Androner Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Dune filmini izledim, (sting'in oynadığı) eski olmasına rağmen efektleri falan çok güzel olan bir filmdi. bi de galiba dizisi var dune'un o nedir? bir vcd'cide bir kaç vcd'den oluşan dune filmi/dizisi gördüm. bilgisi olan var mı?[hline]elf: x adlı insanı arıyorum nerede bulabilirim? barmen: hmm, tanıyorum onu niçin arıyorsun? elf: akrabam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loras Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Adı Dune 2000, üç bölümlük bir dizi.[hline]Follower Of Cyric,Prince Of Lies Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 bu dune şu kumda geçen dune mi çöl yaratıkları felam hatta oyunu var dune 2000 falam hatta kitabıda vardı. o mu?[hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Androner Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 evet, oyunu olan. Dune'un yaratıcısı Frank Herbert'tır. kitapları Türkçeye çevrildi hatta... film de duyduğum kadarıyla zamanında çok bütçe ayrılmış üzerinde çok emek verilmiş bir film. star wars 4 zamanında yapılmış galiba, ve en az onun kadar kaliteli bir film. ama hasılat bütçeyi kurtarmamış gene duyduğum kadarıyla (yanlışım varsa düzeltin) bence filmin tek eksiği tüm düne serisini 2 saate sığdırmış olması.[hline]elf: x adlı insanı arıyorum nerede bulabilirim? barmen: hmm, tanıyorum onu niçin arıyorsun? elf: akrabam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Bu arada freemanlar Flemen'ler deil miydi ya =)[hline]Ghost of The Navigator Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Şimdi Dune'un isminin geçipde benim orada olmamam olmaz. Bonapırt efendi kendine gel, ne demek sallamış. Fedaykinlerin 50 Sardukar'ı 3 kayıp vererek öldürmeleri hiç de anormal bir durum değil. O adamlar evrenin eskiden bilinen en güçlü askerleriydi. Freeman'lerin savaş sahnesine çıkışı ve onların elit kuvvetleri olan Fedaykin'lerin savaş alanında görülmesi ile Sardukarların pabucu dama atılmıştır. Olayı günümüze uyarlarsak Fedaykin = Özel Harekat Birliği Sardukar = Bonapart O sebepden illa bir abartıdan bahsedilecekse orada verilen 3 kayıp abartıdır. Fedaykin[hline] I get knocked down But I get up again You're never going to keep me down YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Şubat 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2003 said: Androner, 26 Şubat 2003 12:23 tarihinde demiş ki: Dune filmini izledim, (sting'in oynadığı) eski olmasına rağmen efektleri falan çok güzel olan bir filmdi. yenisinimi izledin eskisiniimi_? yada şöyle soaryım.. personal shieldlar adamların etrafında turuncu kareler şeklindemiydi? öyleyse eski :).. Not: Bone aslında o fremenlerin 3 kayıp vererek almalarındaki sebep evlerinde olmaları.. Yani çöl nların evi.. sardaokar lar naapsın :) [Bu mesaj LethE tarafından 27 Şubat 2003 22:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Androner Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 evet shield'ler kutu gibiydi. eski film, ama sandwormları çok güzel yapmışlar. efekt falan süper[hline]Her şey düşündüğün gibidir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 Yenisi cok kotu zaten. Ben de yıllar önce seyrettiğimden ( O zmanlar videoya filmler 1-2 sene içersinde gelirdi yani 1985-1985 da) flmin çoğu bilgisini bilmiyordum ama hep beni cok etkilediğini hatırlıyorum. Bir gün DVD satan bir yerde DUNE ile karşılaşınca acayip heyecan yaptım ve filmi aldım. Eve geldiğimde almış olduğum filmin 80lerde seyretmiş olduğum film olmadığını anlayınca (ve tabii bir tarafıma kaçan o kadar maliyetin acısıyla) sükut-u hüsrana uğradım. Yenisinden de nefret ettim. Bir süre sonra TVde tekrar seyrettim Lynch' in Dune'sini ve gerçekten yenisinin eskisine göre çok kötü olduğuna bir kez daha karar verdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaReeM Mesaj tarihi: Eylül 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2003 Dune'un ilk film uyarlaması, 1984'te David Lynch tarafından çekildi. Ondan önce çekilmiş Dune adında başka bir film daha vardır ama onun Frank herbert'ın Dune'u ile hiçbir alaksaı yoktur. Dune(1984) çok uzun bir çalışmanın ardından, çok büyük bir bütçeyle çekilmiştir. Ama malesef zamanında beklenilen başarıyı yakalayamamıştır. Dune serisinin ilk kitabından uyarlanılmış ama senaryo hazırlanırken bazı şeyler değiştirilmiştir. Dune'un ilk kitabı 2000 yılında Sci-Fi Channel tarafından dizi halinde çekildi. Hatta Sci-Fi Channel 2. ve 3. kitabı da kapsayan bir devam dizisi(?) de çekti seriye. Children of Dune ve Dune2000 adıyla internetten bulabilirsiniz bu dizileri. AutolycuS: Freemen de değil Flemen de değil. Doğrusu Fremen'dir. Fremen tekildir, ingilizcedeki 'özgürkişi' ile alakası yoktur. Ayrıca: Fremenlerin bir zamanlar evrenin bilinen en güçlü birliği ile savaşması ve avantajlı olmaları çok gariptir. Sardokar'lar aldığı eğitimin, ve yaşadıkları yerin(Salusa Secundus yani) ekolojik bir cehennem olması sayesinde bu göçerini elde etmişlerdir. Fremenler de mecburen aynı eğitimi aldıkları ve belki de daha 'cehennem' bir dünyada yaşadıkları için Sardokarların rakibi olabiliyorlar. Atreidet evinin askerleri de Sardokar kalitesine ulaşmıştı bir aralar.[hline]Korkmamalıyım, korku akıl katilidir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar