Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 said: Ana dil... Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bu ay Diyarbakır İtfaiyesi'nden daha yüklü fatura gelecek. Çünkü habire su sıkıyorlar. Oldu olacak vernel de ekleyin, tam yumuşasın ortam. Bakın bir haftadır şehirleri yakıyorlar. Apo posterleriyle halay çekiyor, kepenkleri kapatıyor, dükkânları yağmalıyor; caddelere Molotof, panzerlere taş atıyorlar. Devlet ne yapıyor? Tulumbacılık... Diyebilirsiniz ki, "ne yapalım yani, taş atana silah mı sıkalım?" Güzel bir soru. Güzel bir soru da... Başbakan'a alt tarafı iki tane yumurta atan çocukları "devleti yıkmaya ve rejimi değiştirmeye tam teşebbüs suçu" ndan yargılamayı biliyorsun. Devlete benzin şişesi fırlatanlara neden bu kadar "şefkatli" davranıyorsun? Kürt olmak, suç işleme özgürlüğü mü veriyor insana? Bazı geri zekâlılar da diyor ki: "Güneydoğu ekonomik olarak kalkınsa, terör merör kalmaz." Papağan gibi bunu tekrar ediyorlar... Peki, Kırşehir'de az mıdır işsizlik? Yozgat'ta, Uşak'ta? 15 bin dolar mıdır milli gelir Artvin'de? 450-500 lira maaşla yaşamaya çalışan İzmirli emekli işçi çok mu refah içinde? Kusurlu mudur bu insanlar terör örgütü kurmadığı için? Sorun ekonomik falan değildir. Sorun, bunların avukatı AB'nin tespit ettiği gibi "ana dilde eğitim" sorunudur. Anladıkları dilden konuş, bak sorun morun kalıyor mu ortada... Yılmaz Özdil'den Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 lol .. Sorun ekonomik kültürel kimliksel hedesel hödösel avagadro sayısı kadar karmaşık.. 3-5 önermeyle çıkarım yapıp bi de bunun üstüne saçmalamak değil. (hö ne dedim) Doktor gitmiyo, eğitim yok. Ekonomi desen hak getire. Ha ayrıca o genelledğiniz insanların bir çoğu ilk gün dükkan açtı. Daha sonra taşlamalar yakmalarla birlikte devlet güvenliği sağlayamadı diye kapatmak zorunda kaldılar. Patide 3 gay var diye bütün paticiği gay sitesi yapmak gibi bişi bu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Senin gibi söyleyenler için de çok güzel yazmış Martin, "Eee? Kırşehirde Uşak'ta çok mu iyi eğitim var doktor var? Oralarda niye çıkmıyor sorun? Ama inatla aynı lafı tekrar edip duruyorlar" diye. Bunu yazmasına rağmen aynı lafı tekrar etmişsin tekrar. Ama bahane isteyince bulunuyor tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Ne dedim sadece o değil, yıllarca sürdürülen inkar politikası, Kürt oldupun için 2. sınıf vatandaş görülmen felan filan yüzlerce sebep birleşince bunlar oluyor tabii.. Her kroya kürt diyorsun kürtler hakkında en olmadık esprileri yapıyosun, ana baba bacı kalmadı zaten kürtlerde, e kendi kültrüü inkar ediyosun. Derin devletin işbaşına geçiyo o bişiler karıştıryo. Hekes bu milletin üstünden oyunlar oynuyor. Benimde aklımın ermediği binlerce olay var tabii hepsi birleşinc ebu istenmedik olaylar oluyor.. Dialog tek çözümdür. ETA IRA örnekleri tam bizlik aslında.. İspanya ETA ile masaya oturuyor düşünsene Türkiye'nin PKK ile masaya oturduğunu. Otursun demiyorum muhattab alması tabii ama hiç bir kürt liderle masaya oturmuyor nedir sorunlarınız neler yapılabilinir demiyor. Görüşme isteklerinin hepsi redediliyor. Benim içni sürpriz olmadı bunlar. Hatta ben daha kötülerini düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Rew üsluba dikkat et. Zaten söz konusu köşe yazarı yeterince cıvıtmış üslup konusunda, haddini fazlaca aşmış, üstüne burada birde bu kadar siyasi ve abuk üsluplu bir tartışma yaratmayın. Mahalle kahvesi ağzıyla yazı yazana köşe yazarı deniyor memlekette demek artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Ayrıca neden tepki gösterilmiyor deniyor. En akıllıca olanı yaptılar. Biri balkonda oynuyon 9 yaşında çocuk biri 3 yaşında çocuk sapan bile tutamaz öldürüldü, hedef gözetilerk mi öldürüldü artık bilemem ama bu kadar bile geçmişe bakınca iyi.. Yabancı basını, Türk basını bizi övmedikçe yazmaz ama ben burada okuyorum gazeteleri, Filisti intifadaya benzetmişler. Üstüne sen 5-10 çocuğu ölümüne yolaçacak eyleme girişirsen tüm Dünya basının Kürtler filistinliler gibi bizde israil gibi görülürüz. 2 çocuğun ölmesi bile öyle gösterdi ya, ellerine koz vermemek gerek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Yoksa 500 milyar dolar harcasanda bitmez bu. Cumhuriyet kurulduğudan beri 28. Kürt ayaklanması diye geçiyor PKK. (bu son olaylarda bahsetmiyorum) Bunu diyen Süleyman Demirek. PKK gibi 28 olay olmuş. E bitmiyor nereye kadar gidecek. Kendi iç sorununu çözemedende gelişemessin yüzyıllarca böyle git ne kazanıcan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Üslubumda bir sorun varsa özür dilerim, cidden farketmemiştim. Amacım "Zaten yazar da böyle söyleyenlere şöyle demiş ama hala tekrarlıyorlar" demekti. Yoksa hakaret etmeye ya da başka bir şeye çalışmadım. Ha fikre katılan olur katılmayan olur karış çıkan olur sonuçta bu da bizim gibi bir adam ve bir düşüncesini dile getirmiş. Ama son günlerdeki olaylar yüzünden sinirlerin gerilmesi (özellikle şu otobüs yakılması olayı ve otobüste yanarak ölen 3 kişi olayıyla) ve olayların iyice büyümesinden sonra insan dönüp de "bunlar engellenemez miydi?" diye düşününce de bu yazıya hakveriyorum biraz kendimce. Edit: Bu arada şimdi dikkat ettim yazar hakarette bulunmuş orada "geri zekalı" gibi bir laf var, ama ben bunu kendi adıma kullanmadığımı ve aşağıda "bak senin söylediğini söyleyenlere şu cevabı vermiş" derken de o lafı kastetmediğimi konuyu oraya çekmediğimi belirtmek istiyorum. Sanırım bundan dolayı sert çıkmış gibi oldu ya da üslubum eleştirildi. Ama benim kastım "e tamma da şurada burada da böyle sorunlar var ama bir şey olmuyor teröre dair" kısmıydı yazının. Yoksa kesinlikle hakaret gibi bir amacım yoktu ya da o lafı tasvip ettiğim falan da yok. Belirteyim dedim. [ Mesaj 03 Nisan 2006, Pazartesi - 17:55 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 sanki ab'den önce kürt sorunu yokmuş gibi..bırak allasen.. martin'e katılıyorum, sorun oldukça karmaşıktır ve kökeni yıllar öncesine dayanmaktadır. şöyle bir yazı okudum geçen gün, osmanlı imparatorluğu, britanya veya fransa gibi değildi, o ülkelerin merkezinde ortak bir halk yaşıyordu ve buna ek olarak başka kıtalarda sömürgeleri vardı. osmanlı'da ise böyle bir merkez yoktu, herkes içiçe yaşıyordu. yunanlılar'ın izmir'e girme nedeni merkezdeki rum nüfusunun türk nüfusundan fazla olmasıydı örneğin. kürt sorunu da bunun gibi. imparatorluk dağıldı ama içinde yaşayan halkın tümü belli bir merkezda dağılamadı, ingilterenin sömürgeleri bıraktığı gibi bırakamadık güneydoğuyu, bırakamazdık da zaten. o yüzden şimdi ana dilini de istiyo adam, her tür kültürel hakkını da istiyo. üzerine sen de yatırım yapmıyosun, doktor, öğretmen yollamıyosun, yıllarca OHAL'de yaşatıyosun, e tabi terör de kendine destekçi buluyo, kaynak buluyo, her boku buluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 said: MartinLGore pati § 03 Nisan 2006, Pazartesi - 17:47 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- Yoksa 500 milyar dolar harcasanda bitmez bu. Cumhuriyet kurulduğudan beri 28. Kürt ayaklanması diye geçiyor PKK. (bu son olaylarda bahsetmiyorum) Bunu diyen Süleyman Demirek. PKK gibi 28 olay olmuş. E bitmiyor nereye kadar gidecek. Kendi iç sorununu çözemedende gelişemessin yüzyıllarca böyle git ne kazanıcan. Dediklerinde haklı olabilirsin ama böyle bir "diyalog" başlayacaksa bile bunun muhattabının bir terör örgütü