EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Batılı devletlerle komşu olman gerekiyomuş sanırım. Osmanlıyla oynarken ben genelde dulkadiri falan kuşatmaya çalışıyorum, bazen timur barış teklif ediyo. Ama yok etmezse ve Sivas'ı düşürürlerse, Sivas'ı teklif ediyorum kabul ediyo genelde. Ama Sivas'tan sonra hemen teklif etmezsem, diğer topraklarıda kuşatmaya başlıyor, hiç kabul etmiyor barışı bu sefer Sivas'ı da versem :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Bu Glorious Arms NI sı tam olarak ne işe yarıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 savaşlardan kazandığın prestige kayba uğramadan elde ediyosun. ço savaşan devlet için ideal. zira prestige oyunda gelirden technology'e kadar herşeyi etkiliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 bu arada ben fransa ile başladım. eu2'den beri ilk defa fransa'yla oynadım. ingiltere annexledim. galler, iskoçya vassal. ufak fransız vassalları diplo annex ile aldım. britanny'nin 3 province kaldı 2 tane izlanda'da almış mallar ama sanırım artık ğlkelerin başkentlerini tamamen çevrelemişsek alabiliyoruz. burgundy ile çok büyük iki savaş yaptım 70binlik ordu vardı ikimizde de. oyun hile mi yapıyo anlamıyorum ben savaş zamanı 70kya yükseltiyorum yoksa yıllık bile zarara giriyorum. normal zamanlarda max 30k ordum var. gerçi burgundy'nin enflasyon aldı başını gitti. şimdilik badboy'un düşmesini bekliyorum, burgundy ve britanny önceliğim. sonra ne yapsam bilemiyorum çünkü sınırlarım HRE. ama en ilginç olay castilla oldu. day 1'dan itibaren ally adamlar benle. her savaşlarına girdim falan. 3. NI olarak qftnw seçtiler. bi ara province sayıları 80lere dayandı ama çok kısa süre içinde yarısından fazlasını kaybettiler. kuzey afrika onlarındı tekrar fas, cezayir çıktı. üstelik granada da egemenliğini aldı. yani kuzey afrika geçişi de kapandı. portekiz de castilla'nın kaybettiği ne kadar amerikada province varsa almaya başladı. başka bi süper güç de litvanya. etrafında komşu olduğu çoğu ülkeyi taht kavgası ile aldı. şansa mıdır nedir 3 kez inherit yaptı. doğu avrupa'da egemen güç bizans. büyük ihtimalle bi sonraki osmanlı savaşı'nda tamamen ortadan kaldıracaklar osmanlı'yı :) daha oynadıkça yazarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 knoxville said: oyun hile mi yapıyo anlamıyorum evet. :P eu3 ilk çıktığında osmanlı ile oynamıştım, bayağı kastırmıştı eu2'ye göre. aynı anda neredeyse bütün avrupa ve iran & etiyopya ile savaşta olduğum zamanlar oldu. bir ara war exhaustion uçup gitmişti (15 üzeri) resmen batacaktım. herifler barış da kabul etmiyordu tokat manyağı oldukları halde. tarihi sınırlara ulaşıp 1700'lere gelmiştim, sonra bilmiyorum tabii admiralty kurdum. war college kuramadığımı, öbürünü de yıkamadığımı, evvelsinden savegame de kalmadığını farkedince dellendim bıraktım o campaign'i heh bu barış sistemi eu rome ve bundaki direkt saçmalık, düzeltmediler sanırım hala. oyunları resmen bozdular yani. yapay zeka şalanj yapsın istiyorsan başka olaylar var böyle zevzek bir sistem kuracağına. glorious arms filan gereksiz prestige bonus veren NI'ler. israf demek daha doğru hatta, önemli sürüyle başka şey var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2008 tabi canım prestige öncelik değil. en azından fransa ile oynarken almadım. zaten ingiltere'den sağlam prestige kazandım. etrafımda da burgundy falan iyi götürdü. ara sıra da papacy geliyo. counter-reform ile protestan veya reformed olan yerleri çeviriyorum tekrar. şimdi büyük ihtimalle burgundy ve britanny ile tekrar savaşa giricem. irlanda'ya da bi uyarı yolladım eheh sağa sola musallat olmaya başladı. belçika, hollanda tarafından ilerlemek istiyorum ama çok zor olacak HRE dahil hepsi. bi de 5. NI gelecek ne seçeyim? qftnw? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Bence historical eventların olmaması dışında eu2 den daha güzel bu oyun. Osmanlıyla başarısız olmak ayrı bi meziyet ayrıca bence :P Tamam ilk oyunumda bende sıçtım baştan başladım ama ikincisinde ezdim direk dünyayı :P En son 50+ province li polonyanın tüm topraklarını kuşattım 4-5 province alabilmek için. Düşün lüksü :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Hakikatten ya çok saçma bir olay, Tetonlarım, 1-2 province almam lazım Polonyadan, ya Kardeşim, Bölgelerin hepsi %40-30 değerli, 2 Bölge için Tekrar tekrar tüm Letonyayı ve Polonmyayı ezmem geriyor ne saçma bişi yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 işte taşakların yeterince büyük değilse taşakları 5kg çeken ülkelerden toprak alamıyosun bu yüzden, kulağa mantıklı geldi dimi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 yok valla bayağı saçma, hollanda isyanları senaryosuna hollanda ile başlayıp da ispanya'nın donanmasını ve belçika ordusunı yokettikleri halde white peace alamadıklarını söyleyen insanlar vardı. war exhaustion bindiriyor hayvan gibi yani sorun orada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 topraklarını kuşatman gerekiyo işte. adamın parası varsa ordu çıkartıcak, baırşı kabul etmiyo zor duruma düşmezse iyice. yani şahsen ben oynarken gidip bi ülkeye savaş açsam, sonra ordularımı bitirse, ama ordu yapıcak toprağım ve param kaldıysa, white peace teklifini kabul etmem genellikle hehe. ama bazende şey oluyo mesela 10 ülkeyle birden savaşa giriyosun(Osmanlı'yla oynarken bol bol oluyo :P), mesela bunlardan biri Polonya, Polonya'yı eziyosun mesela ordularını yeniyosun paso, diğer ufak ülkeler direk white peace atmaya başlıyo ardarda hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Ya bence toprak alma olayı mantıklıda,annex olayı saçma. Tamam kabul gider amerikadan 2 şehir kuşatırda,tamam bunları ver barışalım ama dimi dersen olmaz.Ama adamlarında bütün hava,deniz,kara kuvvetlerini dağıtıp bütün şehirleri kontrol altına aldıktan sonrada aynı şeyi yapması mantıksız... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 http://i294.photobucket.com/albums/mm111/Massosoit/Games/OE-S21.jpg Ya Bohemia deli büyüdü,napıcam işin içinden çıkamadım.adamlar önümü kesti resmen.en son olarak bide warning yolladılar bakalım nolucak.Resmen aadamlar oldu sürece avrupada büyüme yalan oldu. Taktik-varyasyon konusunda önerilere açığım yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 isyanlarla nasıl başa çıkıyosun? :) bi de in nomine'de isyanlar daha çok zorluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 yıl olmuş binaltıyüz NI lerle falan düşürürsün revolt riskini. ben osmanlıyla oynarken açıyorum onları ilerde tolerance falan. bide constractionsda var 1-2 isyan düşüren bişi. belli bi tarihten sonra pek problem olmuyo isyanlar yeni aldığın topraklar hariç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Arkadaşım fransa imba demişsiniz ingiltere müdahele etmiyo demişsiniz.Doğrudur fransanın manpoweri ordusu acaip fazla ama.Ben ingiltereyi aldım.13bin küsür man powerim var nasıl başa çıksın ingiltere fransa ile kesin bi düzenleme gelmesi lzm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Fransa en baştan hadi idare ediliyor da ( çok da asılsız değil aslında o kadar çok manpower'ın olması, zira en başta çok dağınık bir fransa var), esas sorun Fransa ile İspanya oyun başında ally oluyorlar hemen. Birisi 50 yıl içinde kolonizasyona başlayıp kral oluyor zaten, o yüzden kimse o ittifak'a dalmıyor. E öyle olunca Fransa paşalar gibi topluyor kendini. Bütün fransa birleşince de o manpower ile oyun zaten gg... Edit: Tarihi olarak fransa ile ispanya ciddi rakiplerdi o yüzden böyle bir ittifak saçma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 tarihte vardı sanki yau ispanya fransa yakınlaşması benmi yanlış hatırlıyorumki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 1400-1500lerde pek yoktu yahu, hatta 1510lardaki İtalyan savaşlarında Habsburglar ile Fransızlar gayet de savaşmışlardı. Ya, olay tabi biraz da Habsburgların iyi modellenememesi oyunda. Gerçek hayatta Fransa'yı dağıtan şey de o olmuştur. İspanya tahtı da Habsburgların olunca, eh işte adamların iki tarafları da düşmanla kaplı olmuş oldu. Yani eminim oyunda İspanya ya da Avusturya olarak diğerini inherit ederseniz Fransa falan yalan olacaktır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2008 yani EU2 de ki en güzel tarafı olan tarihi olayları tamamen vazgeçmeleri çok yanlıştı EU3 te. farklı ve özgür bir oyun diye gerekçe göstermişler ama EU 3 serisinin en byük eksikliği oyunu tarihsel akışıyla oynayamamak malesef. bu kadar serbest bırakınca oyunu özellikle in nomine de avrupa da yüzyılda anca 1-2 ufak savaş olan iyice absürd bir tarih çıkıyo ortaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 evet tarhisel eventların olmaması benimde hiç hoşuma gitmedi eu3 te. ama mod falan var galiba eventlar için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 EU2'de atıyorum İstanbul'u aldığımız zaman "FSM ilk iş COT kurmuştu sen de kurmak istio musun?" die sorardı. E, National Decisions'la aşağı yukarı zaten aynı şey oluyor. hatta daha güzel. zınk diye başkenti istanbul yapmaktansa, stability + slider + ruler gibi değişkenleri yerine getirerek yapmak daha zevkli. bi de IN ile birlikte options'da bazı şeyleri historical olarak değiştirebiliyoruz sanırım. ruler ve lucky nations şu an hatırladıklarım. eventler de olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 iyide national ot bok kısmında bi istanbul var hadi. bin tane event var yau normalde. en basitinden memluk şeysi yok osmanlıda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Ya fransanın etrafındakilerle zorla ally oldum.Brittany savoy aragon portekiz burgundy.Ama castilya + fransa banamısın demiyolar ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 O çok felaket hakkaten, Aragon'un da hiçbi şansı kalmıyor oyunda zaten; ikisi de hemen ultra-mega güç oluyorlar :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar