nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Az önce bir arkadaş Tesla konusunda yazmıştı. O bu konuda çalışıp başarılı olmuş. Son günlerde çıkan wireless tv, lcd ekran vs. bu konuyla mı ilgilidir? Değilse de sorun değil, bu nasıl olur, prensipleri nelerdir? Normal insanların anlayabileceği bir dilde yazabilecek birisi var mı? Ve madem bulunmuş neden şu anda kullanılmıyor? Dünya kadar kablo, masraf ve yer kaplıyor yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Kablo baglantısı olmadan yapılan her türlü dijital baglantıda elektrik kullanılıyor. Neticede bir sinyal iletiliyor ve bu radyo, wireless internet vb uygulamalarda çook düşük bir akım ve yüksek frekanslarda iletim anlamına geliyor. Cep telefonları nasıl baz istasyonlarına baglanırken yüksek frekanslarda iletim yapıyor ise bunlarda aynı hep. hepsi havadan cok cok düsük oranda elektrik akımı iletiyorlar. Ama bu iletilmesi gereken akım değeri arttıkça işte kontrol zorlaşır ve saglık acısından zararlı hale gelir. AYrıca havanın direnci cok büyüktür ve iletim maliyetleride zorlaşır. Kablolar ise direnç olarak düsük olup guvenlik ve ekonomi açısından en iyi iletim ortamını saglarlar. Bu nedenle cihazları calıstırmak için gereken elektrik akımını kablolar üzerinden yaparız. Güvenlik, Maliyet, Sağlık 3 temel unsur olarak kabloları gerekli kılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Demek istediğim tvyi fişe takmadan çalıştırabilen bir olay mı? Yoksa bildiğin modemin wireless bağlantısı gibi mi? Yani ben televizyondan elektrik kablosu çıkıyor mu yoksa çalışması için gerekli enerji de mi kablosuz olarak gönderiliyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Televizyonun calısması için gereken elektrik illa kablo ile gelir. Ama televizyondaki yayını sen kablosuzda alırsın kabloluda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 O zaman bişey değilmiş. Elektriği kablosuz iletmeyi başarsalar süper olur ama :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 şimdi bunun için şöyle bir beyin fırtınası yapmak lazım. Kablosuz elektrik iletimi ve günlük kullanımdaki cihazları da böyle calıstırmayı düşünüyor isen. Mikrodalga fırın, elektrik ısıtıcısı, buzdolabı, tv, süpürge.. cihazların cok düşük bir güç ile çalışması gerekmekte. Güç = V * I veya I^2 *R Yani Güç hesaplarken cihazın calıstıgı gerilim ve akım degeri kullanılır. Kaç watt lık oldugunu boyle hesaplarsın. Hava uzerinden iletilen akım ise yüksek frekanslı ve düşük güç içermektedir. Bu nedenle sen bilgisayarını calıstırmak icin mecburen kablo kullanıp elektrik şebekesine baglanman lazım. Güç hesaplamasına dönelim sen eger atıyorum 0.0000000001 watt gücünde calısabilecek bir elektrik ısıtıcısı, tv vb cihaz yapabilir isen elektrik kablosu kullanmadan cihazları calıstırmak adına bir adım atmayı basarabilirsin :) (ben imkansız diyorum şöyle ki enerji dönüşüm yapar iken güç kaybeder güç kazanmaz, ısıtıcıda kullanılan 1 watt enerji sana 10000 watt ısı enerjisi olarak dönmeyecektir) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 telefonların üzerine yapıştırılan birisi arayınca yanıp sönen zımbırtılar mesela senin istediğin sistemleri kullanıyor diye biliyorum, ama ledler çok zayıf bir akımla bile çalışır. Aslında bu sistemin daha yüksek akımlısını bağımsız olarak yerleştirilmiş ledler ile aydınlatma yapmada kullanabilirsin, mesela bir yere kafana göre led diziceksin, kablo mablo yok, sonra vericiyi açıcaksın hepsi yanıcak. Tamamen bağımsız. Sağlığa da zararlı tabi:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 ortaokul 3 te havadan ilettik biz elektriği ampul yaktık.tesla gibi cayır cayır ışıklı oldu 6-7cm lik bi mesafede kurmustuk düzeneği. ben ortaokul 3 teyken sene 90lar, düşünün artık =P elektriği havadan iletmek sorun değil, zararsız olarak güvenli bir şekilde iletmek sorun.olay burda. bununda