Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

House (2004) - Fox

Zegna

Öne çıkan mesajlar

Mesajı ben bakıp cevap verilmeye değer bulmadıktan sonra editleyip daha az gerizekalı hale getirmen takdire şayan. Bunun haricinde, benim dediklerimi bir kez okumadığın, kendi kendine kurguladığın veya sonuçta bu forumla ilgili olmayan "House a vahiy muamelesi yapanlar" grubuna karşı olmakla birlikte bana cevap yazdığın hususlarından hangisi gerçek değil?

İkide bir zekaya vurgu yaparak konudan sapıyorsun diye böyle yazıyorum, yazdıklarını yazılanlarla sınırlı tutanlarla daha seviyeli bir tartışma yürütebilirim.

Supernatural örneğini de yanlış anladıysan o da benim suçum değil, House bir karakter, Castiel de bir karakter - House u gerçek olarak algılayan hangi ruh hastasıysa o arkadaşla tartışmanı ilgiyle izleyeceğimden emin olabilirsin. Söylemek istediğim ve senin inatla okumadığın veya anlamadığın, "House un yaptıklarını ne burada ne Amerika da yaptırmazlar" demenin osuruk kadar değeri olmadığı. Nihayetinde bu bir dizi, olmayanı veya olmaması gerekeni anlatıyor, biz de izliyoruz, olması gerekeni veya olanı anlatsaydı adı reality show olurdu, belki yine izlerdik. Hth.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu adama gerçekte yaptırmazlar lafını da zaten diziyi gerçekçi ve olabilir kabul edenlere söyledim ben? O kadar abartmayın gerçekte yaptırmazlar dedim?

Supernatural örneği verdin, onda da "e evet ama onu gerçek olmadığını bilerek izliyo insanlar, bunu gerçek sanıyorlar ona laf ediyorum, yoksa dizinin gerçekçi olup olmaması farketmez" dedim.

Daha ne diyeyim?
Sosyal ağlarda paylaş

rewendor, son 1 sayfayı falan okumadım da ondan önceki mesajları neye dayanarak yazdın çok merak ediyorum aslında.

öncelikle ailede etrafında 3-5 doktor var diye senin baştan "bence x hastalık" dediğin bölüm sayısı 2 hadi bilemedin 3'tür 160 bölüm içinde. hani bunu görmüş geçirmiş dokturun biri dese neyse de, senin kalkıp "house tıbbi açıdan dandik, geçiniz" demen ilginç...

house karakterinin yaptığı iş ayrıca gerçekte olan bir şey. hani diyorsun ya "şunu deneyeyim, olmazsa diğer tedaviyi deneyeyim, olmazsa diğer tedaviyi deneyeyim şeklinde davranırsa amerika'yı geçtim türkiye'de bile işinden olursun." tamamen bunun üzerine kurulu departmanlar var gerçekten. hatta tam da house gibi takım halinde çalışanlar oluyor. listeleniyor semptomlar ve ona göre eleme yöntemiyle olası hastalıkları teker teker siliyorlar. yani aynı dizideki gibi. hastada ya yeterince semptom olmuyor ya da fazla semptom oluyor, testlerle 5-6 hastalığa düşürüyorlar. daha sonra tamamen deneme yanılma yöntemiyle eliyorlar işte geri kalanları. bu var yani. o yüzden eleştirinin tutuarlı bir tarafı yok maalesef.
Sosyal ağlarda paylaş

ya yok diyolar da ben hala ümitliyim. wilson için de yok diyolardı sonra onla anlaşıldı, cuddy gibi çok daha "major" bir karakterle mutlaka anlaşırlar bence. artık tahmin mi yoksa ümit mi bilmiyorum da dikkat çekmek için bu haberler çıkıyo diyesim var.

yok hakkaten anlaşmazlarsa da çok yazık olur :/
Sosyal ağlarda paylaş

şunu deneyeyim bunu deneyeyim mevzusu amerikan sigorta sistemi yüzünden.

burada başım ağrıyor desen doktorlar full check-up'a sokuyor seni sigorta ödüyor.

orada röntgen çektirmek için bile düşünüyorlar acaba gerekli mi diye.

lüzumsuz yapılan şeyler için sigorta hesap soruyor vs. doktorun ihmali varsa hakkında işlem bile yapılabiliyor.

bizim buradaki sigorta sistemi kebap. adamı lüzumsuz yere ameliyat ediyorsun nasılsa devlet ödüyor herşeyi. bir de bu açıyla bakın olaya. o zaman tüm bu akıl yürütmelerin gereksiz olmadığını görürsünüz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...