Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rte cumhurbaşkanı olur ve olaylar gelişir...

Misafir Guest

Öne çıkan mesajlar

said:
Absolut senin yaşını biliyorum hayat tecrüben tabii ki daha fazla, benim babam da reel sektörde faaliyet gösteriyo ve onun işlerine bakarak da piyasanın durgun olduğunu anlıyorum.Ama işin bir de bilimsel yanı var Türkiyenin gayrisafi milli hasılası 2001 krizinden sonra oldukça yüksek bi bi seviyede(30 yıldır olmadığı kadar) ve enflasyon çok iyi durumda.

bi enflasyon sepetine bakalım ıstakoz, domuz eti, vb...şimdi bide halkımıza bakalım Istakoz yiyeniniz var mı aranızda düzenli olarak yani şöyle bi dialog yaşıyor musunuz evde;
-Akşama yemekde ne var?
-Salçalı ıstakoz yaptım parmaklarını yersin valla yanındada pilav ohh mis

gibi.Bide domuz eti var ülkenin zaten %80i filan müsliman e haram diye yemiyolar zaten e bu sayede az talep oluyo bunun sonucunda daha az arz oluyo e ne oldu %100 satılıyo ıstakoz böyle mi gerçekte?

Türkiye tarım ülkesi filan denilmiş yukarda tohumu dışarıdan alan bir ülke hemde her ekiminde tohum alan bir ülke nasıl tarım ülkesi olur Mesela İsrailden domates tohumu alıyoruz çiftçimiz ekiyor bir sefer bi dahakine tohum intihar ediyo(bkz:bitkilerde gen terapisi)

Ya ben anlamıyorum yada harbiden bişeyler yanıltıyo insanları daha 9-10 sene öncesinde memur ol sırtını devlete daya rahat rahat yaşarsın deniliyordu şimdi memurlar karnını zor doyuruyo nasıl iyiye gidiyo bu ekonomi 2001den sonra ekonomi iyi gidiyo demişler nasıl iş ya bu Akp nin özel bi çabası yokki farklı bi politakası yokki(ekonomi konusunda) önceki hükümetten devraldığı stratejileri izliyo

Seçim içinde bişeyler diyip susayım artık çok konuştum :) geçen seçimlerde anketler halk yoklamaları neyi gösteriyodu %60 cem uzan(oran böyle bişeydi tam hatırlamıyorum) ne oldu cem uzan barajı bile geçemedi bush mesela bidaha seçilemez deniyodu ne oldu?
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız şu ekonomi konusunda gerçektende ekonominin şişip şişip patlayacak olması doğru ve bende önce ki hükümetin ekonomi poltikasını sürdürdüğünü düşünüyorum
E peki ne oldu da en azından yükselişte gibi görünüyor ekonomi
Bence cevap istikrarda.Tek parti iktidarının varlığı ülkede istikrar ortamı yaratıyor ardından da ekonomide büyüme görülüyor.Belki ülkede ki birçok kurum satıldı ancak bu zaten ekonomik düzene göre yapılması gereken birşeydi.Farkındayım ekonomi patlayacak ancak bundan başka şans yoktu zaten elimizde ki tek şans bu ekonomimizi büyütmek için.Bir büyük kriz daha yaşanıcak , ardından eğer gerekli hazırlıklar yapılmışsa ve bu kriz kontrol altında tutulabilirse ülke ekonomisi gerçekten toparlanmaya başlayabilir.Dediğim gibi zaten tek şans bu
Bu yüzden bir dönem daha ne yazık ki tek partili hükümete gitmeliyiz
Gerçi böyle olmayacağı belli.AKPnin seçilmesi ekonomi için daha yararlı ama diğer yönlerden kötü(niye ekonomi için yararlı çünkü yerine geçecek başka bir hükümet ekonomi poltikasında değişikliğe gidebilir ve sonrasında krizi kontrol altına alamayabilir)
Ülke ekonomisi bir yönde ilerliyor ve bu yoldan geri dönüp başka bir yol denemek için çok geç bence.Ya AKP seçimlerden aynı şekilde çıkmalı yada yerini alacak parti ekonomisini aynı şekilde devam ettirmeli(olaylara sadece ekonomik yönden bakıyorum)
Genel olarak şöyle düşünüyorum diyebilirim:

Suzan Sabancı: Erdoğan'la bir dönem daha istikrar için gerekli

Suzan Sabancı ile Akbank kulelerinin 33'üncü katında yemek yiyoruz. Türkiye ve dünya ekonomisi, yabancı sermaye, Türk bankacılık sektörü ve Akbank'ın bankacılık sektöründeki yeri konularında Sabancı ile sohbet ediyoruz. Suzan Sabancı ile ilk kez biraraya geliyorum. Önce kendisini dinledim. Suzan Hanım, kendisini iyi yetiştirmiş, kendisine güvenen ve bankacılık deyince akla ilk gelen isimlerden Erol Sabancı'nın yanında yetişmiş biri.

İstikrarın devamı şart
Sohbet sırasında, daha önceleri bu kulelerde çoğu kez bir araya geldiğim rahmetli Sakıp Ağa'yı hatırladım. Bir ara düşündüm. Karşımda Sakıp Ağa olmuş olsaydı, ne yapar yapar Ağam deyip konuyu Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı seçimine getirirdim. Ben de bu soruları Suzan Sabancı'ya sordum.
Suzan Sabancı sorum üzerine, hiç tereddüt etmeden Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dönem daha ekonomik ve siyasal istikrarın devamı için Başbakan olarak yola devam etmesinden yana olduğunu net ifadelerle ortaya koydu.
Suzan Sabancı'ya göre, Erdoğan'ın aktif siyasette kalması ülkeye yarar sağlar. Sabancı, 'ancak Cumhurbaşkanı olmak istemesi halinde bu demokratik hakkını kullanmasını da saygı ile karşılamak gerekir' dedi. Sabancı, bunları söylerken şu endişesini de dile getirmekten çekinmedi: "Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde endişem, AK Parti'de yaşanacak olası bir kargaşa ortamı, ekonomide sağlanan güven ortamını zedeleyebilir." Suzan Hanım, "Ülkede kuvvetli hükümet olması istikrar unsurudur" derken, "90'lı yıllar ülke için kayıp olmuştur" değerlendirmesinde bulundu. Ekonomide sağlanan güven ve istikrarın bir beş yıl daha devam etmesi, büyümenin istikrarlı bir şekilde devam etmesi halinde kişi başına düşen milli gelirin 10 bin dolarlar düzeyine gelmiş bir Türkiye'yi hedeflediklerini söyledi.

Reel faiz hâlâ çok yüksek
Suzan Sabancı, enflasyon oranının yüzde 7-8 dolayında olduğunu, yüzde 19 cıvarında seyreden faizlerin çok yüksek olduğunu görüyor. Sabancı, değerlendirmesine şöyle devam ediyor:
"Yüzde 12 reel faiz var, böyle bir faiz hiçbir yerde yok. Türkiye'nin istihdam için yeni yatırımlara ihtiyacı var. Üretim artışına ihtiyaç var. Ancak bu faizlerle yeni yatırım yapmak çok zor. Türkiye'ye gelen yabancı sermaye de genelde emlak sektörü, alışveriş merkezleri ve hizmet sektörüne yöneliktir. Bu da üretim artışı sağlamıyor."
Sabancı'ya göre, Uzakdoğu borsaları ile başlayan global piyasalardaki hareketlilikle birlikte ülkemizde de yaşanan çalkantılar fırsat olabilir, uzun süreden beri devam eden düşük kurun bir ölçüde yükselmesi belki faizleri bir ölçüde aşağı çekebilir.

http://arsiv.sabah.com.tr/2007/03/02/ayaydin.html

------------------------------------------------------------
Tamam bende istemiyorum AKPyi ama ekonomide yükseliş için tek şansımız yine onlar bence
Saygılarımla
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...