Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 3

Lancelion

Öne çıkan mesajlar

Sorun şu birde, afrikayı, kuzey amerikayı alınca 4 farklı noktada (zaman zaman fransanın okyanus kıyılarında da) korsanlar çıkıyor. Sürekli pop up pop up korsan çıktı, korsan geldi diye, bayıyor bir yerden sonra. Kapatırsan popupları da korsanları unutuyorsun bir süre sonra.

Adalarda da deli gibi korsan çıkıyor, afrika zaten fakir ötesiymiş hiç bilmiyordum, oralara inmiştim, orda da korsanlar çıkıyor.

Oyuna şimdi devam etmiyorumda bir dahaki sefere tek tek gemi bırakıyım en temizinden spawn olamasınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

+1 2 kıtada kolonin varsa pop up lar ölüm oluyor. ama denildiği gibi 1 limandan 4-5 province ötedeki limana patrol yaparsanız hiçbirşey olmaz. bütün güney amerikaya 20 gemi yeterli yani, savaşta olsanız bile saldıran olmuyor. ben ispanya ile savaşmıştım güney amerika'da, donanma falan getirmedi adam sadece kara savaşı oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

iki orduyu aynı yere getir, ikiside duruyor/musait olsun. seç ikisini birden solda ;
en üstte gri çubuk,çubuğun sağında sarı bi birleştirme tuşu var
çubuğun altında
1.ordu
2.ordu
diye sıralı duruyo .
resimli yapmak lazım aslındada uzun iş böyle bulamazsan gösteririm öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
Şimdi oyuna başladım yavaş yavaş çözüyorum çözdükçe daha güzelleşiyor birkaç şey soracam şimdi.

1)Adalara orduyu nasıl tranfer ediyoruz?
2)Adamın bütün topraklarını aldım ordusu kalmadı ama herif annex olmuyo sebep?(annex seçeneği açılmıyor)
3)Diplomasiyle neler yapılıyor biliyoruz gizli saklı biryerlerde çok güzel şeyler yapılıyor ama bulamadım arkadaş!
4)Klasik Ottoman oldum bu freetade falan muhabbetlerinin olduğu görüşleri nereye doğru kasmalı fikriniz nedir?
5)İlk sultanım mehmed II savaşta öldü konsey el koydu ülkeye kaldık böyle yaacak birşey var mı yoksa load mu?
6)24filoluk donanma var ama bunlar böyle bön bön bakıyo napacam bunları?

şimdilik bu kadar aklıma geldikçe sorarım tekrardan.
Sosyal ağlarda paylaş

1- bazı özel provinceler boğaz ve kıyıya yakın adalara geçişe izin veriyor ama düşman gemileri denizdeyse engeller geçişi. marmara denizi, ege denizi böyle. düşman gemilerini kendi filonla defetmen gerek o deniz sahasından.

2- topraklarının değeri %100'den fazlaysa ilhak edemezsin. (eskiden tek prov kalana kadardı, şimdi çok kolay oldu sayılır)

3- paradox oyunu: %90'ı tooltip okuma herşeyi okuyana, öğrenene kadar. herşeyi oku, bildiğini sandığın şeyleri bile.

4- mercantilist gidiyorum hep osmanlıyla, eskiye kıyasla daha avantajlı çünkü kendi cot'larına sahip olabiliyorsun bol bol sadece tarihi toprakları alsan bile.

5- regency council'in üzerine git, çocuklar 15 yaşına gelene kadar onlar idare eder. tooltip yazacak çocuğun ne zaman reşit olacağını.

6- navy tech düşmanların çok gerisindeyse limanda dursunlar. düşman marmara'yı filan bloke ederse defetmen için ihtiyacın olacak. ileride press gangs national idea alıp navy tech'i yaklaştırınca büyük donanma yaparsın. denizden ambargo canına okur yoksa gelirinin savaştayken.

7- devamlı tooltip oku, hemen her sorunun cevabı var bir yerde.
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı sorularım kendi kendine halloldu.

