SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 ya bunun tam anlamını bilen warmı?
Wazzz Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 bizim bir arkadaş vardı ezik biz ona bay baş derdikk
Alfred Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Tatarcadan gelme olup, tam ceviri 'yağ baş- yağ kafali". Kullandigin cumleye bagli olarak, şapşal,salak, akli havada anlaminda kullaniliyor galiba :P. Bir tatar olarak bende çözemedim gerçekten uzun zamandir duymamıştım bu kelimeyi.
dory Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 sozlukten boyle bişey buldum ayrıca vikipedi'den bu var, google daha cok sonuç verir
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 tmm dory ezdin saol
dufrasne Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Şu anlamda kullanınca daha tatlı oluyor. (günlük dalgınlık, vs.) -Caner ya bugün maybaşlığın üzerinde be abi -3 saat uyudum hocam ondandır [ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 23:42 tarihinde, dufrasne tarafından güncellenmiştir ]
dory Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 ezmedim, istemedim:'( ben yardımcı olmak ama.. puuuffch..
senko Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2006 evet tatarcada salak veya aklı havada manasında kullanılıyor.
rahatsiz Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 tatarlarin kullandigi bir de matüv vardir. biraz daha sevgi dolu bir sekilde salak deme seklidir. genelde anneler cocuklarinin garipliklerine filan soyler. yani en azindan benim annem oyle yapiyor :)
Alfred Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Matüv?? one be? Bi kere kelime Tatarca, öz Türkçe herşeye aykiri :P. Yontma bi kelime olmuş sankim.
rahatsiz Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 yazilisi yanlis olabilir ama kulaga oyle geliyor. ben de ozturkce demedim ki zaten tatarca dedim.
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 daverc said: pati § 05 Nisan 2006, Çarşamba - 00:12 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- Maybach var araba markasi :p Araba değil o, ona araba demek hakaret etmektir, ne blim Pink Floyd'a müzik grubu, Ronaldinho'ya futbolcu demek gibi bir şey ;)
Alfred Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Bu arada galiba cevabım biraz agresiv olmuş kusura kalma. Amacım o değildi gerçekten. Tatarca, Türk kökenlidir yapım, çekim, eklerinin dizilişi çekimi, çoğu kök biraz lehçe değisimiyle hemen hemen aynıdır.(Lehçe değişimleri, yaşadıklari değişik ülkelerde yaziyada geçmistir.). Tatarca bizim Türkçemizden daha katı, daha kaba bir dildir. Ondan dolayı "Matüv" gibi bir kelime tatarcadan çok uzak gibi geldi bana. Belki ben yanlış biliyorumdur.
only_devil Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 mal gibi 1 şey de insanın aklına araba geliyor..
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 dory bn ynlş anladım o zmn sry
asterix Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2006 çok yağlı bi vücuda sahip bi hayvan die biliyorum...
Öne çıkan mesajlar