Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1881 - 2007 (Cumhuriyet gazetesi reklamı)

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

ben AKP "taraftarları"nın kör bir şekilde partiye bi bağlılığının olduğunu düşünmüyorum. bir, oy veren büyük bir kesim malum nedenlerden dolayı (cehalet) kime, neye oy verdiğinin pek farkında değil; iki, adamlar sinsi. islam merkezli partilerin sayısı az. beyni yıkanmış seçmenlerin fazla bir seçeneği yok. ve tabii bu da yansıyor seçimlerin sonuçlarına. diğer tarafa baktığında sayısız sol parti var. solu destekleyen halk, genelleme yapmak uygun olurmu bilmiyorum, diğerlerine göre nitekim daha bilinçli, okuyor. bu nedenle de birçok ideoloji farkı var aralarında. bu ideoloji farkları 10larca ayrı partiye yol açıyor ve seçimlerin sonunda sol oyun toplamda daha fazla olmasına rağmen bölünmeler nedeniyle AKP'nin başa geçmesine sebep oluyor.

ben cumhuriyetin bu reklamlarında da o anlamı yakaladım. reklamın etkilemeye çalıştığı kesim AKP "taraftarları" değil, solu destekleyen halk. "cumhuriyetinize sahip çıkın" derken "sol oy bölünmesin, kişisel ideolojilerinizi bir yana bırakın da CHP'ye oy verin, bak AKP gelecek yoksa" demek istediklerini düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Buradan* (http://www.belgenet.com/secim/3kasim.html) son seçimlerde partilerin aldığı sonuçları inceleyiniz. Sol cenahtan partilerin oy toplamıyla, AKP'yi karşılaştırıyoruz. Sol parti sayısı çok olduğu için böyle oldu tezi böylece çürümüş oldu bence.

Sağ parti oylarıyla, AKP'yi karşılaştırdığımızda benzer sonuç ortadadır.

Bakınız, bu ülkede aydın olduğunu iddia eden kesimin bence köyünde keçi güden adam kadar kafası ülke meselelerine basmıyor. Bırakın bu halkımız cahil, koyun gibi istediğin yere çekilir konuşmalarını. AKP'nin hangi şartlar altında iktidara geldiğini hepimiz biliyoruz. Biraz ABD'nin gazı, biraz ekonomik krizden çıkan insanların yorgunluk ve bezginlikle yoğrulmuş "ulan bi de bu olsun" psikolojisi, biraz 28 Şubat sürecinden sonra olağan dışı durumunu bir türlü atlatamayan Türkiye'nin durumundan sıkılan para babalarının istikrar arayışı vs.

Şartlar AKP'yi iktidar yaptı bu ülkede ve görünen o ki önümüzdeki 5 sene de onlarla geçecek. Enerjinizi, boş korkulara kapılıp harcamayın bence.

Siyasi konular dışında sanayi ve ticaret odalarının, ülkenin önde gelen sermaye sahiplerinin şeriattan bahsettiğini duydunuz mu?

Anlatmak istediklerim, birazdan konunun; rantını sağlama bağlamış kodamanların elbette sesi çıkmaz eleştirileri altında güme gitmemesi için toparlıyorum:

Halka haksızlık etmeyin.

*: Bu linke isim verme şeysi çalışmıyor mu, ben mi beceremedim? Takarım ben böyle şeylere kafayı

[ Mesaj 27 February 2007, Tuesday - 21:56 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ben konuya başka bi açıdan yaklaşmak istiyorum. bir gazetenin, görüşü ne olursa olsun bu kadar alenen siyasi propaganda yapması bana garip geliyor. ben gazetelerden biraz tarafsızlık, biraz objektif bir haber anlayışı falan bekliyorum, okuyucuya da yapılacak bir yorum bırakılsın. türkiyede bunu yapabilen gazete sanırım pek yok. ama şu tutuma sahip cumhuriyet gazetesinin, tam zıt görüşü savunan ve sürekli eleştirdiğimiz vakit tarzı gazetelerden bir farkı kalmıyor bence. bu kadar yanlı olması, okuyucuya hakaretmiş gibi geliyo. sen haberini hazırla, tehlikenin farkına okuyucu varsın yani.

tabi buna karşı türkiye'de eğitimsiz, bilmemne bisürü insan var diyeceksiniz belki de, ama sırf onları eğitmek ve ilgilerini çekmek adına gazeteyi bir propaganda malzemesi haline getirmek bence yanlış.
Sosyal ağlarda paylaş

Tehlikeyi göremeyen birkaç kişi bile o reklamdan etkilenip görse kardır. Bırakalım şeriatı getirsinler o zaman. Gazeteler tabii ki tarafsız olmalı ama bunu kaldırabilen bir ülkede.

Ayrıca vakit zaman gibi gazeteler yanlı oldukları için değil, Anayasaya göre büyük suç olan şeyler yapmayı planlayanları destekledikleri için sevilmiyorlar farkında kesim tarafından. Tarafsız gazete var mı bu ülkede??
Sosyal ağlarda paylaş

anayasaya göre suç işliyolarsa ceza alıp kapatılırlar. vakit konusunda haklısın ama zaman artık daha eli yüzü düzgün bi gazete diye biliyorum ben.

bu ülke tarafsız bir gazeteyi kaldıramaz mı diyosun? o zaman çıkanlar gazete değil, belirli kesimlerin görüşlerini dile getiren siyasi propaganda malzemeleri. bunun yüzünden dandik bir medyaya sahibiz biz işte. bence işadamlarının gazeteleri kullanıp iktidara yağ çekmesiyle, belirli bir kesimin siyasi görüşlerini empoze etmek için gazeteleri kullanması aynı şey. amacından saptırılıyo yani gazete bana kalırsa.

ayrıca akp şu an tek parti iktidarı, bütün yetki onlarda, 4 senedir de baştalar..hayır herşey harika, güllük gülistanlık falan demicem tabii ki.. ama bu süre içersinde cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer değil de başkası olsaydı şeriat gelecekti mi diyosunuz? bence o kadar kolay değil ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu anda Türkiye'de en tarafsız haberi yapan ilginçtir ki CNNTurk bence. Yeri geldiğinde Amerika karşıtı haberleri de gösteriyorlar tarafsızca ilk gördüğümde biraz enteresan gelmişti ama bende bir güven oluştu CNNTurk'e karşı

[ Mesaj 28 February 2007, Wednesday - 22:06 tarihinde, Giovanni tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

CNN Amerika'da zaten Başkan'a muhalifliğiyle bilinen bir kanaldır. Sen Amerikan yanlılığını FOX Tv haberlerinde gör bundan sonra, çünkü FOX ABD'nin Bush'u en çok destekleyen kanalıdır. (24 dizisinin FOX kanalında yayınlanıyor olması da ilginç bir tesadüften çok daha fazla şey ifade ediyor bu durumda.)

[ Mesaj 01 March 2007, Thursday - 08:56 tarihinde, sg-1 tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

reklam güzel önemli bir mesajıda var bence ama Atatürkü Cumhuriyet(Rejim olan) gibi göstermek yanlış Cumhuriyet(Gazete olan) bunu hep yapıyor.Bazı sözleri hiç Atatürkün ağzından söylermiş gibi yapıyorlar tabi buda insanı üzüyor sen kalk hayatını feda et ülken için herşeyden vazgeç sadece çalış sürekli kafa patlat fiilen savaşta bulun hayatını tehlikeye at sonunda bazı değerleri tekrar oluşturmak için çaba sarfet dünya devlerine başkaldır büyük bir cesaretle ve başarı ol milyonlarca insana özgürlüğünü kendi kendini yönetebilme becerisini ver sonra birileri kalkıp senin izindeyiz diye seni kukla gibi kullansınlar demediğin şeyleri demişsin gibi göstersinler onların istemediği şeylere karşıymışsın gibi göstersin tamam belki onun kurduğu değerlere zarar gelmesin diye yapıyorlar ama bu kadar büyük bir insanı kullanmak yerine çok daha başka çözümlerde sunulabilir
Sosyal ağlarda paylaş

bakın zaman gazetesi köşeyazarı Tamer Korkmaz ne diyor

Bütün bunlardan sonra, Cumhuriyet için sevabına farklı bir 'TF Kampanyası' yapmamız gerekiyor:

*"28 Şubat'ın yıldönümünde BÇG Orkestrası Onuncu Yıl Marşı'nı çalmadı: Tehlikenin farkında mısınız?"

* "Artık bu solan Cumhuriyet bahçesinde Sincan tanklarına/ brifinglere/ TSK'dan servis edilen fabrikasyon manşetlere yer yok: Tehlikenin farkında mısınız?"

*Final: "Cumhuriyet gazetesinin foyası meydana çıkıyor: Tehlikenin farkında mısınız?"

[ Mesaj 01 March 2007, Thursday - 13:36 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...