çözülebileceğini sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 DynamicK p=iv yada p=i^2*r yerine reaktif ve aktik güç yöntemlerini kullanman lazım. bizim hattımızı 3 faz aldığımızı ve bunlar arasında faz açıları olduğunu düşünürsek güç hesaplamasını bu şekilde yapmamız gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Tamamda cok basit bir mantıkla ben olayın imkansız oldugunu göstermek için belirttim. Neticede cihazların calısmak icin dogrultulmus akım kullandıgını düşünürsen 3 fazla işleri olmuyor. AC iletim için DC de cihazların calısması için kullanılan akımlar. Ben yazımda bir cihazın calısması icin gereken gücü ve o gücü saglayacak olan akım ve gerilim degerlerinin ise hava uzerinden taşınmasının olanaksız oldugunu soyledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Havada elektrik uçuşursa çarpılmaz mıyız :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 hem havadan toprağa akmaz mı direk, konumlandırılabilen güzel iletken gaz lazım bize var mı öyle bişi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 çok sayıda alıcı ve verici kullanılarak etrafa elektrik püskürtmeden yapılamaz mı sonra alıcılar birleştirilir tek bir hatla cihaza gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 forgiver elektriği bu şekilde kontrol edemeyiz. radyo dalgası değilki bu mübarek :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 erke dönergeci ile bu sorunlardan tamamen kurtulucaz. 2007nin sonunu bekleyin... daayt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Güvenlik falan hikaye. Eğer ucuz ise yarın bütün dünya kullanmaya başlar. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Kablosuz elektrik iletimi gerçekleşirse artık kaçak kullananlar coşar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Selam, Güçlü -oldukça güçlü- manyetik alan üretirsiniz. Bu yaratılan manyetik alana dik bir bakır kablo geçirdiğinizde ise kabloda akım oluşur. Aklım pek elektriğe ermez ama bu tarz bir mayetik alan içersinde kalırsak 'oleyy televizyonum kablosuz çalıştı' sevincini pek fazla yaşayamadan kanser tarzı hastalıklar sayesinde ölürüz. Yani ben böyle biliyorum. Tesla bu tarz çalışmaları yaptığında manyetik alanın sağlık üstündeki etkileri bilinmiyordu ve yine bildiğim kadarıyla onun AC bulmasından daha sonra 3ph AC bulundu. faz farkı olan 3 farklı manyetik alanı nasıl yayınlayabilirler ve bunu 3 farklı kablo ile nasıl birbirine parazit falan oluşturmadan yakalayabilirler bilemem. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/6725955.stm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Yaptı bunları Nikola Tesla 70 yıl öncedende adamı ipleyen yoktu . Edison'u kral yaptılar , Tesla'yı kenara ittiler . Ne oldu "doğru akım" . Ben 2 km uzağa iletilmeyen akıma akım demem ... :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 MIT üniversitesi bu proje ile ilgili çok fazla çalışmayı yürütüyor. 60 watt veya 60 voltluk bir ampülü (tam hatırlamıyorum) 2 metre uzaktan kablosuz olarak çalıştırmayı başarmışlar. [ Mesaj 08 Haziran 2007, Cuma - 23:34 tarihinde, orc_lord tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 kablosuz enerji aktarımı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 bu tesla hoş adam yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 ahanda haberi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 elektrigi iletme meotdlarinin kablolar uzerinden ve bobinler yardimiyla elektromanyetik alan olarak oldugu dusuulurse havayi kablo olarak kullanamicagimiza gre en uygun metod elektromanyetik alan projesi ema uygulamalarininda daha insan uzaerindeki etkisi tam olarak bilinmiyo ama zararli oldugu dusunuluyo 2 metre uzerinden 60 watt gecirmek kolay olay 10 milyon nufuslu istanbuldan gun boy binlerce kilowatt saat enerji gecirmek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar