Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[İstek]Bilkent Üni. hakkında bilgi verebilecekler bi el atsın bi zahmet.(özellikle işletme fakültesi

deeper

Öne çıkan mesajlar

Beyler, öss'e hazırlanmakta olan, İstanbul'da yaşayan, puanları da pek iyi olmayan biri olarak önümde bazı seçenekler var Koç,Sabancı,Bilkent ve dier özel üniversiteler gibi... Koç'a gitmek istte moda bu aralar ama bana pek de cazip gelmiyor açıkçası, istte kalmak istemediğimden midir nedir. Sabancı ta anasının nikahı zaten, ist olmasının manası yok, diğer üniversitlerin durumu da genel olarak içler acısı. Bilkent nedense çok yakın geliyor bana, oraya gidesim var ama kararsızım.

-Ortam nasıldır, tamam ciks de çok düzgün insan da çok vs bi sürü yazı okudum da istanbul ortamından gelen biri olarak sıkar mı ankara ve bilkent, keşke istanbulda kalsaymışım der miyim?
-Eğitimi nasıldır, özellikle işletme için, trdeki ünilerin işletme bölümleri içinde yeri neresidir bilkent işletmenin?
-Üniyi bitirdiğimde diğer üniversitelere nazaran ve genel olarak bilkentli olmanın bana ne gibi getirileri olur?
- Yurtları nasıldır, kalınası mıdır?
- Kızları nasıldır, arabaya veren cinsten midir çoğu, yoksa eli yüzü düzgün aklı başında kız bulmak kolay mıdır?
-Koç'a tercih edilesi midir? (biraz saçma oldu galba ama idare edin)

bu ve benzeri şeyleri tanıtıcı bir biçimde açıklayanlar olursa sevaba girersiniz vallahi, bu bilkent mi koç mu sorusu ve bilkent hakkındakı soru işaretleri kafamı kurcalıyor.

[ Mesaj 04 March 2007, Sunday - 00:04 tarihinde, deeper tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

işletme eğitiminin kalitesini pek bilemiyorum ancak eğitim öğrencide biten birşeydir. hocan ne kadar iyi olursa olsun sana sadece 15% ini verir. 85%i tamamen öğrenciye kalan birşey

ankara tabi ki istanbul değil. istanbulu kesin ararsın ancak sonuçta okadar yıl istanbulda yaşamışsın farklı şehirleri yerleri görmenin oralarda yaşamanın yararlı olduğunu düşünüyorum.

yurtlar çeşit çeşit. para veririm diyorsan 5yıldızlı otel kalitesinde yurtları var.

normal yurtlar biraz küçük diğer okullara göre geri kalıyordur diye tahmin ediyorum ama emin değilim.

bilkentin ismi var sonuçta türkiye genelinde kabul edilir bir okul.

koçun da hakkını yemeyelim son senelerde iyice yükseldi. o yüzden isim oalrak hangisi iyi olur diye düşünme bence genel olarak çok yakın olur birbirlerine.

ancak koçun işletmesinin de ününü duyduğumu söyleyebilriim :)

[ Mesaj 04 March 2007, Sunday - 00:26 tarihinde, cemad tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ehöm. bilkent işletmede okuyan biri olarak dilim döndüğünce cevap vermeye çalışayım,

-ortamda ciks varmı? evet var. ama onlar kadar gotikler, emolar, ecnebi erasmuscular, fetoboylar, ağır abiler vs. de var. her tipten eleman var yani. diğer üniversitelere göre ciks yoğunluğu fazla tabi.

-ankara ankara zaten sıkıcı bi yer. hele istanbuldan gelen biri için kesinlikle sıkıcı olacaktır.

-bilkentli olmanın getirisiafedersin eşşek gibi ingilizcen olur. istemesen de öğreniyosun öyle bi ortam. ayrıca her çeşit insan var burda, o yüzden süper hayat tecrübesi sağlayabilir. ben öyle olacağını düşünüyorum. bunun yanında adı olan bi okul bildiğin üzere. iş açısından güzel bi faktör olabiler.

