Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kablo nternet Kullanıcılarının Tavsiyelerini stiyorum


Spidee

Öne çıkan mesajlar

ADSL'in sürekli yavaşlamasından, Çanakkale'deki fiber optik kabloların mütemadiyen kopmasından sıkıldığım için Türksat kablo internete geçmeyi düşünüyorum.

İstanbul Kadıköy civarında kablo internet kullanan varsa; son dönemlerde kablonun hızında bir yavaşlama var mı, kopma gibi problemler yaşıyorlar mı, ADSL'e göre dezavantajları neler vs gibi kablo internetin performansı ile ilgili bir takım bilgiler verirlerse sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kadıköyü geçtim ist ile alakam yok ama eski bir kablo kullanıcısı olarak bu adsl nin 1 mbit hız olayına kadar çok memnundum.sorun oldumu max 30 dk içinde geliyorlardı eve vs,her türlü teknik destek yardım bla bla.zaten tarifeleri de ucuzlamı$ hız bakımından,kaç gündür gidemedim yarın gidip kabloya geçmeyi planlıyorum.$iddetle tavsiye ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben ankaradayim ama 512 kablo kullaniyorum gayet memnunum.

upload yaparken dl dusmuyo etmiyo stabil gayet. oyunlarda daha iyi ping veriyor. p2p programlarında yok port acma derdi yoık bisi ugrasmaya gerek yok.

emulede high id her zaman, torrente dl yaparken ul yapabılıyorsun rahatca.

daha ne olsun :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iş yaparken ara sıra adsl kopması insanı cıldırtıyor evde, iletişim kesiliyor dışarıyla

fırsatın varsa direk geç derim..bizim siteye kablotv gelmediginden geçemiyorum..

3-4 arkadaşım kullanıyor senelerdir 1 kere şikayetlerini duymadım..

[ Mesaj 01 March 2007, Thursday - 00:20 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de 3 sene öncesine kadar kablo kullanıyordum da, o zamanlar katırıydı, torentiydi kullanmıyordum, o yüzden $u port olayını merak ediyordum.

Eskiden de hiç koptuğunu falan hatırlamıyorum; ama bir arkadaşımdan son 1-2 aydır kopup durduğuna dair rivayetler aldım da, ADSL gibi olmasından korkuyorum. O yüzden Istanbul'dan birinin son dönemdeki performansa dair fikrini istiyorum =)

[ Mesaj 01 March 2007, Thursday - 00:25 tarihinde, Spidee tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

simdi durum soyle kabloda.

kabloya ozel sirketler bakiyordu. sehirleri ve bu sehirlerdeki semtleri paylasmislardi.

ankarada kablonet ve interaktif, istanbulda utv ve bisi daha vardi sanirim unuttum gibi.

rekabet vardi birazda yani, o yuzden mesela ariza oldugunda 2 saat ıcınde hemen ekıp gelıyodu eve.

simdi turksat hepsini aldi ellerinden, hatta davalari hala suruyor.

turksat heryere bakiyor suan, bu yuzdende servislerde biraz aksama var.

ama ayni sekilde turksat altyapiyi yenilemeye basladi ankarada, kotali kablo cikardi ve kablo fiyatlarini dusurdu %30 oranında.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben pek emin değilim kablonet konusunda. evimde kablonet kullanıyorum ve şöyle ki internet sürekli kesiliyor. ödemelerinizi 1 gün geciktirmiş olsanız bile teknik servis gelmem diyor borcunuzu ödemeden. ayrıca sürekli bir yavaşlık söz konusu internette. kapattırıp adsl 1mbit e geçmeyi planlıyorum. tarifeleri ucuzlasa da hala adsl'den pahalı. kablonet bir nevi md gibi bir şey bence. hem pahalı hem de aşırı yaygın değil artık.

ps: istanbul kadıköy'de oturuyorum.

[ Mesaj 01 March 2007, Thursday - 00:39 tarihinde, Mumu tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kablo TV'yi zaten veriyorum, ADSL kullansam da vereceğim sonuçta. Türksat'ın kampanyasında da Nisan sonunda kadar tesis ücreti almıyorlar. Eski kablo kullanıcısı olduğum için de kablo modemim duruyor hala evde.

Peki bağlantıya geldiklerinde odama kadar çekiyorlar mı acaba hattı, yoksa kapıya getirip gerisini bize mi bırakıyorlar?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yıllardır kablonet kullanan biriyim. 3 ay evvel yaklaşık 2 ay süren bir ADSL deneyimim oldu ve kesinlikle söyleyebilirim ki kablo gibisi yok. ADSL rezalet resmen. Upload yapılınca net'in kullanılamaz hale gelmesi, aynı anda download yapıp oyuna girildiğinde oyunun oynanamaz olması falan gibi rezillikleri var adsl'nin.

Kabloda öyle değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende tam tersini diyorum hadi bakalım,

ADSL gibisi yok. Yaklaşık 4 yıl kadar kullandım kabloyu(yeter sanırm he?)
Okadar çok sorunla uğraştım ki hangi birisini anlatayım.

İzmirde kablonet firması bakıyordu benim internetime. Öyle odundular ki sorunumu telefonda anlatabilmek için akla karayı seçerdim. Hiç bi zaman telefonda sorunumu çözemezler teknik ekip yollamak zorunda kalırlardı. Teknik ekip ise 1 yıl öncesine kadar şakır şakır işliyor, zamanında geliyordu. Ama ne zaman ki Turksat işin içine girdi iyice mahfetti. Çağırdığım teknik ekipler 2 saat içinde gelirken 2 günde falan gelmeye başladılar.

Zaten kablonet bağlattığım ilk günden beri en az 2 ayda bir kesiliyordu, kendi kendine sinyal problemi mi ne, o çok oluyordu. Arada kafasına atıp gidiyodu falan. Ararsın yok efenım 3 ay oncesinden bi fatura eksik kalmışmış yardım edemezlermiş. Verem ederlerdi telefonda.

Bağlı oldugu zamandada 128kb kablo dedikleri şeyden max 8kb/sn download yapabiliyordum. Eşşek gibiydi yani internet gitmiyodu resmen. NE sıkıntılar yaşattı bana. En sonunda da zaten olması gereken oldu iptal ettirdim üyeliğimi çıktım kablodan aynen adsl e geçtim aldım bitane wireless modem. Evin her köşesinde çatır çatır internetim var, Download desen 25kb'dan aşagı dusmuyor. Hertürlü uploadumuda yapıyorum raat raat. Hele en güzelide bağlatalı 4 ay falan oldu birkez bile kesilmedi internetim

ee daha ne olsun?

yemişim kablosunu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla Black, en azından buralardaki ADSL'in öyle olmadığını söyleyebilirim. Sürekli kopuyor, 2 ayda bir falan da değil 2 haftada bir en az.

Zaten masaüstü PC'den gireceğim için internete wireless olsun, evin her yerinden internete girebilsin gibi bir derdim de yok. Ayrıca ADSL'i de kestirmeyi düşünmüyorum, ADSL de bağlı kalacak. Eve biri gelir, wirelesstan direk girsin, kablo bağlamakla kasmayalım diyerekten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İndirme hızı mükemmel zaten kablonun. Abartısız 60-62'yle falan indiriyorum kaliteli yerlerden. Bi de, denildiği gibi, upload yaparken download nerdeyse yavaşlamıyo. Torrent için mükemmel. Pingler de güzel, ki bu hep böyleydi.
Bence kablonun üç kötü yanı var:
- Modemi açıp kapamakla IP falan değişemdiği için rapidshare gibi sitelerde beklemek zorunda kalıyosunuz (normal durumda).
- Piyasa resmen ADSL tekelinde olduu için, ADSL'deki gibi internetten araştırıp süper bi modem almak zor.
- Kablonet zamanında çok oldu bu, yoğun saatte internet işkenceye dönebiliyo. Acaip yavaşlayabiliyo. 1 aydır kurulu, şimdiye kadar hiçbi sorun yaşamadım, ama önceden olduu için şimdi de olabilir diye düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...