aquila Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 cingulardan hat alirsan 4gblik iphone $499 otekisi $599 , ayrica aylik para odenicek dedigin sey zaten hattin parasi, aldigin pakete gore degisir o da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Hayır hattın parası değil işte EXTRA ücret ödüyorsun 2 yıl boyunca. bunun içine tabikide hattın parası dahil olacak ama telefon içinde ödeme yapacaksın. Açıklansa ödenecek miktar daha rahat konuşulur bu konu üstüne şuan muallakta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 ne odiceksin telefon icin 2 yil para, sacmalik, kimse almaz oyle bisey olursa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 yok abi ekstradan para ödemek falan..telefonun parası diil o dediğin sadece hat parası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Benim birçok tereddütüm var. 1- Ipod Video'daki gibi pil, film izlerken 2 saat gidiyosa, 2- Ekranı çok çiziliyorsa, 3- Apple acaba nelerden para kazanabilirim mantığıyla yaklaşıcaksa bu olaya (2 adet ekran koruyucu jelatin 30 YTL), 4- Fiyatı ilk başlarda çok uçuk olacaksa, ben bu ürünü almam. Hele de önceden Ipod kullanan biri olarak hayatta almam. Zaten alanlarda benim gibi havasından dolayı alıyorlar, başka bir özelliği yok... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 ya bir n95 le n97 bakin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 "Hat parası" tam olarak açıklansın görelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 hat parasi aciklansin siye bisey yok, cingularin zaten standard planlari var, 2 yillik herhangi bir plan aliyosun adamlar sana telfonu daha ucuza veriyo. al bu da sitesi www.cingular.com bunlar da planlar http://www.cingular.com/cell-phone-service/cell-phone-plans/individual-cell-phone-plans.jsp [ Mesaj 28 February 2007, Wednesday - 03:46 tarihinde, aquila tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 "ya bir n95 ve 97ye bakın" http://www.bloggism.net/?p=197 [ Mesaj 28 February 2007, Wednesday - 06:36 tarihinde, Caglar35 tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 iphone çok estetik ama nokia n serisi bana çok kalas duruyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Nokia N Serisi nerde i phone nerde konsept olarak tamamen zıtlar. i phone ciddi teknik ve Tasarım öğelerinin öncülüğünü yaparken n serisini onunla kıyaslamak pek uygun değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Multitouch özellikli ekran çok güzel birşey. Daha evel paticik'de donanım yazılım bölümünde böyle ekranlarla ilgili videolu bir konu açılmıştı ve incelemiştik. Yalnız i-phone'un diğer teknik özellikleri ve hatta daha da fazlası piyasada pekçok PDA telefonda var zaten. İşletim sistemine gelince yaygın kullanılan bir işletim sistemi malesef iyi bir işletim sisteminden daha çok tercih ediliyor ve tercih edilmesi onun kullanımını avantajlı kılıyor. Bunu görmek için girdiğiniz herhangi bir yerdeki bilgisayarların ekranına bakmanız yeterli. Bu yüzden Microsoft ve/veya Symbian karşısında fazla şans tanımıyorum OS X'e. Bir arkadaş tüm PDA telefonları çöpe attıracak demiş de, ben bugün mail, müzik, fotograf, video, ofis uygulamaları, skype, MSN, AutoCAD, veritabanı, web server, HTML, java, .NET framework, flash, telnet ve ftp, terminal services, çeşitli emulasyonlar (MAME, NES, GBA, DOS) gibi uygulamalara, ayrıca EDGE, BT, Wi-Fi gibi ağ özelliklerine ek olarak GPS navigasyonuna da şu anda kullandığım PDA telefonda sahibim. Bir multitouch için bu özelliklerden çoğuna güle güle mi diyeceğim? Hadi canım. Ha hafıza mı? Çok şartsa 8GB SD kart bugün piyasada 380 YTL. 2008'e kadar ne olur siz düşünün. I-phone güzel bir aygıt ama çok fazla abartılıyor. İşin kötüsü bu kadar çok abartılıp popüler ya da moda edildiği için hiç haketmeyeceği bir fiyattan piyasaya girecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 ragnar neymis multitouch disinda o buyuk teknik ozellikler merak ettim bir muhendis olarak ben bulamadim olani renkleyip kakalamaktan baska Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 bu arada nu multitouch olayi fazla abartiliyor elinize bir siskinlik hissi gelmiyecegi icin mesaj yazmak cok zorlasicak gorun bakin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Valla PDA'nın getirdiği rahatlığı ve kişiselleştirebilirliği geçin, eğer Apple istemezse üzerine tek bir skin bile yükleyemeyeceğiniz, milletin sadece havasından dolayı alacağı, görsel olarak harika, teknik olarak vasat bir ürün işte. Ha multi touch olayına gelmişken, yahu o teknoloji rahat 4-5 senedir var. İlk halka arzı bu ürünle birlikte de olmadı ancak sadece ilk geniş kitlenin duyması bu ürünle birlikte oldu. Zaten olgunlaşmış bir teknolojinin bu gibi ürünlerde kullanılmasının zamanı gelmişti. Yani "aman Tanrım!" lık bir durum yok. daha çok "evet var bööle şeyler, daha da yaygınlaşır 1-2 sene içinde" lik bir durum var. Ayrıca klasörlerin dizilmeleri (hani soldan sağa dizilmişler de açılan klasör önümüzde resmi ile duruyor diğerleri kitaplığa konulmuş kitaplar gib vs.) ahanda o da önceden vardı. Hatta bunun bi üst seviyesini -Sun'ın Java desktop projesinde- Project Looking Glass'da görmüştük. Orada dosyaları (misal bir avi dosyasını izlerken) çeivirip arkasına not falan da alabiliyorduk. Yani diyorum ki, ürün güzel ama "WOOOOHHHAAA!" falan dencek bir şey yok. O türkiye'ye geldiği zaman -büyük ihtimalle- çok daha "işe yarar" özelliğe sahip PDA'lar piyasada yerlerini alır. (lan işe yarar dedim de, yahu bu ürün bana hiç mi hitap etmez! Benim kompüter ile iletişime geçip maillarımı notlarımı alacak mı? Hızlıca office dökümanlarını incelememe değiştirmeme izin vericek mi. Sadece aptal sarışın gibi güzel gözükecekse yerim onu ben. PDA'lar ve diğer satılan Smartphone'lar dışında Sharp'ın Zaurus ları da göz ardı edilmemeli.) [ Mesaj 28 February 2007, Wednesday - 15:41 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 1. sanırım 802.11 b/g yi destekleyen çok nadir cihazlardan. şuan piyasadaki en iddialı pda olan 6815 de bile 802.11 b desteği var. 2. Roration sensor; Hoş birkaç cihazdadaha var ama. 3. Proximity sensor; Sanırım ilk i-phone da olacak. 4.Ambient light sensor; Buda sanırım ilk i-phoneda olacak 5.Buetoothv2.0 + EDR =2.1mbps 6.Tabiki bu boyutlarda kullanıla bilir OS X (sanırım) 7. Bu yukarıdaki özelliklerin tekbir cihazda toplanması Bu yukarıda belirttiğim özellikler benim için büyük değil düzeltelim orayı ciddi yenilikler mühendis bey Not: niyetim i-phone'nu övmek veya eleştirmek değil sadece benim hoşuma giden yönleri belirtmek. [ Mesaj 01 March 2007, Thursday - 10:05 tarihinde, Ragnar tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2007 1. sanırım 802.11 b/g yi destekleyen çok nadir cihazlardan. şuan piyasadaki en iddialı pda olan 6815 de bile 802.11 b desteği var. Nokin n95 n80 n97 daha bir yigin sayarim 2. Roration sensor; Hoş birkaç cihazdadaha var ama. e telefonu dondurmeyeceksen ne ise yariyorki :) bu bir bulus falan hic degil yani gotur ucuncu siniftaki bir endustri veya elektrik muhendisine 15 dk yapsinlar sana. baska bir telefonda olmamasi bir ise yaramiyacak olmasi. 3. Proximity sensor; Sanırım ilk i-phone da olacak. 4.Ambient light sensor; Buda sanırım ilk i-phoneda olacak Olmama nedeni anlamsiz olmasi. Oyun oynamak disinda telefonunuzun ekranina on dakikalar boyunca kim bakiyor allah rizasi icin. Kaldiki yeni pil teknolojileriyle isik emin olun telefonun pilini bitiren sey degil. Aslinda iphone olma nedeni telefonun pil omru o kadar kotuki nasil kotaririz biraz dahadan baska birsey degil. Bunun icinde ekstra bir 100 milyon eklemislerdir :) 5.Buetoothv2.0 + EDR =2.1mbps Yuh artik bu ozellik mi 6.Tabiki bu boyutlarda kullanıla bilir OS X (sanırım) Iste bu zaten bir telefon icin olabilecek en kotu sey. Symbianin yanina bile yaklasamayacak tamamen kapali bir sistem. Program yazilmasi imkansiz gelistirilmesi imkansiz tamamen anlamsiz. OSX koymakla nokilarin symbiansiz telefonlarini kullanmak arasinda hic bir fark yok pratikte. 7. Bu yukarıdaki özelliklerin tekbir cihazda toplanması Apple cok iyi mal satar bak yine satiyor :) adamlar 2 sene oncesinin teknolojisini hic bir ise yaramayacak dokunmatik sistemle pusleyip satacaklar. Ha hepimiz alacaz havasi iyi olacak diye ama gercekte bu telefon n95 hele n97le karsilastirildiginda 3 sene geride olan bir teknolojide. 3G den tamamen bi haber , gelistirilme sansi olmayan bir alet. Adamlar bakin nasil email aliyor diye prezantasyon yaptilar ya sunumunda, millet wow diye izliyor ulan ben 6 yasindan beri email aliyorum telefonumda :) neyse bir sonraki [ Mesaj 02 March 2007, Friday - 21:49 tarihinde, matama tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funny_girl Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 bence geldikten bikaç yıl sonra ucuzlar bizde birer tane alırız=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2007 çok feminen telefon almam ben. -telefonun ne marka? -ay phone. -ha? -ay phone ayooll. eöö.. öghh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2007 telefonun ne marka diyince apple diceksin zaten :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 ginaly yedin beni:D proximity sensor nedir? eer kulaa yaklaştırınca hoparlörden kulaa verense nokia nın ilk symbian lı teli olan o kaydıraklı telde vardır. ambient light sensor de ortam ışıına göre ekran parlaklığıysa o da vardı diye hatırlıorm aynı telefonda. OS X kullanmadım avantajını dezavantajını bilemicem wireless telefonumda kullanmadığım ve istemediğim bir özellik çünkü şuan korkunç pil yio ve zaten çok ömrü olmayan bir telefon için lüzumsuz olacak(varsayım) roration sensor e karşıyım:p bilmiorm pek faydası bence olmaz. EDR nedir bilemiorm ama bluetooth u olmayan telefon kalmadı gibi. bu özelliklerin tek bir cihazda toplanması: bence lüzumsuz, bence apple güzel görünümlü içi boş(bence2) cihazlar çıkarmaya devam etsin. [ Mesaj 07 March 2007, Wednesday - 06:58 tarihinde, Tyrael tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 proximity sensor t3elefonun tamami cok dokunmali ekran oldugundan kulagina dayadiginda yanaginla bi tusa basmayasin diye ekrani kilitlemesi Nokia cikartiyor bi tane, Samsung un 2 3 tane var iphone a takan bu tur telefonlari. iPod bile sadece unuyle tutuyor, cok daha guzel gozuken ve daha iyi ozellikleri olan mp3 player lar var markette, millet bilmediginden ve reklamciliktan kazaniyo hep apple. keynote da Jobs afedersiniz cukunu cikartip sallasa kunteper misali herkes hipnoz olup domalacakti adamin onunde, apple fanboylar o derece su anda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 hala işe yaramaz bir moda ürünü olduğunu düşünüyorum. tasarım harikası olsa bile (ki o bile değil) yahu ne yapacaksınız işe yaramaz telefonu. misal eğlence: müzik falan iyi hoş.. PDA'da oyun oynarsın emulator bile kurarsın. İphone C64 emulatorü destekleyecek mi? (muahahha soruya bak.. yok lam nasıl desteklesin.ehehe) ya da ne biliim uygulamalar.. outlooktan bilgi alsın di mi? mailllar falan sonra yeni rapoarları inceleyelim en azından ezcel olsun. keza şirketlerde işe giriş çıkış saatleri bile excel formatında bize ulaşıyor. Tatilde olsak bile affetmeyelim di mi işe geç geleni? Değil mi.. değil miş.. desteklemiyor mu.. hmm Yani şimdi diyorsunuz ki bu alete apple izin vermediği sürece widget bile gelmeyecek dışarıdan hmmm.. ilginç tabi.. eee.. o parayı ne için istiyordunuz siz ayıptır sorması? Ben filmimi büyük ekranda evde izlerim, müzik dersen kulaklıkla gezen biri değilim (ki müzik çalma olayını ve videoyu bırak ipodu ya da hebelek marka mp3 player'ı 3-5 sene önceki PDA'lar falan bile yapar.) Kısaca bu zamazingo ne işe yarar hiç anlamış değilim. Son olarak apple mı? ayyyy süppperr mükemmel bi şiii ne olduğunu bilmesem, hava için alsam ve sonra 3ay içinde sıkılıp şöyle gelişine atsam bile süppperrr.. havalııı fesüphanallah.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2007 dasaa, yazını okuyanda nokia 3110 a kılıf giydirmişler 10kat pahalıya satıyolar sanır. amma ezmişsin. apple ne zaman işe yaramaz bişey yaptı? 2 upgrade iphone'a kral olur. her türlü ezecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2007 baba upgrade in şahını yapsa değişecek olan ne? ayrıca tanıtıma göre ve sitede ürünle ilgili verilen bilgilere göre benim yazmadığım atladığım her hangi bir şey var mı? Arada tek fark var o da adamlar basın toplantısında "harika bir ürün yaptık, devrim niteliğinde özellikleri var, bakın kahve bile ısmarlıyabiliyoruz" diyorlar (haliyle, adam ürünü satmak istiyor) ben de diyorum ki "nah devrim, şimdi piyasada satılan PDA'lar i-mateler Zauruslar ve türevleri zati bunları yapıyorlar. Kahve ısmarlama hedesi google'ın güzelliği zaten..Wuhuuuu süper bu demek hafif andavallık kokan bir hareket olur" diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar