Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Popomundo

Apache

Öne çıkan mesajlar

ShadowFury said:
Eee nasıl yazılır, yazmak için ne gerekir, ne işe yarar falan filan, ayrıntılı bilgi pls=)
(noobum, doğru düzgün bir işim yok, yani kolay bişeyse evet ilgileniyorum, oyunda Keith Morris - Los Angeles)

5* Temel Şairlik ve 5* Profesyonel şairlik yeteneği gerekiyor. sonrasında 7 update sürüyor bir haiku yazmak. yani haftada 2 haiku yazabiliyor 1 karakter. eğer ilgilenen olursa gerekli kitapları ben karşılarım. (tabi yazılan haikuları bana satması koşuluyla) bir süre haiku işi yaptıktan sonra topladığınız parayla istediğiniz tüm yeteneklerin kitaplarını satın alıp gönül rahatlığı ile kariyer yapabilirsiniz.

ShadowFury said:
Bi de paparazzi listesindeki birinin fotoğrafını çekince o resmi nasıl satabiliyoruz? Kendiliğinden mi satılıyo? Satmak için ne yapmamız lazım? Ayrıca bu konudan deneyim almak için kaç tane fotoğraf çekmek lazım?

Fotoğrafçılık yeteneğinde yeterince iyi iseniz yayınlatma şansınız olacaktır. İlgili kişinin çekilen fotoğrafları arasından en iyi olan otomatik olarak yayınlanır.
Sosyal ağlarda paylaş

Naşit Güzelırmak
istanbul çehri vatandaşıdır
çok pis caz yapar

bu oyunda insanda hastalık yapıyor cidden. kızla evlenicez düğünlük elbise falan bakıyoruz :S bide oyunda en ilginç yazılar hamilelik yazıları. hasta oluyorum, kız olsam gidip doğurasım gelirdi. bu kadarda iyi rol yapılmazki. öyle benimsiyorlarki. sanki bıraksalar insanları gidip hemen yapıcaklar 3-5 tane :))
Sosyal ağlarda paylaş

Nomak said:
Parçalardan 2* üstü almak için ne gibi kriterlere sahip olmak lazım,gerek şakır gerek yetenek olarak.Bir türlü 2* üstüne çıkamadım...

en önemlisi çaldığın şarkıların şöhretleridir.

ben 40 günlükken falan ortalama altı veriyordum. 4 yıldızlı şarkılar ile. dediğim gibi şarkının şöhreti çok önemli.
repertuar ına ekledikten sonra kendi türüne adapte etmen. birde sürekli aynı tarz yapma. mesela ben caz çalıyorum ama sürekli farklı türlerde yani jazz rock, bi cool jazz vs vs. çünkü hayran kitlen sürekli aynı şarkıları çalmandan hoşlanmıyor. buda alman gereken verimi engelliyor.
tabi en büyk etkenlerden biriside prvoların her zaman %100 olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:
sanatçının adı Blue Tuna, adamın adı Gerry Martin.

benden çok eskisin ama yinede bir kaç önerim olabilir.

-şöhreti yüksek parçalar bul.
-sahne ekipmanlarını olabildiğince yüksek tut.
-tabi en başta bir TUR OTOBÜSÜ al.
-Teknik elemanları da al.
-Temel Özel efektleri geliştir sonra ışık sihirbazlığı havai fişek tarzı şeyler yap tavan yaparsın.
-Solist / Elektrogitar yapmışsın kendini ama sende solistik yeteneği yok onu kaldır. ve bence kendine uyuşan bir solist bul çok etkiler.
-kesinlikle bir grup elemanı al derim ben ama anlaşacağın biri olsun herşey daha güzel ve kolay oluyor ozman.
-birde vip al derim.
Sosyal ağlarda paylaş

Farinal said:
peki bir şarkı bitti diyelim melodi ve söz yüzde 100 ama ben şarkıyı bitirmeyip öyle kasmaya devam etsem bittiği zaman atıyorum orta olacağına iyi olur mu özellikleri? yoksa direk yetenekle ilgili bişi mi böyle bekletmek bi işe yaramaz mı?

benim bildiğim kadarı ile şarkıyı bitirdikten sonra beklemek şarkının sadece özgünlüğünü arttıyor. bu arada ilham tohumlarıda özgünlüğü düşüyor diye okudum bilginiz olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

birde arkadaşlar

2008-01-20 19:00 tarihinde evleniyorum ve paticikten arkadaşları gerçekten düğünümde görmeyi çok istiyorum. lütfen pm den yada burdan gelmek isteyen isim yazsın hemen davetiye göndereyim.

ve popomundodada bir pati oluşumu yapalım diyorum. en azından bir kabile? bir tüy bulsak para birleştirip alsak süper olur. böylece patiyi orayada taşımız oluruz. tüyler 3-5 milyon arası bir fiyat.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:
Oyunun saatini nasıl kendime göre ayarlayabilirim? Benim için oyun 10 saat geride, bunun ayarını bulamadım. Bu da prova saatlerini konser saatlerini filan karıştırıyo bayağı.Bunu ayarlamanın bir yolu varmıdır?

arkadaşım, bulunduğun şehrin saatini görürsün yukarda. oyunun saati değil o. tur ayarlamak için yardımcılar var, deneyebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

bişey soracaktım..
şimdi yeni bi skill öğreneceğim şarkı yazıyorum grupta aynı zamanda şarkı söylüyorum.. aynı zamanda bas gitar ya da elektro çalmak istiyorum..

