elaidi Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Kurtlar vadisi gencliginin sucunu da tamamen sorumsuz ebeveynlere atiyorum. Sokakta cakcuk sakiz cigneyip herkesin altina yatan ucuz kizlarin da kurtlar vadisinden etkilendigi soylenip birbirini bicaklayan zavallilardan bir farki oldugunu da dusunmuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 kimse birşeye çözüm aramaıyo zaten sorun yaratmaması için kalkıyor dizi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 yahu bu dizi, altıüstü bir dizi ,D-İ-Z-İ yani..dizi başarıyla bitince ne terör biticek ne de yayından kaldırılınca insanlar huzura kavuşucak. Önemli nokta sansür ,dün gece Cüneyt Özdemir tv programında bunla ilgili yorumu vardı ''böyle dizilerle başlar sansür makası haber bülteninden ,gazetelere kadar uzar'' cok tehlikeli bi olay.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Milletin yarısından fazlası Meclis'in dışındayken, yüzde 34 oy alan partinin Meclis'in tamamına hükmetmesini içimize sindiriyorsak... Ki, sindirmeliyiz. 40 küsur milyon kişinin seyrettiği bir diziyi, 7 bin kişi şikâyet etti diye yasaklamayı, içimize nasıl sindirebiliriz? Bu dizi, terörü teşvik ediyorsa... PKK, hangi diziyi seyredip dağa çıktı? Toplum bu hale getirildiği için mi, diziler böyledir? Diziler böyle olduğu için mi, toplum bu hale geldi? Yok mu mafya? Yok mu terör? Siz göstermeyince, olmayacak mı? Madem, diziler bu kadar etkiliyor bu milleti... Yıllardır Amerikan askerlerinin kahramanlıkları gösteriliyor ekranlarda, Amerikalıların ne kadar iyi, ne kadar vicdanlı insanlar oldukları anlatılıyor... Peki neden, Amerika'dan bu kadar nefret ediyor bu millet? Niye etkileyememiş Hollywood? Çağdaş olma iddiasındaki bir ülke burası... Çağdaşlık normları ortada... Uymamız gereken kurallar, sadece ve sadece "evrensel hukuk" ile "manevi değerlerimiz... " Gerisi hikâyedir. Hukuka aykırıysa, adres mahkeme. Değerlerimize aykırıysa, izlemez zaten. Sansür "çağdaşlığın" neresinde? Yılmaz Özdil... Memedali hala don indirmeye milletin kızlarını elletmeye devam ederken , Serap Ezgü ve türevleri hergün başkabirini ağlatıp reyting toplarken Kurtlar Vadisinin yasaklanması saçma olmuş. Sen istediğini yasakla ne yaparsan yap.Topluma neyi izleyeceğini dayatamazsın. Misal " Kan Uykusu" 1993-95 te yapılan en büyük operasyon Show Tv de belgesel şeklinde ekrana geldi.Mehmetçiğin destanı reyting alamadı.Kimse izlememiş.Ama o gün o saatte başka bir kanalda olan bi yarışma programı tavan yapmış. Sen devlet olarak istediğin kadar programları yasakla dizileri kaldır. Ama bu ülkede herşey haberlerde geçiyor. Biz meclisteki kavgaları izleyerek öğrendik kavgayı, biz milletvekillerimizden öğrendik silah tutmayı , yolsuzluk yapmayı Biz cumhurbaşkanlarımızın başbakanlarımızın yeğenlerinden kardeşlerinden öğrendik olayları örtbas etmeyi bankaları hortumlamayı... Dizileri kaldıracağına Meclisindeki kurtları kovala... Belki o zaman toplum adam olur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Yukarıda bi arkadaşın dediği gibi kimse çözüm bulmasını beklemiyor bir dizinin yayından kaldırılmasının. Önlem diye yukarda açıklamaya çalıştığım şeyi algılayabilenler neden kaldırıldığının iyi oldugunun farkına varmışlardır. Bende Sansür'ün bir çözüm olamayacağına inanıyorum, fakat önlem ile çözümü birbirinden ayırmak lazım. Birşeylerin çoğalmasını durdurma konusunda etkili olacağı kesin bu önlemin. Ha dersinizki zaten dizi kaç yıl yayınlandı okadar süre izlendi, evet milyonlarca izleyiicye ulaşıyordu. Dizinin bazı şeyleri kullandıgını ve sömürmeye calıstıgını soylemistim yine soyluyorum, bunu engellemek için bu yayından kaldırılma gerekliydi. Buna bukadar müsait bir milletiz zira. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Bütün bunların geçmişinin olduğunu inkar etmek pek de doğru bir davranış olmaz. Kurtlar Vadisi'nden önce de pek çok şey oldu, insanlar etkilendi, ailelerden toplumsal şartlardan dolayı pek çok kötü şeyler yaşandı. Ama çıkıp "kurtlar vadisi olmasa da devam edecek" dediğiniz zaman, bu "kurtlar vadisinin bunların devam etmesinde hiçbir etkisi yok" anlamına gelmekte. Bu dizinin hiç mi etkisi yok? http://www.milliyet.com/2005/03/24/yasam/yas04.html yapmayın etmeyin. Şimdi kurtlar vadisinin etkisi olduğunu kabul ettik, öncesinin varlığını da kabul ettik. Çözüme bakmalıyız. Genel çözümüne girmeyeceğim, sadece Kurtlar Vadisi ile ilgili boyutuna bakın, bu dizi şu anki sertliğiyle, yapısıyla gayet rahat bir şekilde Türk insanını etkileyecek, o zaman yapısının değiştirilmesi gerekiyor. Böyle bir dizinin yapısını nasıl değiştirirsiniz, açıkçası çok da değiştirilebileceğine inanmıyorum. O zaman ne olacak, kaldırılacak bu dizi mecburen. Sansür olayı da hiç doğru değil ama mesela, benim tıkandığım nokta da burası. Bu dizinin yayınlanması Türk toplumu için sakıncalı, ama bu şekilde yayınlanmaması da açık bir darbe özgürlüklere karşı, siyah-beyaz değil yani hiçbir şey. Tek kişinin, 3 kişinin karar alıp bir şeylerin yayınlanmasını engellemeleri ile farkı bunda 14.000 kişinin olması. Ama 14.000 kişi hiçbir şey değil bana göre, rahatça toparlanabilir. Bu 14.000 kişinin içinde Seda Sayan'ı, diğer sabah programlarını seyredenler yok mu? Elbette var. Siyah-beyaz değil kısacası her şey. Sansür boyutundan ayrı olarak(ki yanlışlık da tam olarak burada, sansür boyutundan ayrı düşünemezsiniz bu olayı) kaldırılmasını destekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 kurtlar vadisi şuanda televiyondaki en eee öö nası desem hımmm buldum sanırm -kötü -mide bulandırıcı -saçma -abartılı -hiç bir şekilde gerçek hayatla ve olaylarla ilgisi olmayan dizi.. Ha biri demiş orda sabah programlarını falna izlemiyomusnuz diye. Arkadaşım o sabah programlarında yayınlananlarla kurtlar vadisini aynı kefeye koyabiliyor ve öyle değerlendiriyorsan zaten sana sözüm olmaz. anlaşabilicek biri lazım bana. mantığı ve ufku açık. 2 şeyi ayırt edebilen. Sonuç olarak kurtlar vadisi bittikten sonra sokağa çıkan kurtlar vadisi seyircisi böyle bir garip yürüyor. omuzlar geride. göğüs ilerde. sanki belinde silahı olan kabadayılar fırlıyor her köşeden. Herkes mafya snaıyo kendini. Onu anlamıyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 ya anlamııyorum prison break izleyen bayrampaşa break yapcak, heroes izleyen şantiyeden kendi bırakcak, adamların beynini yarcak, spiderman izleyen binalardan sarkıp kızları öpcek, lost izleyen kutup ayılarına işkence etcek anlamıyorum ben kurtlar vadisi mi insanları piskopat yapcak film çekmeyelim o zaman hele yayından kaldırılması komedi şikayet varmış, cem uzan herkese 10 milyon verse istediği kanalı kapatırır lam bu ülkede veya pilav üstü dönere beğenilmediği için zorunlu olarak kaldırılmılı veya kısa tutulmalıydı; bunların dışındaki gerekçeler çok saçma ben eski tadı alamadım ama devamında düzelme ihtimali yüksek, ilk serisi de biraz böyle başlamıştı, gerçi hiç bir zaman ilk tadı alamayız orası ayrı. bi tarafımdan uydursamda; bana daha çok ilgi çekme çabası gibi geliyor, insanlara daha fazla gaz verelim hesabı; gündeme iyice yerleşip diziyi öyle devam ettirecekler gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 forgiver, ne kadarı hitap ediyor heroesun lostun türk halkına, öyle düşün bir de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 hah zaugna yazmış ben yazacaktım. izledigimiz sıpaydırmenler betmenlerin yaşadıgımız toplum ve millet ile en ufak ilgisinin olmadıgını soylemeye gerek yok. O halde "Film çekilmesin, bırakalım boşverelim yeaa " diye dalga geçmece zihniyetinden kaçınalım çok rica edicem. Halkın en hassas olduğu konulardan birisi olan PKK,Terör ve Şehitleri konu alan bir diziden bahsediyoruz. Zaten İlk seferde bile okadar milyonlarca kişi tarafından izlenmesinin büyük nedenide bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laistragon Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Öff,Kurtlar Vadisi yayından kalkıyormuş.Allah,bittik!Kesin ülke yıkılır.Boş işlerin,boş insanların,boş dizisi.Şimdi mi geliyor akıllarına PKK sorunu fln?Birde msnden mesaj atıyorlar RTÜK'e şikayet edin.PKK sorunu fln diye.Acaip komik geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 kurtulduk :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bubbaChucks Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 bilmem kaç bölüm yayınlandı. her bölüm başı 20 adam öldürüldü 45 adamı öldürme kararı alındı. onlara nazaran çok daha kansız ve vahşetsiz geçtigi söylenilen bi bölüm yüzünden kapanması saçma bence. madem bu kadar kakaydı neden o kadar bölüm yayınlanmasına izin verildi. ben izlemiyırum yaından kalkmasının bana hiçbi yararı yok hatta daha zararı var. onun yerine acemi cadı sabrina gibi dizileri koyucaklar şimdi. onlarda en az kurtlar vadisi kadar zararlı xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 zaugna; türk halkına hitap etmiyorsa niye millet ping ping diye ağlıyor yabancı diye az izleniyor filan hikaye mesela matrix çıktığında herkes deri montları geçirmişti sırtına, yürürken bile garip garip tripler yapiyordu insanlar ama kimse, kimseye kırmızı veya mavi hapı sokmaya çalışmadı veya deli yürek varken herkes miroğlu kanunlarını ezbere sayıyordu ama tutupta elini silahla ateş edip delen yoktu o kadar da mal değil insanlarımız bir diziyle kendilerini kaybetcekler, herkes kadar etkilenirler o kadar ha bir de ben bilinçliyim ama benim dışındakiler malın teki herşeyi beklerim onlardan diye insanlara da ayrıca hastayım sonra kerozan break diye bir mod var onu oynadıktan sonra etkisinde kalıp kardeşimle oyunun temasına uygun olarak şakalaşıyorum 4 dk dan sonra normale dönebiliyorum mesela hem bir zamanlar frp/rpg öldürüyor geyiği vardı; bilgisayar oyunlarından etkilenip darkside a geçildiği iddia ediliyordu, sonradan bunların oyun olduğu anlaşılınca herşey normale döndü. film bu ya; insanlar dellendirdiği iddia edilip yayından kaldırılıyor ve bu komedi insanların aklına yatiyor anlamıyorum. hakaret, yalan dolan içerse içim yanmaz her olayın ardından "üç beş kendini bilmezin işi" denmesinden bile daha saçma geliyor bu yayından kaldırılma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Daha oncede sanırım buna benzer bır tartısma vardı patide.Yine aynı seylerı soylıyecegım.Sımdı bır adam bu dızıden etkılenıp onune gelenı doğruyosa bu adam zaten normal degıldır.sen ben bu dızıyı ızleyıpte galeyana gelıp elımıze sılah aldıkmı?Hayır. Neden?Cunku akli dengemiz yerinde ve normal ınsanlarız.Bu dızı sadece o ınsanı suç ıslemek ıcın sadece tetıkler.Ama bu dızıyı yayından kaldırmakla bunu onleyemezsınkı.Sen dızıyı yayından kaldırınca adam bır anda sıhırlı degnek degmıs gıbı duzelıcekmı?Kurtlar Vadısı degılde yarın obur gun Tırtlar vadısı ızler yıne aynı sekılde etkılenır.Hadı dıyelım bu tur dızıler Turkıye'de sonsuza kadar yasaklandı.Eee o zamanda surusune bereket vurdulu kırdılı amerıkan fılmlerı ne olacak onları seyretmesını nasıl engelleyeceksın sorarım o dızıyı yayından kaldıran şahsiyetlere.Yani kısacası dızıyı yayından kaldırmak uzun vadede çözüm değil.Çözümü başka yerlerde aramak lazım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 RTÜK 40 yılda bir ise yaramis. Bu konuda baska bir yorum yapılamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 niye bleda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 işe mi yaramış? Eğer işe yaramak istiyorlarsa televoleleri,ajdar ve türevlerini vede bilimum saçma sapan sabah programlarını kaldırsınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Kurtlar Vadisi ba$ladıktan sonra üniversite ögrencilerinde pardesü + tesbih kreasyonu ba$ladı mı ba$lamadı mı?Herkes birbirine Polat,Çakır,Konsey vs vs gibi lakaplar takmaya ba$lamadı mı? Bi dizinin zararlı olması illa ki gidip adam öldürmesini tetiklemesi demek degildir.En azından genclere bakın,herkes havalara girmedi mi,herkes racon brothers olmadı mı,"karde$" kelimesi gercek anlamını yitirip tipitip gibi sakız olmadı mı herkesin agzına.Eskiden yolda çarpı$ında birbirine pardon diyen insanlar artık "$$$$ yava$ yürüsene lan godo$" demiyo mu.Der tabi, kimse kusura bakmasın ama bizim milletimiz özentiligi,rant pe$inde ko$mayı marifet sanıyo, egolarını her$eylerinin üzerinde tutuyo.Kabul edelim Türk insanı fazlasıyla duygularıya ya$ayan bi toplum.Sen egitim seviyesi dü$ük bir toplumun önüne bu diziyi koyarsan olacagı budur. Siz eger hala Kurtlar Vadisi'nden sonra genclerin psikolojisi bozulmadı diyosanız diyecek bi$eyim yok. Gerci pek sevgili büyügümüz Arınç efendi de "Aman canım,biz bugünlere Rambolarla Terminatorlerle geldik" demedi mi.Daha ne bekliyosunuz ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Ya bukadar kör nası olunuyor ben buna şaşıyorum, gerçekten. Etraftaki olan bitenlere bukadar insanın kendini kapaması için asosyal bi hayat yaşaması lazım. Ya üniversitelerde bile oluyor bu olay. Jr. Polat Alemdarları görmuyomusunuz? Peki ya hepimiz Samastız vs. diye bağıranları? Gazetelerde okuduğumuz dizideki şiddet görüntülerinin gerçekte denenmesi saçmalıklarını? Size göre etkilenme sıfır. Tüm milletimiz izleyip amaan dizi canım diyen tipler yani size göre. Ben buna gülüyorum asıl işte böyle bi düşünceye. Tahmininizden (olmayan tahmin) çok daha fazla etkilenen adam var bu ülkede bu diziden. O yüzden gerçekçi olun biraz yorum belirtirken. Ayrıca benim bu diziyi izleyipde etkilenmiyorum diye benle tartışan arkadaşlarım ile yaptığımız tartışmalarda bile çıkardığımız sonuç, Dizi çoğunluğa hitap ediyor, buda daha fazla kesimin etkilenmesi demek. Etkilenmeyebileceklerin sayısı az. Tekrar tekrar aynı şeyleri söyletiyosunuz. Dönüp dönüp aynı şeylerin söylendigini farkettim, Bir dizinin yayından kaldırılması önlem niteliğinde olabilir ancak. Çözüm içi malesef geç kalındı. [ Mesaj 18 February 2007, Sunday - 16:14 tarihinde, BlaCk tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 @Finrod Önleneceği pek iddia edilmiyor yalnız, çözüm olduğu düşüncesine ben de katılmıyorum. Bu sadece durumun daha da kötüleşmesini engellemek adına bir hareket olabilr. @forgiver bathory ve black gereken her şeyi söylemiş sanırım. Verdiğim linke de bak istersen bi, bir şeyler ifade eder belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Sansür vb. şeyler hoş şeyler değil bence de ama ne yalan söyleyeyim, kapatılması iyi oldu. Oldu da işte, geçici bir çözüm bu bence. Bu tür diziler vs. olmaya devam edecek, sansürle nereye kadar? Kalıcı bir çözüm lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pacAmaruShakur Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 çok iyi oldu bütün diziler kalkmalı yayından bence onun yerine eğtici ve öğretici yayınlar gelmeli ... [spo] bööööööööööö[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 mehmet ali yi de yayından kaldırsalar iyi olurdu. Tv yasağı gelse keşke adama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Buyrun size bir de paranoyak versiyon. Kurtlar vadisini uyuyan gençliğin milliyetçi duygularını uyandırabilir ve insanlar şuan ki hükümetin kürt sorununa yaklaşımını sorgulayabilir diye kaldırdılar. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar