gellidus Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Simdi Arkadaslar bu film tarihi gercekleri yansitiyor olsaydi bu isin basinda Frank Miller olmazdi eminimki cok daha muthis tarihciler vardir bu konuda uzman-- suanda isim bilmiyorum kusura bakmayin-- ama siz herseyin altinda bir sey aramaya kalkarsaniz o kadar cok sey bulursunuzki.. Yani savasta yukardan niye tas atmiyorlar niye devamli ok atmiyorlar vs vs film bu fantastik ogeleri olan bir film zaten Frank Miller da bir roportajinda soyluyor o kadar cok abarti varki insanlarin bunlari elestirmesine katila katila kicimla guluyorum diye adamin orda yapmak istedigi ironi.. Yani siz neden dogu ordusunun canavarlari var batidakilerin hepsi dalyan gibi delikanlilar diyorsaniz sizin daha takilmaniz gereken cok konu var.. Sinemadan cikarken arkamdaki cok bilmis herif yanindaki muhtemelen kiz arkadasi degil ama yazdigi ablaya --Kiz arkadasi olmak icin fazla guzel ve aklibasinda duruyordu-- aynen soyle bir yorum yapti.. Simdi Amerika Iran i isgal edicek ya onun on hazirligini yapiyor.. Donup baktigim 2 saniyede heralde elemana karsi besledigim butun duygular dusunceler gozlerimden akti.. Koskoca amerika iran i isgal etmek icin altyapiyi 300 spartali ile yapicak :) Cahiliz cok cahiliz.. Ve bu film arasinda bati propogandasi doguyu kotuleme vs gibi seyler aramakta ne yazikki bana gore ayni sey.. Diger bir konuya gecersek.. Islamiyet olmus bir din.. Butun Islam ulkeleri cokmus..Din adi altinda en buyuk pislikleri kendileri yapiyorlar.. Butun ortadogu ulkeleri ellerindeki guce ragmen somurge olmuslar baslarindaki kisiler kendi zenginlikleri ugruna ulkeyi satmis durumdalar.. Dunya terorizmi burdan yayiliyor vs vs vs yani herifler yapmakta tamamende haksiz sayilmazlar aslinda.. Doguyu batiya karsi kotuluyorlarmis ne yapsinlar ovucek bir tarafimi kaldi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternal Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Amerika = Pers Iran = 300 Spartalı Adamın düşüncesi yadırganıcak bişey degil. Cahillikle ne ilgisi var onuda çözemedim.TÜm film eleştirmeleri genelde bu yargıya azda olsa vardı işte bu filmde üstü kapalı Amerika eleştiriliyor. Xerxes'in Leo ile konustugu yerdeki gibi.. Xerxes "paylaşıcak çok kültürümüz var beraber çok güzel etnik bir ortam yakalarız.Sana tüm Yunanistan ve o tarafların hakimiyetini vericem... " Kültür mültür veya rejim degiştirme bahane adam yürücek işte oraya kendi ırkı için. Bunlar Amerika'nın Iran'a ve Irak'a sölediklerine çok yakın şeylerdi zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 ya şu filmden şunları çıkarmayın artık.Bu replikler 1998'de Frank Miller tarafından yazıldı.1998 'de Amerika - Iran , Amerika - Irak sorunları varmıydı ? Yok. O zaman dert etmeyin,düzgün bakın şu konuya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enginar Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 1990 da körfez krizi neticesinde körfez savaşi yapildi abd ve müttefikleri ile ırak arasında. orta doğu ve abd husumeti bu bombalama olaylariyla vs ile başlamış bişey değil :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 90'daki olaylarla hiçbir alakası yok bunların ki 90'dan sonra böyle Doğu'ya yüklenilme olmadı.Herşey 11 Eylül'den sonra başladı.Frank Miller'in kafasında kurduğu senaryo ki bunlar bununla ilgili 2 sayfa önce gayet açıklayıcı bir yazı yazmıştım. İllahi herşeyden Doğu'ya küfür arıyorsanız bir ton şey var.Salak medyanın peşinden koşmayın şu konularda.Tamamen Arap ülkelerinin çekememezliğinden kaynaklanıyor.Eğer Doğu'ya laf atacaksan internetten,yiyeceklere vs. herşeyn bir şey çıkartabilirim(iz). Film gayet güzel,güzel de bir çizgi roman uyarlaması.İsteyen istediği mesajı çıkarır.Ben bu filmi gayet tarafsız görüyorum bunun sebebini de yine 2 sayfa önceki yazı da yazmıştım. Neyse; siz daha iyisini yaparsınız bizde izleriz, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enginar Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 ben propaganda var ya da yok demiyorum ki zaten. 1990 larda husumet yok demişsin onun icin yazdim o postu. ben filmi beğenmedim. nedeni pers lerin ezilmesi ya da propaganda yapilmiş vs falan değil. bu threadden okuduklarim cevremden duyduklarim la falan filmi izledim. kafamda marv (sin city) gibi sayko gerçek üstü karakterlerin, çizgi roman tadindaki villain larla mücadelesini beklerken. 300 tane ortadünya aksanli, tüysüz, slip mayo giymiş adam ve troy vari bi senaryo buldum. ben film kötü demiyorum sadece beklediğimi bulamadim, beğenmedim diyorum. eğer filmi beğenmedim diyenlere sen daha iyisini çek de izleyelim denecekse vizyon bölümünü toptan kaldiralim güzel filmler diziler diye bi liste konsun herkes ordan sirayla izlesin beğensin. hiç uğraşmayalim fikir, yorum beyan edicez diye :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 yakında filmi beğenmedik diyenleri dövecekler ben ondan korkuyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Eternal'ın dediği gibi biz, kapa iran iyi amerika diye anlamak sitediğimiz için öle anlıyoruz. Aslıdna pers=aemrica sparta=iran denklemi daha cok uyuyo filme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 ya biraz değil bayağı fazla tepki verdim evet özür dilerim :D Yalnız hocam öyle de demişsin ama şurası gerçek ki 300 Spartalı Pers ordusunu 7 gün boyunca tutmuştur.Tarihte yaşanmış bir olay,iyi bir uyarlama çizgi romandan. Sende haklısın çizgi roman uyarlaması,hele FM uyarlaması olunca Marv gibi,Jr. gibi karakterlerde bekliyor insan ama sadece Persler villain tarzına uygun.Spartalılar ise daha çok normal insan ... Eksiklikleri var filmin evet ama benim asıl kafamı attıran şu filme Amerika-Iran karşılaştırmasını yapanlardır.Anlamıyorum içinde Batı-Doğu olan filmlerin hepsi neden böyle tartışmalara sebep oluyor? Batılılar kendilerine özgü film çekseler bizi görmüyor diyoruz,Doğu'ya yönelseler film ne kadar güzel olursa olsun Doğu'luları eziyor,Amerika ot bok propagandası yapıyor vs. diyorlar. Aslında bu tamamen sinema kültürü ile ilgili birşey.Doğu'da sayılı ülkede gelişmiş malesef ve o yüzden böyle sorunlar ortaya çıkıyor.Asıl kötü olan medyanın da bu kültürden yoksun olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 görsel efekler güelde gerçek çok çarpıtıılmış.atina ile sparta 2 eyalet normalde yunanistanda o zamanlar.bunlar düşman ama.atina spartaya gelio ve persler yardım ediyo spartalılara normalde.filmde bi bakmışın 300 spartan against a million WTF!?!? görsel açıdan güzelde saçma saçma deil yorumu yapmicam fantastik bi film işte film bu gerçekmi olmasını beklionda tarihle alakası yok o kesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 THIS IS SPARTAAA!!!TONIGHT WE DINE IN HELLL!!!Dance baby!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 batı'nın kuyruk acısı filmlerinden biri daha... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 zidanlı süpermiş :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 abi naptınız ya ölüyorum burada gülmekten ahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 şu resimlerin toplandığı bi site fln var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 ben topluyorum :) paticik.com.. var bi iki site.. yarın veririm buradan. ama çok komikler yahu! siteleri google dan aratıp buldum ama kaydetmedim :( her seferinde arayıp başka bişiler buluyorum.. Ama söz yarın en büyük 2 siteyi arayıp bulup vericem burdan ;) şimdi proce zamanı proce time!!! ,eddie murphy 27 part time proce mütehassısı, part time cinekolok veya vacinakolik.. bilemiyoruz. sormadık! [ Mesaj 30 March 2007, Friday - 04:00 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 öncelikle bi iki gündür forumu spartalılara boğmama sebep olan sitelerden birisini buluverdim ahanda izzet altımeşeye tıklayınca kendinizi orada bulacaksınız ikincisi.. =( proce yetişmiyor.. bilgisayar çöküp duruyor ve autocad falan sapıtmış durumda. bu şartlar dahilinde imkan yok! ne yazık.... umarım bırakmazlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 basta dennis rodmanla anlasmislar ama sonra sorun cikmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 dasaaa thx again. bi tanede ben yaptım resimlerden gaza gelip! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Predator Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 ahaha zidane lı çok deli olmuş. kim 500 milyar ister tadındakide süper :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 filmi bu haftasonu seyrettim stop ne berbat filmmiş lan stop tamam spartalılar gaz adamlarmış da konu sinema olunca insan kurgu bekliyo karakter bekliyo stop olmamış stop pers hükümdarının piercinglerine bittim stop [ Mesaj 02 Nisan 2007, Pazartesi - 14:17 tarihinde, Emaleth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Biri dizide telgraf aletini mi icat etti yoksa stop. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 aralarında bu süper. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2007 valla şunu söylemem lazım ki trailerı filmin kendisini geçmiş filmin, o nedenle hayal kırıklığı oldu. tamam cgi'la sahnelerin kotarılması süper de yani frank miller ciddi dandini yapmış işi 1998'de veya mö 98'de olsun aynı şey. hayır filmi ben takdim ederek filan abimle ve sinema manyağı amcamla gittik ama artık cellat sahnesine gelince kıkır kıkır gülme tuttu neredeyse bütün sinemayı. ne bileyim gidip sıfırdan bir fantastik hikaye yazsaymış bu olaydan esinlenip de tarihi bir olay üzerine kurunca böyle tümüyle alakasız bir hikayeyi, sırıtmış. harala gürele popcorn filmi niyetine bile izleyen ciddiye alamazsa napacaz? hoş gerçi troy'dan daha fazla hakikat vardı filmde ama sunuş biçimi bozuyor işi. hakkını vereyim güzel sahneler vardı leonidas amca gaza getiriyordu ara ara ama onlara yazık olmuş sonuçta. THIS IS SPARTAAAA da klasik olmuştu zaten daha trailerdan ehu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar