Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 leidseplein'dan uzaklaşmamak taksim meydanından istanbulu gezmek gibi.. bence bu tarz bir tutumla yurtdışına çıkmayın. oturun evinizde, istanbul çok daha güvenli ya.. ayrıca marihuana (tdk) ek: bir senedir rotterdam'da yaşıyorum, ondan önce de interrail ile hollanda fransa almanya turu yapmıştım. [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 17:40 tarihinde, Mum_Chamber tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 yok mum-chamber yanlış anladın kavgaya girmek gibi en ufak bi tercihim yok türkiyede kavga çıkarmamış bi insan olarak avrupada istesemde çıkaramam heralde. arkadaşda her ne kadar dana gibi desemde en fazla birbirmize giriorz tekme tokat arasıra oda sıkılınca(tavsie ederim abartmazsan yüz de yasak kollar morarana kadar güzel olabilio).çantama en fazla bi isviçre çakısı koymayı planlıorm oda yemekte bıçak olarak veya tribüşünunu açacağını kullanmak adına. Harita kullanmayı pek beceremem(sora sora gitmek türke daha çok yakışır:p, hem daha fazla insanla muhattap olmuş oluruz), bi şehri keşfetmenin en iyi yolunun da orda kaybolmak olduğu söylenir sanırım bunu deneyeceğim. Ama İstanbul'da bile denemem bunu yürüyerek haliye gündüz gözüyle yaparım hep bunları. Taharet musluğuna alışmak için süre yok heralde ıslak mendille idare edicez, saolasın mum. İtalya'da kamp alanlarını çok methettiler ondan çadır düşünüyoruz. 1 çift ayakkabı 1 de sandalet götürmeyi düşünüyorum. tişörte abanıp şort kısa pantolon yaparım heralde. Fransa konsolosluğundan aldıktan sonra hollandaya girişte problem yaparlarmı orda kapıdan dönmekten daha fazla bir şey koyamaz heralde=( Uçak biletimi aldım, bugün(cuma) interrail biletimizi alıp, hostel rezervasyonumuzu yapıcaz. Dönüş bileti olarak interrail biletini gösterip gırla banka hesabı ve tapu gösterme niyetindeyim. 4 senelik üniversitede okuyorum(paralı). Yani daha da problem çıkarmasınlar ühü. Hostel'deki fiş olayını anlatabilirseniz bir de şahane olur çünkü her ne kadar günlük tutacak olsamda ordan görsel bir şeyle dönemezsem tatmini edici miktarda çok üzülürüm. Şarjımın bitmesini göze alamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Biz de ayarladık, plan işlemi tamamlandı, harekete geçicez artık. Interrailin 20 günlük global passını alıcaz. Tren ile yunanistana geçicez ilk önce. Sonra oradan 15 euro verip lüks feribot ile İtalyaya gidicez. Daha sonra İspanya düşünüyoruz. Oradan da sırasıyla Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya yapıcaz. Almanyadan da uçak ile gelicez. Schengen vizesini de kafaya takmayın, zorluk çıkartmazlar. Daha önce Interrail yapan 5 kişiye mail ile sorduk hepsi olumlu yanıtlar verdiler şunun gibi: "yunanistan konsoloslugundan vize aldıgın zaman şengen vizesi oldugu icin ab ülkelerinde sorun olmuo. her yere gidebiliosun hatta bize 20 gün boyunca 1 kere pasaport soruldu o da fransada. kimsenin bise sordugu yok yani gayet rahat geziosun" Bir başkası: "sana tavsiyem fransadan veya italyadan vize al. çünkü yunanistan transit ülke diye vize vermiyor. vize alırken çoklu ülke vizesi al ki sorun çıkmasın" İtalyadan alıcaz vizeyi de. Valla çok hoş olucak inşallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 ne kadar para ayırıyorsunuz bütün harcamalarla birlikte, onu öğreneyim ben bi mümkünse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Maximum 1500 euro ile krallar gibi gidip dönersin. Ama biz maceraperest ruhlu 2 kişi olarak, hostellerde kalmak yerine, park, kamp alanı, metro gibi yerlerde uyuyacağız. Bize 1200 euro rahat yeticek gibi (istanbula tekrar adım atıncaya kadar) Bir de hospitalityclub a üyeyiz. Oradan da kalacak insan ayarlarız belki, düşüncelerimiz arasında o da var. Hem ülkelerini gezdirirler, hem de beleş kalacak yer olur, hem de belki güzel kızlar sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 valla ben yerinizde olsam bastan yapmam ucak biletleri olmus 30 40 euro en fazla hatta avrupa ici 2 euro ya kadar dusmus istanbul cikisli ucakla 3 5 ulke gezer gelirim trenlerde falan surunmenin devri gecti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 1500 euro çok fazla gibi geldi bana. o paraya otelde bile kalınır be =). (bu arada para konusuna değinecek olursak, burada alışverişlerde neredeyse her yerde kredi kartı ya da bankamatik kartı geçer. yüklü nakit getirmenize gerek olacağını sanmıyorum.) ayrıca uçak biletleri çok erken ya da çok geç rezervasyon yapmadıkça çok pahalı. bunu demişken süper tavsiye: eğer bir ülkede canınız sıkıldıysa ve rastgele bir yere gitmek istiyorsanız, havaalanına gidin ve son dakika tekliflerini bekleyin. bazı havayolları son dakikada boş kalan yerleri 5 eurodan başlayan fiyatlarla satıyorlarmış. istikamet biraz rastgele olur ama denemeye değer bence. hatta yüzsüzlük yapıp pazarlığınızı da yapın. mis =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2007 Tyrael sen bi pm ine bak, Hollanda'ya girişte başka ülkeden alınan schengen vizesinde sorun çıkıyor diye biliyorum. Nisan sonu mayıs başı gibi gittim ben de. Hayatımda yaptığım en keyifli yolculuktu :) Tavsiyelerim şudur Eşyalar : İkinci bi çanta işe yarayan bi olay. Şu eastpak falan dolgu malzemesi olmayan çantalar var ya o tür bişey alın yanınıza. Boşken kıvırıp sırtçuvalınızın bi kenarına asın. Mayo, havlu, su, mp3player vs. bi sürü şey olucak yanınızda taşımak isteyeceğiniz. Poposil almayı unutmayın, bide bazen sabun, su falan bulmak zor oluyor pürel de alın yanınıza minik bi şişe. Zaten 4 kişiye yeter bi tanesi. Ayakkabı konusunda müm'e katılmıyorum, bence 2 çift götürün. Çook yürüyeceksiniz, akşam feci kokuyo o ayaklar. 2 gün üstüste aynı ayakkabı giymek facia olabiliyo heh. Güvenlik : Hiç bi sorun yaşamadık. Amsterdamda güzel kafayla gece 4 gibi red lighttan geçtik (sanırım, çünkü otele gitmek için ordan geçmek gerekiyodu :p - hmm yok kesin geçtik, hatunlar akşam saatlerine göre daha çirkindi hehe) Neyse yani diyeceğim bıçak, cop(?!) vs. gibi şeyler gereksiz. Hatta ters bi durum olursa sizi tehlikeye atar bunları taşımak. İstisnasız her şehirde bi kaybolduk, arka sokaklardan geçtik, esnaf lokantalarına yer sorup ingilizce bilmeyenlerle tarzanca anlaştık vs. hiç de bişey olmadı. Gerçi bende biraz psikopat tipi var insanlar çekiniyo hehe. Ama korkmayın yani rahat rahat gezin. Gezi : http://wikitravel.org/en/Main_Page en iyi arkadaşınız. Bi şehre gitmeden önce ne var ne yok iyice öğrenin. Özellikle Do ve See kısımlarında bilmediğiniz şeyler olabiliyor. Biz her şehirde yola çıkmadan önce ucuz bi internet kafe bulup bi sonraki durakta neler yapmalıyız onları kararlaştırdık. Tabi aşırı bi plancılık içine girmeyin, gittiğiniz şehirde insanlara sorun. Vardığınız her durakta tourist infodan bi şehir haritası alın bi kere. Genelde beleş, en fazla 2 avro oluyorlar. Toplu taşıma işini öğrenin, daily pass alabilirsiniz varsa. Metro için 10luk falan biletler oluyor, metro olan şehirlerde onları kullanın. Alternatif gezi olaylarına mutlaka girin. Misal biz Floransa'da bisiklet turu yaptık. Sanırım geçenlerde bi uluslararası yarışma oldu geçtiğimiz parkurda heh. Otellerdeki broşürlere atlayıp bi geziye 60 avro vermek yerine kendimiz araştırıp bisiklet kiralayıp öyle çıktık. Chianti civarı bağları gezik, şarap tattık, piknik yaptık :) Gerçi antremansız iki garip bazı yokuşlarda kesilip yürüdük, yanımızdan 60 yaşında amcalar geçti ciao dediler dalga geçtiler :P Ama inişler her anına değdi :D Yine tourist infolara sorun bu civarda neler yapılır diye. Yemek : Wikitraveldan o şehirde ne yenir, ne ucuzdur bi bakın. Ama genelde mcdonalds ve konserve ton balığı en ucuz yemek olacak. Her ülke ve şehirde oraya özel bişey kesinlikle yiyin. Bu konuda tavsiyelerim : Roma : Dondurma (kolezyumun çıkışında meydanda bi dondurmacı var, ben hayatımda böyle dondurma yemedim arkadaş), pizza İspanya : Sangria (hafif alkollü süper kokteyl) ve jamon (envai çeşit salama verilen ad bu, madridde museo del jamonlara girin ve tabakta bunlardan yiyin ekmekle beraber. Hem ucuz hem de güzel :)) Almanya : Şinitzel ve bira (ama domuz diil dana şinitzel olsun. Arkadaş yedi, tavuktan hiç bi farkı yok dedi) Konaklama : Hostelworld.com'dan hostel araştırın hatta telefonla yer ayırtın gitmeden önce. Biz amaan nolcak dedik 2 defa festival, toplantı gibi olaylara denk gelip adam başı 30 avro vermek zorunda kaldık. Baharda gittiğimiz için dışarda yatmayı düşünmedik ama uyku tulumu götürürseniz olmayacak iş değil. Sadece hostellere değil pansyonlara da bakın, baya ucuz fiyata güzel yerlerde kalabiliyorsunuz. Ama sırtta çantayla tek tek gezmek lazım tabi, o biraz yoruyor. Uçak fiyatları için 2 site var Easyjet Skyscanner Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Hiç öyle önceden planlanıcak bi yolculuk değil, aklımızda vardı yapalım mı dedik. 2 hafta sonra uçaktaydık. O da arkadaşın vize için belge toplaması uzun sürdü diye. Vize zaten 2 günde alınan bi olay. Kesin gidin gezin arkadaşlar, hazır okuyoken yapın özellikle sonra fırsat bulamayabilirsiniz. Bişey olursa burdan yada msnden sorabilirsiniz [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 biraz evvel hollanda konsolosluğunu arayıp sordum, en çok nerde kalacaksanız ordan almanızda fayda var dendi. Yoksa büyük ihtimalle geri çevrilirsiniz dediler. Nerden gireceğinizin bir önemi yok dendi. Interrail yapıcam nerde ne kadar kalacağım belli olmayabilir dedim bu 22 gün boyunca, o sizin bileceğiniz iş risktir dediler. axe çok saolasın çok güzel anlatmışsın her şeyi, ama dediğim gibi Hollanda Konsolosluğundan 2 kişiyle konuştum 2 side aynı şeyleri söyledi, Fransa'ya yetişemedim aramaya..eğer olmazsa biletimi iade edip fransaya alıcaz bilet artık yapacak bir şey yok gezi planını biraz sekteye uğratacak olsada.. cop işin şakasıydı valla ya=) sabun tavsiesi işin teşekkürler hostel/pansiyonlarda şarj aleti işini nasıl yaptınız?birde italyada kamp alanlarını çok tavsie ediyorlar çadır olayları falan..biraz şehrin dışında kalıyormuş ama yapabilirsek çok kasmicaksa yapmak istiyoruz, onu tecrübe eden oldumu?rock n coke tadında olursa şahane olabilir=) (bu arada rock n coke grupları çokmu kötü ne??masstival daha ii gözüküo) 1500 euro seyahat masrafları dahil şekilde bizim planımızda 1000 euro gibi bir fiyat biçtik kafadan ve okuduklarımızdan üstüne çıkmamaya çalışacağız(22 gün) herkese çok teşekkürler samimi cevaplar için, yarın bir de fransayla konuşayım yazarım tekrar [ Mesaj 04 Haziran 2007, Pazartesi - 18:59 tarihinde, Tyrael tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2007 Formalite icabı demiş. 7-8 ülke gezen arkadaşlar, sadece 1 kere pasaportumuz kontrol edildi diyo. Herkes kafasına göre birşeyler söylüyor ama benim korkum yok. Sadece Yunanistandan almayın, transit ülke olduğu için pek sıcak bakılmıyo Avrupada deniliyor. Ondan dolayı İtalyadan alıcam ben sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 fiş konusunda yardımcı olabilecek kimse yokmu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Bazı cimri hostellerde priz yoktu odanın içinde O_o Ama bir yada iki yerde oldu o olay, bunun dışında şarj işinde hiç sorun yaşamadık. Hatta bazı trenlerde priz oluyo orda şarj edebiliyorsunuz. İtalyada hep otelde kaldık o yüzden camping hakkında bi fikrim yok. Ama ben de duymuştum güzel oluyor diye. Hollanda işi dediğim gibi sadece uçakla gidiyorsanız ve hollanda ilk giriş noktanızsa sorun çıkartıyormuş. Biz başvuru yapmadan önce konuştuğumuz bi acentadaki eleman söylemişti o yüzden kesin bişey diyemiyorum. Ama konsolosluk görevlileri sorun çıkmaz diyorsa sorun çıkmaz heralde. Vize başvurusunda bulunurken giriş yapacağınız ülkede balon bi rezervasyon yapın 6 günlük falan ve en çok burda kalıcaz diyin. Biz fransada şu hostelden yapıp iptal ettik. Başka bi arkadaş italyada bu hostelden yaptı. Vizeyi aldıktan sonra iptal ederseniz para falan da çekilmez. edit : fiş ne fişi ya? [ Mesaj 06 Haziran 2007, Çarşamba - 04:45 tarihinde, axedice tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 http://www.venere.com dan rezervasyon yaptirabilirsiniz vize icin. Genelde 3 gun muhleti var rezervasyon iptalinin. (bazilari 1 gun, ona sitede bakmaniz gerek) Yoksa paraniz yanar, cogu yerde para yatirmadan rezervasyon yapamiyorsunuz cunku, yapsanizda fax falan cekmiyolar kagidi vize icin (yapan vardir tabii arastirmak lazim) Venere iyidir bayagi, yap rezervasyonu al ciktisini ap vize basvurunu sonra iptal et. Hic kaybin olmuyor. [ Mesaj 06 Haziran 2007, Çarşamba - 05:24 tarihinde, nedanko tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 italya vizeyi zor veriyo..fransa'dan alın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 yok fransa'ya yarın başvuruorz heralde saolun, fiş priz işte axe saol=) prizlerde converter gereksinimi ne şekilde oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 lazım olabilir..ingiltereye falan gidiosan..wikitravelda ülkede hangi tip fiş kullanıldığı yazıyo..ona göre converter al istiosan..ya da paketler var hepsi bir arada onlardan al..ama o paketleri nerde bulursun bilmiorum ben yurt dışından almıştım..elektrikçilerde tekli bulabilirsin..küçük siyah olanlar dandiktir çabuk kırılır 1-2 tane al=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 pasaport gosterme olayı biraz da sans sanırım ya. ben burdan trenle yola cıktıgım icin bir tek yunanistan sınırında pasaportuma baktılar. vizemi hollandadan almama ragmen hic bir problemle karsilasmadik. hani madem ordan aldiniz vizeyi gidin ordan girin falan demediler. onun dısında asagı yukarı 7-8 ulke falan gezdim pasaportumu bi tek hostellerde kalırken gösterdim. vizenin bi problem teskil edecegini sanmıyorum o yuzden. bunun dısında bizden bir hafta sonra yola cikan bir arkadasim vardı. o da hollanda'dan aldı vizeyi ve ucakla hollanda'dan baslamıstı. onda da bi problem cıkmadı. priz olayına gelince benim bütün kaldıgım hostellerde yatagımın hemen dibinde bi priz vardı. gerci prizle cok isim yoktu. nokianın su turuncu su gecirmeyen mini takoz telefonundan goturmustum calinirsa yada kaybedersem diye. zaten aletin sarjı cok uzun, e orda da nerdeyse hic kullanmadigim icin hep kapalı kaldı, sarja ihtiyacım olmadı pek. 22gun yapıcakmıssın zaten, sarja pek ihtiyacın olacagını sanmıyorum. hani fotograf makinamın piline para vermiyim sarj ediyim diyosan baska tabi, ama gerek yok. mp3 player falan goturmedim ben, goturme taraftarı da degilim. trende dinlersin diyodu millet. ben onun yerinde trende surekli dolasarak binlerce interrailciyle tanısıp geyik yaptım. kesinlikle tavsiye ederim, trenlerde herkesle muhabbet et. cadır olayına gelince. bir tek italya'da cadırı düsünüyomussun da soyle düsün bir de. cadır her ne kadar ufak gozukse de yol boyunca sana matla beraber inanılmaz yuk olucak. bir kere kullanacagin birseyi butun yol boyunca yanında tasımak kulfetten oteye gitmez senin icin. kaldı ki rock'n coke'da falan kalmıssın cadırda, italya'da kalmayla pek farkı yok. tek farkı yan cadırında sevisenler turk degil ve sabah erkenden kalkıp gidiyolar. ek olarak camping alanları gercekten sehre uzak, oraya gitmek ayrı dert, gece canın sıkıldı sehre inmek ayrı dert vs vs. hani 5-10 euro kısayım da cadırda kalayım deme sakın, öyle diyosan bile gel ben veriyim 10euro kalma cadırda. ehe. son olarak da, matama demis ki; valla ben yerinizde olsam bastan yapmam ucak biletleri olmus 30 40 euro en fazla hatta avrupa ici 2 euro ya kadar dusmus istanbul cikisli ucakla 3 5 ulke gezer gelirim trenlerde falan surunmenin devri gecti o dediginiz charter'lar less for more less stratejisini takip ettigi icin asıl o ucaklarda surunuyosun. yemek yok, koltuklar rahatsız, ucak gayet ufak oldugu icin sıkısık ve rahatsız. avrupada kullandıgım butun trenler hollanda'dan dondugum ucaktan lukstu (corendon'a beni aile dügün salonundan bozma bir ucakla yolladıkları icin selamlarımı iletiyorum). ayrıca interrail yapmadan, muhtemelen hayatında gordugu tek trenin zeki alasya metin akpınar filminde oldugunu varsayıyorum, boyle sacma sapan yorumlar yapmayın. trende surunmek nedir allah askına. italya fransa arası trenle 2 saat. sen bu yolu ucakla gidebilmek icin hava alanına 1 saat once gidiceksin, ucak rotar yapıcak, hava alanı zaten sehir dısında vs vs. neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 30-40euroya biletler nerde ya,valla bulan gostersin vazgecicem interrail den , hele avp ici 2 euro denmis onu gosterin , 2 ay kalicam avrupada 22 gun yerine.Cok ciddiyim varsa oyle birsey neden yapmiyim? En fazla berlin istanbul 82 euro o da 29 agustos oldugu icin , en ucuz bilet bunu bulabildim avrupa icin.ki temmuz sonu agustos basi olunca ustune bi 50-60 euro daha koyun. ( sirf berlin icin bu,romaya biletler 300 euro falan ) Hakketten verin ucus sitelerini en ucuz rotayi arastirim dedigin gibi 50-60 euroya almanya ya gidip,yine cok ucuza ordan diger ulkelere gecebilceksem ( avusturya-italya-fransa-hollanda ) koyarim trene atlarim ucaga :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 o ucak bileti fiyatina havalimani vergisini dahil degil sanirim. 20-50 euro vergisi var sadece bu biletin ustune. tren cok daha ozgur ve keyifli ucaktan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2007 fotoğraf makinesi için lazım priz olayı bana mp3 player götürmek cazip gelio açıkçası ama söylediğin olay da çok daha eylenceli olur gibime gelio..olmadı götürürüm ufak bişi nasılsa çıkarmayıverirm..ama işte gece yatmadan evvel 1-2 şarkı minimum dinlemek gibi bir alışkanlık oldu.. kamp olayı için çadır götürmekten caydık mat tulum götürücez heralde o da feribotta şart oluomuş diye yoksa orda çok şeyi sağda solda bırakıcam gibi geliyor. telefon 2 kişi bi tane götürücez heralde o da acil durumlar dışında kullanmayacaımız kamerasız zartsız zurtsuz bişi.. hollanda'dan alıcaktık 2 defa aradım işte inatla gelme problem olabilir dediler ondan yarın fransa'ya gidiorz fransız lisesinden mezunum evraklarda tamam tek korkumuz kapıdan dönmek hollandada, daha büyük bi rezalet olamaz zaten heralde. bakalım hayırlısı artık ama her şey düzgün gidecek inancım tam=) çok saoun herşey için inşallah yarın fransa'dan güzel haberlerle dönücem=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Yetişemedik fr konsolosluğuna sistemi de deiştiriolarmış haftaya çarşamba hollanda konsolosluğundayız. Diyelim ki bir aksilik oldu alamadık, bu sefer gidip Fransa'ya veya başka bir yere başvurabiliyormuyuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 bende bisey soriyim bu yaz yapamiycam seneye dusunuyorum ingiliz vizem var oraya gidip ordan fransaya trenle gidiyim dersem mesela fransaya ordan vize vermeleri daha mi kolaylasiyor ? yoksa tr den almakla ayni zorlukta mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 bence çok fark ettirmez oradan almak, ki Fransa vizesi(istanbul için) en kolay alınan Batı Avrupa vizesi zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 Vizeyi Almanya dan alsak,Italya`dan girip Alm dan cikmayi dusunuyoruz sorun olur mu ? Italya schengen e nasil bakiyor ? Ucakla gidip ucakla doncez,ucak biletini almis olsak bi faydasi olur mu ? milan`a ucakla gidicez,trenle italya,fransa,hollandayi dolasip almanyaya gecip geri doncez yine ucakla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razu Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 biz italyadan aldık vizeyi,pekte bir sorun olmadı igda biye bir acentaya gittik onlar halletti vize işini.30 ytl gibi bir ücret aldılar ekstradan ama değdi derim o kadar randevu almakla filan uğraşmadık. kaç litrelik bir çanta ideal,önceden giden arkadaşlar ben şu kadar götürdüm yetmedi yada keşke daha küçük götürseydim filan dediler mi?55 60 litre arası bir şey düşünüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar