Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Battlestar Galactica (2004) - Syfy

Zegna

Öne çıkan mesajlar

hastasiyim.
3. sezon tam gaz devam ediyor, 2. sezon superdi zaten.
sci-fi da rakipsiz diyebiliriz :)

--

Yeni baslamak isteyenler icin rehber: (ZaugnaKhaldun'a tesekkurler)

said:
1-) 2 bölümlük bsg mini series (tv filmi)
2-) 1 ve 2. sezonlar
3-) 2. sezonun ardından "webisodes: the resistance"
4-) 3. sezon
5-) 3. sezonun ardından Razor Flashbacks
6-) The Razor Movie (tv filmi)
7-) Sezon 4 - ilk 12 bölüm
8- ) Webisodes: The Face of the enemy (12 ile 13. bölüm arasında geçiyor bu webisodelar)
9-) Sezon 4 - 13 - 20. bölümler

-Penth
Sosyal ağlarda paylaş

Başlamayı düşünüyorum bu diziye. Elimin altında 2003 yapımı (sanırım) bir film var.

Konusu
[spo]
Bu insanlar büyük bi savaşın ardından mutlu mesut yaşarken yıllardır görülmeyen ve cylonlar ortaya çıkıyo, bi dahi herifi kullanarak savunma sistemlerini kırıp harcıyolar insanları, galactica yla kaçıyo kalanlar vs vs orda bitiyo
[/spo]

Ben bu filmi izledim. Ancak doğru mu yaptım bilmiyorum. Önce filmi izleyip sonra dizi miydi yoksa önce dizi sonra film miydi? Bir de bir eski diziler var bir yeni diziler... Bisürü şey var hangi sırayla takip etmek gerekiyor?
Sosyal ağlarda paylaş

[spo]Bence dizinin güzelleşmesi bu sebepten zaten. Saylonlara indirilen ağır darbelerden sonra sonunda insanlık daha bir sosyal konulara eğilmeye başladı filoda. Açık konuşmak gerekirse her bölüm Viper'larına atlayan Starbuck'la Lee'nin atışmalarını dinlemek bazen yoruyor insanı. İyi böyle iyi.[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

[spo]ilk sezonu zevkle izlemiştim, 2.sezon'da ara sıra izliyorum ama hep aynı geliyo artık baymaya başladı, ztn 10dk'da insanlığı yokeden saylonlar nasıl oluyorda dandirik eski teknoloji galactica'yı ganglemiyolar anlamıyorum. Yani ilk bölümlerinde bitane saylon avcısı 20 tane son teknoloji battlestar avcısını tek atıştı yok ediyolar bintane bomba atarak, ama her battlestar galacticayla karşılaşmalarında ellerinden bişey gelmiyor, şişko starbak hepsini alıveriyo yani, atıver 2 tane 40megaton bilmemne gücünde bomba galaktikaya işi bitsin, kedi-fare oyunu acaip bayıyo bi süre sonra.[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

[spo]ya tmm biliyorum gallactica'nın teknolojisi eski diye virüsü yemiyo çünkü belli bi network yoktu gallactica'da avcıları pilotlar kendi elleriyle indiriyolar fln ama bnm bahsettiğim o deil, mesela gallactica kaç kez bintane saylon avcısıyla karşıkarşıya geldi sonuçta 1 tane saylon avcısından bilmemkaçtane bomba çıkıyosa bi anda gallactica kaçamadan yoketmeleri lzm ama gallactica 10dk savunma yapıyo. Sonuçta saylonların ellerindeki en büyük güç bianda bütün network'u çökertip savunmasız ve çalışmaz hale getirmeleriydi 9 koloni gemilerini. Ama galaktikayı savunmasız getiremeseler bile ellerindeki milyonmegaton bombayla yok etmeleri lzm.

Ayrıca niye saylonlar 4-5 model cyborg yapmışlarki, yapsın 30 tane salsın galaktikaya, içerden çökertsin mesela ilk sezonda gallactica'nın içine bi beyaz yangın uyarı sistemi gibi kolum kadar alet takmıştı muhabir saylon niye onla uğraşıyosunki git bitane bomba koy elim kadar içerden çökert, japon saylonun kaptan adama'yı vurması bile 2 sezon sürdü savaş başlamadan vur kafasından direk yenik başlasınlar olaya. [/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

Efektler kötü sayılmaz.En çok gözüme batan viperların dönüş sahnesi.Hep soldaki bi viper iniş platformuna çarpıp bi daha havalanıyor.Ama zaten dizinin derdi güzel bir drama yapmak.
Konuların psikolojik incelenmesi ve günümüze göndermeleri gayet hoş.Örnek olarak [spo]new capricayı işgal eden saylonların sizle birlikte barış içinde yaşamaya geldik yalanı bushun ırak'a demokrasi getirmesine benziyor.[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...