şimdi
1- skill nerden nasıl öğreneceğim?
2- satılan kitaplar kısa yoldan mı öğrenmemi sağlıyor
3- alakasız biraz ama yeteneklerimi geliştirmek için arada puan geliyor en kolay skill puanı kazanmanın yolu?
Sosyal ağlarda paylaş

1- skill nerden nasıl öğreneceğim?
Skill öğrenmenin 2 yolu var:
Öğretmenden öğrenmek veya kitap okumak.

Yardım bölümünde şöyle anlatmışlar;

Yeni yetenek öğrenmenin diğer bir yolu da bir öğretmen bulmaktır. Aslında bazı gizli yetenekler sadece bu yolla öğrenilebilir ve piyasada herhangi bir kitapları yoktur.

Öğrenci olmak için size öğretmek isteyen birini bulun ve onunla arkadaş olun. Yeterli düzeyde arkadaşlık kurduğunuz zaman "Öğretmenlik İsteme" seçeneği çıkar.

Artık iş, öğretmenin "Öğrenciyi Kabul Et" seçeneğini seçmesine kalmıştır. Eğer kabul ederlerse, o zaman öğrenmeye başlayabilirsiniz. İlişki diğer tüm ilişkiler gibi, eğer zaman içinde birbirinizle temas etmezseniz solar gider.

Sonra her ikiniz de zamanınızı öğrenme sürecine adamalısınız. Aşağıdakilerin hepsine uyulmalı!

* Siz (öğrenci) "Öğretmenimden Öğren" kariyer hedefini seçmelisiniz.
* Öğretmen "Bir yetenek öğret" kariyer hedefini seçmelidir.
* Öğretmen öğreteceği yeteneği seçmelidir.
* Güncelleme geldiğinde öğretmeninizle aynı mekanda olmalısınız. "Takip etme" seçeneği öğrenciler için oldukça kullanışlıdır.
* Bazı yetenekleri öğrenmek için daha önceden sahip olmanız gereken başka yetenekler vardır. Buna dikkat edin.

Bir yeteneği öğrenmek zaman alacaktır. Bazen çok uzun zaman. Biraz şansa bağlıdır. Öğreten kişinin hem zeka seviyesinin hem de öğrettiği yetenek becerisinin yüksek olması daha iyidir. Ayrıca sizin zekanız da iyise ve özellikle iyi bir okuldaysanız öğrenme süreci hızlanacaktır. Öğrenme sürecini, öğretmeninizin yanından ayrılarak ya da kariyer hedefinizi değiştirerek kesmek, öğrenme şansınızı etkilemez.

2- satılan kitaplar kısa yoldan mı öğrenmemi sağlıyor
Evet, kitabı alıp okuduğunda kitapla ilgili yeteneği hemen öğreniyorsun. Ama ön şartlar var onlara da sahip olmalısın. Örneğin bas veya elektro gitar için öncelikle "telli enstürmanlar" yeteneğinde 3 yıldıza sahip olman gerekli.

3- alakasız biraz ama yeteneklerimi geliştirmek için arada puan geliyor en kolay skill puanı kazanmanın yolu?

gelen puanları(başlangıçta acemi, ileride deneyim puanları) yeteneklere yıldız almak için değil de özellikleri geliştirmek için harcasan daha iyi olur bence.
deneyim puanı kazanmak için (hepsinden emin değilim ama) stüdyoda prova veya kayıt yapabilirsin, paparazzi listesindeki kişilerin fotoğrafını çekebilirsin, birkaç şey daha vardı ama ben pek hatırlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Şarkı yazmanın amacı single veya albüm yapıp para kazanmak. Ama şuan ünün %10 dersek. single için biraz erken. yani şarkı yazmak için erken senin için. yeteneklerine baktım şimdi. önce çalacağın türün yeteneğini alıp kasıcaksın.

örnk;

1.Müzir türü yeteneği (caz,rock,punk rock vs vs)
2.Temel Telli esntrümanlar.
3.elektro,akustik,bas gitar. istedğini kasıcaksın.
4.temel özel efekler
5.ışık sihirbazlığı
6.ileri havai fişekcilik.
7.temel seksapel

bu benim ilerlemiş olduğum yol. sahne performansı herşeyden önemli gruplar için. (daha başka yapanlarda var tabi)

şarkı yazmak içinde ;

temel şairlik
temel bestecilik

ve daha sonra yazacağın şarkı türüne göre bir yetenek öğrenmen gerekir. Örnk : Halkı çoşturan müzik besteleme. gibi.

Saat olayına gelincede. sorun değil o kadar. çünkü hiç bir zaman yarına konser alma. en az 1-2 ay ileriye al. konserden 1 gün önce orda olursan saat sorunu kalmaz. mesela benim konser programımada bakabilirsin. 60 gün sonraya bile konser var. konser tarihi ne kadar uzun olursa o kadar çok bilet satılır.

öğretmen bulmak içinde. sürekli bulunduğun şehirlerin üniversiteliernde bulun. ve o şehirlerin forumlarından ders saatlerini takip et derim.

not: birde deneyim puanlarını sakın yeteneklere verme derim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

En önemli yetenekler

1)Müzik türündeki yeteneğin(heavy metal,rock, vs...)
bu yetenek, şarkıları prova etme kapasiteni belirliyo. Gruptaki herkesin 5 yıldızı olursa(Tek kişiysen birtek senin yeteneğin), %100 e kadar prova edebilirsin ki performansa hayvani etkileri bulunuyo bu prova olayının. En kısa zamanda müzik türü yeteneğini 5 yıldız yapıp bol bol stüdyolara giderek şarkıları mümkün olduğunca prova etmek faydalı olur.

2)Gruptaki görevine bağlı yeteneğin.
Örneğin solist/bas gitar görevini aldıysan Temel Şarkı Söyleme,Solistlik,Temel Telli Enstürmanlar,Bas Gitar yeteneklerine ihtiyaç duyarsın.
(Bunlara sahip değilsen performansın düşer,
o yüzden bu yeteneklerin olmadan ikisini birden alma. Bunun yerine görevlerden birini şimdilik iptal edip tek görevle devam edip en kısa sürede o görevin yeteneğini geliştirmeye bak)

3)Temel şovmenlik,makyaj,seksapel,moda,dansçılık gibi yetenekler de sahne performansına doğrudan etkide bulunuyordu sanırım.

(Özel efektler-ışık sihirbazlığı-havai fişekçilik filan ne işe yarıyor tam olarak onu bilmiyorum. Doğrudan performansa mı etki ediyor yoksa konserde yapılan atraksiyonlarla mı alakalı?)

Bir de ben soru soruyim:
Ben Heavy Metal grubunda sadece Elektrogitar çalıyorum, Temel Telli Enstürmanlar,Elektrogitar,Heavy Metal ve Temel Şovmenlik yeteneklerinde 5 yıldızım var. Öncelikle hangi yetenekleri geliştirmem faydalı olur? Sahne yetenekleri performans etkilerine göre büyükten küçüğe nasıl sıralanır?
(Karakterimin adı Keith Morris)
Sosyal ağlarda paylaş

gülen yüz : ruh halin
kalp : sağlığın
yıldız : şöhretin

ruh halini yüksek tutmak için yapman gerekenler.

1.öncelikleralışveril yapmak.
2.üniversite mekanlarında bulunman. çünkü orada okunan şiirler soneler ve insanların seninle ilgilenmesi ruh halini yükseltiyor.
3.alkol içmekte yükseltir mesela ama geçiçi yükseltir. ve sağlıktan kalıcı götürür. o yüzden alkol kullanmamaya dikkat.
4.kaliteli yemek. hiç bir götürüsü olmadan moralinin yükselmesini sağlar. ama geçiçidir.
5.kalp şeklinde çikolatalar. ruh halin yükselir-sağlığın düşer.

sağlığını yüksek tutmak için yapman gerekenler.

1.öncelikler spor yapmak. (sağlığın kırımızı ise yapma. daha kötü oluyorsun.)
2.Temel yoga yeteneğini geliştirmek. daha sonrada profesyonel yoga olabilir.
3.tantrik sex her sevişmede sağlığını biraz yükseltir.
4.dinlenmek her 2 sinide aynı oranda sabit tutar veyahutta yükseltir. (dinlenirken rahat bir yerlerde olmaya özen göster.)

şöhretini yükseltmek için yapman gerekenler.

1.konser kaliteni yükselt.
2.arada sırada önceliklerden basın ile konuş.
3.polis olup suçlu yakalarsan her suçlu başına %8 şöhret kazanırsın.
4.hauki okursan %12 kazanırsın. (temel şairlik ve prof şairlik 5*)
5.ilk zamanlarda grupie ler ile sevişme şöhretini geçiçi düşürür.
6.otelde kalma seçeneklerinden dağıt ve ödeyi seçersende şöhretin zamanla belirli bir nebze artar.

not:temel yoga kas sonra spor yapmada bırakırsın karakteri. sağlık yüksek oluncada kalp şeklinde çikolatalar yersin. ve ruh halini yükseltirsin. böyle bir denge kurmanı tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...