Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çin Tavuğu


Fistan

Öne çıkan mesajlar

Çin Yemeklerini görünce yazayım dedim bi tutorial.
yapım aşamasında resmim yok.

Malzemeler;

Sade Noodle
Sote doğranmış tavuk
Soya sosu
Soya filizi
Taze soğan
Biber
Domates
Karabiber
Ayçiçek Yağı

Yapılışı;
Noodle'ı 80-90ml soya sosunu, sote dogranmış tavugu,bir miktar ayçiçek yagı ile bir kapta 30dk karıştırıp bekliyoruz.noodle o ortamda biraz yumusadıktan sonra geniş tavamızda biber ve domatesimizle birlikte kavuruyoruz, tavuk etleri beyazlaşınca tavamızın ateşini çok kısıp üstüne kapak geçiriyoruz.
bu şekilde buharıyla noodle'ımız pişiyor.
almaya yakın, karabiber, ince dogranmış taze soganımız ve soya filizlerimizi koyuyoruz ve 3dk daha almadan kapagı kapatıyoruz.
Yemegimize tuz koymuyoruz.çünkü soya sosu oldukca tuzlu.

Yemeğimizin görünüşü;


Yemeğimizin lezzeti;
2. tabağı istiyorsunuz.

Yemeğimizin kökeni;
tayland arka sokakları

Afiyet olsun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
noodle'in udon'u kalin makarna gibidir; firinda makarna yapmak icin kullanilan.
Incesi de bildigin makarna gibidir. ancak noodle noodle'dir.

Aycicek yagi yerine susam yagi bulursaniz daha guzel olur.

Bir de ilk basta tavuklari cok cabuk harli ateste pisirmeniz gerekli, onun icin de wok lazim... Bi de noodle'i koymadan once varsa teriyaki koyun bir miktar tavuklarin uzerine

[ Mesaj 21 Nisan 2007, Cumartesi - 18:36 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tarif için çok saol.

Yanlız bu başlangıçtaki "bir miktar ayçiçek yağı" için kabaca bir miktar verilebilir mi? Yani üç çorba kaşığı fln gibi. Bu yağ işlerinden çok anlamam.

Birde sote kısmı tavukta buttan mı göğüsten mi daha ii olur? Yoksa karışık mı?

Not; Mehteran, paketlerin üzerinde noodle yazıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...