Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul Online - Kıyamet Vakti

Dev

Öne çıkan mesajlar

Açıkçası çok ümidim olmadan ve "b.k gibi lan"larla başladım oyuna. Hele hele mynetten hesap isteyince keh keh güldüm. Ama oyunu anladıktan ve oynayabilmeye başladıktan sonra 5. seviyeye gelene ve klan görevleri alana kadar oynadım bir oturuşta =). Bir baktım ki 3 saattir oynuyorum. İlk izlenimlerimi ve birkaç ssimi hemen paylaşıyorum;

Genel olarak grafikler fena değil. Modellemeler çok kötü değil ama süper de değil. Ama knight onlinedan iyi bence (xD)
Sesler desen efektler yaramaz bence. Bam güm ses çıkmıyor zaten , ah - uh da çok garip durmuş. Ama arkaplan müzikleri başarılı. Diablo kokuyor biraz =)
Oynanılabilirlik zor. Alışana kadar canım çıktı. Buglar da oynanış zorluğunu katlıyor tabi. Falan fistan. Yani biraz daha vakit var bazı şeylerin yerine oturması için. Zaten beta ama ümitliyim bu gidişten. Klavye kullanımı harekette etkisiz. Sadece shifte basarsan yürüyor o kadar. Onun dışında mouse ile tıkladığın yere gidiyor eleman. Kamera yönetimi de zor geldi bana ama alışıyor insan kısa sürede. Geri kalan arayüzler çok kullanışlı değil ama basit ve yeterli. Harita bayağı işkence çektiriyor o da uodaki gibi kısıtlı alanı gösterdiğinden. Devasa harita olsa süper olacak.
Görevler ve çevreyle etkileşim fena değil. Atmosfer mükemmel. Sisli İstanbul sokakları, karanlık mekanlar, harap olmuş şehir manzaları. Cidden çok güzel olmuş şehir. Hele hele dev bir geminin karaya oturduğu sahil kısmında 20 seviyelik elemanlar ve kurtadamlar falan olmasa oturup izleyecektim o manzarayı.
Bu arada klan sistemi var ama herkes klan kuramıyor. Hatta kimse kuramıyor. Belirli klanlardan birine giriyor ve düşman klanı dövme hakkına sahip oluyorsunuz. Şehirin içinde bile isteyen istediğini dövüyor gz falan yok. Zaten şehir ve şehirdışı birbirine karışmış. Barikatlar falan jandarma tutuyor, koruyor insanları diyebiliriz. Biri ölünce de biraz para kaybediyor ve silahlarının durabilitysi düşüyor o kadar. Onu da doğduğumuz eminönünü mısır çarşısının hemen girişindeki örsten bedavaya düzeltiyoruz. Ben paraya yanıyorum. Banka var ama bankaya para bırakmayı bulamadım daha.

Bunlar da ssler ;

Barikatların biraz ilerisinden İstanbul Sokakları

---------

Bir elemanla questimiz aynı ve belli sayıda kertenkele öldürmemiz lazım. Bu yüzden doğacak kertenkelelerin başında nöbet tutuyoruz ^^

---------

Bitmiş questin ardından laz balıkçıdan tabancamızı alıyoruz. Ohş dedim fakat tabanca da çok dandik çıktı. Elimdeki tokmak onun tam 12 katı vuruyor yani.

----------

Genel olarak bence gayet iyi. Gelcek vaad eden çok başarılı bir oyun. Pek noob denebilecek ve saçma sapan konuşan , para dilenen bebeler de görmedim. Hatta hiç görmedim. Hadi hayırlısı diyelim. Yakında İO bölümü de açılır patiye ;)

Sosyal ağlarda paylaş

level ve para olsa mızrak falan alıcam ama. veya süngülü tüfek. eaah kime konuşuyorum ki ben, bana hep düşmandın sen apaçi laf olsun diye yapıyorsun biliyorm. patide gruplaşmayın lan1!!birbir

asdfsdafsdafdsaf
para yok abi olsa mızrak alcam =)
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bende ı ç ş gibi Türkçe harfler çıkmadı. Yazılardan hiç bir şey anlamadım. Belki Vista dolayısıyladır. Görüntüler de çok yavaştı. Arabirim de çok kötüydü.. Ayrıca chat penceresindeki abuk subuk 13 yaş altı muhabbetleri duyduktan sonra girmemle çıkmam bir oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla oyun aslında çok iyi düşünülmüş gibi. Çok kara yorduklarına ve çok uğraştıklarına da eminim. Ama en önemli şeyi unutmuşlar. Kullanıcı arabirimi.

Kontrol kötü, menüler kötü, yardım sistemi kötü. Grafik, sesler vs kötü ama çok umrumda değil. Oyunun çok karışık olması yada çok geniş olması da çok umrumda değil. Ama arabirim bu haldeyken oynayamam ben. İşkence gibi ya.. Zorladım kendimi yarım saat oynayacağım diye ama ıııh. :(

EDIT: Umrumda degil derken, tabii ki umrumda da... arabirim o haldeyken diger özelliklerin pek de anlami kalmiyor anlaminda söyledim.

[ Mesaj 10 March 2007, Saturday - 16:40 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunu denerken gerçekten ve gerçekten bi beklentim yoktu sadece ne yapabilioruz onu gormek istedim, türk yapımcılar için buyuk bi gelişim oldugunu soylemeliyim ve beni sevindiren TEK KISIM bu oldu. Peki pişman mıyım hayır bu günleri gordugum için çok çok mutluyum .
Sosyal ağlarda paylaş

Ya sıfırdan temiz temiz XP yükledim yine fontlar abuk subuk çıkıyor. Türkçe karakterler hala sorunlu.. Var mı düzeltmenin yolunu bilen?

EDIT: Hallettim. Regional settings'te bir şeyleri kurcaladım Türkçe yaptım düzeldi. :)

[ Mesaj 16 March 2007, Friday - 19:39 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun motoru denen birşey var,bilmem duydun mu hiç.
2moonsu bilmiyorum. Silkroad ile knight online aynı kötü motor. Bu oyun da öyle. Bu motorun üstüne modifikasyonlarla yapılmış yüzlerce oyun var.
Guild wars'un ise alakası yok,guildwars oynuyorum. Guildwars'da tıklayarak gitme özelliği de var ama klavyeyle rahatça ilerliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...