-işletme eğitimi walla şimdi kendi bölümümü elimden geldiğince objektif olarak anlatmaya çalışıcam. bildiin üzere işletme fakültesi diye ayrı bi fakülte var burda. bu ne işe yarıyo? her türlü kararın çatır çatır hızlı bi şekilde alınmasını sağlıyo. çok hoş bişi.

ayrıca bu fakülte aacsbden akreditasyon aldı geçen yıl. ne demek bu akrede hedesi? dünya standartlarına uygun bi işletme eğitimi veriliyo demek. gerçi türkiye de kalmayı düşünen biri için (mesela ben) çok da önemli diil bu zımbırtı

türkiyedeki diğer işletmeler içinde ben boğaziçinden sonra ikinci görüyorum burayı. boğaziçinin de avantajı kanımca istanbulda olması. ama zaten şöle düşünelim,
boğaziçi ve bilkentten en tepedeki 30ar adamı alsak, 60 kişi eder. e türkiyede de bu 60kişinin hepside kral yerlere girer zannedersem. ama gelip burda yatmaya kalkar sonlarda mezun olursan, beğenmediğin x üniveristesindeki adam gelir geçer seni.

işletme denince yatarak geçilir denir. evet geçilir. nolcakki 5-6 senede zar zorda olsa bitirirsin burayı. ama hiçbi halta yaramaz.

dünya tatlısı bi dekan var başımızda (erhan erkut). adam çok matrak kafa bi insan ve bir o kadar da işinin ehli. bizim dönemden başlayarak yeni bi "introduction to business" dersi koydu 1. sınıflara ki aynı zamanda dersi kendisi veriyor. 4 senede işletme ile ilgili herşeyi şöyle kabaca öğrenmiş oluyoruz. yanında bir de çok afedersin hayvan gibi excel öğretiyolar ki iş hayatında cidden önemli bişi bu excel

ama netice itibariyle bölümdür yani kendi başına çok işe yaramaz. güzel bi gpa şart. hele bi de bölümü iyi dereceyle bitirirsen alacağın tekliflerin haddi hesabı olmucaktır. yada en azından şu anki mezunlar ve son sınıfların öyle.

-yurtlar yurtları yemeyip yanında yatılası cinstendir. parasına göre değişiyo kalitesi ama en dandik yurt bile devlet yurtlarına on basar diim ben sağaa. burslu olduğun takdirde 2 kişilik yurtlar beleş ayrıca

-kızlar kızları çeşit çeşit. burada önemli olan senin ne olduğun. eğer fakırsan iki seçenek var önünde: para ve araba varsa daşlara çakarsın, yoksa vermeye hevesli çirkin gotiklere çakarsın. yani fakırsan bi şekilde çakarsın(:
eğer fakır değilsen önünde yine iki seçenek var: daş gibi ama bir okadarda namuslu hatunla çıkarsın ama bu senin maddi durumunla değil yakışıklılık, duyarlılık, romantiklik hedelerinle bağımlıdır. yada gotik emo allah ne verdiyse bi tane bulur çıkarsın işte. olmadı 3. seçenek olarak benim gibi takılırsın: ilk önce ciddi ilişki denersin, karı fos çıkar, verici bi daş bulursun mal gibi tırsıp kaçarsın, sonra böle sap gibi dolanırsın(:
kız bulunur yani bi şekilde takma kafana(:

-koç muhabbeti yani şimdi buna bişi diyemiycem koçu bilmiyorum(:
Sosyal ağlarda paylaş

-Ortam nasıldır:Ortam çok çok iyi diyebilirim, 10k kişi okuyor sonuçta kimse kimseyi takmıyor gibi birşey.Her kesimden insan bulursun sana kalmış bişey.
-Eğitimi nasıldır:iyidir ve zordur. İşletmenin türkiyedeki yeri de iyidir, mezun olunca sağlam iş imkanları bulabilirsin.koç,sabancı,bilkent gibi vakıf unilerinden çıkıpta iş problemini dert etmene gerek yok diye düşünüyorum.
-Üniyi bitirdiğimde diğer üniversitelere nazaran ve genel olarak bilkentli olmanın bana ne gibi getirileri olur?
Bu soruyu mezun olan bir arkadaş cevaplasın, bize de çok büyük getirisi var diyorlar ama öğrenciyiz neticede daha :)
- Yurtları nasıldır, kalınası mıdır?

