Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Devletten geçinmenin en kolay yolu

kingpin

Öne çıkan mesajlar

Ölen babasının maaşını alabilmek için boşanan kadınların sayısı 100 bini aştı Devlete maliyeti ise 700 milyon YTL. . Yetikililer ise çaresiz. İşte şok eden rakamlar.

* SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’ndan maaş alanlar: 7 milyon 800 bin kişi
* SSK emeklisi: 4 milyon 200 bin kişi
* Ölen anne ve babasının emekli maaşını alanlar: 725 bin kişi
* Anlaşmalı boşanıp maaş alanlar (tahmini): 100 bin kişi
* Maaş: 500 YTL
* Yıllık sağlık gideri: Bin YTL (1 kişi)
* 100 bin kişinin yıllık maliyeti: 700 milyon YTL

Bir yandan sosyal güvenlik reformu çalışmaları sürerken, bir yandan da bu büyük kara delikle ilgili yeni soygun yöntemleri ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de anlaşmalı boşanmalar… Evli kadınlar, ölen babalarının maaşını alabilmek için eşlerinden boşanıyor. Daha sonra aile hayatlarını bozmadan aynı evi paylaşmaya devam ediyor ve babalarının maaşını haksız yere almayı sürdürüyor. Üstelik mahkemelerinin verdiği hapis cezalarına rağmen, bu yöntem artarak devam ediyor.

TESPİTİ ÇOK ZOR

Bu olaylar, ilk başlarda münferit birkaç hadise olarak görüldü. Ama son 1 yılda gerçekleşen patlama ürkütücü boyutta. Bu şekilde haksız maaş alan kadınların sayısının 100 bini geçtiği belirtiliyor. Bunun sağlık harcamalarıyla birlikte devlete yıllık maliyeti ise 700 milyon YTL. Usulsüzlüğün tespiti de çok zor.

Çünkü yapılan boşanma kağıt üstünde kaldığı için dikkat çekmiyor. Ancak bir ihbarla yolsuzluğun üzerine gidilebiliyor. Çalışma Bakanlığı yetkilileri kesin çözüm bulmanın imkansız olduğunu, sıkı takiple suistimalleri en aza indirebileceklerini belirtiyor. Bu olayların en çok yaşandığı şehirlerin başında ise Zonguldak geliyor.

119 bin işçi emeklisinin yaşadığı ilde, uygulama adeta bir ‘gelenek’ haline gelmiş. Zonguldak’ta ölen hak sahiplerinden dolayı devletten maaş alan 41 bin 765 kişiden 15 binini kız çocukları oluşturuyor. Ereğli’ye bağlı 550 haneli 2 köyde, boşanarak maaş alan 200 kadın bulunuyor.

Zonguldak SSK Müdürlüğü yetkililerinin bize anlattıkları ise ilginç: Elimiz kolumuz bağlı. Mahkeme kararını gösteriyorlar. Tespit ettiklerimizi savcılıklara bildiriyoruz. Yapacak başka bir şeyimiz de yok. Karı-kocayı aynı evde yakalasak bile, “Misafirliğe geldi”, “Çocukları özlemiş” gibi cevaplar alıyoruz. Boşanmaların bu kadar kolay olmaması lazım.”

TAKVİM

c/p aslında aradığım yazıyı bulamadım bugün posta gazetesinde gördüm adamın biri annesinin 3 aylık emekli maaşını 5 yıldır çekiyormuş, yaşlı kadın kılığına girerek ölmüş annesini de bodruma gömmüş ne insanlar var ya...
Sosyal ağlarda paylaş

anlamadığım şey, devleti kazıklayan onca kişi varken, sadece babasının parasını almaya devam etmek isteyenlere kızılması.

ülkeyi bu kadar paraya muhtaç bırakanlar utansın.

[ Mesaj 25 February 2007, Sunday - 17:23 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle kim akıl edipde bu sistemi komple dava edicek merak ediyorum :=)
Anayasamıza göre kadın erkek eşittir.
Bu durumda ben hala bekar bayanların 18 yaşından sonra hala babalarının imkanlarından yararlanmalarını anlamıyorum.

Neden ?
Eşitlik sade işe gelen yerde mi ?
35 yaşına gelmiş bir kadına hala neden bekar diye babasının emekli maaşı ödenir ?
Eli ayağı yokmudur ? , Çalışma kabiliyeti yokmudur ?

Hayır bari işe girip çalışanlarınki kesilse evlenmek nedir ?
Yani hani Kadın -Erkek eşit ama Evli olursa kocası mı bakıcak ona ?

Nerde bizim feministler bu kadını aşağılayan ve kocan yoksa baban sana bakar bir erkeksiz yaşayamazsın diyen sistemimize dur demeyen :=)

Alakasız oldu ama dayanamadım :P
Sosyal ağlarda paylaş

said:
benim de anlamadığım şey ölmüş annesini öldüğünü anlamasınlar diye bodruma gömüp 5 yıl boyunca parasını almak için yaşlı kadın kılığına hangi karakterde bir insan girebilir.

travesti bir insan diyerek dalga geçiliyor belki ama, aklınızı azıcık kullanırsanız nedenini de anlarsınız.

cevap çok basit:
parasızlık.

ayda 300 milyon kazandığınızı düşünün.
annenizin maaşının da aylık 300 milyon civarı olduğunu düşünün.
ve karnınızı doyurup evinizi geçindirmek için bu paraya ihtiyacınız olduğunu düşünün.
siz yapmaz mıydınız?

tamam tamam belki koç veya sabancı gibi yerlerin başındaki patronlar ölmüş annesinin 300 milyonuna ihtiyacı olmayacağı için böyle birşeyi sadece "travesti fantazisi" için yapar belki ama,
parasız birisini de "travesti işte, o yüzden" diyerek aşşağılamak da son derece yanlış.
Sosyal ağlarda paylaş

ya benim anlamadığım olay bu, ya tamam iyi hoş boşananlar faydalanıyor, işi gücü olmayan bi sürü kadın var boşanan ya da dul kalan. ama gel gör ki bu dahil pek çok konuda eşitsizlik varken, kadınlara kıyak geçilirken yine de eşitlik diye bıdı bıdı edenlere hasta oluyorum. eşitiz nasılsa bi el ense çekecem bi gün.
Sosyal ağlarda paylaş

bu is tamamen haksizlik

artik kanunlarimizda kadinla erkek tamamen esit hatta cogu yerde kadin daha guclu. Bu babasinin haklarini maaslarini vs lerini kullanan kadinlarin ne olursa olsun maaslari kesilmeli.

benim babam emekli subay benim onun haklarini yasim gecicegi icin kullanma hakkim yok, ama kiz arkadaslarim evlenesiye kadar kullaniyor buyuk haksizlik. ne Farkimiz var

ha yok onlar aciz olduklari icin bizden assagi olduklari icin korunuyorlarsa o zaman bizimde onlara o sekilde davranma hakkimiz kanunlarla verilmeli.

esitlikse her yerde esitlik
Sosyal ağlarda paylaş

Nerden buldun aysası çıkarmayan bir hükümetin bu tür konularda ağlak olamsı abesle iştigaldir..

ya yap.. ya da yapma.. yapmayacaksan da ağlama..

hangisinin o kannu çıakracak cesareti var? bir çıakrsalar yurtdışındaki gibi her şey şeffaf ve açık olsa bugün bu konulşarı konuşmak zorunda kalmayız

oh olsun bu kanunu çıakrmayan bütün hükümetlere herkes de "devletin malı deniz yemeyen domuz"culuktan ödün vermesin ne harika(!) bir memleket
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...