki new yorku isgal edin...ugruna ölürüm sorgulamadan bu emrin..cunku kendisi ülke icin yaptıklarıyla kendini ISPATLAMISTIR.....ve bu emri veriyorsa..bizim yararımız icindir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Yazi uzun bi okuyuveriyim dedim madem adam giriste lagaluga yapmis herhalde biseyler sorgulamak istiyor dedim. ama abartmiyorum 3 paragrafa kadar dayanabildim.Tamamen laf olsun torba dolsun okuz altindaki buzaginin bokunda findik arayim hesabi yazilmis Mille sen hangi okula gittin bilmiyorum ama ben ilkokulu bitirdigimde (ortaokul dahil degildi) Ataturk un silah arkadaslarinin hepsinin adini biliyor ve hepsinin adi defterimde yaziliydi. Yine hangi okulda sana koru korune mars ogrettiler bilmiyorum ama.Ben marsi soylemeye ilk basladigimda anlaminida ogrenmistim. Ilginc bir calisma olmus tebrikler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turambarturin Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 said: Atatürk ne derse +1... bunun nedenide dusunemeyen yada yargılayamayan bırı olmam degıldır...Türk lerin ATAsının yaptıgı herseyin türklerin yararına oldugunu bilmemdir...simdi kalkıp deseki new yorku isgal edin...ugruna ölürüm sorgulamadan bu emrin..cunku kendisi ülke icin yaptıklarıyla kendini ISPATLAMISTIR.....ve bu emri veriyorsa..bizim yararımız icindir.. mustafa kemal herhalde bunları okusaydı içi ürperirdi. onun gençlik tasavvurunda kesinlikle belli önyargıları olan insanlar yoktu, kendisinin de belirttiği gibi "fikri HÜR, vicdanı HÜR nesiller" istiyordu o. "atatürk ne demiş anam ezberle ve uygula" diyen bir gençliğe sahip olduğumuz sürece bir yere varamayız. misal atatürk devrindeki devletçilik uygulamaları 1929 krizinden sonraki bir ekonomide başarılı oldu diye 2009da da aynı sistemi bire bir uygulamak atatürk ilkeleriyle çelişir zaten; unutulmamalıdır ki 6 oktan biri de devrimciliktir, ki bu da sürekli bir ilerleme öngörmektedir. şimdiki gençliğin üzerine düşen atatürke olan hissiyattan çokca etkilenip onu "taklit" etmeye çalışmak değil, onun yaptıklarının üzerine bir taş daha koymaktır. eğer yukardaki gibi bir tutum sergilenirse elbetteki bazı beyinsizler "kemalism gericiliktir" diyeceklerdir, aman dikkat oyuna gelmeyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Algılama zorlugu cekenler ıcın revizyon:.. Boyle bi tepki gelecegini bildigim bi kesim vardı elbette..herhalde beni tanısa yuzu kızarır ve acil bi özür dilenirdi ama sorun degil 70 milyon insanız 70 milyon kemalist degil...soylenmek istenen ve belirtilmek istenen Ataturke verılen guvendır..hür irade elbette gerekicektir..ama bazı zamanlar (Ataturkun baş komutanlıgı ıstemesı ve basarılı olması ki sebebide hızlı harekettir)insanlar liderlerini kosulsuz takip etmelidir..ülkenin gelecegi icin... Bugun bile doguda Bir mehmetcik komutanının emrini 2 kez dusuncek olsaydı hür iradesiyle..pkk cok daha fazla can yakardı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 sizi 301'lik insanlar sizi.. saka bi yana, konunun ortasina biraz baliklamasina girecegim konu hakkinda ki dusuncelerimi paylasmak adina.. Demek istediklerimin daha iyi anlasilmasi bakimindan biraz geriden baslayacagim , malum hassas konu.. Big Bang'den sonra toz ve gaz bulutlari Turkiye'yi yaratirken... neyse bunuda obur yana koyalim.. Insanlik tarihinin buyuk bir kisminda yonetimi elinde bulunduranlar, yonetimi kolaylastirmak, yonettigi bolgenin insanlarini kendi istekleri dogrultusunda kolayca "kullanmak" icin korku kulturunu kullandilar. Korku, insanin kendi hayatini devam ettirebilmesi icin gerekli temel unsurlardan biri oldugu icin, korkunun bireye nasil yansidigina bagli olarak, korku kulturune karsi durmasi, hem sosyalizasyondan uzaklasmak, boylece yalnizlasmak, hemde kendi hayatinin ve/veya bulundugu toplumun surekliligini riske atmaktan korkmak adina bu kulture karsi durmaktan "korkar" oldular. Bu korku ve baski kulturu bir cok sekilde tezahur edebiliyor. Ornegin, cok tanrili dinler, keza diger dinler yine bu korkuyu kullanir. Bazi toplumlar bunu yenmek adina cesitli uyanis ve baskaldirilar yapti. Aslinda reform ve ronesanslarin temelinde bunlarin yattiginida dusunurum. Fakat bu tip uyanislari toplumsal olarak gerceklestirememis bir cok toplum halen bu kulturun etkisindedir. Ataturk tanrisallastirilmasinin en buyuk sebeplerinden biride yaptigi devrimleri saglamlastirmak icindi. Ataturk hakkinda bir korku kulturu asilandi, tanrisallastirildi, boylece devrimlere karsi duran bir nevi Ataturk'e karsi durmus olacakti, Ataturk'e karsi durmakta yine bir nevi Tanri'ya karsi durmakla esdeger gorulecekti. Aslinda ozunde kotuluk tasimadigi halde sadece sorgulama maksatli "duruslar" da bir nevi bu kategoriye gireceginden, birey sosyalizasyondan kopmamak icin toplumsal dusuncenin aktigi nehrin yatagina yerlesti. Biraz toparlarsam, Ataturk bir insandi tabii ki yanlislari ve dogrulari ile bir insandi. Yaptigi devrimler ve ustun zekasi direkt ve dolayli olarak, iyi veya kotu bir cok toplumu etkilemistir. Iran'da ki molla devrimi bile Ataturk'un biraktigi izlerden etkilenmistir. yani Ataturk'un buyuklugu iyi veya kotu tartisilmaz bir gercek. Fakat onu en iyi anlayip sindirmenin yolununda, ici bos kavramlara sarilmak degil onu ozumsemek ve anlamak oldugunu dusunuyorum. Bunun icinde herkesin onu sorgulamasi gerektigini dusunuyorum. Arada tabii ki sevmedigin, duymak istemedigin catlak sesler olacaktir. Ayni sekilde o insanlarinda senin sesini catlak bulabilecegini dusun ve demokrasiye inan. Ataturk yanlis yapmis olabilir, ya da Ataturk'un 80 yil onceki politikasi simdi gecerliligini yitirmis olabilir -ki biraz tarihe ilgisi olan insan, hic bir politikanin olumsuz olmadigini gorur- onun ne yapmak istedigini anlamak, bir arkadasin dedigi gibi onu taklit etmekden, o olsaydi ne yapardi ideolojisine terfi etmeyi saglar. Ataturk'u derinlemesine anlamanin yuzlerce "gercek" Ataturk'u cikaracagina inaniyorum. Kemalizm ve Ataturkculuk cevremizde yansimalarini gordugumuz kadari ile ici bosaltilmis kavramlar haline gelmistir. Bu anlamda bu kavramlar, gercek anlamda gericilik olmasada izafi olarak gericiliktir. Cunku insanlar ozumseyip anlayip, gunun sartlarina uygun politikalar gelistirmek yerine, dedigim gibi 80 yil oncenin politikalariyla devlet yonetmek istiyorlar. Boylece bulundugun noktada kaldigin icin yeni politikalar uretmeden geride kaliyorsun. Bugun Ataturk hayatta olsa bir cok politikasini siler atardi, ki kendi zamaninda bile cok kere politika degistirmistir, cunku bir asker olmasinin yani sira cok iyi bir politikaciydi. Sivas kongresinde Amerikan mandaciligina karsi hic bir sey demeyip, hatta destekler gibi yapmasi (ingiltereye karsi yanina ortak cekmek istemesinden), daha sonra Amerika'ya karsi bolseviklerin yaninda durmasi, daha sonra bolsevikleri birakmasida hep politikaci olmasindan ileri gelir. O yuzdendir ki "az zamanda cok isler" basarmistir. Biz biraktigi son politikalardan gitmek istedigimiz icinde "cok zamanda az isler" basarir duruma geldik. Yani kisaca, Ataturk'un tanrisallastirilmasi cok yonlu, ve bir o kadar cok yonden etkisi olan bir konu. Aklimda soyleyecek cok sey var, yazinin biraz daginik oldugunun farkindayim ama onemli bazi konulara deginip ne demek istedigimi anlayabileceginizi dusundum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Atatürk tabu değildir, olsa olsa fenomendir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Atatürk'e biraz tapılıyor evet... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 her insana göre atatürk farklı öğretilmelidir. herkes aynı analtik düşünce gücüne ve özgür düşünme yetisine sahip değil malesef. ilkokul çocuğuna anlatırken tabulaştırırsın, ona yanlışlarını gösterirsen kafası karışır yavrunun. eğitim bakımından nispeten geri olan insanlarımıza anlatırken biraz daha orta yol bulunur, anlayacağı şekle indirgenerek anlatılır. özgür düşünebilen insanlara aha budur denir belgeler gösterilir, gerisini kendi yorumlar zaten. neden biz atatürkçülüğün anlaşılamamasından, bilinememesinden yakınıyoruz? anlatan yok çünkü. hani şu fildişi kuleler muhabbeti var ya, hah işte olay onun gibi. aydınlarımız malesef halk düzeyine inip anlatamışlar atatürkü. uğraşmamışlar bile belki de (bugünkü sol partilerin durumu gibi işte. anlatamıyolar dertlerini) ama halkın öteden beri zaten içinde büyütüldüğü islama yapıştırılmış arap kültürü ve şeriat tutkusu pek de güzel aktarılmış halka. atatürkçülüğü bilenler fransız tarzı kafelerinde ellerinde pipolarıyla eğrisini doğrusunu tartışırken atı alan üsküdarı geçmiş. bu arada konudan baya uzaklaştım lan ne diyoduk? ha işte atatürkün elbette yanlışları vardı, olmaması mümkünmü? mille sonuç olarak doğru demiş, atatürk tabulaştırılcak bir zat değildir. lakin halkımızın büyük çoğunluğu da bunu anlayabilecek kapasitede değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Benim anlamadigim sey biseyleri sorgulamak ihtiyaci nedendir ? Tanri sorgulaniyor Ataturk sorgulaniyor ? neden? nicin? Insanlari sinir harbina sokmaktan baska biseye gecmiyor bu sorgulamalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Sorgulanıyor çünki sorgulanmazsa tabulaşıp fanatikleri oluşuyor. Sinir harbinin nedeni bu fanatiklik zaten. Sigara içtiğini göstermemek için resimlerinden sigarayı çıkaran bir anlayış var ortada. Atatürk'ün kişiliği ya da yaşam tarzı değil fikirleridir asıl olan. Bunu ben değil Atatürk söylüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 *cık* *cık* *cık* beğenmedim tartışılan şeyleri... *söylenerek uzaklaşır* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 said: Ataturk'un buyuklugu iyi veya kotu tartisilmaz bir gercek. Fakat onu en iyi anlayip sindirmenin yolununda, ici bos kavramlara sarilmak degil onu ozumsemek ve anlamak oldugunu dusunuyorum. Bunun icinde herkesin onu sorgulamasi gerektigini dusunuyorum. işte ya anlatmak istediğim tam olarak buydu oradaki ilkokul zaten örnekti yani en basit olsun diye ayrıca evet ben ortaokuldan mezun olduğumda ne Atatürkün silah arkadaşlarının nede ona yardımcı olan insanların adı vardı defterimde o marşın anlamıda yoktu aklımda sadece sözleri vardı ve ben 2 kere okul değiştirdim ortaokulda 2sindede anlatmamışlardı belki ben çok bahtsızdım belkide sen çok şanslıydın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 said: Tanri sorgulaniyor Ataturk sorgulaniyor ? neden? nicin? blackchaos, gerçeğin düşmanı yalan değil inançtır. tabi ki sorgulayacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Tanrı konusunda gerçeğe ulaşamazsın ki. Ayrıca zamanda geriye yolculuk yapmadan ki bu da teoride bile imkansız, Atatürk hakkında da gerçeğe ulaşamazsın. Ama sorgulamak lazım en yakın gerçeğe ulaşmak için. Atatürk bu ülkede tanrılaştırılıyor da keşke "din fanatikleri" yerine "Atatürk fanatikleri" olsa etrafta.., Din fanatikleri derken dincilerden bahsediyorum dindarlardan değil yanlış anlaşılmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 said: Benim anlamadigim sey biseyleri sorgulamak ihtiyaci nedendir ? Tanri sorgulaniyor Ataturk sorgulaniyor ? neden? nicin? Şahsen ben hayatta herşeyin sorgulanmasından yanayım...tıpkı sokrates'in de dediği gibi ''sorgulanamayan bi hayatı yaşamanın bi anlamı yoktur'' bence.... Atatürk konusuna gelicek olursak...Atatürk diktatör değildir. Diktatör bir insan meclis açmaz! Atatürk ülkeyi yeniden yapılandıracağında insanlar ona '' seni padişah yapalım, halife yapalım'' demelerini asla kabul etmemiştir. O devirde istese Atatürk hadi ben ülkeyi kurtardım yeni padişah benim ben ne dersem o olacak artık da diyebilirdi. Atatürk cumhurbaşkanı olduğu süre içerisinde de meclisin onaylamadığı hiç bişeyi hadi ben böyle istiyorum böyle olacak diyerek yapmamıştır. Eğer bir şeyleri zorla , ben böyle istiorum diyerek kimsenin lafını dinlemeden yaptırırsanız bu diktatörlük olur! Menemen olayında vs. tabii ki insanlar ölmüştür. Bi kere yeni bir devlet kuruyorsun bu kolay birşey değil. Kan dökülmeden ihtilal de olmaz devrim de olmaz yeni bir ülkede kurulamaz! Ülkeyi bölmek ve yabancı ülkelere satmak isteyenlerin cezası bence ölüm olmalıdır. Hatta ben şuanda bile idam cezasının olmasından yanayım... Bence 500 kişiyi öldürmüş, (bkz: abdullah öcalan gibi ) insanları öldürmek bile azdır! Ki nitekim Atatürk öyle çok insan öldürmüş , çok kelle uçurmuş bi insanda değildir. İstese o devirde tüm padişah ailesinin kafalarını uçurabilirdi ama o öldürmek yerine onları ülke dışı etmiştir... Ya da başka bir örnekte Türk ordusunun eline düşen bir yunan komutanını öldürmemiş tam tersine ona gayet misafirperverce davranmıştır... İlkokul mevzusuna gelince , şahsen ben ilkokulda sürekli Atatürk övüldüğü için bi ara gıcık olurdum Atatürk'e. Ancak bunun birazda nedeni ilkokul 1. sınıfta sürekli daha önce adını duymadığım bi adamın bana okuduğu okulları vs. ezberletilmeye çalışılmasıydı. Onu övmelerinden dolayı çocukça bi kıskançlıktı belkide... Ama ilkokul 3'e geldiğimde Atatürk'ün hangi savaşlara girdiği neler yaptığı doğru düzgün anlatılınca içimde ki sevgi çığ gibi büyüdü. Şahsen ben ilkokuldan mezun olduğumda Atatürk'ün ilkelerini de adam akıllı biliyordum, istiklal marşının neden yazıldığını ve ne demek istediğini de çok ii biliyordum. Kısaca zorla bana andımızı vs. ezberletmediklerini anlamıştım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar