Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kasamdan gelen biiuğu sesi

Apache

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Eline ince bir fırça al. Fanları sol elinden göbeklerinden tutarak, sağ elindeki fırça ile kanatlara fazla bastırmadan temizle. bastırırsan yataklamayı bozup balansa neden olursun ve sesten yine kurtulamazsın.

Veya toz yüzünden balansları gerçekten bozuldu ve temizlesen de fayda olmayacak. Ozaman gidip yeni fan alıyorsun :)

Kasa fanı için daha büyük çaplı ürünler seç mümkün olduğunca. Büyük çap = düşük devir = daha az gürültü

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle makine çalışırken "tekme atmak" yada "kaldırıp bırakmak" çok sakıncalı görülebilir :) bi fan sesini geçirmek için makinenden olursun.

sesi tam anlamadım ama temizlemeyle olmazsa şunu denersin;
fana değebilecek kablolar varsa onları biraz topla , hatta bir lastikle bağla (çokta gergin olmasın)

ses gelmeye başlayınca aç bak hangi fandan geliyor ses gereksizse sök gitsin yada götür değiştirt vs.

içim cız etti şu tekme olayında ya.. ayıp o da canlı sayılır.. :(
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bobinler büyük ama kullanılan voltaj ve akım sebebiyle manyetik alan okadar güçlü ve sonuçta da etkili olmayacaktır.

Kasaya bağlı fanları bir de araya lastik conta tarzı sönümleyici eleman yerleştirerek monte edin. Bu sayede fandaki ufak titreşim kasa vasıtasıyla ğultuya dönüşmeyecektir.

Ben bu dertten komple kurtuldum, yaşasın notebook :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Kasayı dandik alınca ne yaparsan yap kurtulamıyorsun seslerden, ben de öyle oldu.
Kasanın kapaklarını söktüm rahatladım ne kadar az titreşen yüzey o kadar az ses mantığı ile :)

En çok ses işlemcinin heat sink i toz dolunca oluyor, çalışan bir fanın önüne elini tutarsan farkedersin fan daha hızlanıp daha çok ses çıkarıyor. Nedenini tam olarak bilmiyorum ama kendisini otomatik olarak ayarlıyor sanırım.
Fanın hava çıkışını girişini azaltan şeyler ses yaptırıyor fana (toz, kağıt parçaları vs.)

Onun dışında kasayı koyduğun yer geniş bir yüzey ise sesi arttırabiliyor, altına sünger gibi bir şey koymak işe yarıyabilir (ben kalaüfer arkasına konulan süngerlerden koydum mesela kasanın altına)
Sosyal ağlarda paylaş

Pencere aç-kapada gelen ses, ses kartından oluyor. Cd-rom, tv kartı vs varsa ses kartına giden kabloları gözden geçir.

Ayrıca yeriniz bolsa kasayı yan yatırıp, yan kapakları açık bırakın. Ben öyle yapıyorum sadece işlemcinin üzerindek fan çalışıyor gerisini söktüm gitti. Overclock falan yoksa makinada sorunsuz devam çalışıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bi deniim kabloları düzeltmeyi. yazın açıyorum genelde zaten kapakları. bana da bi karttan yada hd'den geliyomuş gibi geldi. acaba kartlar tam yerine oturtulmamış olabilir mi?

Bu arada bir de, bilgisayar ilk açıldığında kasadan sanki elektrik akımı geçiyomuş gibi tiz sesler geliyor. Buna da mı ses kartı sebep oluyor?

[ Mesaj 23 February 2007, Friday - 22:05 tarihinde, DiadanLocke tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 23 February 2007, Friday - 22:19 tarihinde, DiadanLocke tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bugün bilgisayarcıma goturdum ve ekran kartı fanının bozuldugunu anladık.degistirdik neticede.

ancak su anda odam yasanabilir bir yer olmaktan cıktı.kasam odamda asırı sıcaklık yarattı ve kuruluk olmaya basladı.nemlendirici cihazım olmasa nefes bile alamayacagım belki.

bu sıcaklıktan nasıl kurtulabilirim pf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...