Natanyal Mesaj tarihi: Mart 29, 2006 Mesaj tarihi: Mart 29, 2006 2. güne girildi kimse açmamış konu hatta Arama bile yaptım başka yere açılmışmıdır diye ama yok(Diyarbakır olarak arattım) Nedir bunlar arkadaşlar ? Asker ve polis kuvvetleri niye bir şey yapmıyor ? 3 gösterici ölmüş ki gebersinler bir şey diyemiyorum. Askerimiz ve Polisimiz olanlara rağmen biber gazı ve su ile geçiştiriyorlar ama bunlara az kalıyor. Molotov Kokteyli ile saldırıyorlar direk cana kast ediyorlar.Bu gibi durumlarda niye ateş edemiyor askeriye ? Niye diyemiyoruz "defolun gidin Irak'a " diye ?
daverc Mesaj tarihi: Mart 29, 2006 Mesaj tarihi: Mart 29, 2006 Yapilanlarin dis destekli oldugu ve amacinda zaten guvenlik kuvvetlerinin olasi sert mudahalesinde ortaya cıkacak kaos ortamının yaratilmasinin istendigi bilindigi icin sanırım.
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 29, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 29, 2006 o tabii ayrı bir etken ama şiddet uygulamazsan da sanmıyorum dursunlar. ya bıracaklar yıksınlar,yaksınlar şehri yorulup çekilsinler , ya da şiddetle yatıştıracaksın ki dediğiniz gibi dışarıdan çok ilgi çeker olaylar çıkar. Peki nasıl dinecek ?
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 29, 2006 Mesaj tarihi: Mart 29, 2006 Kabul edin arkadaşlar, biz güneydoğuyu kaybettik, kürdistanın kurulması için geri sayım başladı, ırak'ın bu kadar karışması ertesinde diyarbakır'da bu olayların olması tesadüf olamaz. Irak bölünecek, kuzeyde kürdistan kurulunca da dış baskıyla güneydoğuda referandum yaptırılacak "hangi ülkede yaşamak istersiniz, türkiye mi kürdistan mı" diye, referandum sonucuna göre haritalar yeniden çizilecek. tarihte bunun örnekleri var.
Chasten Mesaj tarihi: Mart 29, 2006 Mesaj tarihi: Mart 29, 2006 Öldürseler ne olacak ? O gösteriyi yapanlar maşa zaten onlar öldürülse iyice azacak ondan sonra gelsin intihar saldırıları patlasın bombalar.
Zephyros Mesaj tarihi: Mart 29, 2006 Mesaj tarihi: Mart 29, 2006 @sg-1 dediğin o kadar kolay değil o bu ulkenin ayrılması için daha sağlam birşeyler yapması lasım.
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 29, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 29, 2006 Mahallelerde yer yer ateşler yakılırken, birçok semtte yollar trafiğe kapatıldı... Dünkü gösterilerde yaralanan bir kişi hastanede öldü... Diyarbakır Bağlar Beldesi'nde gösteriler sırasında isabet eden kurşunla yaralanan 22 yaşındaki Tarık Atakaya'nın Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadığı bildirildi. 16. ZIRHLI TUGAY KOMUTANLIĞI'NA BAĞLI BİRLİKLER, DEVLET HASTANESİ'Nİ KORUMAYA ALDI (29 Mart 2006 Çarşamba) İHA - Devlet Hastanesi ve Emniyet yetkilileri, Atakaya'nın ölümüyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. 7. Kolordu Komutanlığı'nda zırhlı birlikler hazır vaziyette tutulurken, Devlet Hastanesi ise askeri birlikler tarafından korumaya alındı. 16. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı askeri birlikler, Diyarbakır Devlet Hastanesi çevresinde güvenlik önlemi aldı. Hastane etrafında kuş uçurtmayan askerler, binaların önünü tuttu. Öte yandan, 2. Taktik Ana Jet Üst Komutanlığı ve Jandarma Komandoları kentin stratejik noktalarını tutarak korumaya aldı. Bağlar, Kuruçeşme, Hatboyu, Emek Caddesi'nde göstericilerle polisler arasında yer yer çatışmalar yaşanıyor. Gösterilerin yoğunlaştığı Bağlar Beldesi'ndeki tüm yollar trafiğe kapatıldı. Şu ana kadarki olaylarda 4 polis memurunun yaralandığı belirtildi. Mahallelerde yer yer ateşler yakılırken, birçok semtte yollar trafiğe kapatıldı. http://www.nethaber.com/?h=50093
Zephyros Mesaj tarihi: Mart 29, 2006 Mesaj tarihi: Mart 29, 2006 İki tanede iş bankası yanıp kul oldu.
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 29, 2006 Mesaj tarihi: Mart 29, 2006 said: @sg-1 dediğin o kadar kolay değil o bu ulkenin ayrılması için daha sağlam birşeyler yapması lasım. Biz hala bu masalla uyuyoruz, saman altından ne sular yürütülüyor. Ne yapabiliriz ki, Kürdistan kurulduğunda (ki bu artık 2 kere 2 4 gibi) savaşacak mıyız? Yıllarca dış destekli terörle mücadele ettik, bitiremedik. Dış destekli kürt ordusu hiç kolay olmayacaktır. kürtleri özgürlük savaşçısı olarak görenler bugün diyarbakırda olanları kürde zulüm olarak lanse edenlerdir, kaldı ki bir türk-kürt savaşında nasıl bir taraf tutacakları bellidir, savaşı kazansak bile sonunda "özgürlükçü" avrupa "hadi bi referandum yapalım, bakalım bölge ne istiyor" diyecektir. Bölgede hiçbir desteğimiz yok, bkz Diyarbakır olayları. Bu dediklerim hemen yarın olacak şeyler değil. Ama kaçınılmaz şeyler.
mawiman Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 bence bunları konuşarak onlar pirim vermeyelim Türksen Ögün Degilsen Köle ol
Rahan Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 90larda pkk nın en güçlü zamanda şehirler düştü de geri alındı şimdi kalkıp "kürdistan kurulacak hiç bişi yapamayacaz ühühüüü" neyin nesidir? saçma sapan konuşmayın. şu an için olabilecek en kötü ihtimal olağan üstü hal. hem "türksen oğün değilsen köle ol" ne demek be? bi yandan kürt faşistleri bi yandan türk faşistleri.. hay böyle işin içine tüküreyim ben. güneydoğuda devlet kursanız ne olacak bre dingiller? 10 yıl sonra diyarbakır da 5 kilometrelik vize sırasında yatıp kalkacağınız . ben nevizadede biramı içerken sen diyarbakırda ağanın bi tarafını yalıyor olacaksın.. ha bi de benim b52'im tehdit unsuru olabilecek. said: sg-1 demiş ki ...Ne yapabiliriz ki, Kürdistan kurulduğunda (ki bu artık 2 kere 2 4 gibi) savaşacak mıyız? Yıllarca dış destekli terörle mücadele ettik, bitiremedik. Dış destekli kürt ordusu hiç kolay olmayacaktır.... amerika kuzey ırakta olmasa görürdüm ben. dünyada gerilla savaşında kazanabilmiş belki tek, ve yüz yılların düzenli ordusundan bahsediyorsun. pusu kurup mayın koymaktan başka pek de bir bok bilmeyen bir avuç çapulcuyla mı "savunma" yapacaklar. kafana göre gerilla mantığıyla vurup kaçmak ayrı bir şey, cephede savunma yapmak ayrı bir şey. [ Mesaj 30 Mart 2006, Perşembe - 09:14 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 O şehirler hiçbir şekilde geri alınmadı, hala onlarda, bu gösteriler en önemli göstergesidir zaten. Orada türk olarak sadece atanmış sivillerle görevli polis ya da askerler var, gerisi pkk adamı. aksini iddia etmeyin, gidin gözlerinizle görün ya da orada askerlik yapan birine sorun. Sokaktaki kocakarılar bile polis ya da asker geldiğinde gizli işaretlerle teröristlere polisin varlığını haber ediyor, halk onları destekliyor. Kürdistan kurulacak, evet, buna şüphe yok, ama onu kuranlar, 25 yıldır kurulması için çalışanlar, onu destekleyip yüceltmeyi de bilirler, her tür mali ve askeri destek sağlanır. Bir kere zaten Musul ve Kerkük petrolleri üzerinde yaşayacaklar, bu bile başlı başına zenginlik kaynağıdır. Zaten ayrıca aynı ermeni soykırımı gibi yarın öbür gün bir kürt soykırımı masalını çıkarmayacaklarının da garantisi yok. Bu hikaye ta balkan savaşlarından beri var, bir tek kürtler kaldı, "bağımsızlık"larını ilan etmeyen, yakında o senaryo da tamamlanır. said: amerika kuzey ırakta olmasa görürdüm ben. dünyada gerilla savaşında kazanabilmiş belki tek, ve yüz yılların düzenli ordusundan bahsediyorsun. pusu kurup mayın koymaktan başka pek de bir bok bilmeyen bir avuç çapulcuyla mı "savunma" yapacaklar. kafana göre gerilla mantığıyla vurup kaçmak ayrı bir şey, cephede savunma yapmak ayrı bir şey. said: savaşı kazansak bile sonunda "özgürlükçü" avrupa "hadi bi referandum yapalım, bakalım bölge ne istiyor" diyecektir. Bölgede hiçbir desteğimiz yok, bkz Diyarbakır olayları. [ Mesaj 30 Mart 2006, Perşembe - 09:18 tarihinde, sg-1 tarafından güncellenmiştir ]
Rahan Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 iran'da petrol vardı doğal gaz vardı da, ne oldu? türkiye daha ab ye girmeden askeri harcaması iran'ın 3 katı? (bir de çok yakın zamanda kendi ağır silah sanayiini (tank,zırhlı araç vs.) kuracak bir ülkeden bahsediyorun, -ki şu anda roketsa avrupaya falan da ihracat yapıyor- o zaman 3 kat olacak 8 kat) komik olma allasen, güneydoğuda ayrı bir devlet kimsenin hiç bir işine yaramaz. devlet düzeyine geçtikten sonra 300-400k düzenli orduya karşı savunma desteği bulmak da öyle 5k zibidiye silah bulmak kadar kolay değil. istanbulda yaşayan eğitimliler geri diyarbakıra mı gidecek sanıyorsun? töre altında yaşamaya? aşiret içinde yaşamaya? birey değil de "reaya" olmaya? o iş yaş paşam. ayrıca şu AB de vazgeçilmez bir şey değil. aa bi de nası unuttum, suriye ve iran da böyle bir devletin varlığına izin vermeyecek, onların da kürt azınlıkları var. bir de ordan olaya şangay 5lisi de (rusya,çin) karışıyor. barzaniyi dinle; yakın gelecekte kürt devleti hayal. ha ama kürtler deseler ki "beraber yaşayalım bana haklarımı ver" ona olur ben sonuna kadar desteklerim. [ Mesaj 30 Mart 2006, Perşembe - 09:47 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
arjantin Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 korkarım olaylar basit provakasyondan kaynaklanmıyor..unutmak istediğimiz,cumhuriyet öncesine dayanan tarihi kökleri olan bir olay. cumhuriyeti kuranlar da bunu tahmin ettiklerinden asimilasyon politikası yaptılar,kısmen başarılı olsa da meseleyi çözemedik.demokratikleşme,barış ,kardeşlik neyazıkki içi boşalan kavramlar haline geliyor. allah bizi bir iç savaştan korusun.diyarbakır ve güneydoğu kürdistanlaşırsa,türkiyenin geri kalan yerleri de hızla türkistanlaşır..ve bu sona doğru gitmekteyiz gibi...
Reflective Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Bu olayların bu dereceye kadar gelmesi bence tamamen yıllardır izlenilen yanlış devlet politikası.Tüm sanayileştirme batıya yapıldı.Adamlar aç kaldı.Aç kalan adam naaptı,işi gücü yok çocuk yaptı.Nüfus yoğunlaştı.Aile geçindirilemez oldu. Hangi rahatı yerinde olan insan isyan eder? Devlet oraya kötü memurları sürdü.Soruyorum size hangi insan sürgün yerinde iyi çalışır?Çaldılar çırptılar... Halkın iliğini sömürdü devlet. Şu an hayvancılık niye öldü Türkiyede.Zamanında gümrükten kaçak Suriyeye hayvan satılırıdı.Şimdi suriyeden kaçak getiriyorlar.Sebep ne? "Siz teröristleri besliyorsunuz Malınıza el konuldu" Devlet kendi hazırladı bu olayları. Tamamen yanlış politika sebebi... Türkiyenin daha fazla camiye değil daha fazla sanayiye ihtiyacı var.Devletin bütçesinde 3. büyük pay diyannette.Bunun yerine bölgesel sanayileştirme yapsa daha iyi olmazmı? Refah içinde yaşayan biri asla isyan etmez...
wanderer Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 said: Refah içinde yaşayan biri asla isyan etmez... yalan. basklar niye isyan etti? irlandalilar? asiri milliyetcilik herseyi yaptirir.
Reflective Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Adamların bir problemi vardıki isyan etti. Kim durduk yere isyan eder?
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 @sg-1: Evet terörü bitiremedik, ama bunun bir sebebi de "bitirmek istememek"ti zaten. Çok güzel bir bhane oluyordu asker için. Adam alıyor bütçeden parayı, bir kısmını terörle savaşa harcayıp silahı mühimmatı yeniliyor, kalanı da cebe indiriyor. Terör bitse zaten bunlar da biterdi bu da iyi karşılanmazdı. Bu yüzden "dizginleniyordu" sadece terör. Ha sonra noldu? Azıttılar, ve şak diye 2 günde yakalandı Öcalan. * * * Bunun dışında Diyarbakır'ı uzunca bir süre zaten kaybetmeyiz. Ha, Kürdistan kurulsa ve sonra kalkıp sataşsa ne olur? Ambargoyu yerleştiririz, Ermenistan gibi onlar da yıllar boyunca sürünürler. ABD desteği oraya sonsuza dek sürmeyecek. Hatırlatırım, Usame de ABD'nin adamıydı. Biraz asileşince bir anda bir numaralı terörist oldu. Eh bunların arasından da çıkacak abd karşıtlığı sonra destek kesilecek.
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 said: Reflective pati § 30 Mart 2006, Perşembe - 13:10 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- Adamların bir problemi vardıki isyan etti. Kim durduk yere isyan eder Biraz tahrikle rahatça eder, tarih bunun örnekleriyle dolu zaten.
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 hadi polis yapsa devletten biliyorlar. peki ya biz yapsak ? şu ülkede kendini ayrı olarak goren 10tane kürt warsa türküm diyen 100 kişi var. halk dalsa bunlara gene türkiyeden mi bilecekler
heracles1986 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 merhabalar buradan size bir örnek vereyim arkadaşlar polis yada asker hiçbirşekilde kendisine öldürücü bi saldırı olmadan ateş etmezler ama tatbikat mermisi kullanabilirler bunu unutmayın sizce polis gerçeç mermiyle ateş etse göstericilere noolur biliyomusunuz?bütün türkiye ayaklanır zaten göstericilerde bunu bekliyo onlardan birisi bize ateş etsinki haklı bi tarafımız olsun bizde ayaklanma çıkaralım en iisi o coplar bi taraflarına girsin o kadar biz sesimizi çıkarmayalaım genede boşverin sadece izlemek en iisi şimdilik.Eminim yüce adaletiniz buradada tecelli edecektir
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Bunun adı "linç" oluyor sonra kahraman oluyorlar bodrumlu...
Rahan Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 said: Bu olayların bu dereceye kadar gelmesi bence tamamen yıllardır izlenilen yanlış devlet politikası.Tüm sanayileştirme batıya yapıldı. devlet doğru düzgün yatırım mı yapıyor? yapmıyor bundan sonra yapmayacak da. ordaki olaylar durulsa o kadar ucuz iş gücü varken yatırım akacak oraya. ama bunu tahmin et kim istemiyor?? şiwan perweri demir çubukla dövenler istemiyor. said: Adamlar aç kaldı.Aç kalan adam naaptı,işi gücü yok çocuk yaptı."görevim kürt nüfusunu arttırmak" diyenler yoktu deymi? adamlar bizim sayımız sizi geçecek o zaman olaylar değişecek diye bakıyor. televizyona gazeteye heryere çıktı artık uyanın. said: Devlet oraya kötü memurları sürdü.Soruyorum size hangi insan sürgün yerinde iyi çalışır?Çaldılar çırptılar... Halkın iliğini sömürdü devlet.ne iliği vardı orda sömürülecek? sanayi mi var tarım mı var? bi bok yok orda kim nesini sömürsün? aşiretlerini yıksalardı, birey olsalardı, parti başkanları aşiret reisine para yedirip bilmem kaç bin oy birden almasaydı. said: Türkiyenin daha fazla camiye değil daha fazla sanayiye ihtiyacı var.Devletin bütçesinde 3. büyük pay diyannette.Bunun yerine bölgesel sanayileştirme yapsa daha iyi olmazmı? Refah içinde yaşayan biri asla isyan etmez... oraya kurulan fabrikalar ne oldu? söylesene bi? pkk saldırmadı mı? aşiretler "burda benim akrabalarım çalışacak yoksa zkerim" demedi mi? devlet yatırımı yok, eskiden de düzgün yoktu şimdi de yok, unutun şunu, sermayedar stabilite olan yere yatırım yapar, üç gün sonra fabrikası cayır cayır yanma tehlikesi olan yere değil. bir de hayır arkadaşım olay refah fakirlik zart zurt falan değil, yediler bizi yıllarca bu masalla. işte karşındaki dümdüz katıksız "kürt şövenizmi/ırkçılığı"
Theghosthand Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Mesaj tarihi: Mart 30, 2006 Rahan eklemeyi unuttuğun bayrak direğine asılan öğretmenler.Evde ailesi ve çocukları ile katledilen polisler.İşlerini yaparken öldürülen doktorlar. Bu açıkça'' ben pkklıyım'' diyen belediye başkanlarına da bir dur densin.Yok mu bu ülkenin savcısı, hakimi? Yetti artık bu kana susamışlıkları. Ayrıca bu olayları çıkaran teröristler öyle onursuz ve gurursuzlar ki önce kendi kadınlarını ve çocuklarını önden sürüyorlar olay çıkarmaya.
Öne çıkan mesajlar