Mesela tahta kendiliğinden yaklaşık 8sene sonra Murad geçti düzeldi durumlar falan Macaristanla savaşa girdim kolay olacağını sanıyordum yaklaşık 25k lık ordum vardı çıkışta 3-4k askerim kaldı başka savaş çıksa yada isyan çıksaydı canıma okunurdu çok zor toparladım sağolsun manpower diplerde savaş zamanı napacağımı şaşırıyorm.Adalar olayına gelince dediğin gibi bazı topraklardan geçişler var.

Ancak oyunda hiç tooltip çıkmadı nerede o?Kapattım mı yoksa yanlışlıkla ayarlardan.

Birde şunları sorayım çok aklıma takıldı
1)Kolonistler nasıl kullanılır edilir yabancı topraklar nasıl keşfedilir?(tech ile mi yoksa politika mı)
2)Şimdi casus belli olayı millet durduk yerde casus belli kazandı bana karşı ancak ben kazanamıyorum doğrudan.İlla nota verip ardından saldırmalarını mı beklemek lazım malum bodoslama dalınmıyor

Dur şimdilik aklıma bu kadar geliyo bu arada teşekkürler sam.
Sosyal ağlarda paylaş

HOI'ye tapan, victoria'yı sevmiş paradox stratejilerini takip eden bir kimse olarak bugüne kadar EU serisini çözememenin vermiş olduğu ezikliği hissederken bugün 4 dolara indiğini gördüm EU3'ün ve aldım. Ama tabi sorun yine çözmek tabi 0'dan girerek bu seriye bir şeyler yapmak zor.

Memlüklüler ile başladım baktım en kolaylardan biri bu. Merchantları sağa sola sürüyorum. Bunun haricinde nasıl research olayı ? efenim işte tample yapıyorum kale yapıyorum.. Income az nasıl yükseltebilirim neler önerirsiniz yeni girmiş bir insana eu3'e :P
Sosyal ağlarda paylaş

memluklarla oynamamanı tavsiye edebilirim, tribal = gg olmaya mahkum. güçlü bir ülkeyle oynayıp oyunu rahat rahat öğrenmek en doğrusu.

nolax:

1- tutorial anlatıyor detaylı, uygulamalı
2- casus belli olayı olayın en çoğ üzerinde plan yapılması gereken hususlarından biri, paradoxian.org'da detaylı liste ve açıklamalar bulabilirsin nasıl casus belli elde edilebileceğine dair. hayli yöntem var, özellikle heir to the throne ve divine wind'de.
Sosyal ağlarda paylaş

var, ledger'daki economy sayfalarına bak. enflasyona karşı önlemler var ama onlara gelene kadar minting (yani treasury slider 0'da olacak) yapmayacaksın. national bank idea ve mintmaster mıdır o advisor en erken çözümler. sonra ileride çeşitli binalar da geliyor. o binalar geldikçe treasury slider arttırılabiliyor artış ve düşüş miktarı birbirini götürecek şekilde.

EPIC THREAD (paint rage)
http://brian.carnell.com/wp-content/uploads/2009/06/lmao-t-shirt.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

maxigenous said:

HOI'ye tapan, victoria'yı sevmiş paradox stratejilerini takip eden bir kimse olarak bugüne kadar EU serisini çözememenin vermiş olduğu ezikliği hissederken bugün 4 dolara indiğini gördüm EU3'ün ve aldım. Ama tabi sorun yine çözmek tabi 0'dan girerek bu seriye bir şeyler yapmak zor.
P

Bende eu yu cozmustum HOI yi çözemedım bıraktım, daha doğrusu pek uğraşım yoktu o aralar belki ^^ ama daha karışık gelmişti
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam çözüyorum hergün biraz daha ama şu an başım isyanlarla aşırı belada çooook canımı yakıyorlar.Mısırla savaşın ortasında avrupa savaş ilan etti mısırı alırken mecburen ateşkes imalardım avrupaya koştırdum şimdi orayıda halediyorum ama isyanlar offf %30larda şu an ne yapacağımı şaşırdım ekonomi battı batacak zor döndürüyorum isyandan önerileriniz neler?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...