Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticiğe Artık Daha Fazla Eziyet Etmesek :(


Dragonmax

Öne çıkan mesajlar

Sevgili arkadaşlar, şunu söylemek istiyorum ki, paticiğin 3 devreye ayırabileceğimiz üyeleri vardır.
bunlar: en eskiler, eskiler ve kendilerini eskiymiş gibi göstermek isteyen yeniler

şimdi burası ekşi sözlük tadında bir yer olmadığı için, ben geldim kanınızı emijem gibi şeylerle patiye destursuz girenler dışında herkesi kucaklayan bir topluluk.

patide muhabbet çok güzeldir. ancak zaman geçtikçe seviyenin düştüğü ya da bazı şeylerin güzelliğini kaybettiği de gözle görünür olmakta malesef. ayrıca yeni gelen arkadaşların buradaki sisteme adapte olmaları da bazen güç olabiliyor. böyle bir koşulda 3 durum oluşuyor.
1- eskilerin hışmına uğruyor ya da
2- eskilerin olur cnm böle şeler cidiye almayalım dediği oluyor ya da
3- yeni eskicilerin toplu linçine uğruyor

bazen de eski veya en eskilerin yaptığı gariplikler oluyor. bunlar kurala aykırı olmasına rağmen ilginç topikler başlıklar vsvs açmak, olmak yerde olmadık şeyi sölemek gibi. ama yine eskiler veya en ekiler biliyorlar ki bunun ya bir amacı vardır ya da bu yılların vermiş olduğu belli bir tanınmışlığın oluşturduğu güven ve geyik ortamının bir ürünüdür. tabii bunu bilmeyen veya anlayaman yeni ve adapte olamamış arkadaşlarımız da oluyor. o zman da bizim eski veya enn eski diye nitelendirdiğimiz arkadaşlarımız da bu toplu tecavüzden dolayı rahatsız olup kaçıp gidebiliyorlar. halbuki biz bunu hiç istemiyoruz. çünkü burayı güzelleştiren asıl onların muhabbetleridir. buraya yeni üyeler geliyorsa işte o muhabbet nedeni ile gelmektedir.

son haftalarda ciddi bir siteden uzaklaştırma sisemi olduğunu görebiliyorsunuzdur. böyle siyah giyen adamlar gibi birileri (ki biz onlara yönetici diyoruz - en büyüümüz karakedidir ayrıca) gelip aramızdan birini veya birkaçını alıp gidiyorlar. çat - pıss.. işlem tamam..

bunun sebebi ise yine arkadaşların tam olarak ayak uyduramamış olmasıdır. mesela ben.. ben buraya tee 3 yıl öncemi ne, bişiycik sormak için girmiştim. hatta nick gerekio die dragon nickini salladım ama varmış ben de sonuna max ekledim ve girdim.. olmadık bir yere olmadık bişiy açıp sorumu sordum. amanın yediim tokat tekmenin haddi hesabı yoktu. ama kimseye dönüp de lan siz nedionuz adam gibi cvp verin paticik böle bi yermi leaam demedim.. meer azcık bakınca bizden önce zaten burda olan ve burayı kuran kişilerin yazıp da koca koca koyduu kurallar varmış, efendime söliim aramaya inanmak varmış (cidden). iice gezdim okudum baktım inceledim ve hımmmmmmm demek burası böleymiş dedim.. ve nihayet 3 yıl belki de daha fazla ama belki de daha az bilmiorum oldu işte baya, bu kadar bir süre geçti ve ben de kendime (kendi kendime) orta devre bir pati olarak hitab edebileceğimi düşünüyorum artık. çok şey gördüm yaşadım burda. çok öğrendim. bazen öğrettim. kavga ettim. tartıştım. ama hep aklımın bir kenarında bu sitenin belli kuralları olduu vardı.

burada ciddi bir biçimde kendine has bi: pati kültürü var evet. ve burada yine eskilerin sayılmasını gerektiren bir kültür de var evet. bu olmalı çünkü ben buraya geldiimde de benden önce birileri vardı. onlar burdaydı ve ben onlara hede hödö yapamzdım. bu ters, bu hayatın her alanında olaylara terstir.

