_-_ShadowSong_-_ Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Bilg.müh.liğinde elektrik derslerinin olma mantığı nedir acaba,bir türlü çözemedim. Hadi logic dersini anlarım,digital designı anlarım,computer architecture anlarım,donanımsal derslerdir.. ama bir electrical circuit dersinin verilmesinin,yada micro electronic circuit dersinin verilmesinin,beni diodelarla ilişkiye sokmanın manası nedir..ne katıcak? tamam bu tarz dersler vardır,diferansiyel denklemlerde birşey katmıyordur bilgisayar öğrencisine fakat en azından insanı geliştirir.. electric,electronic dersleri öyle değil ki..10larca formül ezberle,gecelerce kitaptan soru çöz,dersi geç,e ne anladım ben bu işten?ezberimin gelişmesini mi sağladı? [ Mesaj 06 March 2007, Tuesday - 23:40 tarihinde, _-_ShadowSong_-_ tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Elektirik bilmek gerekir tabi bilgisayarcı olarakta. Ne kadar kastıklarını bilemiyeceğim sizi ama "temel" şeyleri bilmedende olmaz ki. Bilgisayara elektirik vermedin mi çalışmaz ya ne kadar iyi olursa olsun. O hesap işte bilgisayar öğrencisininde bilgisayarın herşeyine hükmedebilmesi için gerekli bence [ Mesaj 06 March 2007, Tuesday - 23:44 tarihinde, Malibu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2007 Donanim uzerine okuyorsan gerekli olabilir ama yazilim okuyorsan inanilmaz sacma birsey. Sabanci'yi bu yuzden seviyorum zorla ders almiyorsun. [ Mesaj 06 March 2007, Tuesday - 23:58 tarihinde, Penthesilea tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 endüstrilerin benim birinci sınıfta gördüğüm javayı görmelerini anlayamıyorum ben asıl.e oldu olacak 2. sınıfta c, c++ gösterin bi de 3 te staja verin.e ne farkımız kaldı lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Bizdekiler de C++ goruyorlar, introduction to computing dersiyle/ [ Mesaj 07 March 2007, Wednesday - 00:10 tarihinde, Penthesilea tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 e tamam o zaman ben direk gideyim net cafede teknik servislik yapayım.ne yapayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Bir nebze lazım ama diğer açıdan bakar isek ders doldurmak için de koyabiliyorlar. Lazım çünkü: Bilgisayar mühendisliği derslerine elektronik katmaz isen iyiden iyiye yazılıma kayıyor. Muhendislik yapacak isen de bilgisayar mühendisi diploması almıs olunca hem hardware hem software yetkili birisi oluyorsun. Hardware yani elektronik kartların nasıl calıstıgını nelerin sorun cıkarabilecegini ve benzeri durumlarıda biraz olsun öğrenmen gerekir. Bu konularda temel bilgi seviyesini herkes alabilir az derine indirip de öğretmek için işte elektrik devreleri dısında birde elektronik dersi de veriyorlar ki mühendis olabilesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 bilgisayar muhendisligini javayla program yazmak olarak gormeyi birakirsaniz gerekliligini anlarsiniz. Bir sirkete gidip sifirdan bir alet tasarlarken elektrik muhendislileriyle birlikte yapiyi olusturucaksiniz. Ki kimi zaman olay sadece digital kodla degil fiziksel olarak ellemenizide gerektiricek hani eski kartli bilgisayar varya, kartlarin uzerindeki deliklerden okuyor bilgiyi, o aleti tasarlarken dusunun mesela kendinizi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Muhendislik kisminda dedikleriniz var evet de, ben bilgisayar bilimleri okuyorum, ondan benle pek iliskisi yok mesela. Bir de gunumuzde uzmanlasma varken pek de ise yaramiyor bence. Bu period computer architechture aldim mesela, MISP assembly yazdigim kisimlari haric lanetti acikcasi. Ki o hadi yani islemcinin falan nasil calistigini ogrenmek gerek aslinda yararli birsey, her ne kadar benim umarim gelecekteki dalim computer linguistics'te isime zerre yaramayacak olsa da. Da hardware uzerine gitmedikce o bahsettigi gibi bir elektronik dersi neye yarar ki. Ya ben kisisel olarak fizikten nefret ettigimden hic kaldiramiyorum daha dogrusu, Izmir Fen Lisesi'nin insanda biraktigi kotu etkilerden biri, fenden nefret ediyorum : ) Punched card benzetmesini de anlamadim. [ Mesaj 07 March 2007, Wednesday - 05:55 tarihinde, Penthesilea tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 ohom MIPS olmasin o pent, nalet olsun ayrica comp arch, aldik ve hala aliyoruz. burdan butun processor ureticilerini kiniyorum ve onlara laflar hazirladim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Ulan gecenin bi saati yanlis yazmisim, hemen rencide edecen illa : ) ustune atlar bi de linklerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 bu tur konularda hata kabul edemem zira ebemi aglattilar, gerce bi halt bildigim yok, bare ismini duzeltelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Elektrik elektronik mühendisligi bitirdim bende, transistörün psikolojisini ögrendik. Neyime yaradı? Geçtik gittik işte :) Arada programlaam gördük de ne gördügümü ben bile hatırlamıyorum. Pascal olabilir mesela heh. o zamanlar bjk de nouma oynuyodu belki kafalarına öyle esmiştir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 ulan ben okulu bir donem erken bitirdimde noldu :) reklamci oldum ama internet reklamcisi :) ben babamin kuzeni haric okulda ogrendiklerini kullananda gormedim zaten(kendisi stanfordda boeign e proje yapiyordu en son, atmosferdeki simseklerin ucaga bilmemnesiyle ilgili anlatti anlatti aferin dedim gittim :) ) turkiye burasi aha ben adam ariyom muhendis geliyor ki bende muhendisim anlatiyor anlatiyor ben diyom kardesim sen visual basicte iyi misin, yok diyor ama iste algoritma dersi aldim sole ogrenirim sole efficient yazarim, direk buluyorsun bir meslek liseli bitiyor olay. sanmayinki buyuk sirketlerde farkli yapi kredidir oracle dir falan hepsi ayni. Aliyorlar bilgisayarcilari satis gorevlisi yapiyorlar baska bir halt degil. turkiye burasi o mantikla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Istedikten sonra yapmak zor degil, tamam belki Turkiye'de biraz daha zor ama Turkiye'de de arastirma kuruluslari vs. var. Ben internet reklamcisi veya bilgisayar satis elemani olmak icin okumuyorum bu bolumu veya ugrasmiyorum bu kadar yan projeyle. No offense de yani, biraz yedirememesi lazim insanin kendine. Oracle'da nasil satis gorevlisi yapiyorlar yahu? Oracle'in satis gorevlisi tabi ki var, ama vahiyle inmiyor o veritabanlari. Su da var tabi, bir bilgisayar muhendisi vardir satis gorevlisi yapilir, bir bilgisayar muhendisi vardir developmentta onemli bir yere sahiptir. Diploma almak zor is degil yani. [ Mesaj 07 March 2007, Wednesday - 15:13 tarihinde, Penthesilea tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 valla ben isimi cok seviyorum :) su an bulundugum yere muhendislik geyigiyle yuz yilda gelemezdim neyse turkiyedeki arastirma kuruluslarinida anlatirdimda moralini bozmak istemiyorum mezun ol bir hayat farklilassin ondan sonra konusalim umarim istedigin gibi olur paristen bildirdim bu yayini yarin memlekette gorusmek uzere :) [ Mesaj 07 March 2007, Wednesday - 20:49 tarihinde, matama tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 buluyorsun bir meslek liseli olmuyor işte. turkiyedeki egitimdeki muhendisin eksikliği,kendi basına bişi yapmayi ogrenemiyor. meslek liselide buldugun insan ciddi problemlerle karsilanca egitimsizlikten tıkanır direk. basit işler yaptircam diyorsan ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 yazılım mühendisine fizik ve kimya dersleri vermenin mantığı nedir peki ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 ufku acilsin, vizyonu genislesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 ufkum açık vizyonum geniş benim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Bir elektronik ögrencisine makine muh. gostermenin anlami nedir ? Neymis bi yerde calisirsak her zaman icin makinecilerle beraber calıscak mısız onların dediklerinden anlamamız gerekıyomus.Iyı peki anladık da ders kulak dolgunlugunun otesine gecmıs durumda.Derste malzeme,teknik cizim,makine elemanları,thermodynamik,imalat hersey var anasini satiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 bilgisayar muhendisligi programciliktan ibaret degildir. O kadar donanim gormemeye merakliysaniz yazilim muhendisligi okuyun veya zengin bir aileden dunyaya gelip parayla ozel universitelerde okuyun. Kafaniz calisiyorsa OSS'de de yuksek puanla bir yere girebilirsiniz muhakkak, her neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Donanıma gitmemek diye bişey yok, bilg. müh. için. Yazılıma gitmemek olmadığı gibi, adamlar Bilgisayar Mühendisliği diploması veriyolar, yazılım uzmanı diploması değil, tabii ki gösterecekler, Bilgisayarm mühendisi adam diod'un transistörün ne olduğunu bilmeyecek mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Bilgisayar mühendisliği, elektronik mühendisliği ve bilgisayar bilimlerinin karışımıdır zaten. Bu yüzden bilgisayar mühendisleri iki bölümün de temel derslerini de görmek zorundadır. Ha hangi bölümün derslerini daha yoğun şekilde göreceği üniversiteye göre, belki programa göre değişir. Ben de 2 senedir bilgisayar bilimleri okuyorum. Sadece en temel donanım bilgilerini gördük. Basit bir işlemcinin yapısı, MIPS mimarisi, pipelining gibi doğrudan bilgisayarla ilgili olan şeyleri gördük daha doğrusu. Transistör, diod gibi işin elektroniğe yönelik kısımlarını mecburi bir derste göstermiyorlar. Ama bilgisayar bilimlerinde hiç donanım yok diye bir şey de yok. Üç dört dönem sonunda uzmanlaşacağınız bir alan seçiyorsunuz. Alana göre almanız gereken zorunlu dersler ve seçeceğiniz dersler de tamamen değişiyor. Mesela robotics ve embedded systems alanında işin elektroniğini de baya öğrenmek zorundasınız. Ben yazılım mühendisliği seçtiğim için en ufak elektronik görmek zorunda değilim. Gerçi Bachelor of Science programında yan alan seçmek mecburi. Yan alanlar da "fizik, elektronik, yüksek matematik ve sosyal bilimler" olarak kısıtlı bizim üninin yazılım mühendisliğinde. Sonuçta yazılım mühendisleri mezun olduklarında "saf software" ile uğraşan firmalarda çalışmıyorlar genelde. İş verenlerin büyük çoğunluğu büyük endüstri şirketlerinin IT bölümleri. Örnek olarak Siemens, Mercedes vb. Bu durumda az da olsa fizik yada elektronik bilgisi takıma uyum sağlamak açısından yararlı olabilir. Ayrıca simulasyon, grafik, oyun yapımı gibi alanlarla da çok iyi fizik ve matematik bilgisi gerekiyor mesela. Her neyse fazla saptım galiba.. Bilgisayar mühendisliğini, elektronik mühendisliğini ve bilgisayar bilimlerini ayırmak lazım sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 mirage'in dedigi gibi CS okuyanlarin calisma alanlari genis oldugu icin ne kadar cok farkli daldan bilgin olursa sana o kadar faydasi olur, en basitinden sadece software uzerine gidicek olsan bile yazdigin programin konusu hakkinda bilgin olmasi lazim, o yuzden ne herseyin faydasi oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar