Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sol Elle Yemek Yemenin Cezası

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

Camideki hoca dahi giremez tanrı ile benim arama. Benim ibadetimdir, benim inancımdır. Kimseye anlatma, kimseyi ikna etme dahası ben inanıyorum o neden inanmıyor, kafirdir gibi bir derdim yoktur, OLAMAZ!

Çok merak ediyorum. Bu kadar din meraklısı, sevdalısı arkadaşlardan kaçı oturup bir kaç farklı Kur'an tefsir'i okudu da car car konuşuyor. Hangi biriniz din kültürü dersinde yarım yamalak anlatılanlardan öte gittiniz, kulaktan dolma şeyleri araştırdınız da konuşuyorsunuz ?

Dahası hanginiz din, inanç, iman ile şeriatı ayırabiliyorda ona göre yorum yapabiliyorsunuz ?

Saçmalamayın, salak salak konuşmayın, dingillik etmesin, şarhoşun biri şöyle yapmış onun peşinden koşuyorsunuz malmısınız demeden önce adam gibi konuşup fikirlerinizi savunmayı öğreninki adam sayalım, ona göre konuşalım.

Kendinizi zorlayıp az biraz düşünebilirseniz bu saçma tavırlarlarınızla konuyu ve tartışma ortamını katletmekten çok daha fazlasını yapıp ikilemde kalmış, ya da dini baskı altında kalmış kişileri yanlış yönlere sürükleyebileceğinizide görürsünüz.
Sosyal ağlarda paylaş

Peki sevgili kan lordu, okuduğunu anladığını varsayaraktan;

1. Kişi ile tanrı arasına ne girebilir ?
2. Bir partinin dini siyasete alet edip elhamdülillah müslümanız ayakları yapması okuduklarına göre ne kadar doğrudur?
3. Şeriat denilen şeyin dinde yeri var mıdır ? Hoşgörü dini olan islam el kol bacak kesmeyi uygun bulur mu ?
4. Gerçekten bu kaynaklar var ise, doğru ise yorumun nedir ?

Merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

1. Kişi ile tanrı arasına ne girebilir ?
2. Bir partinin dini siyasete alet edip elhamdülillah müslümanız ayakları yapması okuduklarına göre ne kadar doğrudur?
3. Şeriat denilen şeyin dinde yeri var mıdır ? Hoşgörü dini olan islam el kol bacak kesmeyi uygun bulur mu ?
4. Gerçekten bu kaynaklar var ise, doğru ise yorumun nedir ?

Merak ediyorum.

1.Kimse giremez, İmamlar halka dini anlatmakla yükümlüdür.
2. Yanlıştır.
3.Evet vardır. "Şeriat Dini Kanunlar" demektir, cezayı değil suçu kapsar. Ceza değiştirilebilir ama Suçlar kesin ve bellidir.Örneğin Hırsızlığın suç olmaktan kaldırılması mümkün değildir ama cezası değiştirilebir.Yani kol kesme yerine hapse atmak dini kanunlara uygundur.
4.sorunu anlayamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

peki birşey sorcam

ramazanda kantinler basılıyor ve oruç tutmayan bir kişi levye ile öldürülmüş

bunları yapanların müslüman değilde ülkeyi karıştırmak isteyen dış güçlerin piyonları olmadıgından nasıl bukadar eminsin bugün doğuda neler dönüyor ülkeyi karıştırmak için ne oyunlar oynanıyor ama doğru yüzyıllardır bu ülkeyi bölmek için içten dıştan saldıran düşmanlarımız yok değilmi hep barış içinde geldi bu ülke bugnlere haklısn tabi.

her gördüğün her duyduğun şeye inanma...
Sosyal ağlarda paylaş

Şeriat diye dayatılan şey kol bacak kesip, kafirlerin kafasını uçurmak işte. Bahsettiğim şey bu. Suçların cezasız kalmasını istediğim falan yok.

Bakın kendinizde diyorsunuz o adamların müslümanlıktan haberi yok diye. Bizde müslümanlar, barbarlar demiyoruz zaten. Onlara dayatılan şey aşırı dincilik olduğundan bu sonuçlar çıkıyor diyoruz. Sizde bunu kalkıp evirip çevirip dine bok atmak şeklinde algılıyorsunuz. Yok öyle birşey. Bak penth ne demiş yukarda? Dini bütün biriyim ama ... diye başlamış. Siz nedense hep o kısımları atlıyorsunuz.

Her şeye laiklik hede hödö diye atlamıyoruz. Bariz şekilde bellidir ki din bizim ülkemizde insanları sömürmek için kullanılıyor. İmam Hatip Liseleri'nden tutunda Fetullah Gülen Okulları'na kadar. Bahsedilen, kınanan şey budur. Din değildir. İslam değildir.

Aynı şeyi söylüyorsunuz fakat o öyle değil böyle diye başlıyorsunuz cümleye.

4. soruda bunlar doğruysa dediğim şey diyanet başkanlığında olduğu söylenen belgeler, yazılar vs idi. Biraz eksik olmuş orası anlaşılmamış o yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

suclusu tabi ki din degildir. din bireyler icindir, toplumlar icin degil. bunu kabul ettigin zaman ortalik bir anda aydinlanir.
suclu turban`i siyasal bayrak haline getirenler, dini insanlari somuru, kendilerine tarikat, nur evi gibi olusumlarda statu elde etmek icin kullananlardir. bu vatan hainligidir neresinden bakarsaniz bakin.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bunları yapanların müslüman değilde ülkeyi karıştırmak isteyen dış güçlerin piyonları olmadıgından nasıl bukadar eminsin

Bunları yapanlar, aynı okulda bulunduğum 4 senedir yüzlerini gördüğüm kişiler. Öyle vasıflı ya da gizli bağlantıları olan adamlar değiller. Ha piyonlar orası doğru ama bahsedilen gibi değil. Sadece köpekler. Boyunlarında tasma var. Başları bunlara atlayın ısırın deyince atlayıp ısırıyorlar o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

bir olayı yapan şahıs sadece kendini temsil eder oruç tutmuyo diye adamın kafasını yaran hayvan oğlu hayvandır zaten bunda hemfikiriz ama gidipte bu ülkede oruç tutmayan adam dövülüyor kantinler ramazan ayında yakılıyor dersen ben cümlenden bunun tüm müslümanların ortak düşüncesi oldugunu anlarım
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış anlarsın işte. Bu bahsettiğim olaylar bir çok şehirde bir çok okulda bir çok kantinde meydana geliyor. Yurtlarda baltalarla odalara dalındığını bilirim.

Bu ülkede dini eğitim ve din konusu çok yanlış işlenip çok yanlış veriliyor insanlara. Aynen anlatıldığı gibi resmen beyin yıkanıyor. Hoş görü ve tölerans tanınmıyor. Bunun sonucu olarakta normalde olması gereken orta kesim oldukça az oluyor. İnsanlar hep iki zıt uca kayıyor. Bunu anlamanız gerekli. Adam akıllı biriysen alınmayacaksın. Sende biraz bak çevrene anlattıklarımı görürsün. Her sene yaşanılan şeyleri inkar etmek anlamsız.

Hala hatırlıyorum arkadaşımın Trabzon'da okurken Ramazan ayları için Tim aç kaldık bugün de vermiyor kimse birşey, ellerinde olsa öldürecekler diye anlattığını.

Bu adamlar müslüman değil mi ? Eh sözde öyleler. Türkiye'nin neredeyse yarısına yakını bu şekilde. Bakmayın bir çok il istemeyerekten gelişti. Bıraksak hala orta çağ zamanında yaşayacaklardı kızlarını okula göndermeyerek, oruç tutmayanı keserek, evleri basıp müslüman olmayanları barındırmayarak.

Sağda solda gördüğünüz kadar değil yani ....
Sosyal ağlarda paylaş

biri bana "ayakta su içmenin nesi yanlış yada bundan daha doğal ne olabilir"açıklayabilir mi
geçen sene haziranın ilk haftasıydı herhalde össye hazırlanan bir arkadasımın ziyaretine gittim adana(ışık mı ne fethullah gülenin bi dershane-yurt karması bişi)kapıdan içeri girdim elimde su şişesi vardı yazın malum içtim bir miktar orada ne oldugunu anlamayamadıgım biri vardı(hademe,güvenlik,öğrenci,wtf)üstüme koşar adımlarla yaklastı şişeyi aldı elimden su öyle içilmez oturularak içilir dedi
-Höö n`luyoruz gibisinden baktım günahtır dedi
arkadaşımı görmeden geri döndüm
ölmediğim için allah'a sükürler olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Laikliğin bir başka tanımı ise devleti yöneten yöneticilerin ne durumda olursa olsun bir dini görüşün mensuplarını başka bir dinin mensuplarına üstün görmemesi ve iki tarafa da eşit davranmasıdır diyebiliriz.. Şimdi bu tanımdan yola çıkarak şu powerpoint dosyasına bakalım

İndirmek için tıkların
Sosyal ağlarda paylaş

lise 1 deyken sol elle yemek yediğim için beni uyaran bir sınıf arkadasım olmustu,takmamıstım

ama olaydan bi süre sora bu seferde sınıfta atatürke küfür ettiği için onu uyardığımda aramızda kavga cıkınca türkiyede gençliğin ne kadar bilinçsiz,ne kadar insandan uzak olabileğini görmüştüm,beni asıl dehşete düşürense öğretmennin tek yorumunun bana "sus,bağırma" demesi olmuştu.
Sosyal ağlarda paylaş

abartmayin.

@LordofBlood, cuma namazlarindan bahsetmiyo yazida. ya da bayramda verilen vaazlardan. ya da kuran'dan... anlatmaya calistigim bu, kimsenin dinine laf edilmiyo ki islama laf edilse, ben de muslumanim, ben de alinirim. ama nedense sag el/sol el sacmaligina alinmiyorum. cunku bana sacma geliyo boyle bi kavram (solak oldugumdandir belki). ha sen bunu uzerine aliniyosan bu senin bilecegin istir, sacmaligin dik alasi oldugu anlatilan olayla guzelce gosterilmistir sanirim. yazida diyo ki, seriat adi altinda insanlarin beyni yikaniyo, bu gibi seyler dayatiliyo. bunun sonucunda da toplum icinde yasamayi bilmeyen bireyler cikiyo. siz de bunlardan biri olmayin. yani muslumanlara laf eden yok.

cuma vaazlarini nerden cikardin bilmiyorum ama enteresandir ki bahsettigin cuma vaazlari genel olmadan once ben nice namazda aptal aptal seyler soylendigini duydum. kucukleri koruyun vs.'den cok daha oteye giden seyler vardi o konusmalarda. cami yapim asamasinda oldugu icin, parasi olup da vermeyenlerin cayir cayir yanacagi misali nice palavra salliyolardi. (beylikduzu merkez camii'nin hocasinin agzini bi yokla, on dakika sonra demek istedigimi muhtemelen anlarsin. tabi hala ayni adam mi bilmiyorum ama oysa eminim yukaridakilerin benzerlerini isitirsin.)

dis guclerin oldugunu farketmiyo musunuz demis birileri; kim olursa olsun, ortada somurulen bi kitle var. amac da bu somuruyu elestirmek; insanlari dusunmeye sevketmek. zira dusunen insan bunu yapmaz. bi kac akilli din adi altinda kendi cikarlari icin baskalarini kullaniyo, insanlar da bunu dogru zannediyo.

[ Mesaj 05 Nisan 2006, Çarşamba - 17:18 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

(Gazi üniv.'deki olaylar vs. üzerine :)

ben de hep bugüne kadar çoğunuz gibi
"onlar müslüman değil,böyle bir inanç olmaz,bunlar islama tersdir." gibi şeylerle geçiştiriyordum bu olayları.
fakat bunlar ülkemizde barınmayı bırakın ülkemizdekilerin aklını çelerek onları da kendileri gibi yapıyorlar. Hatta başa geçerek yavaş yavaş "ideallerini" hayata geçirmeye çalışıyorlar. Tıpkı sayın başkanımızın Arap dostları gibi.
Siz istediğiniz kadar buradaki tartışmaları "İslam'ın şartları,bıdı bıdı" tartışmasına çekin. Konuşulan şey İslam nasıl bir dindir değil,İslam'ı kullanarak bazı düzenleri değiştirmeye çalışanlar.Lütfen bunu düşünerek savunun savunacağınızı.
Sosyal ağlarda paylaş

sol uzuvlarınla birşey yaparken günah olur lafı sadece din yobazlarının kullanmış olduğu bir laftır.peygamberimiz belki sağ elle/ayakla gereken işlerini görürdü ama kur'an'da veya peygamberimizin sözlerinin birinde bunun günah olduğu geçmez.hiçbirinde geçmez yani.

doğru.abyi sığınılacak çatı olarak gördük.ve benim fikrim abye değil,türk dünyasına açılma yönündedir.ama ab aslında bizi istememekle hayatının fırsatını kaçırıyor.bizdeki su kaynaklarından,uranyum-toryum-bor üçlüsünden,henüz çıkarılmamaış ama tüm dünyanın bildiği ege bölgesinde bulunan devasa altın yataklarından,yine imf ve amerikanın yüzünden çıkarılamayan petrollerimizden,ortadoğuya bizi birliğe alarak daha çok yaklaşmasından,turizmden yani kısacası birçok şeyden mahrum kalacaklar.ayrıca yerli snaayiye ağırlık vererek hızla güçlenen ordumuz ve büyüyen ekonomimiz de cabası.

ama iyiki de istemiyorlar bence.

bu arada o halifelerle ilgili olan slaytı görünce şok oldum abi osamnlılar bile o zaman başı açık gezerken şimdikilerin haline bakın ya >:(

[ Mesaj 05 Nisan 2006, Çarşamba - 19:43 tarihinde, FIRAT tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@karareis: ekonomi için; http://forum.paticik.com/konu.php?id=177131

sağ elle yemek yemek, oturarak su içmek, ayakta işememek bunlara mı taktınız. (son ikisi sağlık açısından faydalı, yapmayanı da kesinlikle ölüme götürmez)
(sağ elle yemek, sol elin kullanım alanı tuvalet vs. olduğundan dolayı ortaya çıkan bir durum, elbette sol el de sağ el kadar temiz olmalıdır. solak olanlar için tam tersi)

bir de mini etekli kızı diri diri yaktılar vardı neyse ki o olaya dahil edilmemiş(yalan haberdir)

tehlikenin farkında mısınız hangi tehlikenin; bulvar gazetesiyle traj yarışına giren gazetenin son çırpınışları, şeriat yeni mi akıllarına geldi,
cumhuriyeti çok sevmiştim, 28 şubat süreci, toktamış ateşin istifası neyi kaldı o gazetenin; o reklamı ciddiye alanları gaza gelenleri gördükçe gerçekten üzülüyorum.

[ Mesaj 05 Nisan 2006, Çarşamba - 19:41 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...