Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sorunsuzluk batıyor olmalı

ivy

Öne çıkan mesajlar

Herkesin dediği gibi, yapacak birşey olmadığı zaman insanlar sıkılır depresyona girer. Amaçsızlık kadar insanı boşluğa sürükleyen birşey yoktur. Sıkılan arkadaşlara tavsiye: Bir hobi, yapacak birşey araştırın. Ne zor olsun bu şey ne de kolay. Eğer birşeyle uğraşmaya bile üşeniyorsanız uyuyun. Uyumak en güzel ilaç sıkıntıya.
Sosyal ağlarda paylaş

bana göre genel zamana yayılmış bir mutluluk yoktur. bir işi başarırsın ya da sevineceğin bir olay gerçekleşir sevinirsin, mutlu olursun. bir süre sonra o olaya alışırsın. sanki doğduğun günden beri o sevindiğin olay zaten varmış gibi olursun.
insanın genel olarak mutlu olabilmesi için sadece yaşıyor, hissediyor olduğu için bile mutlu olması gerekir.

bende ivy gibi babamla bir örnek vereyim:
eskiden istediği herşey elinde olmasına rağmen pekte güler yüzlü mutlu bir insan sayılmazdı.
ancak 2 sene önce akciğer kanseri olduğu ortaya çıktı, tedavisi hala devam ediyor ve onu bir süredir eskiden olduğundan daha mutlu görüyorum. (sanırım beklemediği halde üniversiteyi kazandığım için bana daha iyi davranmasındanda olabilir)
ama eskiden, sağlıklı halinden olduğundan daha mutlu. çünkü elindekinin bir kısmın kaybetti ve bu ona tamamını kaybetmemiş olduğunu hatırlattı...
Sosyal ağlarda paylaş

@ivy
Kızılay dedinde ben pek asi gençlik göremedim orda,genelde kurtlar vadisinden fırlamış veledi ,genci ,paris hilton özentisi kızlarla dolmuş,kızılaya indiğim ilk gün geldi aklıma ilkokul 5. sınıftaydım galiba,yaklaşik 10 sene önce,gittikçe rezil berbat bi yer olmaya başladı kızılay,eğer Ankara daki kızılayı sölüyorsan
Sosyal ağlarda paylaş

bence de artık basit şeylerle yetinip mutlu olmanın zamanı geldi.hayat zaten yeterince yorucu biz de dert üstüne dert katmaktansa biraz daha esnek olmaya çalışmalıyız.hatta buaralar ihtiyacım olan seyi buldum galiba bu topıcte,elimdekilerle yetinip,mutlu olmaya çalışcam...inşallah gayret ediyorum busefer...
Sosyal ağlarda paylaş

@dark_soul: evet ankaradaki kızılay
caddeden caddeye değişiyordur belki (sokak olması da muhtemel)
ama mesela konur sokak (leman kültürün olduğu sokak) direk depresif genç dolu
yerde oturanlar ve ezgi'ye takılanlar (hepsi için demiyorum)
bi gün denk gelirse gösteririm ben sana =)

ya famy işte öyle
ama tabi olmuyor çok zor
umarım sen başarırsın
Sosyal ağlarda paylaş

sorun olmazsa insan gelişemez doğru katılıyorum ama demek istenen ya da benim anladığım sorun olmasın mutlu olalım heyo gibi bır sey değil.sorunlar herzaman var istesek de istemesek de hep olacaklar ama yine sorun yine acılar dertler kederler deyip depresyon moduna girmektense dertlere gülerek yaklaşıp sorunları çözerken zamanın her seye rağmen mutlu geçmesini sağlamak.gerçekten denedim hüzünlü üzüntülü ortamlarda daha zor çözülüyor her şey,ya da çözüleceği varsa da çözülmüyor.iyi düşün iyi olsun gibi bir felsefe ihtiyacımız olan tabi bence...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...