Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Trek Online

patateskabak

Öne çıkan mesajlar

inanılmaz gaz olmuş durumdayım. İndirmeye başladım oyunu arkadaşın verdiği linkten.

Open Beta key olayı kalmamış varsa başka dağıtan link sömürülür :)

Bi de Amerika'da bugün çıkıyor diye biliyorum, Avrupa'da 5inde çıkıyormuş, o zamana kadar oynayamiyacaz mı demek bu?

Bi de open beta'da oynayan arkadaşların yaptıkları silinecek mi yoksa devam edecek mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Sovereign said:
arkadaşların yaptıkları silinecek mi yoksa devam edecek mi?

Silinecek

Sovereign said:

ha bi de şimdi ben cruiser gemilere akmak istiyorum ama hani bir cruiser gemisi geliştirip istediğimiz zaman bi de science gemisine sahip olabiliyormuyuz?

Yoksa birinden tamamen vazgeçmemiz mi lazım?

Lt.Com (lvl11) olduğunda yeni gemi alabiliyosun. İstediğin sınıftan birini seçeblirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

ok yeni sorular:

WoW'daki gibi ayrı ayrı Amerika ve Avrupa serverları var mı? Yoksa tek server mı Eve online gibi?

Anladığım kadarıyla tek bir versyonu var oyunun? Amerikada okurken yanlışlıkla Amerikan versyonunu almıştım Burning Legion'ın.. Avrupa serverlarında oynayamamıştım o yüzden apar topar İngiltere'den cd gelmesini beklemiştim.. tatsız zamanlardı

O yüzden doğru yerden almak istiyorum cd key olayını ki problem çıkmasın :)

Mesela siz nerden satın aldınız oyunu falan bu konuda yardımcı olabilirse arkadaşlar çok memnun olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun HASTASI oldum desem yetersiz kalır. Pek fazla bir beklentim yoktu oyundan ama çooook eğlenceli çıktı.

Oyun gerek uzay/gemi savaşları olsun, gerek gezegen üstündeki görevleri olsun, Star Trek ruhunu yansıtmayı becermiş. Kendimi bildiğin Star trek bölümlerinden birinde hissettim o görevlerden birinde. Şaka gibiydi..

Bilmeyenlere görevi anlatayım kısaca:

Bütün oyuncuların beraber takıldığı ana uzay istasyonunda görev alınır. Görevi veren NPC öyle hep veren bir tip değildir, arkadaşından haber alamamaktadır, yardım ister.

En son haber alınan sisteme gidilir, arkadaşının olduğu geminin Orion'lar tarafından ateş altında olduğu görülür, Orion gemileri engage edilir, düşman yokedildikten sonra kargo gemisine ışınlanılır yardım için. Yaralı mürettebatı kurtarmak için plasma kaçaklarını kapatmak lazımdır. Kapatmak içinde gemiyi ele geçirmiş Orion thug'larıyla phaser savaşları olur. Away team'imizin eşsiz bridge officerlarıyla düşman itinayla indirilir. Wow gibi lootlar alınır, mürettebat kurtarılır, warp core patlamak üzereyken herkes güvene ışınlanır, ortamdan uzaklaşılır.

Görev biter, ama sistemden ayrılmadan önce etrafta "anomaly" varmı yokmu diye bakınılır, varsa gidilip bi kolaçan edilir.

Gözlerim kapanmakta o yüzden çıkıyorum oyundan.. Başka türlü alamazlar beni :P

Ama beni dinlemeyin. Türkiye'deki en büyük Star Trek hastalarından biriyim. O yüzden bayılmış olabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

ya evet herkes aynı şeyi söylüyor görevler hakkında.. bi noktadan sonra hepsi aynı.. ama her mmo'da var zaten repetetive olayı yani

ki ilerde gelicek raidleri düşünemiyorum bile

bi de şeyi sevmedim.. lootlar acayip random.. uğraşıp uğraşıp boss kesiyoruz hçbişey düşmüyo falan

ama yine de bütün beklentilerimi geçti oyun. Keşe lifetime subscription alcak param olsaydı..
Sosyal ağlarda paylaş

SS'ler gelicek de nedense bugün ttnet'in çıkışlarında bir sorun var sanırsam.. Ne STO websayfası açılıyor ne de client bağlanabiliyor.. ttnet işte naparsın

Oyundan çok zevk almaktayım. Seve seve de oynuyorum hergün.. ama bu aşkın %80'i star trek aşkımdan kaynaklanmakta.

Oyunda birçok eksik var. Hani yeni çıktı falan bence çoğunu yavaş yavaş adam ederler, ediyorlar da zaten. Ama eksikleri sıralayım:

Bi kere yine rush etmişler oyunu biraz. Mesela Federasyon olarak oynarsanız deli dolu content varken, Klingon seçerseniz malesef çok çok az content var. Klingonların level atlama şansı sadece PvP yapmaktan geçiyor. Bunun için mesela Klingon vs. Klingon pvpsi var ama fed vs fed pvpsi yok daha.

Adamlar level atlamak için bütün oyun boyunca pvp yapıyorlar, ondan sonra federasyon oynayan nooblar pvp'ye girince ağır eziliyorlar tabi.. PvP maplerinde bütün klingonlar cloak olup adam arıyolar, Fed tek tük etrafta adam gelicekte saldırıcam diyip dolaşırken Klingon bait'ine saldırıyor, arkasından 4 tane Klingon gemisi decloak olup adamı saniyeler içinde patlatıyorlar.

Ventrilo'dan premade yapmazsanız Fed pvp'si malesef böyle. Ama ventrilodan dayanışma ile pvp yaparsanız tadından yenmiyor. Rear Admiral 5 olduğumdan beri şansa bir ventrilo pvp grubu buldum. Adamlarla bi gecede üst üste 6-7 tane maç yaptık. Çok çok eğlendim.. Primary targetlar söyleniyor, hull/shield repair yapıyor her gemi birbirine falan, süper dayanışma, süper taktikler. Yani hepsinde yenilmemize rağmen çok şey öğrendim, ve çok çok da zevk aldım açıkçası.

Hatta Eve Online pvp'sinden çoook daha iyi bence. Öyle düğmeye basıp bırakmak yok.. Manevralar olsun, silah seçimi olsun, zamanında Engineering/Science Team'leri gönderebilmek olsun.. Baya eğlenceli.

Ama Klingon'ların biraz üstünlüğü var gibi geldi. Bi de 3 tane bariz overpowered olup da yakında nerf yiyecek özellik var falan da filan.

Oyunda belirli bir levelı geçtikten sonra para kazanmak çok kolaylaşmakta. Bunun sayesinde mesela bütün son tier gemileri satın almış bulunmaktayım. Exchange'de (auction house) çok rahat para yapılıyor.

3-4 haftaya ilk raid contentimiz geliyor.. Borg'larla savaşıcaz. Heycanla beklemekteyiz.

Ha bir de STO'daki skiller (wow'daki talentlar gibi) malesefki bozuk bir sistem. Adamlar bütün skilleri capsiz olmaları için hazırlamışlar ama oyun çıkmadan 2 hafta önce son anda cap koyalım demişler. Sonuç olarak amiral seviyesinde sadece 20 tane falan seçenek arasından sadece 1.7 skill tamamlanabilmekte. Ama oyuncular buna ateş püskürüyor, yakında hem respec geliyor hem de cap artacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...