Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

11 Mart Özdebir Sınavı (Ankara)

ivy

Öne çıkan mesajlar

11 mart cumartesi gününde özdebir sınavı var ve benim ilk özdebirim

sorularım var:
1-) farklı dersanelerde mi giricez yoksa kendi dersanemizde mi?
2-) öss ile benziyor mu sorular,konu dağılımı falan?
3-) alacağımız puanla öss puanımız arasında benzerlik (yakınlık) olur mu?
4-) konuların henüz bitmemiş olması bizim açımızdan çok mu dezavantajlı yoksa gaza falan gelme durumları olur mu?
5-) bu sınav türkiye genelinde mi?

nedir ne değildir heycan sardı beni
=P
Sosyal ağlarda paylaş

1-) hatırlamıyorum bunu pek zaten rehberliğe gidersen söylerler
2-) dershaneye gittiğim sene benziyor diye keklemişlerdi lakin gel görki öyle bir olay yok
3-)hayır olmaz sanmıyorum ama yüksek puan alırsan össdede umutlusun demektir
4-)çok güzel sallıyorsun avantajı bu hiç uğraşmadan rahat rahat
5-)evet türkiye genelinde
Sosyal ağlarda paylaş

Ozdebir sonucunu sakin kafana takma cunku cok dusuk gelecek simdiden soyleyeyim : )
Ve 3 sene oncesine gore cevaplari vereyim:

Farkli dersanelerde.

Tabi ki, ozellikle konu dagilimi tamamen ayni olur, ama sorular daha zor olur.

Hayir.
Yani genelde cok daha dusuk alirsin. Da gelip bu sinavda sov yaparsan, OSS'yi silip supureceksin demektir. Dusuk alirsan da kafana takma ama dedigim gibi.

4-) konuların henüz bitmemiş olması bizim açımızdan çok mu dezavantajlı yoksa gaza falan gelme durumları olur mu?
Anlamadim tam olarak ama pek ogrenmedigin seylerden cikmaz, onun yerine ogrendigin seylerden OSS'de pek karsilasamayacagin kazik sorular cikar, yani oyle hatirliyorum.

Evet.

Basta da dedigim gibi, bir kistas degil bu. Ben hem LGS'de hem de OSS'de sictim Ozdebir'de, sonra gercek sinavda LGS'de Turkiye 201. si oldum OSS'de de derece olmasa da ilk tercihime girdim.

[ Mesaj 18 February 2007, Sunday - 23:49 tarihinde, Penthesilea tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

1) biz kendi dershanemizde girmiştik. heralde bi deişiklik olmamıştır sistemde, yine dershanende olursun

2) össye benziyor elbette. içinden güzel, kastırıcı, ayıklayıcı sorular falan çıkar

3) belli olmaz işte bu. mesela çoğu kişi össde daha yüksek alırken ben özdebirde daha yüksek puan almıştım. bu işler hiç belli olmuyo. günündeysen ikisinide yaparsın

4) bi dezavantaj felan olmaz, özdebir dedikleri ennihayetinde şöle bi türkiyede kendini gör tarzı sınavdır. konular bitmediyse, kimseye bitmedi sonuçta.

5) hee. dedim ya 4te.

sonuç olarak çok umursancak bi sınav değildir. hatta öss bile çok umursancak bi sınav değildir. hayatın her alanında olduğu gibi burada da sakinlik başarıya götürür.
yemişim özdebirini sana bişi olmasın gizemcim=)
Sosyal ağlarda paylaş

heycan yapacak bisey yok yav.
farkli
penth demis, dogru demis.
hayir, bu arkadas kazik olur.
konulari onceden calismis isen olmaz, calismamissan nerdler seni sollayabilir.
eet.
Sosyal ağlarda paylaş

soruları tek tek değil de genel olarak cevaplayayım.

özdebirin sonucu önemli değil, ancak şu önemli:

tanımadğın bilmediğin bir ortamda gireceksin, aynen öss gibi. sınava girdiğin sıra sana rahatsız gelebilir, etraftan gelen sesler(örneğin okulun-dersanenin önünden geçen seyyar manavcı amcanın DOMATESSSS diye bağırması :) ) vs.

kısacası bu sınavı puan olarak değil, tamamen tecrübe olarak algılamalısın. ancak ciddiye al mutlaka(sonucu değil sınavı) örneğin dersane sınavında heyecan filan olmaz. bunda sınavı önemse ki heyecanlandıgın zaman nasıl oluyor, mesela heyecandan çok su içersen tuvalete gitmen gerekir. bunun da en iyi çözümü tecrübe edineceksin ki össye girdiğinde lüplüp içme suları =)
Sosyal ağlarda paylaş

geçen sene girmiş olan birisi olarak cevaplayayım ben de içimde kalmasın..

//farklı yerlerde..kendi hocaların olmayacak başında.

/* konu dağılımı benzer ancak soruların alakası yoktur hiçbir şekilde.aldığın puanla öss puanın çok yakın oluyor falan derler,hatta kitapçığın arkasında da yazar bu hiç inanma..184 almıştım ben sınavda 228 aldım */

//yukarıda cevaplamışım =)
/* ne farkeder ki..dediğim gibi hiçbir sınavdan ne gaza gel ne de üzül.Çünkü kaale alınacak sınav sadece ama sadece bir tane */
/* evet..ancak oradaki türkiye sıranla da asılının alakası yok çünkü çok az insan giriyor genel girenlere kıyasla */

[ Mesaj 20 February 2007, Tuesday - 11:53 tarihinde, CthuLhu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

sınav olarak sanırım össye en yakın aldığım sınav güvender sınavıydı.genel olarak böle bir genelleme yapılır durur öss öğrencileri arasında.
abimde benim gibiydi,1 puanımız falan fark etti.

özdebir kazıktır,ne gelirse eyv olsun sonucun,güzel ve soruları çözülecek bir deneme olarak düşün.seni gelişterecek gibi.

bu arada sınav ortamının farklı olması tecrübesini yaşaman,bu sınavın sanırım en büyük avantajlarından.töderde de bu duygun pekişio. ve nedense ben bi devlet okulunda bu sınava girdğimi hatırlıorum.

edit:sınavın nerde yapılacağını da tabi ki burdakilere güvenmeyip öğrenecek kadar zekisin,tanıoruz yani seni.

[ Mesaj 26 February 2007, Monday - 12:42 tarihinde, malik tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 26 February 2007, Monday - 12:44 tarihinde, malik tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

an itibariyle girmiş bulunuyorum özdebire
çok çok zor gelmedi ama çok iyi de geçmedi
ikinci bölüm edebiyatı baya zor geldi bissürü işlenmedik konu vardı+zordu
1.bölüm matematiği fena değildi
zamnı yetiştiremedim tabi yine
acaba ne zamn açıklanır sonuçlar?
bi de böyle 3 güne yayılmış aynı sorulardan oluşan sınav dereceleri ne kadar doğru olur orası da tartışılır hani
Sosyal ağlarda paylaş

"Sınav 11 Mart Pazar ya da 12 Mart Pazartesi günlerinden birinde üyelerimizin dershanelerinde kayıtlı öğrencilerine ve katılmak isteyen diğer kurumlarda uygulanacaktır.

o Kurumların OKS-D/I'e katılacak öğrenci sayılarını en son 26 ŞUBAT 2007 tarihine kadar ÖZ-DE-BİR�e bildirmeleri gerekmektedir.

o Cevap anahtarları 12 Mart 2007 Pazartesi günü saat 19.00�da kurumumuz web sitesinde www.ozdebir.org.tr yayınlanacaktır.
o Sınav sonuçları 23 MART 2007 Cuma günü açıklanacak, kurumlar katılım listelerini ve grafikleri, öğrenciler de konu analizli karnelerini web sitemizden alabileceklerdir."

http://www.ozdebir.org.tr/TR/Icerik.ASP?ID=400
Sosyal ağlarda paylaş

hmm bu durumda ben mi yalan söylemiş oluyorum?
ya da bizi kandırdılar özdebire sokuyoruz sizi diye

ala ala çok ilginç

şekspirin eserlerinden biri değildirli bi soru vardı 2.bölüm ed-sos da
mat1 de kedili tavşanlı tilkili bi soru vardı cevap 4 idi
gerçi 2.bölümün tüm edebiyat sorularını hatırlıyorum
ama şu iki soru yarınki asıl özdebir sınavı(!)nda varsa demekki kandırılmadık,kandırmadık..

bi de nasıl bir mantıktır aynı sorulardan 3 gün sınav yapmak
nasıl önemsicez ki sıralamayı?
isteyen herkes 2 hatta 3 kere girebilcek özdebire
Sosyal ağlarda paylaş

Mat bildiğin Mattı vallahi ama mat-2si kabus gibin integral daire falan bilmeden 18 soru yaptm mat2de.Mat1de problem yoktu yani vardı ama öyle kar zararmış faizmiş öyle problem yoktu.Tam tamına bir öss sayılmazdı aslında.Geometrisi kazıktı vallahi.Türkçesi çok kolaydı,edb-sosda da bi tek 1920den sonra hödö yazar varmışta kırımda doğmuş vs.[sagol ivy tekrar =)]Fenleri bilmiom.Fenden TMye geçmiş olmama ragmen 2 tane soru yaptım yapa yapa sözde fen-1de yapmamız gerekio =/Sosyalini falan salla zati =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...