n3mrut Mesaj tarihi: Şubat 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2007 Selam arkdaşlar ; Mantardan nefret ederdim hayatımda şu yaşıma kadar hiç yemedim taki 7-8 ay önceye kadar.DijiTürk te bunun tarifini aldım.Biraz değiştirdim baya güzel oldu.... 1xkültür mantarı (beyaz mantar işte ben standart mantar diom :P) 2x eşşek kadar tatlı kuru soğan 3x şişko tomates sulu olması lazım baharatlardan bir tutam ( damak keyfine göre ) kırmızı biber,kekik,nane,tuz (çeşni kullanmayın) zeytin yağı ve normal mısır özü sıvı yağları ------------- evvela ufak ufak domates ve soganı limeliyoz,ufacık olcak ne kadar ufak o kadar gusel. çelik tavada yapmanızı tavsıye edıorum,teflonda denemedim neyse zeytın yagı ve mısır ozu yagı dokuoz,baharatları ekliyoz (sırası önemli baharatlar mantardan önce yağ ile cozlamalı) ısıtıoz mantı sosu gibi olunca domates ve soganı atıoz fos luyor :D , domatesin sululuğu yalan olmasın die yarım veya çeyrek su bardağı su ekleyın domates komposto olur sonra :D kapagı kapatıoz buharıda üstten pişirmeli soganla domatesleri. göz nizamı artık tatmin olunca mantarı ekliceksiniz ( mantarı ince değil kalın küt ufak ufak parçalar şeklinde kesceksiniz,çiğnerken agzınıza gelsin...Hmm sanki et kavurma gibi ama onun çeyreği kadar boyut olarak ) neyse eklıosunuz mantarları ve 10 dakka falan karıştırıosunuz suyu emsin harman olsun iyice.Ardından kısık ateşte mantarların rengı biraz atana kadar pişiriyorsunuz üstü kapalı.Sulu olmak zorunda yoksa güzel olmaz. Damak keyfinize göre çok veya orta pişmiş derecede olunca alıyorsunuz ekmekle bır guzel yıyonuz (az pişmiş beyenen olmaz cunki katır katır yenio öle) resim yok üşendim,bu yemek çok lezettli "ıyy mantar " demeyin bende öle diyordum :) ... ucuz ve güzel bir yemek.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 ordan domates ve soğanı şutlayıp, tavuk ve krema koyalım. Daha bi nefis olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
n3mrut Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 kremamı hımmmmm ben tavuk balık yemem ve köfte dışında et tüketmiom ondan onlara bulaşmamda krema ilgincime gitti [ Mesaj 25 February 2007, Sunday - 09:00 tarihinde, n3mrut tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2007 yummmm mantarı severim bunu da seveceğime eminim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 yapması çok kolay. ben bunun içine birazda kuşbaşı et koyarak yapıyorum. önce etler pişicek sonra mantar ekleyeceksin tabi. daha bi lezziz oluyor. ayda 1 2 kere yaparım bulursam mantar burda manavda pazarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2007 Bambu sosu iyi gider mantarla.Ara sıra evde yapıyorum.Yan malzeme olarak sıvı yağ - salça içerisinde haşlanmış sarımsak iyi gidiyor kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar