BlaCk Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 yaklaşık 1.5 ay önce almış olduğum Philips 19" 190CW Wide Screen modeli monitörümde an itibariyle kırmızı bir dijital leke gördüm. Oldukça rahatsız edici. Bunu yoketmenin, bundan kurtulmanın yolu varmıdır? VGA dan bağlı şu anda DVI bağlasam geçermi vs? (bildiğim kadarıyla monitörü aldığım yer(teknosa) ölü pixel garantisi vermiyordu EDIT: Pixel titriyo çok acaip, böyle silincek gibi oluyo geri geliyo göz kırpar gibi hızlı bi şekilde enteresan. [ Mesaj 19 February 2007, Monday - 23:03 tarihinde, BlaCk tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 ölü pixel düzelmez öle kalır, şanslıysan yayılmaz. her ne kadar tek pixel için garantisi olmasa da belli ölü pixel sayısından sonra değiştirilir philips in sitesinden o model için belirlediği standarta bakmalısın. [ Mesaj 19 February 2007, Monday - 23:09 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 ne bu ya düzelmez kalır yayılmassa şanslısın falan kanser mi bu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Evet belli bir ölü piksel sayısından sonra değiştiriyorlar diye biliyorum ben de. Hatta bir arkadaşım o sayıya ulaşcam diye iğneyle ekrana vuruyodu asdasd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Ölü pikseli yok etme gibi bir olay yok sanırım. Monitöre o kadar para verdin 1.5 ay kullandın ölü piksel oluştu ve bu garanti kapsamına girmiyor mu şimdi ? Şaşırtıcı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Eğer 0 ölü pixel garantisi varsa değişiyorlar perfect panel serisinde yapıyorlar philips de bende çıkmıştı 1 ayda değiştiler perfect panel garantisi yoksa kaç adete kadar sınırladılar bilmiyorum philips türkiyeyi arayıp sorabilirsiniz.Türkiye de bulunmadığından dolayı tr ye girmesini bekledim. [ Mesaj 19 February 2007, Monday - 23:58 tarihinde, Enyalios tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Ahahaha olaya bakın ya ekrana tam o ölü pixelin olduğu noktaya 2 kere parmağımla vurdum düzeldi ahahaha hala gülüyorum lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MoMo Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 black le beraber almıştık o monitorü.Adam eger eve gittiginizde sorun olursa getirin ben değiştiricem demişti ama 1.5 ay oldu adama şimdi farkettik desek yemez :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MoMo Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 sendeki parmak zaten meşhur :) şeyh eli gibi tövbeestafurullah :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 euheuhueh abi inanamıyorum ya hakkaten 2 tane çaktım geçti ehahaehaehah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 hehe :D sonuçta ampul olarak düşünebilirsin =) ampul yuvasından oynamış =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 sorry, are u turk? =Pp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 HELL YEAH! >D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 geri gelirse vur falan öldür pixelleri abi :D ya da çaktırmadan aç bi yerini ısıt iyice yansın götür bu yandı diye ehehah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 ölü pixeller yayılıyor mu? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Selam, Ölü pixel yayılmaz. Ölü pixel oluşur. LCD tekolojisinde RGB denen her hücrenin önünde bir perde tabir edebileceğimiz parça vardır. Aldığı 0-255 arası değere göre saydamlığını ayarlar. Eğer bu arızalanırsa ya açık kalır ki buna 'parlak nokta', ya da kapalı kalır ve buna da 'ölü nokta' denir. Garanti kitapçığını okuyun. Bu konu hakkında ne diyorlar. Ben Acer notebook aldım Bimeks'den ve denemeden eve geldim. Açtım ve mavi bir nokta gördüm karşımda. Hemen telefon trafiği yaptım. Değişmez dediler. Ben garanti kitapçığında 2 veya 3 noktanın normal olduğuna dair bir ibare yok dedim. En sonunda tamam dediler ve ertesi gün mağazaya götürdüm notebook'u. Çalıştırdım gösterdim. Tamam diyip servise yollayacaklarını söylediler. Bende sigorta attı! Daha dün akşamüstü aldığım ürün bugün öğlen servise gidiyor. Ben de sert giriştim adamlara; -Eğer bunun ödemesini yapmadan önce denesem ve hatayı görsem 'ben bunu değil, şuradakini istiyorum' diyemez miydim? -Evet, diyebilirdiniz. (afallamış şekilde yüzüme bakarlar) -Yani tek hatam size güvenmek oldu öyle mi? -Şube müdürü dışarı çıkar ve anında yenisini verirler :P Hakkınızı arayın arkadaşlar ama verilen her türlü belgeyi okuduktan sonra bunu yapın. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 ben yayılır biliyordum, keklemişler demek ki beni ama pixel, pixele baka baka kararır :) http://www.laptopshowcase.co.uk/downloads.php?id=1 bir de şunla tam olarak bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 geçmiş olsun. ölü pixel sayısı 3 yada 5 olursa garanti kapsamına girer. genelde bu sayı 5 dir. 5 in altındakiler garanti kapsamında saymıyorlar. umarım sorunun bir an once duzelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Selam, Garanti kapsamında olabilmesi için bunun garanti belgesinde tanımlanması gerekir ilk önce :) Acer bunu yapmamıştı ;) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 paramecium her lcd monitorun garanti belgesinde bu vardır. aynı sorunla bizde karşılaşmıştık. garanti belgesinde olmamasına rağmen, bu sorunla ilgilenmişti ve teknik servis formunda 5 ölü hücre altındakiler garanti kapsamı dışındadır bilgisi verilmişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Selam, Bakın kimse pixel problemlerini garanti belgesine yazamaz. Neden? Sen 4 tane hata normal dersin, rakip gider 3 tane der ve senin belgeni de müşteriye gösterir. Bunun korkusu nedeniyle kimse yazamıyor. 3-4 sene evvel, hatta 5 bile olabilir, Toms Hardware bunun araştırmasını yapmıştı ve firmaları arayıp soruyordu. Sony cevap vermedi, Philips acayip bir mantık atmıştı (10 cm2 içinde 2 adet veya birbirine uzaklığı 15cm olan 3 adet falan filan) bazıları ise mertçe yazılı belge göndermişti. Ozaman bile USA marketinde bir kesinlik yoktu. Bunu daha sonra Toms Hardware TR de gerçekleştirdi ve o da aynı belirsizlikler içinde kaldı. Servis eğer bunu size yazılı olarak bildiriyor ve bu olay garanti belgesinde tanımlanmıyorsa, bilinçli şekilde kullanıcının kandırılması demektir. Ben size mal satarken o kusurla ilgili hiçbir anlatım ve bilgilendirme yapmıyorum ve sorun gerçekleşince de 'bu normal' diyorum. Bu kandırmak değil de nedir? Sonuçta LCD ekranı bir sarf malzemesi değil ki belli periyotta değiştirilsin falan. Darbe sonucu bozulan Swatch marka saatimi (faturasızdır bu arada) TürkiyeDistribütörü ile görüşüp değiştirttim. Aldıktan 4 yıl sonra. Eğer tamiri mümkün olmayan birşey satıyorsan, tamir gerektirmiyecek bir yapıda satmak zorundasın. Ve Swatch marka imajı için bu tarz değişimlere önem veriyor mantıklı bir şekilde. Kısacası; ağlamayana emzik yok. Eğer bu bir hak ise peşinden koşacaksın. Para verip mal alıyorsun. Belki de olaya bakış açılarımız farklı. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 En dandiğine 200$ verdiğim alet, benim hiçbir kabahatim olmadığı halde 3-5 ayda bozulacak ve garanti kapsamında değil diyecekler? Resmen gel o monitörü tv kameraları önünde distribü(i)törümüze* monte et diyorlar demektir bu. * : nasıl yazılıyor bu allasen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 bi ara gel benim monitöre de vur 1 tane ölü pixel var benimkinde de, 0 ölü pixel garantisi var ürünün ama 1 senedir üşendiğimden götürmedim ehah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 paramecium evet aynen dediğin gibi. garanti belgesinde olmamasına rağmen, teknik servis formunda bu belirtildi. 5 ölü hücreye kadar garanti dışıdır denildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar