Dragonfire Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 ya 1024 sonrası taraifeler iyide sınırsız tarifelerde 256 ve 512 olan büyük çoğunluk için pek değişen bişey yok. yapsınlar gene 6gb kota aşımına ücret yok kampanyası yararlanalım tekrar.
Vodan Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Türk Telekom Yeni ADSL Tarifeleri ile Herkesin Yüzünü Güldürecek Hakikaten ben güldüm. Görüyorum ki sizlerde gülmüşsünüz. Aslında zamları beğenmedik geri alın diye bi kampanya olsa gerçekten
Mumu Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 1024 kablo 109 değil 124ytl üstüne bir de kablo tv ücretini ekle aylık 14 müydü 9 muydu hatırlamıyorum simdi de.
Spidee Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mumu, kazıklamışlar abi seni Turksat'tan. Aylık Kablo TV 7 ytl, 1mbit de aylık 109, ikisi birlikte aylık 116 ediyor, başka ücret yok. Kablo TV faturası 2 ayda bir geldiği için 14 ytl olarak geliyor.
Pyro Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 bugun eski kablonet e ba$vurdugum yerı bulamadıgım ıcın gıdıp 9gb a cıkardım kotamı.tam da ıyı mı ettım kotu mu derken ıyı etmı$ım dıyesım geldı :)
forgiver Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 kabloda teknik hizmet bedeli diye bişey alıyorlardı onlar tamamen kalktı mı
Szasstam Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Belki 512 sınırsızlarla dalga geçiyorlar ama genel olarak büyük bir indirim. Özellikle yüksek hızlı bağlantılar için. Ayrıca kota olayının yanlış bir uygulama olmadığı gibi bir gerçek var , dünyada birçok ülkede bir çok telekom tarafından kullanılan bir sistem kendisi. Tamam bizi TT yıllarca bizi süründürdü. Ama ayda 200 milyon telefon faturası veriyordum bundan 7-8 sene önce ,şimdi 100+ milyon 2mbit diyorlar ve kimse memnun deil :) Mükemmel olmasada ben gelişmelerden memnunum.
batuhan Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 İnternet kafelere yarıyacak indirim.Aslinda 1mb sinirsiz çok yüksek fiyat değill ama bari 512 sınırız 50 ytl fln olsaydi.
Ceday Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 2mbit sınırsız 128 ytl e felan gelio, aslında düsününce önceki fiyatlara göre baya bi cazip :)
Sailor Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 kabloya geçeli 1 hafta olmadı daha, büyük bi indirim olsaymış kahrolurdum :D 256kbit sınırsıza 29YTL veriyorum, 59YTL ye 512 ye geçmeyi düşünüyorum. Hala da ADSL'den iyi..
batuhan Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Arkadaşlar Ntvde saat 14,30 da Ntvye sorun adli programda.Adsl fiyat indirimi konuşulcak.Konuk olarak kim gelcek bilmiyorum ama yetkili biridir sanirsam. http://www.ntvmsnbc.com/modules/AcikHat/NTVyeSorun.asp buradan sorularimizi sorabilir boş durmayalim diyorum :D
Szasstam Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Bugün Türk Telekom'un aylık 269 YTL'ye sunduğu 2Mbit (2048Kbit) hızındaki sınırsız erişim; 30 EKİM 2005 tarihindeki fiyatımız Dolar bazında daha cici oluyor. 146$ güzel şimdi 2007 fiyatımızla karşılaştırın :) gelişme yok diyemezsiniz :P
batuhan Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Program yeni bitti.Telekom yetkilisi kaçak cevaplar verdi genellikle.Özellikle bir soru karşısında kotali kulanımın bir sınırlama değil nimet olarak görünmesi gerektiğinden bahsetti.Koptum :D Bir arkadaşın soru çok zekice ttnet in bu fiyatlari bizi tane 2mb bağlanti alip 4 kişi arasinda paylaştırmaya itiyor dedi.Bu soru karşısında bu yasal olamayan bişey ıvır zıvır salladı bişiler.
BlaCk Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 ya o kotalıyı savunan böyle büyük bi buluşmuş gibi gösteren telekom tiplerine uyuz oluyorum. lan internet bu be tabiki downloadumu yapıcam indiricem sen nası sınırlandırırsın benim internetimi? sınırlandırır tabi, kotayı aştıgında döşücekler faturayı ay sonu. ADSL ilk baglattıgımda ilk iki ay kotalı kullandım, toplamda 300 kaat fatura geldi 2. ayın sonunda. Ben alışmışım düşük hızlı bağlantıya gece yatarken bırakıyorum tabii 256kya falan kota koyarsın anlarım, interneti belirli amaçlar için kullanan insanlar için iyidir ekonomik falan ama sen gidip 1mbit gibi 100kb/sn download yapma imkanı veren bir baglantıya 3gb kota sınırı koyarsan bu çakallıktan başka bişi degildir.
Szasstam Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Pardon ama neresi çakallık ? Download etmeyip arada internetten youtube girdiğinde donmadan video izlemek isteyenlerde sınırsız ücreti ödemek zorundamı ? Yada sınırsız ile aynı miktarda para ? Benim ailem sade msn kullanıyor ama web-cam le görüşme yaptıklarında donma yaşamak istemiyorlar. 2 senedir kotayı bir kere bile geçmediler ki , kotayı kontrol bile etmiyorlar. Şimdi sen kendi bilgisizliğini , gece açık bırakarak kotayı geçiceğini düşünmeden yaptığın bir hatayı nasıl başkasının üzerine yıkarsın ? Üstüne üstlük türkiyede birçok kişinin senin gibi download makinası olmadığı gibi bir gerçek varken. İnternetim var download yapıcam ben --- > Zorunlumudur ? Ben 4 senedir ki bunun 3 senesi sınırsız bağlantı kullandım hiçbişi download etmedim. ne gerek var kasıcam kendimi gider alırım dvdmi oturur izlerim. Nasıl ben sana neden download ediyosun diyemezsem , sende internet bu tabiki istediğim kadar download ediceksin diyemezsin.2 gruba ait farklı bir politika var. İster onu ister ötekini seçersin. [ Mesaj 08 March 2007, Thursday - 16:39 tarihinde, Szasstam tarafından güncellenmiştir ]
Mavi Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 512 sınırsızda pek bi fark olmamış. [ Mesaj 08 March 2007, Thursday - 19:31 tarihinde, Mavi tarafından güncellenmiştir ]
ShadowFax Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 10 Mbit +yurtiçi/yurtdısı görüşme(ücretsiz) 88 Euro; Nerde? Italyada +interneti olanin download hakkı da olmalidir. "bence" [ Mesaj 08 March 2007, Thursday - 19:57 tarihinde, ShadowFax tarafından güncellenmiştir ]
BlaCk Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Belirttim ben yazdığım yazıda, önce dogru duzgun okumasını ogrenelim lutfen. interneti download yapmadan kullanan insanlarda var elbette, onlar için ekonomik güzel bi olay olabilir kota olayı. Ama ben ve benim gibiler için İnternet sınırlaması demektir kota uygulaması. Buda benim kendi fikrim doğrultusunda, yanlıştır, sömürülmeye açık bir hadisesdir. Telekom'un WEBCAM kullanırken artık donmayacaksınız sloganı altında bu kampanyayı cıkardıgını hıc zanletmıyorum. Amaçları gayet açık gayet belli bunu görebilmek algılayabilmek mühim. 128 k kablodan, 1mbit ADSL'e geçen biri olarak ve download'uda seven bi insan olarak kotalı sistemin bana göre olmadığını ancak 2 ay sonra fatura geldiginde anlıyabildim evet, bu tamamen okadar hızı bi anda görüp internetin nimetlerinden faydalanmak ile ilgili. İnterneti sınırlayalım zihniyetine karşıyım, yok böyle birşey bundan kurtarın kendinizi. Anca çok ekonomik olsun ve belirli amaçlar için kullanayım interneti diyen insanlar için ideal olabilir kotalı sistem. Onun dışında sınırlamadır hatta yüksek hıza sınırlı internet verip insanları tuzağa getirmekten ibarettir. Dedigim gibi turk telekom o tür insanları düşünerek degil, yüksek hızda sınırlı internet vererek para koparmayı hedefleyerek açtı bu kampanyayı. Bukadar dar görüşlü olmakta acaipmiş. Türkiye'de, çok fazla downlaod yapan insan var. Internet dediğin şey zaten bunun özgürlügünü vermeli insana. Bu kısıtlanıyorsa ozaman işte öyle koyun gibi düşünmeden bi mantıklı düşünmek gerekir. Seçim olayı eğer iki tarafada eşit hız sağlansaydı ve kotalı daha ucuz olsaydı anlardım demek istediğini ama bu şekilde telekom'un tokat çabalarından başka bişi degil. Çok fazla kişi var o hızla kotayı ilk aylarda aşan, sen bu adamların hepsine interneti kullanmayı bilmeyen bilgisiz cahiller dersen kendin gülünecek duruma düşersin. Sen interneti download için kullanmıyor olabilirsin, bu asla ve asla senin gibi insanların bu ülkede üstün oldugunu göstermez. Öbür taraftaki insanlarda azımsanamayacak kadar fazla emin ol. Ha bide aklıma geldi, sen Telekom'un ülkemize verdiği hız limitlerinide yeterli buluyosundur kesin :)
BlaCk Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Ayrıca,yine bu şartlar altında, kota sistemi ancak alternatif olabilir, gerçek uygulamanın yerine geçemez. Yani internet herkese açıktır, sınırsızdır, bunun dışında bir de kotalı sistem vardır. İkisinin bir bile tutulmaması gerekir.
Szasstam Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Telekomun ne amaçla çıkardığını sana kim söyledi ? CRM den anlarmısın ? Yada kampanyaların nasıl tasarlandığından ? Sınırsız internet yok mu şuanda ? Aynı hızlarda kotalı internet yok mu ? Ben istersem 1Mb. sınırsız alamıyormuyum ? Sana kim kotalı al dedi zamanında ? Neden benim hiçbir tanıdığım senin gibi hatalı kota parası ödemedi ? Problem sende olmasın ? İnternet özgürlük değildir demedim ki , sınırlı internet olmaz kotalı internet olmaz demek dar görüşlülüktür dedim. Sen kotalı internete karşı çıkmışsın ben sınırsıza karşı çıkmadım :) Tabiki sınırsız olucak tabiki kotalıda olucak dedim sadece senin aklı başında bir karar veremeyip kotalıda aşırı download etmen kimsenin hatası değildir senden başka. Ki bunu 2 ay yaptığını sölüyorsunki , e kardeşim 1. ayda uyanmadın mı ? LOL Sen TT beni kandırdı demişsin alçaklar demişsin ? Senin evine zorla gelip aman kotalı al napcan sınırsızı bunuda 24 saat bağlı tut durmadan download mu yap dedi ? Hayır burda o kadar mantıksız konuşuyorsunuz ki TT gibi bir kurumu savunmak zorunda kalıyor insan. Ona çok gülüyorum :=) Neyse dediklerimi anlasanda anladığını kabul edicek olgunlukda olmadığını düşündüğümden benden bu kadar.
Kithnos Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Ya neyi tartisiyorsunuz,kotali ve ekonomik bir paket cikmarsi mantikli tabi ki , kimseyede zorla vermedi kotaliyi ama 1Mbit gibi avrupada soyelesiniz kahkaha atilacak bir hiza 140 YTL vermek ne kadar kabul edileblir ? Bizim yillardir deginmek istedgimiz nokta bu,dl etmiyenle eden ayni parayi versin kotalar kalksin demiyoruz ki ne diye birbirinizi sucluyosunuz ? Bizim tek istedigimiz fiyatlarin makul olmasi , 45-50 YTL lik bir hizmet-MAX o da- 1mbit baglanti bz onu istiyoruz,yoksa ayda 500 mb bile kullanmiyan biri icin tabiki kotali getirilsin o da olsun 20 ytl..
Spidee Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 said: Seçim olayı eğer iki tarafada eşit hız sağlansaydı ve kotalı daha ucuz olsaydı anlardım demek istediğini ama bu şekilde telekom'un tokat çabalarından başka bişi degil. Her iki tarafa da eşit hız sağlanıyor ve kotalı daha ucuz zaten. Neyini anlamadın?
BlaCk Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 İlla teknik bilgi bilmek gerekmiyor bazı şeyleri anlamak için. Ortada çok basit bi fark var. Sen webcam'ci lerin donmaması gerektigini kotanın gerekliligini söyluyorsun bende eyvallah diyorum ama turk telekom'un kar ve çıkar amacı buna dayanmıyor diyorum. Kapasite meselesi bunu anlıyabılmek mlsf. Ayrıca, bu webcamci takımın bi ayrıcalıgımı var sınırsız ınternet kullanıcılarındanda onların interneti hiçbi zaman donmamak zorunda? Biz sınırsız kullananlar donabiliyoruz yani daha çok para verip. İşte bu eşitsizlikten bahsediyorum da hakkaten saçmalamışsın, gereksiz nedesem sana. Hala aynı hızlarda sınırsız internet var diyosun, mantığına hayran kaldım. Türkiye'de kaç tane ev kullanıcısında 2mbit adsl var? 256k'ların sayısının daha fazla oldugunu soylememe gerek varmı?(sanırsam var anlaman ıcın) 2mbit sınırsız net ne kadar 256 k ne kadar? hatta okadar fazla 256 k varki telekom indirim yapmaya bile gerek duymadı 256k lar için /ha yaptıı %3'lük indirimi bana yaptı diye göstericeksen zaten duvara konuşmuşum demektir. Senın her tanıdıgın demekki cok bilgili, kültürlü insanlar asla kota fazlası parası ödemediler. Benim gibi ödeyenlerde kahvenhane gençleri zaten :)) İnsanları bu şekilde kategorize etmene diyicek söz bulamıyorum valla yaw :) Ben belirtiyorum genelde yazılarımda ama anlamıyosun ki, 128k kablodan sonra adsl bağlattıgımda 1mbit lik ve kotalı oldugunu bılıyordum elbette. İlk defa sınırlı internet ile karşılaşmanın ve yüksek hızı kullanmak istemek ile ilgili birşey o. Ama hala da diyorum ki telekom bunu düşünerek kar etmeyi planlıyor. Yüksek hızda internet verip sınır koyarak bu şekilde bir caziplik yaratıyor ve bunu kullanıyor. Yoksa siz seçilmiş ve özel kişilerin menfaatlerini düşünerek yapılmış bişi degil mlsf :( 1mbit gibi bir internet hızıyla 3gb'lık kota'nın sadece bir günde rahat rahat dolacagı aşikar. Bende kotalı internetin varlığını inkar etmedim vardır dedim ama ancak alternatif olabilir ve sınırlı kelimesinin altını daha fazla cizmek gerektigini dolayısıyla internetin nimetlerınden yeteri kadar yararlanılamayacagını vurgulamaya calıstm. Tekrar tekrar aynı şeyleri bana yazdırarak ne kadar verimli(!) bir tartışma içinde oldugumu sorgulattın bana teşekkür ediyorum. İnsanın oturup sabaha kadar senle tartışası geliyor vallahi :) Böyle tekrar tekrar aynı şeyler eheh. Birde tahmin kuvvetinin büyüklügünü farkettim şimdi, ilk ayda farketmeyip ikinci ayda farkedecek kadar mal oldugumu düşünmene mi şaşayım yoksa faturayı 2. ayın sonunda geldigini hesap edemeyecek kadar düşüncesiz oldugunamı :) Daha fazla gereksiz yere münakaşa girmek istemiyorum şahsen, gereksiz işler peşinde degilim çoğu kişi gibi. Kithnos demek istediğimi anlamış. Aradaki fiyat farkının eşitlenmesi daha makul kılınması en önemli konu gene olarak. Avrupada ki veya başka ülkelerde ki internetleri hepimiz biliyoruz o standartlara çıkmaktır önemli olan. Neyse son olarak söylemekte fayda görüyorum. Kota olmasın diye bişy demedim sadece bunun yararlarından çok zararı oluyor genel olarak bakıldıgında. @Spidee: kotalı ve sınırsız aynı hız falan degil, aynı hızdan kastın sadece hız kelimesi ise doğruda fiyat olarak bakınca benim demek istediklerimin özeti çıkıyor işte.
SadGamer Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 http://en.wikipedia.org/wiki/Broadband_Internet_access_worldwide
Öne çıkan mesajlar