ve farkındaysanız paticikte, paticik.com bölümü yani sitemle ilgili olan bölüm dolup taşmakta. neden? yetkililer niye isteklerimizi yerine getirmiyo. çükü adamlar post okuyup, post taşıyıp, birilerini siteden uzaklaştırmaktan kafalarını kaldırıp da bi kaç script daha eklemeye fırsat bulamıyolar da ondan. çünkü onlar patinin genel kültürel boyutunu eski ayarında tutmaya canla başla çalışıyolar da ondan.

benim kişisel olarak sizlerden, hepinizden bir ricam var:

lütfen artık eski paticiği anmak yerine, eski paticiği tekrar hayata döndürelim.. bu patinin, artık efsane veya atasözü haline gelmiş "eskileri" biz olalım. muhabbetmiz artık, o "eski patiler" gibi olsun.. her topikten abuk reklam linkleri fışkırmasın. biribirne laf sokanlar ve oturup çekirdek çitlioz, mısır yiyoz topiin kavgasını izlioz negzel diyenlerden olmayalım. birisi resmini koyunca oha lam ne şişko ahuaha diyenlerden olmayalım. birisi bir logo yapınca ı ıh olmamış diye koca bölüm babamızınmış ve tek iş bilir bizmişiz gibi yorum yapmayalım. yanlış bir yere açılan topii ve açanı dövmeyelim.

şu an bunu yazıorum ama, bazı zamanlar göndere basmadan evvel olduu gibi yine elim titriyor. acaba bu topii konudışında açmış olduum için birileri bişi dermi, acaba birileri bişi dese de ve olay büyüse de karakedi alıp beni de götürürmü, acaba pati hakkında böle genel bir yorum yaptıım için hade lenn diye yuhalanırmıyım ve bunun sonunda garbageyi ya da yörünge dışını boylarmıyım diye korkular var içimde.. hem de bunca zamandır burda olmama rağmez. zaten bu korkuda bunca zamandır burda olmadan kaynaklanıyor. çünkü fake ac.cveya başka ac.colayını hiç anlamamışımdır. buraya bir kere gelirsiniz. ve tam gelirsiniz. adınızla gelirsiniz. gidişiniz ise 2 türlü olur. ya yörüngeye gidersiniz. ya da bir sebepten ötürü kendiniz gidersiniz ki o zaman da tam gitmiş sayılmazsınız, kalplerde varsınızdır yine de..

nebilim seviorum işte patiyi.. pati sizsiniz çünkü.. hadi değişelim biraz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

açıkça söylüyorum kimin ne dediği umrumda değil...

sonuçta burası bir paylaşım ortamıdır ve fikir beyanı edilen ortak ve 'pablik' bir meydandan fazla da bir şey beklememek gerekir.

dediğim gibi ne eskiler ne yeniler zerre umrumda değil. her iki tarafta da çok saçma sapan şeyler yumurtlayanlar olduğu gibi, hakikaten yazdıklarını okurken zevk aldığım insanlar var.

paticik de umrumda değil.
ben burada akıllı insanların olduğuna inanıyorum ve bazı konularda güzel muhabbetler çıkabileceğine...

haaaa..paticik dediğimiz oluşum bir gün boka sarar da keyfi kaçarsa elbet ben 'o akıllı insanları' başka ortamda da bulurum...

paticik gider, maticik gelir dostlar, keyfinize bakın...

[ Mesaj 08 Nisan 2006, Cumartesi - 01:13 tarihinde, Mantar tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yazı adabının bilmek önemli bir şey. Hele ki böyle kalabalık bir forumda, karşıdakini rencide etmemeyi, empati kurmayı becermek ve sizden farklı düşünene hemen parlamamayı ve tabii ki keskin sirke küpüne zarar vb. atasözlerinin boşa söylenmediğini de bilmek gerekir
Ama bu güzel yazına bir eleştrim var Dragonmax, 3 yılda hala öğrenememisin, yanlış yere açmışsın yine, asıl yeri Paticik.com olmalıydı :) (mı?)

[ Mesaj 08 Nisan 2006, Cumartesi - 01:24 tarihinde, mardox tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o diilde ben bariz en eskilerdenim, 2001 bahariydi buralar boyle bozkirdi, bi olympos bide ultima online vardi

sonra tema'lar die bi olay bile yoktu, hatta bi ara mor tema vardi baya kotuydu ama athe seviodu, zaten ultimatr'da athe'nin kedisinin ismi oldu pepelek diye, bi anlami var diye seviodukta athe gidince pepelek kalmasi komik oldu, sonra paticik fln oldu, e isim paticik olunca msg yazanlar 0-12 benetton'a dondu, sonra ben arada gittim geldim, bazen uzun gittim bi baktim aa mesaj atanlar falan degismis, bizim eski aktif uyeler olmus benim gibi arada mesaj atan insanlar, heralde onlarda en eski uye simdi mesaj atanlar yeni uye, neyse sonucta site kuruculari ayrildilar, is degistirdiler, en eski uyeler baba oldular, bazilariyle kel diye dalga gecerdik hakkaten kel kaldilar, bazilar santiyelerde yasardi herkese yardim ederdi simdi a3'u var yine herkese yardim ediyo, bide olympos var hepsi super adamlardi ne eglenirdik be, heh qwerty vardi ya, adam nickini soldan saga tuslara basarak yazmisti ya lol, lasatami vardi o cok bomba adamdi ama oda amerikaya fln gitmisti bi ara fln, azmo dayi vardi oda bi aralar populer arkadaslardandi hatta ben swg beta acc.'umu vermistimde pek sevinmisti, neyse ne guzel boyle en eskileri yazmak heh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben sanırsam Dragonmax den de eskilerden sayılırım...3 seneden de fazla olmus gireli..2000 e yakın msj vs seklinde ilerlemisim...ve neden?..

Ilk gırısım burdaki masaustu ortamını tanımaktı sadece...frp olsun camurdan olsun diye dalmistim masaustune...kimler vardi kimler..mesela GRUDGE mesela KHARON mesela BONEPART mesela BONECRUSHER...
o zamanda laf sokuyodum ne kadar az diye...simdi hepsi gitmis..bi bone kalmıs o da eskisi gibi kasmıyor...Evermeete göçen elfler gibiyiz bizler...artık kimse kalmıyor...her topıcte yeni yeni nickler goruyorum...ve artık okuyorum ama yazmıyorum..ve karakediden su özel mesajı bekliyorum sabırla...O eskiler varya...bizler..biz baska bi forumdayız..ve o foruma bızden baskası gırmıyor sadece bız varıs..kalıte yuksek eskısı gıbı yanı...gel katıl bize gercek bir pati olarak...belkide beklemıyorum ama umıt edıyorum:(...yukarda adam yazmıs..mantarmı ne nıckı...ben patıcıgı umursamıyorum dıye....ıste fark bu ...biz umursuyoruz...o yuzden sen gercek bi pati olamıycaksın ama biz eskide olsa bunun gururunu yasıycaz...

saglıcakla kalın..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende yaklasik 2001 sonlarinda uye oldum. Baslarda her bolume, her basliga yazi yaziyordum eglenceliydi, guzeldi. Zamanla cogaldik, seviyesiz insanlar geldi vs. vs. Artik cok nadir post atiyorum ama hergun mutlaka girer ne var ne yok diye okurum. Dediklerinin hepsine katiliyorum ama burada saga sola laf yetistiren adamlarin cogu daha gercek hayatta agizlarinin ortasina bi tane yumruk yemedikleri icin o sekilde takiliyorlar. Belki boyle konusmam yanlis ama hissettigim bu. Sanal ortam ne olsa herkes baba, aga.. Birde nerde cokluk orda .... Bununda onune gecmemiz imkansiz.. Birgun dilediklerinin hepsi gerceklesir umarim, bende ayni umutlari tasimaktayim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...