olmaması gerektiği gibi bir gerçek var ortada. Hani ABD'de de bir prensip var ya "Teröristlerle asla anlaşmayız" diye, aynısı bence burada kullanılmalı. Öte yandan Kürt sorununun temeline inildiğinde zaten ortada devletten ya da hükümetten kaynaklanan bir başlangıç olmadığını görüyorum ben. Sonradan peki olmadı mı? Evet inatlaşmalar başlayınca restleşmeler sertleşince elbet oldu bu da. Ama bahsettiğin şeylerin hepsi "sen bunu yaparsan ben bunu yaparım" "o zaman ben bunu yaparım" "o halde böyle yaparım" gibi bir sıralama takip ediyor, yani ortada durup dururken başlayan bir şey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 @rew; yokmuş aslında yav, pardon. =] Ama yazı acaip ırkçı bir yaklaşımla ve "benim gibi düşünmeyen gerizekalıdır" şeklinde yazılmış, sinirle mesaj atmayalım diye baştan mesaj attım ben, ama arada da kızdım galiba özür dilerim. Ayrıca yorum da yapayım madem kilitleyemiyorum, okuduğum en yüzeysel yazılardan biri herhalde bu konudaki. "Kürt olmak suç işleme özgürlüğü mü veriyor" gibi provakasyon kokan cümleler ayrı komik, ülkede ikinci sınıf insan muamelesi gördüğü için gruplaşıp densizlik yapan adamla izmirdeki dar gelirli vatandaşı karşılaştırmak ve aynı tepkileri beklemek ayrı komik. Bu bir sorundur evet, ciddidir evet, ama çözmenin yolu "en iyi kürt ölü kürttür" vecizesini benimsemek değildir. Irk değildir çünkü temel sorun, yaklaşımdır, sağlanan imkanlardır, bakıştır. Hangi ırktan olursa olsun köpek muamelesi yaptığın insanlar birleşip sürü oluşturmaya meyillidir, pek çokta örneği vardır dünyada. Çözümü nedir bilmiyorum, muhtelif fikirlerim elbette var, ama hiçbirinin içinde ırksal bir yaklaşım yok, yeri de burası değil ama. Direk kurtlar vadisi düzeyinde köşe yazısı yazmış adam, kalkıp alkışlayacağız az sonra burada topluca, biliyorum, o yüzden en azından mümkünse küfür / aşağılama / ırkçılık olmasın diye baştan atıyorum mesajı. [edit: son mesajına katılıyorum bu arada] [ Mesaj 03 Nisan 2006, Pazartesi - 18:00 tarihinde, Nefr tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 bence doğu ya biraz yatırım yapılsa daha az olay çıkacak.şu an ülkenin başında olanlar sadece istanbul ankara ve izmir e yönelmiş durumdalar... doğuda kürtler çoğalıyor ve ilerde böle bomba gibi patlicaklar başımıza..haklarını aricaklar..geçip te buraya 76876 ıncı hastane yerine gidip oralarda bi tane hastane dikseler daha işe yaramaz mı? onlar haklarını aramaz mı yani yoksa... bugün bunları tartıştık bikaç arkla...bilemiyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 @Nefr: Hah, sorun olmadığına sevindim. Yanlız belirtmeden geçemeyeceğim. Ben yazıyı komple savunduğumu falan iddia etmiyorum. Kendimi kesinlikle ırkçı gören bir insan değilim, ve hiçbir ırka da kesin bir önyargıyla yaklaşmam. Ha illa kürt meselesi açılacaksa tanıdığım ve çok sevdiğim arkadaşlarım da vardır bu kökenden, ama "ırsi" ayrımcılığa sonuna kadar karşıyımdır. Ve kesinlikle desteklemiyorum böyle bir şeyi. Benim yazıyı buraya kopyalamamdaki amaç "Bu eylemlere çok az tepki veriliyor, verilmesi gerektiği kadar değil" kısmıydı. Yani olayın milletle ırkla bölgeyle alakası yok. Bu eylemi çıkaran her kim olursa olsun fazla pasif tepki verildiğini düşündüğüm için söylemiştim bunu. Yoksa isterse "Bitter çikolata sevmeyenler derneği" yapsın bunu. Bir ülkenin büyük şehirlerinde böyle şiddet dolu ve günler sürüp bu süre boyunca halka korku salacak eylemler ve vahşet yaşatmanın, hemen ardından da en büyük şehirlerinde göz göre göre cinayet işlemenin bu kadar kolay olmaması gerektiği konusunda katılıyorum adama sadece. Aslında ben de düşündüm taşımadan önce, ama Türkiye'nin en çok bilinen gazetelerinden birinde orta sayfada çıkmasında sakınca olmayan bir yazının burada da sorun çıkarmayacağını düşünmüştüm, kusra bakma hata yapmış olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Bu arada milliyet gazetesinde okuduğum mit raporuna göre 2020'de Kürt üfusu toplam nüfusun yarısı olacakmış. Milli güvenlik kurulunda acil önlem alınmasını söylemişler. Nasıl önlem alınacaksa.. Kapıdan 3 özel timci girer ellerinde durex kapları ile.. "Ellerini kaldır ve pipini çıkar" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Sorun şimdinin sorunu olsaydı belkide kolay çözülebilir birşey olurdu,ama yapılan yapılmış 80lerde neler olduğununu herkes az çok biliyor.O günlerin faturası şimdi çıkıyor ve belkide batınında desteğiyle beklenilenden çok ağır olacak.Hükümetin olaya ciddi bir şekilde el atması lazım artık,çok daha geç olmadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eryan Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 benim düşüncemde eğer orda pkk için eylem yapılıyorsa onlarda bir terorist'ten pkklıdan farkı yoktur! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 bakın bir insan kötü olmaz kötü yapılır..ne oldu da bu elemanlar şahlandı ona baksak ya birazda...ben şahsen olayların başlangıcını hala öğrenebilmiş değilim..bi arkadaşımız anlatıverse? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 kürt - türk gibi gruplaşmalar yaratmayın, bu ülkenin kurtuluş savaşında, silah tutan el'e, kürt, türk, laz, çerkezdir denmedi. birlikte kurduk bu ülkeyi. birlikte yaşayacagız. akıllı olun, gruplaşmalardan kaçının, kitleleri terörist olarak göstermek veya görmek gibi gafletlere düşmeyin. eger insanların ırklarına veya etnik kökenlerine bakarak bir takım düşüncelere kapılıyorsanız, en büyük bölücü, en azılı pkklı siz olursunuz. zira adamların istediğide, yüzyıllardır birlikte yaşamış, kız alıp kız vermiş bu etnik kökenlerin birbirlerine diş bilemesidir. kurtuluştan sonra, bu ülkede, urfa'ya şanlı, maraş'a kahraman, antep'e gazi ünvanı verilmiş, bakınız hep güneydoğu illeri. türk, kürt, azeri, cerkez, tatar, özbek, avşar, laz, vs vs vs kardeştir. aksini düşünmek en büyük vatana ihanettir. bizi parcalamaya çalışanların ekmegine, birinci sınıf tereyagı sürmektir. hadi siz gençsiniz, kanınız delidir, peki o sabah gazetesi yazarına ne demeli? bu kadar da olmaz ki ama! önüne gelen yazı yazıyor. bu yılmaz özdil kimdir, necidir? millleti birbirine kırdırıp, kitle kışkırtmacılıgı yaparak ne elde etmektedir? bir gizli gayesimi vardır yoksa sadece ileriyi görme yetisinden mi mahrumdur? said: Sorun ekonomik falan değildir. Sorun, bunların avukatı AB'nin tespit ettiği gibi "ana dilde eğitim" sorunudur. Anladıkları dilden konuş, bak sorun morun kalıyor mu ortada... lafa bak! kesecek miyiz adamları ? ne yapılacakmış koysana şunun adını, tanklarımı sokalım TC şehirlerine? yada hava kuvvetlerimize bi iki şehrimizi mi bombalatalım? saddamın yaptıgı gibi zehirli varillermi gönderelim? taş atan 19 yaşındaki gence, otomatik tüfeklerle mi cevap verelim?! tüm ülkeye dagıtılan gazetelerde yazı yazma kudretinde olanlar, bir takım sorumlulukların bilincinde olmalı yada o işi bırakmalı. [ Mesaj 03 Nisan 2006, Pazartesi - 19:57 tarihinde, karakedi tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FIRAT Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 kürt diye bir sorun yok aslında.pkklı kürtlerin sorunu var.Bölücülerin sorunu var.vatansever kürtler de var. Ama bölücülük amacı güden,pkkyı ve kürdistanı destekleyen her kürt itinin bu ülkeden sürülmesi gerekir.yalan makinesi diye birşey var.amerikada kullanılan bu teknoloji harikası makineden neden bizim polis teşkilatı almıyor?adamın ağzına tutarsın pkkyı vs. kötü şeyi destekliyor musun diye,eğer adam sahiden destekliyor da gizleyip desteklemiyorum derse kırmızı ışık gibi birşey yanıyor.ama doğruyu söylerse yeşil ışık yanıyor.türk adaletinin düzelmesi için bulara mutlaka sahip olunmalı.yani ülkenin geleceğini iki şey kurtarır: 1-tayyip gibilerin başa gelmemesi,atatürkçü ve vatanseverlerin başa gelmesi 2-yalan makinesi VE ACİLEN BU KÜRT ÇOĞALMASINA BİR DUR DEMELİYİZ!TIPKI MİT'İN AKIL ETTİĞİ GİBİ. ama nasıl olacak ki bu.ancak sürgün edebiliriz.çine:)) [ Mesaj 03 Nisan 2006, Pazartesi - 20:11 tarihinde, FIRAT tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 ya arkadasım 1. yalan makinesi en iyi ihtimalle yüzde 50 olarak dogruyu verir. sen o makineyi bi incele istersen. egitimli biri yüzde yüz olarak makineyi kandıraibliyor. olan yine sucsuza olur. 2. pkk sorunu ile tayyip ne alaka of yani. kafayı degiştirin kafayı. bu tarz sosyolojik olaylar iki tane adamı asıp 3 tanesini sürgün etmezle bitmez. gençlerin beyinlerinin yıkanması engellenmeli, uzun süreli çözümlere gidilmeli, egitim ve bölgesel kalkınma ile ancak başarı saglanır. sorun ideolojik. sen hala insanlarla ugrasıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FIRAT Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 yani ne alaka diyorsun ya pes.tayyip bu ülkeyi abdnin kölesi yaptı.abd bu adam yüzünden bizi kukla etti oynatıyor be.kürt sorunu kelimesini bu ülkeye abd ve avrupa yaydı.bu tayyip de akıllı ve zeki olup bunların iki kardeş toplum arasında iç savaş çıkartma(allah göstermesin)amacını sezemedi ve alt kimlik,üst kimlik terimlerini ortaya attı.adam zeki ve vatanını elin abdsine kukla yapmayacak kadar vatansever biri olsa böyle yapmazdı.ardından da bu olaylar çıktı zaten. [ Mesaj 03 Nisan 2006, Pazartesi - 20:12 tarihinde, FIRAT tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 ben anlamıyorum insanları..kürt türk ne diyonuz bilader ya...bu vatan üstünde herkes bir ayrım yapmayın..amaç o zaten..ırakta şiilerle sünnileri ayıplarken kürtleri dışlamak ne büyük bi yanılgıdır...daha önceki mesajımda dediğim gibi hiç kimse kötü olmaz kötü yapılır...vahşileşmeden dikkatli düşünüp fikir sahibi olun...bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım lütfen arkadaşlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Tayyip nasıl sezemedi? nasıl ortaya attı? o adamı küçümseme FIRAT...yobaz şerefsiz vs. vs. istediğini de ama salak deme..ki salak olsa orda olamaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 cozum aslında basıt gelıyor bana insanlara dusunmeyı ogretmek. eyleme kalkmaya gıden adam dusunecek 'bu ulke aıleme bana ne yaptı?' 'benım bu yaptıgım aıleme bana ne yararı var' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FIRAT Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2006 ben de onu diyorum.kürt sorunu diye birşey yok aslında.pkk ve bölücüler diye bir sorun var.rte ye salak demedim zaten.ama ülkemizi abd'nin oyuncağı yapan bir hükümete de güvenmem ben.birşey demem ama güvenmem de.ama abdnin amacı tüm dünyada olduğu gibi türkiyede de bir tür karışıklık yaratmak ve dünyayı istediği gibi yönetmek.bizim hükümetimiz buna fırsat vermesin diyorum ama günler ve politik olaylar geçtikçe galiba yanılmaya başlıyorum(çok süper dediğiniz tayyip 12 türk askerinin başına çuval geçirildiğinde nerelerdeydi?).yani bu abdnin amacı kürt sorunu diye birşeyi,yok kürdistan haritası yok bu yok şu gibi şeylerle iki kardeş toplumu karşı karşıya getirmek.ve sadece bunu bizim ülkemizde değil tüm dünyada yapıyor. neyse ben başka birşey söylemek istemiyorum. iyi akşamlar. [ Mesaj 03 Nisan 2006, Pazartesi - 20:26 tarihinde, FIRAT tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar