Voys Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 ismine olduğum uyuzlukla başlamak istiyorum. yarı ingilizce yarı türkçe şarkı nedir ya? inş. kazanamaz. hayır şu ismin ''anne ben school a gidiyorum beslenme çantama aple and banana koymayı unutma. sonra i am hungry'' şarkının tınısıda kötü. dikkat çekcek bi melodisi, sahne performansı yada sözleri yok.
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 ve haberlerde türkiye kesin birinci olcak diye veriliyor hadi anlarımda bu kadarınada pes rezalet... KD sux !
Apache Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 yıllardır deniyor madem bizi temsil ediyorlar biz secelim eurovisiona gidecek sanatcıları. gaffuru seven trt genel müdürü kenan doguluyla anlasır falan kolpa olur sonra böyle.
Lethious Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 ingiltere adına morrissey katılacakmış.
BlaCk Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 ya şarkıyı dinlemeye gerek yoktu ki ne zamanki kenan temsil edecek dendi ben anladım zaten ne olacağını.
Tuor_annare Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 kus kus kus kus :::D:D bu ne yaa.koptum ya ismini duyunca.kendisini duymak istemiyorum
Bone Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 "Shake It Up Şekerim" bence bu kadar büyütülcek bir konu değil. Nedir yani ingilizce bir şarkıda Türkçe kelime geçemez mi? İngilizce bir şarkıda Türkçe kelime soktular diye illa "ya wannabe abisi, gitti coke drink etti işte zaten" tarzıyla eş mi tutulmak zorunda? Çoğu şarkıda bu var. Adam ingilizce şarkı söylüyor, ama araya ispanyolca bir kelime sokuyor mesela. ya da yunanca. kimse de çıkıp "aa bak tüm sözler ingilizce, ama araya yunanca koymuş, ingilizce-yunanca karışık söylüyor" gibi azarlamalara gitmiyor. sanatın önündeki bu engel bir tek bizde var. kime ne ya, istediği gibi söyler adam. tüm dünyada ara sıra böyle şarkılar yapılıyor da, bir tek bizde mi yapılmayacak? Kenan Doğulu'nun nesi varmış onu da anlamadım. "Oh yeah bab, Kenan Doğulu çok sux, yaşasın anti-pop imajım" şeklinde niye takılıyorsunuz ki? Kenan Doğulu kendi alanında çok başarılı bir şarkıcı. İlk çıktığında ilkokuldaydım, çok meşhurdu, şimdi üniversitedeyim, adam hala meşhur. Ve şarkıları hala lezzetli. Gerçi ortaokulda pop müzikten uzaklaştım, Kenan Doğulu şarkıları dinlemiyorum, yine de adamın şarkılarını kaliteli buluyorum. Türkiye'de birçok kişi Pop müzikte hep aynı şeyleri tekrar ederken, veya arabesk sosuyla bulandırırken, Sertab Erener, Kenan Doğulu gibi az sayıda isim Pop'u "pop" olarak yapmaya devam ediyor. Bu yüzden "Kenan Doğulu dediklerinde direk kustum yere zaten" gibi dalga geçmenizi yanlış buluyorum. Son zamanlarda yaptığı "Çakkıdı" şarkısı ile beni bile hayran bıraktı. Baya hoş bir şarkıydı çakkıdı. Kıpır kıpır, enerjik, ritm duygusu veren, insanı başka dünyalara götürüp getiren bir şarkıydı. Klibi de bir o kadar güzeldi. Yani bu yarışmaya Kenan Doğulu'nun seçildiğini duyunca çok sevindim. İlginç bir şeyler yapar diye düşündüm. Şarkıcılıkta deneyimli olduğundan tüm bu deneyimini konuşturur diye düşünüyordum. Ama düşündüğüm gibi olmadı. Bilmiyorum belki de beklentilerim çok büyük olduğundan dolayı da olabilir. ama "Shake It Up Şekerim" lafından ibaret bir şarkı beni hayal kırıklığına uğrattı. Sahne şovu da tam anlamıyla bir rezaletti. Dansçıların hepsi ayrı telden çalıyordu. Aslında kenan doğulu'ya böyle saçma bir şarkı ve dans gösterişi yakışmıyor. Elemeleri bile geçer mi bilmiyorum. Göreceğiz bakalım.
myster1o Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 Kenan Doğulu caz okulu bitirmiş ve müzikten süper anlayan bi adam, şarkıyı dinlemedim ama adama laf etmek çok yanlış. Not: ben pop dinlemem, rock-metal dinlerim
BlaCk Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 haz etmiyorum elder tikky kenan'dan. hoşuma gitmiyor kişisel kendi şahsi fikrim sevmiyorum. Bu yuzdende kötü buluyorum. KEndi fikrim bu celallenmeye luzum yok. Zevkleri herkesin ayrıdır.
Tuor_annare Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 bana göre popun çoğu iğrenç(arada iyiler var tabi),kenan da iğrenç, cakkıdı da iğrenç.kusmaktan da zevk alıyorum
Laorx Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 bırakın izlemeyin eurovision fln, ztn saçma birşey.
dory Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 bence de sacma bir yarisma ama yine de koyuyor insana "turkiye" olarak rezil olacak olmak. yani bu kadar berbat sarkiyi bi baska insan kassa yapamazdi, eskaza birinci olursa da ayrı bi rezalet derim.şike var derim. sertap erenerin sarkisi olsun atenaninki olsun biraz kulaga hoş geliyordu, ama bu sarkiyi 1 defa dinledim yorum kesin oldu:berbat. türkce ingilizce karistirmak nedir bir defa ya? ne ozenti adamsin, bi işi de dogru yap. kenan doguluyu cocukken dinlerdim severdim, ne zaman para>muzik oldu onun icin o zaman dinlemedim. gecen sene katilan sarisin salaktan sonra kenan dogulu, süper. seneye de ajdari yollariz, muz sallar sahneden.
Voys Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 9, 2007 bone, yabancıların yaptıklarınada olumlu bi tepki vermiyoruz zaten. ha belki yakıştıranları vardır şarkıya farklı lisanları ama shake it up şekerim olmamış. kenan hakkında bi yorum yapmıyorum, çakkıdıylada az kopmadık :) ama jazz okulu bitirmiş olması yaptığı her işin başarılı olacağı anlamına gelmez. neyse olayı kd leştirmeyelim şarkı iğrenç.
Earenwen Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 haberi ilk duyduğumda şaka sanmıştım..
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 bence sorun kenan ya da ingilizce olması değil şarkının.. öncelikle kenan ses bakımından sertapla katiyen yarışamayacak birisi. vokaller de sıradan müzik dinleyicisinin farkında vardığı ilk şey olduğundan bu tarz müzikten anlamayan insanların karar yetkisine sahip olduğu bir yarışmada iyi bir müzisyeni değil, iyi bir vokali ön planda tutmak gerekli. zaten sertapın belçikadan, oradan buradan tam puan almasının sebebi de oydu. bu yüzden kenan -1 diyorum. bir de görsellik konusu var. bilirsiniz, "video killed the radio star". görsel medya yaygınlaştığından beri şarkılar değil, klipleri ün yapmaya ve takip edilmeye başladı ve görselliğin müzikteki etkisini yadırgamak imkansız. peki "shake it up şekerim"in sahne şovu nasıl? rastgele.. kelime anlamıyla rastgele.. ortada kafasına göre gezinen dansçılar, kafasına göre hareketler yapan kenan, rastgele saçılmış disko ışıkları, şarkıyı söylediğini bile bazen unutacak kadar mikrofonu uzaklaştıran kenan... ı-ıh olmamış. tekrar düşündüm de sahne şovu çok ucuz. böyle yoldan geçen bir adamın kareografist olarak çalıştığı, bonec'in ışık teknisyenliği yaptığı, 3-5 saatte hazırlanmış bir proje gibi. (hoop beş sıfır bonec) ayrıca kişisel görüşüm şu yönde: türkçe şarkı sözü ile katılabilmek çook güzel olur, orası muhakkak. ama mantıklı olmaz. zira insanlar ile bir şekilde iletişmek, o 3-5 dakkada onları ekrana bağlayabilmek gerekli. o yüzden ingilizce şarkı sözleri neredeyse şart oluyor. o zaman yarışmada herkesin farklı ülkelerden katılmasının esprisi nerde? müzikte. sertap niye başarılı oldu? bence başarılı vokallerin altında yatan, doğu kokan müziğiyle. kenanda ne var? ıptıs cıptıs, bonecdıs captıs... bence ilk ona bile giremez.
jksqe Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 ben sarkıyı beyenmedm,özellikle de yarı türkce yarı ingilizce olması cok salakca olmus.. ritmi,müzigi,sözleri tam anlamıyla amerikan pop sarkılarının taklidi.. ama dogru konusmak gerekirse eurovision amatörlerin katıldıgı bir yarısma ve bence bu sarkı eurovision'da is yapar.. en azından ilk 5'e girebilicegini düsünüyorum.. her ne akdar beyenmesem de eurovision oylayıcıları böyle hareketli danslı gösterili sarkılara oy veriyolar..
Eternal Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Shake it up Shkareem yapsaymış yazılısınıda güzel olurmuş. Yavşak yavşak işler.. Yapıcaksın 2pac - Hit em' up gibi bi sarkı orda bangır bangır sölicen auhaua
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Mesaj tarihi: Mart 10, 2007 Sevmedim, elemeleri geçerse şükretsinler Geçerse de şarkıdan filan diye değil sırf etiketten geçiricekler "abi yazıktır heves yapmışlar ünlü bi adam getirtmişler geçsin bari" filan diye=) Elemeleri geçer, üstüne bi de ilk 5 e ilk 10 a filan girerse Eurovision un müzik kalitesinden şüphe ederim açıkçası...
Cintonik Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Allah aşkına Lordi çok mu iyiydi.Adamlar sahne şovuyla kazandılar.Şarkı desen iğrenç(bence).Adamlar 14 18 yaş arası metalik gençlerden topladılar oyu.He shake it up şekerim yeterlimi ? yetersiz.
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Bugun Isvec'te Eurovision oylamasi vardi. Sistem soyle burda: Isvec'i 5'e boluyorlar, orada yarismalarla falan 2 ser aday seciliyor. Bu toplam 10 aday da Eurovision'un ufagi gibi birsy duzenleniyor onda yarisiyorlar, her sehir katiliyor bu sefer oylamaya ve buradan jurilerin oylariyla puanlar dagitiliyor. En son da telefonla verilen oylar dagitiliyor (50% juri 50% telefon gibi etkiliyor yaklasik). Ve Turkiye'de abartiliyor Eurovision denir, 9 milyonluk Isvec'ten 2 milyon kisi oy kullandi dedi spiker bu on secim icin. Bu arada The Ark'i secti Isvec, baya basarili olabilirler. Ha neyse iste uzattim, istedigi kadar rezil olsun, Ola Salo'nun kirita kirita vokal yapacagi bir The Ark'tan daha rezil olamaz heralde. Gerci adamlarin sarkilari iyi baya, bi de The Ark yani boru degil : )
Eternal Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Ola Salo buymuş ahahaha.. Bu senede bitane .bne yi birinci yaparlar tamam işte haahah Butun Gaylerin oyunu alıyo zaten adam şu tiple.. [ Mesaj 11 March 2007, Sunday - 02:40 tarihinde, Eternal tarafından güncellenmiştir ]
Werewolf Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Mesaj tarihi: Mart 11, 2007 Ajdar bin basar. Kenan'la yanyana koymak bile büyük bir saygısızlık.
Öne çıkan mesajlar