Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fake dosyalardan bıktınız mı, Arşiviniz için sağlam bir program mı gerekiyor: eMule


Bone

Öne çıkan mesajlar

BonePART daha önce peertopeer training topici altında emule hakkında birşeyler yazdı. Ama ben emule üstüne topic açmak istedim. Birçok kişi hergün yeni bir topic açıyor. Bakarım bu topicimde "emule yardım" hakkında birşeyler yazabilecek miyim?

**Başta ShareReactor sitesine gidelim. Burda sağ üstte birkaç link görceksiniz küçük harflerle yazılmış. Daha önce edonkey kullanırdım. BonePART sayesinde emule'i keşfettim hayran kaldım. eMule'ün son versiyonunu çekelim bakalım ordan... Hmm.

**Bu emule, edonkey ne için gerekli? Kazaa gibi direk kullanıcılardan çekebiliyoruz dosyaları. Kazaa gibi bir P2P programı. Kazaa'da quicklinklerle sürünüyoruz. Ama emule'da ShareReactor gibi bir "ed2k" link cenneti var. Kazaa'da "sig2dat" emule'da "ed2k" kullancaz. emule kazaa'dan kötü bir program. Ama sharereactor gibi devasa siteler sayesinde başka konularda avantaj sağlıyabiliyor. Full CD oyun veya film çekebilme olanağınız var mesela.

**
-Başta bir servera bağlanmanız gerek. Ama kullanıcılardan çekerken bu servera bağlanmasanız da bazı kullanıcılardan çekebiliyor. Yine de siz en çok file ve kullanıcı olan siteye bağlanın daha hızlı çeksin.

-Search yapmayın. www.sharereactor.com kullanın. Ve mümkünse 100 mb üstü programları emule ile çekin.

-Değişik iconlar için: http://www.emule-project.net/faq/icons.htm. İndirdiğin dosyanın üzerine çift tıkladığında altında o anki sırada olduğun kullanıcılar gözükçek. Kullanıcıların ve dosyanın iconlarını burdan bakabilirsin.

-en iyi server.metler

1- http://2z4u.de/v0w05h9m/min/server.met
2- http://ed2kmet.x24hr.com/pl/slist.pl?download/server-best.met
3- http://ed2kmet.x24hr.com/pl/slist.pl?download/server-max.met

-BonePART'ın server.met'i
http://bonepart.kolayweb.com/server.met

-emule'a server.met girmek için: Servers düğmesine tıkla. Sağda Update server.met from URL var. Oraya gir URL'yi, update'e bas.

-En sevdiğim IP'ler:
IP:
195.245.244.243:4661 (Razorback)
193.111.198.138:4242 (probenprinz.de)
194.97.40.162:4242 (silent-bob)
195.112.128.222:6667 (AdaNET)
207.44.222.47:4661 (eMule Server)

-Progress Bar'ınızın renkleri:
Siyah: İndirdiğiniz kısımlar.
Sarı: İndirmekte olduğunuz kısımlar.
Mavi'nin değişik tonları: Ne kadar koyuysa, o kadar çok resources var demektir. İndirceğiniz kısımlar.
Kırmızı: Bulunmamış kısımlar.

Download ettiğiniz dosyanın üstüne çift tıkladığınızda değişik kullanıcıları gösteriyor. Burdaki ve upload kısmındaki barlar çok değişik. http://www.emule-project.net/faq/progress.htm Merak ediyorsanız burası işinize yarayabilir.

-Search ederken
Server: sadece bağlandığınız server'ı araştırır.
Global (server): listenizdeki tüm serverlar'ı araştırır. Bu sırada altta yeşil bir bar çıkacak.
Filter ile, istediğiniz boyutlar arasındaki dosyaları aramasını isteyebilirsiniz. Ya da kendiniz bir dosya formatı seçebilirsiniz. Mesela Video'larda arıycaksınız. Ama 500mb-700mb ve avi aramasını sağlayabilirsiniz.

-eMule FAQı da bu.

-eMule çok yavaş çekiyor. Çünkü diğer kullanıcılara sıraya giriyor. Bu yüzden acil dosyalar için asla emule kullanmayın. Kazaa kullanın. eMule'ü sadece arşiv yapmak için kullanın. Mesela filmler, animeler, cd-image oyunlar...

**Ayarlar evet:
Preferences düğmesine tıklayın.

General
Nick'ini yaz, ülkeni seç (bende ülke seçerken hata verdi)
Kutucuklar boş kalabilir. Ben bir tek "beep on errors" ve "bring to front on link click" seçtim, diğerleri boş.

Display
Progressbar: Round
Tooltip delay time: 1

İlk iki seçenek (downloadlist ve indicate ile başlıyan iki seçenek) dışında hiçbirini seçmedim. Ayrıca CPU & Memory Usage seçenekleri CPU'nun daha az kullanılmasını sağlar. emule'ün çok CPU yediğine inanıyorsanız bunları seçin.

Connection
Capacities ve Limits 16kB/s download ve 4kB/s upload yapın. Tabii bu Türkiye'de 64K KabloNet için kullandığımız ayarlar. 128K hız sağladığı için bunları yazıyoruz. Eğer daha düşük bağlantı kullanıyorsanız, ona göre yazın ya da wizard kullanın. Ama mutlaka upload'ı yazın. Upload etmesseniz download da olmaz...

Max Sources Per File: 400
Max Connections: 800

Burda da sadece reconnect on loss seçili. Otormatik kendi reconnect olsun işte...

Directories
Incoming files, download ettiği dosyaları koyacağı yer.
Temporary files, download etmekte olduğu geçici dosyaları koyacağı yer.

Ayrıca Shared directories mutlaka seçin. Müzik, film felan olan dosyaları seçin.

Diğerleri
Diğerleri o kadar önemli değil. Ama kafanıza göre birşeyler yapmak istiyorsanız diğer ayarlarla oynayabilirsiniz. Yine de default'ta bırakmanızı öneririm.

*!NOT* Türkçe emule sitesi:
http://www.e-sipa.com/emule_ftp
http://www.e-sipa.de/list/index.php?Active=Filmler

SON:
Bonepart'ın topiğinde bazı şeyleri bulabilirsiniz. http://www.paticik.com/forum/view.php?id=29924&page=08 Mesela CD-Image
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir günde 2. kez seni tebrik ediyorum çok güzel yazı. Nubilere yardım ettikleri için o kanatmı ne ondan verilebilir belki? Olabilir mi?[hline]WtF!?!?!
Ben de bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım...
Ati 29.4.2003 tarihinde saat 18.40 da demiş ki:
Kirk Hammett vokalde manyak bir ton yakalamış.

DiaBoLiC 4.9.2003 tarihinde saat 00.44 de Icq üzerinden demiş ki:
greatsword kullanıyosun ama halberd gibi böle dannn diye kafaya çakıyosun kesme hareketi fln çok olmuyo...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

:D[hline]WtF!?!?!
Ben de bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım...
Ati 29.4.2003 tarihinde saat 18.40 da demiş ki:
Kirk Hammett vokalde manyak bir ton yakalamış.

DiaBoLiC 4.9.2003 tarihinde saat 00.44 de Icq üzerinden demiş ki:
greatsword kullanıyosun ama halberd gibi böle dannn diye kafaya çakıyosun kesme hareketi fln çok olmuyo...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok kaldıramam ben sphere sorularını felan..
kazaa emule olsa neysre..[hline]Arkadaşlar lütfen topic açarken başlığa dikkat edelim. İçeriği ve başlığı daha açıklayıcı yazalım. Ayrıca: İmza ve Quote hakkında Emaleth'in yazdıklarını iyi okuyun. Daha düzenli forumlar dileğiyle...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

programlar hakkında bilgim yok.
sadece kazaa ve emule hakkında elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.

yüksekte durunca sanırım ilk önce o dosyaları çekiyor. Sonra diğerlerini. Getrightte numaralandırınca direk high olandan başlıyor. High olanlar bitince mediuma geçiyor mesela.
Ama bunda öyle mi bilemiyorum. Programın farklı bir mantığı olduğundan, high seçsen de mediumu download edebiliyor. Anladığım kadarıyla en çok resources'ı highlara, en az recources'ı da lowlara veriyor. Bu kadar.

Diğer soruna gelirsek, dediğim gibi emule çok yavaş. Bir sıraya giriyorsun. Sıra sana gelince Çekmeye başlıyorsun.
Kazaa'da neden daha hızlı tam emin değilim. Hack yapılmış halini kullanıyoruz biz peki tamam. Ama Sonuçta onda da sıraya girmemiz gerekiyor.

Sitelerinde pek bir ayrıntı bulamadım. Ama ben şöyle düşünüyorum: emule'e credit mredit bir dolu özellik eklemişler. Oysa kazaa'da neredeyse hiçbirşey yok. emule'de verdiğin kadar çekiyorsun, Kazaa'da ise participation'un düşük olsa da, sıraya girip, o adamdan tamamen faydalanabiliyorsun.

Sanırım böyle olması lazım. Yani Kazaa'da sıraya giriyorsun, participation'a göre sıralanıyor insanlar. Sonra o adamdan 7-9k felan çekebiliyorsun.
Ama emule'de sıra sana gelse bile, credit sistemi felan bir dolu olaylar olduğu için, upload'ına bakarak karar veriliyor. Ve 7-9k çekebilmek neredeyse imkansız hale geliyor. Yani emule'de bol bol upload ettirin elaleme..[hline]Arkadaşlar lütfen topic açarken başlığa dikkat edelim. İçeriği ve başlığı daha açıklayıcı yazalım. Ayrıca: İmza ve Quote hakkında Emaleth'in yazdıklarını iyi okuyun. Daha düzenli forumlar dileğiyle...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya şu divx bitsin silicem emule falan hikaye ya kazaa veya ftpler en iyisi. 280mb anca yükledi.bi bitirsem şu divx i töbe valla bi daha hayatta açmam emule falan
sabahtan beri 2. divx te anca 20mb yükledi.

bide acayip yavaşlatıyor neti kapatmakta istemiyorum tekrar beklicek sıraya gircek falan

neyse 128k kablolara direk zarar getiriyor uzak durun arkadaşlar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mosq yalnız kazaadaki en büyük sorun emuleda yok; fake ya da bozuk olmadığı kesin dosyanın sharereactor gibi yan ürünleri kullandığında.

Ben keyifle kullanıyorum, öneririm. Birde bu program eğer kablo vs.. varsa önerilir, çünkü bilgisayarı ve neti sürekli açık tutmanız gerekiyor.

Bir not daha; e-mule plus kullanıyorum ben, çok memnunum, önermekte sakınca görmüyorum.

Eline sağlık bone =]
Bir süre kalsın toptopicste, stikileriz sonra.[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım ben...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bıktınız mı diye sormaktan bıkmak?

abi ne zaman ben bıktınız mı diye sordum ki?

ne demek istediğini bir anlayabilsem.[hline]Arkadaşlar lütfen topic açarken başlığa dikkat edelim. İçeriği ve başlığı daha açıklayıcı yazalım. Ayrıca: İmza ve Quote hakkında Emaleth'in yazdıklarını iyi okuyun. Daha düzenli forumlar dileğiyle...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nefr, 09 September 2003 13:32 tarihinde demiş ki:
Mosq yalnız kazaadaki en büyük sorun emuleda yok; fake ya da bozuk olmadığı kesin dosyanın sharereactor gibi yan ürünleri kullandığında.


abijim kazaa fake veya bozuk dosya olayını artık geride bıraktı çünkü artık kazaanın avipreview ve theater olmak üzere iki tane ön izleme yolu war. bölece dosyanın fake olup olmadıını bozuk olup olmadıını anlayabiliosun

not: yukardaki iki özellikten aviprewiev kazaalite ın özelliğidir. bu iki ön izleme yolu indirdiiniz dosya 256kb ı geçtikten sonra kullanılabiliyo ki bu da zaten fazla zaman kaybetmeden fake veya bozuk bi dosyayı anlayabilirsiniz demektir

kısacası emule gibi karmaşık bi programla uğraşmak yerine: www.kazaalitekpp.com[hline]-
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

birincisi.
her avipreview ile baktığın dosya doğru dosya olacak diye bir şart yok. Bozuk olmayacak diye de birşart yok.
ikincisi.
avilere avi preview ile, mpg ve mp3lere theater ile bakıyorsun. Peki diğer dosyaların (program mesela) fake olmayacağı ne malum?[hline]Arkadaşlar lütfen topic açarken başlığa dikkat edelim. İçeriği ve başlığı daha açıklayıcı yazalım. Ayrıca: İmza ve Quote hakkında Emaleth'in yazdıklarını iyi okuyun. Daha düzenli forumlar dileğiyle...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 09 September 2003 20:05 tarihinde demiş ki:
bıktınız mı diye sormaktan bıkmak?

abi ne zaman ben bıktınız mı diye sordum ki?

ne demek istediğini bir anlayabilsem.[hline]Arkadaşlar lütfen topic açarken başlığa dikkat edelim. İçeriği ve başlığı daha açıklayıcı yazalım. Ayrıca: İmza ve Quote hakkında Emaleth'in yazdıklarını iyi okuyun. Daha düzenli forumlar dileğiyle...


Gayet okunaklı gerçi ama...

Biz fake dosyalardan kurtulduk.Sen onlardan bıktınız mı diye sormaktan bıkmadın.

"Fake dosyalardan bıktınız mı, Arşiviniz için sağlam bir program mı gerekiyor?" gibi =).[hline]"Here is wisdom. Let him hath understanding count the number of the beast: for it is the number of a man; and his number is 666."
Book of Revelation Chapter 13 Verse 18

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dextra, 10 September 2003 04:52 tarihinde demiş ki:
kazaa'da da verified dosyalar var bu arada. sig2dat kullanaraktan,
www.verifieddownloads.com
www.fasttrackmovies.com (yanniz bu şimdi çalışmamakta. adresi başka bişey de olabilir)[hline]Arnie "Artxed" Civardagezer
MISCHIEF. MAYHEM. SOAP.

fasttrackmoviesin yerine geçebilicek bi site
fasttrackzone

[Bu mesaj Mosquito tarafından 10 September 2003 10:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
"Biz fake dosyalardan kurtulduk.Sen onlardan bıktınız mı diye sormaktan bıkmadın."

anlamadığım nokta, daha önce nerde "bıktınız mı?" diye sordum ki size, "bıktınız mı diye sormaktan bıkayım?"
daha bu birinci soruşum ama karman çorman olduk.
---------------

Ayrıca Kazaa'da öyle herşey bulunmuyor.
Kazaa'da mesela Sanitarium, Raven Shield gibi oyunları indiremiyorsun.
Ama emule'da hepsi var.

Şu queue olayı bu kadar kastırmasa bizi daha hızlı çekse ne güzel olur aslında..[hline]oh my god! he's whacked!
i vote we frag this commander.
give me something to shoot.
i love the smell of napalm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...