Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anti ware programı aranıyor

Cuce

Öne çıkan mesajlar

olaya bir de şu açıdan yaklaşalım ne dersiniz? (hee işte o ped reklamı repliği.. hep diyordum yahu şu salakça söz öbeğini bir de ben kullanayım..kısmet bugüneymiş)

Bu bilgisayar ortak kullanılıyor, ben ve kardeşim tarafından. Şimdi abilerin bilgisayarla arası iyi olunca kardeşlerin ki olmuyor. Olmuyor derken kötü bile ilgi ile alakalı bir derece, burada ilginin olmaması durumu söz konusu. yok! o denli.. Dahası çevrede gözlemlediğim de bu şekilde.. Aileden biri koputer nedir ne değildir biliyor bakımını yapıyorsa diğerleri aman canım o yapar diyip salıyo herhal. Bir sürü arkadaşım aynı dertten muzdarip.
her neyse bendeniz koputere kız gibin bakarkene, kardeşim benim reklamlardan arındırdığım, aman işte burayada tıkla demeyen,cillop msn üzerine gider beta msn kurar. sonracııma alakasız bilmediği sitelerden demolar indirir bunları saçma yerlere kurar ve uninstall seçeneği yerine delete daha kolay gelir bu kurulanları kaldırmada. Durum feci yani. Haftanın herhal 2günü otur uninstall ları takip et, scan et, defrag çek, virüslere bak.. şeklinde geçiyor. ciddiyim.

işte geçenlerde bir virüs sorunu yaşıyoruz. NOD32'yi açıyorum.. orada (browser falan açık değil.. ben hiçbir şey yapmıyorum bilgisayarla) İMON'da (internet bağlantı kontrol hedesi) barzi şunlar yazıyor "mail.yahoo.com" "f673.mail.yahoo.com/login" falan.. BİLGİSAYARIM SİZLERE SPAM ATAN BİR ZOMBİYE DÖNÜŞMÜŞ!!! Elbet dedim Avast'ım var NOD32'im var. hallederim. Bir kere memory scan sonuçları -ilginçtir- hep temiz geliyor. NOD32 alakasız dosyaları dur şunları CSI:Antivirüs ekibi ile incelemeye alalım şeklinde takılıyor. Hatta benim yazdığım kısacık bir programa dahi "yollayalım bunu merkeze bakalım virüs var mı" falan dedi.. Ok. al senin olsun yahu! Avast desen ben orada memoryscan'de görüyorum W diye bir şey geçiyor.. Adam oralı değil. Sonra bir lkdj.. gibi bir şey geçiyor, bizimkiler hala uyuyor. Online scanning hedesi var tabi.. Şİmdi o olayı öyle bir tasarlamışlar ki, sadece explorer kullanan ve bilgisayarında hiçbir ek program bulunmayan biri yapabilir scani.(başka zaman anlatırım ancak fikirin uygulaması çok feci!)
Nihayetinde çözümü şöyle bulduk. Bilgisayarıma virüs attım (eicar yahu, antivirüs test yazılımı gibi bir şey.. reel bi virüs değil, gibi) bunu buldurttum arkadaşa (avast)
sonra Bootta scan ettirdik bütün bilgisayarı (şöyle bir kıllık var alet start up'a scan atamıyor virüs bulmadan, ata diyorum atamam diyor. Süttür yahu diyorum! Süt içer misin caney? yok içemem diyor. Yaranılmıyor bunlara da)
Nihayetinde start-up'a scan koydu da başladıda silmiş bi sürü şeyi. Şimdi bir zombilik belirtisi yok.. ama NOD32'de bi deep scan yapıcak bu akşam "search and destroy" görevi vericem kendisine.

Kıssadan hisse, gökten 3000virüs/spy düşmüş kimisi benim komputere, kimisi Cücenin bilgisayara.. O haşeratları programlayanlara var ya.. Bizim viriüslü bilgisayarlar girsin! Biz erelim muradımız olan virüssüz yaşama, onlara da dam, kerevit, ev falan girmeye devam etsin..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...