Yurtları dönem başında ev aramadan önce gezmiştim genel olarak iyi tek kişilikler 2 ye ayrılıyor zaten vs vs yine bu konuda yurtlarda kalan ginaly cevaplamış bize bişey demek düşmez :p

- Kızları nasıldır, arabaya veren cinsten midir çoğu, yoksa eli yüzü düzgün aklı başında kız bulmak kolay mıdır?

Dediğim gibi, arabaya bakanı da mevcut aklı başında kız bulabilme ihtimalinde gayet yüksek.Eli yüzü düzgün olayı hepsinde var zaten orasını hesaba katmıyorum.
-Koç'a tercih edilesi midir? (biraz saçma oldu galba ama idare edin)

Türkiye'nin ilk vakıf universitesi kim ? bilkent hadi bakiyim anladın sen anladın :D

elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım tabi hala kafada soru kalırsa özel mesaj atabilirsin çekinmeden.
Sosyal ağlarda paylaş

evet biz oda arkımla öyle yaptık.

üstelik vakıf üniversitesi olduğundanmıdır nedir bilmiyorum acaip kolay oldu işlemi.

önce benim ark kayıt olmuştu. sonra ben kayıt oldum. dedim ben şu şu kişiyle kalmak istiyorum. tamam dediler beni direk yazdılar(:
Sosyal ağlarda paylaş

tamam lan ağzımın suyunu akıttınız geliom seneye :) zaten istte kalasım da yok, uzaklaşmam lazım , ayrıca hem eğitim iyi diyosunuz, hem ortamı sağlam diosunuz , e bilkent tam benlik o zaman. arada bilgiler ciddi makbule geçti şaka maka, içim rahatladı, çok sağolun beyler =) ...
Sosyal ağlarda paylaş

valla deniz kenarı olan herhangi bir şehirden gelmediğin sürece problem yok biliyorum çünkü o yerlerde büyüyen insanların klasik problemi "bune lan deniz yok bu şehirde, deniz olmayan şehri nabiyim ben" olmuştur rahatlıkla söleyebilirim deniz olan yerde büyüdüm hiçte öyle bir düşünceye kapılmadım deniz eksikliğini de hissetmiyorum ayrıca nedir yani deniz deniz kafam girsin denize afedersiniz, ayrıca istanbullular alın şehrinizi başınıza çalın :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
aquila 07 March 2007, Wednesday - 03:13 tarihinde demiş ki:
denize girmeyle alakasi yok ki, iste yasamamis bilmeyen insan, birak arkadasim, gir sen daglarin arasina.

doğma büyüme bandırmalıyım şükrücüm istanbula deniz otobüsü ile 2 saat uzaklıkta olan bir liman şehridir kendisi balıkesirin bir ilçesi olup kendisine 20 dakka uzaklıkta bulunan erdek adında bir tatil beldesi o da yetmezmiş gibi ocaklar gibi süper bir tatil beldesine daha sahiptir.Bandırma da bulunan evimiz de eşşekler gibi deniz manzaralıdır öyle böyle değil boğaz manzarası halt etsin o biçim.Ama oturup bir kere rakı içmişliğim yoktur, zaten rakı sevmem neyse şehirler arası sidik yarışına döndü bu :)

ek olarak penth: fenalık gelmesinin sebeplerinden biri de ankara'nın iklimi olabilir zira deniz şehri olmadığı için nem yok kuru bir havası var, deniz kenarında yaşayan büyüyen insanlar rahatsız oluyorlar doğal olarak kuru iklimden hemen burun tıkanması gibi olaylar yaşıyoruz ki bende hala çekiyorum ızdırabını :)

[ Mesaj 07 March 2007, Wednesday - 09:18 tarihinde, kingpin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...