Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

son zamanlarda türkiyede gördüklerim

2pacAmaruShakur

Öne çıkan mesajlar

hersey dediginiz kadar kotu olsa , ulkesini devletini seven insanlar olmasa , oyle gazetelerde tv lerde gordugunuz gibi herkes onune geleni bafilese oldurse bu memleket ayakta kalmazdı .

sorunlar her ulkede oldugu kadar bizde de var . bazi konularda sikintimiz fazladir bazilarinda azdir .

oyle umitsizlige kapilip bohuhu diye aglamayi gerektirecek kadar kotu degildir ortam .
Sosyal ağlarda paylaş

spawn77, abicim düşündüklerimi ve yazacaklarımı resmen beynimden kopyalayip foruma yapiştirmişsin. :)

2pac anlamamazliktan gelmiş, savuşturmuş bir şekil cevabı ama doğru diyorsun.

"gençler ülke elden gidiyor.. birşey yapın." ne yapalım hoca? hakkatten.. sag sol çatişmasina mi girelim? ne yapalim yani? molotof kokteyller donanıp bizde diyarbakırda mi gösteri yapalim? ne yapalim?? Cevap versin biri madem, ben yapabilecek birşey göremiyorum şu anda.
Sosyal ağlarda paylaş

tupac arkadaşım, terör, şiddet vesaire eyvallah da, yazdığın 8 maddenin ikisi futbolla alakalı. terörle aynı listede durunca komik görünmüyo mu?sanki listenin kendisinde bi ipucu saklı değil mi? bi de türk telekomun hali seni neden geriyor?internetine giriyosun, telefonunu konuşuyosun. nerde işsizlik, nerde ekonomi?nerde dış politikadaki sorunlar?daha en büyük sorunların farkında bile olmayan bi gençlik var abi. kaldı ki son madde tamamen insanların giyim ve görüntü tercihleri üzerine, sana ne ki? genç abi adam, kız peşinde koşucak, iyi giyincek, ne yani? şovları da izleme olsun bitsin, medyayı mı değiştirceksin?televizyonları eğitici öğretici programlar mı kaplıcak?rüyanda görürsün..bu ülkenin insanları ilerlemek istese jupiterde koloni kurmuştuk(kıllanan adam vardı hatırladınız mı :))
Sosyal ağlarda paylaş

3 ay sonra Avustralya'ya gelmemin 2. yili olacak. 2 yildir burda sessiz, sakin, huzurlu yasadim. Dunyanin gelir bakimindan en iyi 3. ulkesi 2005 istatistiklerine gore (Isvec ve Norvec'ten sonra) 1. Dunya ulkesi sonucta. Ama kim ne derse desin, vatandasligini verseler, kalmam, yasamam. Vatanimi ozledim ya. Size cok garip gelebilir ama korna sesi duymayi ozledim, sokaktaki gurultuyu ozledim, Turkce konusan insanlar arasinda dolasmayi ozledim. Burasi Turkiye'nin yaninda cennet, herkes isine bakiyor, yolsuzluk yok ,kirlilik yok vs. vs. Ama bana gore degil :) 3 ay kaldi, gun sayiyorum... yok TURKIYEM gibisi...
Sosyal ağlarda paylaş

sizin gibi gereksiz insanlar görüyorum amaninnn....bi susun lo..milliyetçiliği yurt sorunlarını iyice ayağa düşürdünüz..yolda bağıran solcu gençlere benziceniz yakında...ki öyle oldunuz bile..artık baydınız beyler..sempatisini kaybetti bu konular..çok dinleyip az konuşun bea...durun geliyom şincik mesajı tamamlarım belkim..
Sosyal ağlarda paylaş

eskiden kendi kendimize yeter bi ülke idik yerli malı dışında satış bile yasaktı bu ülkede ama şimdi ne haldeyiz kendi kendimize yetemez hale geldik herşey dışarıdan geliyor bi yandanda hatalı olan bizleriz neden dicek olursak cebımızdeki para kadar alışveriş yapmıyoruz lüks yaşamaya alıştık kradi kartları nasılda herşeyi almamıza imkan tanıyor ...
Sosyal ağlarda paylaş

Şunlara niye laf söylüyosunuz anlamıyorum. Dine davet etmek ayrı, para verip din değiştirtmek ayrı. Her Hıristiyanlık propagandası yapan misyoner oluyor. Anlamadım gitti yav...

Adam dinini tanıtıyo davet ediyo. Bizimkiler de tanıtıyo ama terörle. Ondan sonra Müslüman'ları dışlıyolar tabi öyle olur. Tanıtıma bak, Allah için adam öldürüyolar :P
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle arkadaşlar gençlik uyumuyor. Bizi bu düşünceye sevkeden zihniyetleri kınıyorum ancak elden gelecek bir şey yok. Bizi bu düşüncelere iten insanlar büyük ihtimalle bizim yaşımızdayken (gençken) sağcılık-solculuk oynuyorlardı kendi çaplarında.
Kendine bir faydası olmayanın bırakın milletini, eşine çocuklarına bile faydası olmaz lütfen bunu unutmayalım. Kim ne derse desin biz, benliğimiz her şeyden önce geliyoruz.

Şu an kimimizin tiksindiği Amerikanın bile yaşamış olduğu bir gelişme sürecindeyiz. Hiçbir ülke yerinde saymıyor bunu unutmayın hiç kimse iki dk önce bıraktığınız yerde kalmıyor. Değişimin iyi-kötü olduğunu tartışmak zaten mantıksız bunu değişmeden bilemeyiz, fakat değişirken bu fiili yerine getirebilmek için bir bocalama zamanı oluyor henüz ordayız.

Savaş diyoruz. Bu ülke-insan benzetmesini sıkça kullanıyorum ama her zaman bir savaş vardır maalesef. Savaşmak için sadece silah olmak zorunda değil. Bir toprak kazanmak için binlerce insan ölmek zorunda değil. Ülkenin tamamının başka bir ülkeye boyunduruk altına hiç direnmeden girmesi gibi bir seçenek de var mesela. İkisi seçim arasındaki tercihi o "uyuyan gençlik" verse nasıl bir yıkıma uğrardık merak ediyorum.

Tek demek istediğim; şu an yaşadığınız dünyaya bir bakın, dünyanızda bir tur atın. Yarın çok şey değişecek (:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...