Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dragonlance: Dragons of Autumn Twilight

BeIlow

Öne çıkan mesajlar

Film olarak çekilseydi LoTR den daha çok hasılat elde edeceğini ben de düşünüyorum.

Çünkü LoTR'nin sihri o betimlemelerinde, arkasındaki çalışmalarda, apayrı canlı bir yaşayan dünya olduğunu hissettirmesinde ve kitabın edebi değerindeydi.

Ancak DL kitapları edebi değeri olmayan best-seller kitaplarıdır (best seller yazarların çoğu da kitaplarının edebi değeri olmadığını kabul ederler zaten), hafiftir, az betimleme bol aksiyon savaş vardır. Bu yüzden LoTR gibi daha kısmi ve edebi kesimden çok genel kesime hitap eder, daha geniş kitlece sevilir. Çünkü sayfalarca altında kaldığı yükün verdiği acının betimlemesindense, "Raistlin überdir, onu öldürdü bunu da kesti şunu parçaladı" tarzı yüzeysel ama insanı gaza getiren savaş ve aksiyon dolu satırları, "powerplay"i okumayı tercih eder genel kitle. Bundan dolayı da çok daha başarılı bir film olması muhtemel.

Ki LoTR filmi bile bundan nasibini aldı, aksiyona ağırlık verdi zaten. Hep söyledim, hala da söylerim "LoTR filmleri mükemmel bir film serisi ama rezil bir LoTR uyarlamasıdır." diye.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bana kalırsa ne LOTR gibi yapıtların,ne de çizgri romanların sinemaya uyarlanması imkansız bir şeydir.Belki iyi bir uyarlama diyebiliriz ama hep bir eksik vardır ve o eksik başarıyı da beraberinde götürür.

Her ne kadar daha kötü de olsa Drizzt için Forgotten Realms uyarlaması istiyorum,o Dünya'yı görmek istiyorum.

Olmadı biz toplanıp çekelim Patiler,
Sosyal ağlarda paylaş

tabiki power play. İlk 3 seri gayet güzeldi. Çekiştiği insanlar vardı.(insanlar diyorum...) sonra sapıttılar raistlin bunu kesti şunu öldürürken yüzünde böyle bi gülümseme vardı, şu şu planlar yapıp meclisi kandırdı falan filan iyice sapıttı anlıycanız
Sosyal ağlarda paylaş

fantastik kurgu okuru olup da lotr a en azından saygı beslemeyen bi denyo olmamak lazım. ben de şahsen weis&hickman kitaplarını diğerlerinden daha çok seviyorum, buna ölüm kapısı serisi de dahil, ki ölüm kapısı benim favori serim dl den bile üstte tutarım. ama sonra dl gelir, lotr un yeri ayrıdır. diğer seriler gerçek anlamda fantastik kurgu serileriyken (ne ise bunun tanımı günümüzde) lotr daha bi edebi eser kalıyor yanlarında, ve ben edebiyat öğretmenime ölüm kapısını okutamadıysam (sıkılmış kadın, geri de getirmedi kitabı ak) lotr hiç okutamam, bitiremez onu. yemez ayrıca zaten lotr bitirmek kolay değildir azim lazım :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
bence keifer sutherland in sesi gayet iyidir aklima phone booth filmi geliyo adam sesini gayet guzel kullaniyodu o filmde. ha gerci dragonlance okumadim raistlin nasi biridir bilmem ama eger karizma, az ama oz konusan tarzda biriyse cuk oturur gibime geliyo, genede tabi okuyanlar daha iyi degerlendirir

[ Mesaj 20 Mayıs 2007, Pazar - 05:11 tarihinde, Disappear tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...