Natanyal Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Düşündüm açsam mi açmasam mı diye sonra dedim bu bölümün amacı bu :D Deeper'in konusunu gördüm ama pek karıştırmak istemediğim için her ne kadar aynı yere çıksa da ayrı topic açayım dedim. Bu sene ilk defa ÖSS'ye gireceğim,hedefim Istanbul Üniversitesi Radyo,Sinema ve Televizyon bölümü, ama zaman geçtikçe ve dershanemden aldığım deneme sınavları puanlarını gördükçe aklıma bazı düşünceler girdi.Çok kötü değilim,çokta iyi değilim.Eğer ÖSS'de bu denemeler gibi geçerse yaklaşık 20 puana daha ihtiyacım olacak vs. vs. kısacası aklıma alternatif olarak Kocaeli Üniversitesi RTS'yi koydum. Şimdi Kocaeli'de üniversiteli olmak nasıl bir şey ? Orada okuyan arkadaşlar varsa A'dan Z'ye kadar anlatabilirler mi ? İşte nasıl desem eğitimi nasıl,kampüsler nasıl,okul nasıl,yurtların durumu,genel olarak şehirde kira fiyatları,sosyal yaşam için uygun mu vs. vs. Ciddi ciddi düşünüyorum çünkü bu gidişle kesin girebileceğim tek yer orası,duyduklarıma göre Radyo,Sinema,Televizyon bölümü çok iyiymiş. Okuyanlar varsa bilgi lütfen... [ Mesaj 04 March 2007, Sunday - 20:04 tarihinde, DarKRideR tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Valla ben bu sene girdim. İstanbul olsun ama Kocaeli de olsa farketmez, her gün gidip gelirim dedim, Kocaeli'yi de yazdım. Tesadüf bu ya, bi baktım KOÜ'ye yerleşmişim. İlk başta acaip moralim bozuldu. Akşam akşam kim gidicek şimdi Kocaeli'ye diye. Sonra düşündüm, 1-1,5 saatlik yol, olmadı ev tutarım, haftasonları rahat olur dedim, rahatlamış bi biçimde araştırmaya devam ettim. İnternette hep Türkiye'nin en güzel kampüslerinden birinin (Umuttepe) KOÜ'de olduğunu, mühendislik fakültesinin eğitiminin hiç de fena olmadığını; hatta üniversitenin aslen Yıldız'ın Kocaeli kampüsü olduğunu, 1992 yılında üniversite haline getirildiğini öğrendim. Tabii bunları okuyunca baya sevindim. kayıtlar başlamadan önce bi göreyim diye mutlu mesut yola çıktım. Otobüsten indim, şöyle bi etrafa bakındım, hiç bina falan yok. (Efe Tur'un otobüsü direk mühendislik fakültesinin önünden geçiyo ve inebiliyosun.). Dersler burda değildir, burası öğrenci işlerine bakıyodur falan diye düşünüp, moralimi bozmadım önce. Sonra girdim kampüse ve hayatımın şokunu geçirdim: - Bi kere mühendislik okuyosan, bina falan görmeyi bekleme. Hatta kampüsteki en uzun şey ağaçlar, elektrik direkleri falan. - Öğrenci işlerinde buzadamlar, buzkadınlar çalışıyo. Bi şey sormak istediğin zaman dövcekmiş gibi cevaplayan insanlar bunlar. Altta kalmadığında da arkadaki odaya gidiyolar. - Bütün dersler prefabriklerde yapılıyo. Dersliklerin bulunduğu, diğerlerine nazaran daha büyük bi prefabrik var. Bölümler 2şerli 3erli gruplandırılıp ayrı prefabriklere yerleştirilmiş. - Kampüs sanayi sitesinin tam karşısında. Sanayi'de beslenen köpekler bazen kampüse girip dehşet saçıyo. İnsan boyuna varan beyaz, kangal tarzı bi köpek var, kantinden çıkarken elinde ne varsa kapıyo. - Efe Tur'un yazıhanesi tam öğrenci kapısının karşısında. Ulaşım inanılmaz rahat. - Yağmur yağdığı zaman bırak ders yapmayı, hocayı duymak bile problem oluyo. Aynı şey derslik çatısında kuşlar falan yürüyünce de oluyo. - Bikaç defa elektrik gitti. İlk seferinde elektrik gidip de 1 saate yakın süre gelmeyince ve dışarda deli gibi yağmur yağınca dersi mersi bırakıp otobüse bindim eve geldim. Zaten çoğu ders de iptal oldu. - Mühendislik bölümlerinin Vinsan'dan Umuttepe'ye taşınacağına dair söylentiler var, hatta Umuttepe'de inşaatı süren yerler varmış. Ama bunun da en az 5 sene sonra olacağını tahmin ediyorum. Hatta Vinsan'da da inşaatlar bilmem neler yapıldığı düşünülürse, her bölümün Umuttepe'ye taşınmayacağı kesin gibi. Bunlar kafanı karıştırmasın. Bi süre sonra alışıyosun. Aman kampüsüm güzel olsun, aman ben kediden köpekten korkarım demiyosan hiç umrunda olmuyo tabii (benim umrumda değil mesela). Gelelim eğitim kalitesine. Başka üniversiteleri bilmediğim için tamamen karşılaştırmasız bi anlatımım olcak. Dersler çok kalitelidir falan diyemiyorum yani. En iyisi şimdilik bi tek bilgisayar laboratuvardan bahsedeyim (bölümlere özel bi lab.): CRT monitörlü, thin-client'lı yaklaşık 40 makineden oluşan bi laboratuvar bu. Bağlı oldukları sunucunun gayet yavaş açıldığını biliyorum (yaklaşık 2dk). Bi de söylenene göre 2GB RAM varmış sunucuda. Neyse, makinelerde AutoCAD 2000, Turbo C 3.0, Turbo Pascal ve Borland Pascal 7.0 kurulu. AutoCAD aşırı kasabiliyo bazen. Turbo Pascal ve C de DOS tabanlı oldukları için, WinXP kurulu bu makinelerde kasım kasım kasılıyo. Yanlışlıkla print screen'e falan basarsanız, üzülürsünüz; 15-20 saniye kilitleniyo makine. Laboratuvarda ayrıca bi beyaz tahta, bi projeksiyon makinesi ve bi perde var. Tahminimce 40-50m²lik bi laboratuvar bu arada, sıkış tıkış. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Hatırladıkça, tecrübe ettikçe yazarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 çok açıklayıcı oldu sağol , hayret ya çok iyi şeyler okumuştum orası ile ilgili ne yapalım ist kasalım azcık bu yazdıklarını düşündükçe azim yaparım artık :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Sakarya Üniversitesi pek çok imkan açısından Kocaelinden daha iyi. Eğer istanbul dışında olsun ama yakın olsun diyor isen tavsiye ederim. Sakaryadan mezunum ben ve 6 sene yaşadım o şehirde. Kocaeli olsun, Sakarya olsun bir dönem sonra git gel yapmak koyar insana. Neticede lise değil bu uni okuyacaksın. Başına buyruk olma istegi, gece calısmaları( ders olur bar olur parti olur) pek cok seyde o yolu gidip gelmek insana koymaya baslıcak. En iyi seçenek gir unie yurtta kal sonra 3 kişi eve cık ve ogrenci hayatını yaşa :) Kocaelinde kampüs yok gibi, binalar prefabrik( bu sene yeni yaptılarsa bilmiyorum da öyle idi). Puanının yuksek olmasının tek sebebi istanbula yakın olması ve arz-talep. Yakın diye cok insan tercih ediyor puanı yukseliyor. Kalite iyi olmasa da pahalıya satıyor kendisini. Sakaryada suan nerede ise her bölüme ayrı bina yapıyorlar. En son endüstri-bilgisayar muhendislerine yapılan bina ile inşaat-çevre muhendisleri binaları super durumda. Sınıflarda sıcaklık ayarlanabilen ısıtmalar. Bina içlerinde ve kampüs alanı dahilinde ormanda bile wireless internet erişimi. Klimalı sınıflar, modern tuvaletler.. Yeni binalar cidden süper oldu sanki özel universite havası verildi. Sakaryayı git gör istanbulu kazanacakmış gibi calıs ama olurda aksilik cıkar düsük alır isen alternatiflerin arasında saü düşün derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 RTS sanırım umutepede oranın mimarisi kampüs ortamı falan baya güzel İstanbul'dan gelip geleceksen zorluklara şimdiden alış cünku yolar bile tam bitmedi, bide -15 dereceyi hisstemeye ve köpekleri davamlı görmeye alıştır:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Vinsan'da (tam körfez) hava günlük güneşlikken Umuttepe'de insanların donduğunu duyduk :P Zaten Umuttepe'ye git-gel yapılmaz, sırf Vinsan'dan Umuttepe'ye 1 saatte gidiyo millet zaten. Her gün 2,5-3 saatlik yol hiç çekilmez. Umuttepe'deki bi bölümü kazanırsan zaten yurtta kalırsın, ki bi iki dönem sonra iyice kaynaşır, iki üç arkadaşla ayrı eve çıkarsınız. Bizde çok var öyle yapan. İstanbul'a gidip gelmede sorun yaşama ihtimalin çok yüksek. Final haftası cuma günü saat akşam 8'e final koyar, bi de finali 1,5 saat yaparlarsa, otobüs motobüs bulamazsın; öyle oldu mu da eve dönmek için trene doğru uçman gerekir. Trenin son seferi o saatlere denk geliyo. Artık Gebze-Kocaeli arası halk otobüslerine binip, Gebze'den Gebze-Harem'e mi binersin naparsın :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 ya ben de soyle birsey diyecem radyo tv okumak istiyorum diyorsun ama millet disaridaki kurslarin daha iyi oldugunu soyluyorsum. Mujdat gezendir TIM dir daha iyi diyorlar bence onlarada bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 radyo ve televizyon umuttepe'de ve umuttepe türkiye'nin en güzel mimarisine sahip yerlerden birisi(kampüs olarak)ayrıca yurt kampüsle içiçe ve yurt 4 kişilik odalar ve her odada tuvalet banyo şeklinde..Umuttepe'nin tek sorunu var cidden tepede..Soğuğu soğuk cidden..İstanbul'dan git gel yapıyorum ben şu an ve dyna'nın dedikleri geçerli.haftanın 3 günü orda kalıyorum...Sormak istedikleirn olursa daha da sorabilirsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 hmm ya hala düşünüyorum aslında ama matama'nin da dediği gibi kazanamazsam bu sene dışarıdan bir yere de yazılmayı düşünebilirim.Arkadaşım direk Amerika'ya gidip New York Film Akademisine kayıt olma gibi hayalleri var.Zaten orası çok pahalı + oraya gideceğime daha az para verip Bilkent vs. okurum. Düşünüyorum hala,ben gidersem İstanbul'a git-gel pek yapmam diye düşünüyorum,yurttan ziyade ev vs. tutmayı düşünüyorum daha çok. Neyse bakalım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 ny film academy yıllık 115000 $ olması lazım yanlıs hatırlamıyor isem geçen sene yurt dısı egitim fuarında konusmustum oranın gorevlileri ile :) ilgilendigimden degil meraktan tabiki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 yaf o kadar para verecegime, direk o parayla kendime film cekerim ben.. ne kasacam öle okul felan.. 4 yıllık felansa bi de, şöle kelepir bir iki hollywood hatunu da koyarım başrolde yanıma :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 4 yıldan daha fazla ama işte dediğin gibi.20.000 dolar civari okulmuş zaten üstüne birde dil kursları olacak mecburi,konaklama vs. yıllık rahat 40.000 dolar eder :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 yirmibin değil yüzonbeşbin dolar NY Film Academy 20k dolar civarı olanlar diğer unilerdeki bölümler Mesela new york state uni dönemlik 7800 dolar idi elektrik master için. lisans içinde sanırım 5000 dolar civarı idi state unileri bir kenara bırak özel uniler 10000 dolar civarından baslıyor(dönemlik), yıllık eder 20000 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 115.000 mi ? ohanes derim.Benim okuduğum kaynakta 20.000 dolar denmişti.Aylığı falan o zaman :D Neyse İstanbul içi kasalım :D 94 gün kaldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 yillik $115k okul olmaz, o 4 yillik filandir. kim gider lan oraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Bizde o şekilde kim gider ki demiştik ama tabi masadaki kızların bunlar ilgilenmiyo sırf meraktan soruyolar bari kekleyelim diye cevap vermiş olmasıda muhtemel tabi :) Şimdi bir bakayım dedim NYFA 17000$diyor. Buna barınma, sağlık, yaşam masraflarını da eklersek, yıllık 50k dolar a çıkar sanırım toplam maliyet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Duke_Guybrush Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 kocaeli üniversitesini umuttepe, vinsan ve hereke olarak üçe ayırmak gerekir bence. vinsan'dakiler hallerinden pek memnun değiller bildiğim kadarıyla, hereke zaten süper bir yer bence, umuttepe de gittikçe iyiye giden bir yolda diyebilirim. ben umuttepeye öğrenciler taşındıpından beri oradayım, RTS de umuttepede. turgay ciner'in maddi yardımlarıyla yapılan iletişim fakültesi, teknolojik olarak oldukça ileri bir durumda. kendi radyo yayınları vs. var işte mesela, büyükçe bir stüdyoları, fotoğraf labarotuvarı vs.vs. pek çok şeyi içinde barındırıyor. bana sorarsan gelip bir görsen iyi olur. örneğin ist.da oturuyorsan git-gel yapabilirsin, ya da benim gibi üçüncü senende ev tutarsın vs. bak işte duruma. haa ben teee okula ilk başladığımda umuttepe ile ilgili bir topic açmıştım dur onu da aşağıya iliştirivereyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 yeni tercih yapıcak arkadaşlar , mümkünse gelmesinler.. kocaeli üniversitesi SADECE istanbula yakın olduğu için bu kadar yüksek puanlı bir üniversite. ne öğretim kalitesi , ne öğrenciye verdiği olanaklar ne de şehrin kendisinin üniversite okumak için olan yeterliliği bu yüksek puanları haketmiyor. kocaeli üniversitesi bu haliyle vanda olsaydı , mantıklı tercihler yapıldığı varsayılırsa en düşük puanlı üniversitelerden biri olurdu. ben 6 sene sonunda kendi çapımda bir kurtuluş harekatına giriştim , gelmek isteyenlere tek tavsiyem GELMEYİN. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 kocaelini falan bilmem de, dersanede aldığın puanların ortalama 20 puan üstünü alcaksın zaten öss'de. Aptal aptal kastırıyorlar, gaza gelin diye ama böyle sende de olduğu gibi moral bozuyorlar. Durmak yok çalışmaya devam, sen istediğin yere odaklan yine olmadı kocaeli var ona da giderim gücenmem dersin arada bir böylece bir alt limitin olmuş olur. Kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Tunch, abi kusura bakma da, metal&malz. mh. zaten zor bölüm, bir de 2.5 sene kasmadım hiç demişsin, 6 seneden fazla uzaması çok normal. e doğal olarak nefret etmen de normal yani. üniversitenin etkisini bilmiyorum da boğaziçinde bile olsan, 6. senende hala bitirme umudun olmasa yine bıkarsın yani. her başarısızlığın bir bahanesi olduğu gibi senin günah keçin de üniversite olmuş gibi gözüküyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 İletişim fakültesi devlet üniversiteleri arasında en iyi 2. olarak seçilmiş bu sene bazı anketlerde vs. Bayağı kaliteli bir iletişim fakültemiz var fakat Umuttepe'ye yapılan ilk bina olduğu için diğerlerine göre daha eski ve donanımsız.Yanı bir iktisadi ve idari bilimler vs. gibi değil,hala liselerdeki tekli sıralarda ders görüyoruz vs. vs. Birde vay be bu konuyu ben açmışım sadfsd neymişim,ne hayaller varmış,düşündüğüm yere de gelmişim.3 tercihim vardı 3.ye geldik hehe Ayrıca ek bilgi,Umuttepe'nin kampüs olarak iki kötülüğü vardır.Sosyal tesisler cehennemin dibine kurulduğu için çoğu fakültenin öğrencileri oralara gitmek yerine fakültelerinin kantinlerinde takılmayı seçiyorlar.Gidiş yine iyi yokuş,boşa al kendini aşağı kadar gidiyorsun da çıkarken ölüyorsun. Ve daha ilk defa geçen ay karşılaştığım kış şartları,İzmit merkeze kar yağmazken Umuttepe'ye giden yolun kapanması ve 1-2 saat sayılı minibüs çıkarılması yukarıya vs. sürekli bir soğuk falan Bunların yanında gerçekten kutulucan'in eski mesajlarından birinde bahsettiği gibi cidden mimarisi falan çok iyi,binalar modern tasarlanmıştır,gerçekten kampüste olduğunu öğrenci olduğunu hissediyorsun girdikten sonra, Böyle bir yer işte :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 roket adam said: Tunch, abi kusura bakma da, metal&malz. mh. zaten zor bölüm, bir de 2.5 sene kasmadım hiç demişsin, 6 seneden fazla uzaması çok normal. e doğal olarak nefret etmen de normal yani. üniversitenin etkisini bilmiyorum da boğaziçinde bile olsan, 6. senende hala bitirme umudun olmasa yine bıkarsın yani. her başarısızlığın bir bahanesi olduğu gibi senin günah keçin de üniversite olmuş gibi gözüküyor. abi dediğin gibi , ben ortam oluşturmamışım zamanında , imkan vermişim ; ama kocaeli metalurjide olup okulunu seven tek bir kişi yoktur , inan buna. hayattan soğutuyor , bu durumda da diğer bölümler ve okulun genelinin sevilmesi gibi bi durum söz konusu olmuyor. ayrıca diğer kişisel sebepler de cabası.. ama durum itibariyle "tike tike" gelmeye devam edicez.. "kader diyip geçemezsin , sen kendin ettin" gibi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 abi madem mutsuzdun niye 6 sene çektin ki,yani bende arada düşünmüyor değilim istanbul'a dönmeyi vs. ama yani orada da mutluyum falan fistan bence geç kalmışsın,bu kadar dayanmışken bitir derim ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 kocaeli üniversitesi genel olarak kötü bir üniversite. ama iletişim'i ve tıpı iyi sayılıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
3d0 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 yeni yapılan tıp fakultesı turkiyenin en uc tip merkezlerinden biri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar