Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Favori rakınız?


Voys

Öne çıkan mesajlar

Ufak tekirdağı buzluğa atıp az biraz buz tutmasını beklersin sonra yanına bir tane ayva (tam mevsimi alo kaçırmayın) dilimlersin, keyfinize göre tuzlu cins bir beyaz peynir (rezene bu iş için idealdir, kase tipi bir tabağa biraz su ve peynir koyun) ya da ince dilimlenmiş hıyar üzerine çok az sızma zeytinyağı, biraz limon, az biraz tuzla birlikte ince belli bardakta tek tek atarsınız.

Rakı nedirin cevabıdır bu yukardaki. Mevsimine göre rakı nedir diye bana sorabilirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir turizmci , sarayovalı ve trakyalı ve de 16 yaşından beri rakı tecrübesiyle derim ki ;

1-Tekirdağ
2-Klup Rakısı (atam içerdi değişmem)
3-Efe yaş üzüm rakısı

Spesyalim ; Boğma rakı. içen var mı boğma ?

[ Mesaj 08 March 2007, Thursday - 13:27 tarihinde, bLackcha0s tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Boğma rakı anason dan yapılmıyor.
Hertürlü meyvadan yapılabiliyor.Toprağın altında en az 3 ay süreyle bekletiliyor.
2 yıl beklemiş rakıyı içtim ben alkol oranı ilk yapıldığında %94 falan
%72 ye düşürülüyor en fazla.
Hızlı içilmesi kör hatta ölüme sebebiyet verilebilir.Çok dikkatli içilmeli ve 2 tekte kendinize gelemezsiniz.
Meyvasuyuyla karıştırıp içiliyor.Sek içeni daha görmedim gençlerde =)

Yapımı devlet tarafından yasaklanmıştır.Evlerde bile yasaktır.
Adana Antep mersin taraflarında yapılır.

çokta harikadır =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...