Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ben mi yanlış anladım yoksa mage ve shamanı bufflıyacaklar mı?

DeMiRMaSKe

Öne çıkan mesajlar

@nameless

"bu arada shaman 1.10 ile yemiş nerf'ü
totemler aoe'den etkileniyo, kendi kendine kayboluyo falan. süper bug olmuş XD "

Patch de yazana göre totemler önceden sanırım bazıları aoe büyülerden etkileniyorlarken artık hiç bir aoe büyüden etkilenmeyeceklermiş.

Paladinler için bir şey söylemiyorum oyunun onlar için ne kadar zor ( pvp kısmı ) olduğunu kendim oynadığım için biliyorum. Silahınızın hızına göre 3.50s de bir vurmayı bekledikten sonra ölmeyen karakter olsan neee olmasan ne. İstediğin kadar buble olsun istediğin kadar Blessing of freedom olsun istersen 5 hp den tekrar full hp ye çık sonuç olarak sıkıcı bir karakter itiraf edeyim. Mesela diyorsunuzki warr paladin kesemez rog kesemez arada bi düşünün paladin sizinle kapışırken kendini kaç kez heallıyor :) yani kaç kez ölümden dönüyor ve sizi öldürmesi için kaç takla daha atması gerekiyor ? :)

paladin demeyin bana artık blizz warcraftdaki paladinle uzaktan yakından alakası olmayan bi karakter sundu insanların önüne WOW da.

Warrior la mage'in şansının eşit olması için mage in canının %20 nin altında olması lazım. Aklınızdan geçeni duyar gibiyim "Execute" :)

"Unutmadan movie için geniş açılı bi yorum yazıcam unuttum sanma Regalya hehe"

[ Mesaj 31 Mart 2006, Cuma - 07:58 tarihinde, Manloth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bi yerde daha yazdım diye hatırlıyorum ama yine yazayım :) Blizzard çoğu classta (heal tabanlılar) Heal ın yanında dövüş skilleride sunmuş fakat paladinlerde dövüş skill i diye bişi yok, var gibi görülenler de saçmalığın daniskası. recogning = extra atack yani bi süre dayak yiicen 5 hamle birden yapıcan veya sana crit vurucaklar bunu bekleyip sende 3.50 sny beklemeden counter atack yapıcan yani karşıdakinin sana crit vurmasını beklemen gerek peki crit nedir nasıl vurulur vurulunca adamın kalın baarsaanda düümlenmeye yol açarmı açmazmı :) eye for an eye mage size crit vurucan ve sizde onun gözünün içine bakıp " abi nabbıyon bu nası crit diyemeden karşınızda release spirit yazısını göreceksiniz" Mage e de mükafat olarak vurduğu critler karşılığında 300 400 bişiler vurmuş olursunuz aman efenim 300 400 azmı? yok çok az :)

Şöyle vaktiniz olursa class forumlarını bi dolaşın blizzard ın en çok şikayet eden class hangisi acaba ?

ve paladin oynamayan paladin hakkında yorum yaparken biraz daha klavyenin tuşlarına hakim olmaya çalışsın :) Çünkü onlar bu oyunun en sıkıntılı karakterleri...

Benim blizzard a tavsiyem paladinlerin healın düşürüp (3k crit heal deilde 1.4k crit heal yapabilcek kadar) 1 2 vuruş skill i eklemeleridir. Hem paladinler hemde blizzard böylelikle rahatlamış olur.

Sevgiler saygılar..
Sosyal ağlarda paylaş

yeteeeeeerrr..
1sene oldu hala aynı tartısmadasıanız. mage-shaman- paladin cart curt. biri gider r14 olur buldugu her topice resimleri sokusturur, biri gider mage die aglar dieri gider shaman ezık dıe aglar. yeter allah askına. daha ne kadar devam. bari su 1.11'i bekleyinde toplu halde bir tartısma yapalım sole 100-200 sayfa..

zaten patide ayda bir mage-shaman karsılastırması shaman aglamaları topici acılır..

learn to search...
Sosyal ağlarda paylaş

@Manloth
Paladinin sıkıcı bir class oldugu konusunda hemfikirim .
Healer classlarda silah skillinden bahsediyorsun da shamanlarda WF varken paladinlerde de seallar var her ne kadar seal belki WF kadar etkili olmasa bile paladinlerin defansif özellikleri bu farkı kapamaya yeterli bence.
Ki tekrar ediyorum 1v1 combatla massive pvp nin arasında daglar kadar fark var ve özellikle massive pvp snin BG ler sayesinde neredeyse yaşam biçimi oldugu için kişisel özelliklerden çok grup pvp sine yönelik abiltyler daha agır basıyor.
Ki bir paladine güzel bir silah verirsen hiçte söyledigin gibi hafife alınacak bir melee dps degil açıkcası.
2hander bir paladin alt charım priesta 300-400den aşşagı vurdugu pek olmuyor tabi bunlar elinde ashkandi olsun hand of ragna olsun saglam silahlardan bahsediyorum.
Daha dün bir paladin üstümde fantazi yaptı :) 1200 melee crit+900 seal çarptı 2100 burst dps.

1.10 patch i allylara verdigi zarardan çok hordelara verdi gibi görünüyor.
Özellikle PVE de shamanlara gelen nerfler tüm horde pve sini etkileyecek gibi eger okuduklarım dogru ise.
totemlerin aoe den etkilenmesi demek aoe bosslarda mana tide olsun tremor olsun ki bunların mana costları hiç az degil tüm raidde zarar verir..
tremorun pulse unun random olması onyxia da MT nin şansa kalması demek olur..
WF critli procları Flurry i proclamaması zaten boktan olan enchent shamanı iyice kurutmak olur..
2 trinket açılamama düzeltmesi elemental shaman için nerf olur..
Stormstrike un %20 nature dmg bonusu LS ile proclaması demek 2 şarjın birinin heba olması demek olur.

Bunun yanında allyların kaybettigi şey zaten ezelden beridir bence bir abuse olan bir bug olan shadow melt+aiming shot ..
Sosyal ağlarda paylaş

Paladin konusunda katiliyorum Ashkandi değil bi tuf bile dmg yonunden yeterli oluyor elbetteki paladinlerde her class gibi biraz daha brust hatta daha da kontol istiyorlar ama mutlak biyerden kısmak gerekiyor daha fazla dps icin healler şu an gayet güzel biraz düşürülebilir ama blizz tutar heali gimpler ondan sonra deprem olur forumlarda 1.4 k crit heal baya baya bi performans düşüklüğü yaratir sonuçda pve de ne şaman nede paladin DPS nin "D" si olabilecek bi pozisyonda değil (genel anlamda)
Kimsenin keyifine karişilmaz tabii de pve de heal+buff bot pvp de de supporterden oteye pek bişey beceremeyen bi classa bu kadar rağbet olmasına şaşiyorum.

Warrior konusunda Wissy'nin dediği gibi saglam bi kiliçla çok kere denk gelmiştir charge hit+sword spec+ms mage yerde
hatta bi arkdaşımız ss koymuştu buraya bi vurusta 4 x sword spec + 2 x hand of justice proc (Öyle bişi emin değilim) gerci sw spec+hoj öyle çok proclayacakmiş gibi gelmiyor bakıldığında ama gün oluyor resmen kendinden geçiyorsun. :)

Ps:Ortama gireyim holla hop dangalaklik yapayim diyen arkadaşları görmezden gelelim lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

@ CapriceXante
Haklısında onlarda biraz haklı söle yaklaşık 1 sene oncesine dönersek paladinler gene iş yapiyordu çünki diğer classlarin itemizasyonu bu denli gelişmemişti günden güne daha kötü duruma geliyorlar o yüzden her geçengün ağlayanların sayısı artiyor.
Bence bi tane hit skill açlığı doyurur ne bileyim Heroic strike benzeri bişi bile yeterli gelecekdir.
Sosyal ağlarda paylaş

@raistlinthewiz

Yeteeeerrrr demişsin tamam ama bunları tartışmak için burda değilmiyiz ? Bir şeylerden rahatsızlık duyduğumuz için tartışmıyormuyuz ? Sonuç olarak ortak fikirler çıkmıyormu ? 1 sene değil 1000 sene de geçse forular tartışma ortamı olarak kalacaktır ve sen bundan rahatsızlık duyuyorsan forumlarda ne işin var ? :)

Konu ile alakası olmadığını biliyorum ama içimden geldi söylemek istedim. ( Bu sözlerime alınmazsanız sevinirim )
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar paladin oynamadım hep horde açtığımdan paladinlere karşı oynadım kanımca paladinlerin amacı ölememek yani giriyim 3 kişini arasına dmg leri vereyim herkesi keseyim mantığı değil bence o yüzden ağlamayın itemleri ezik değilse(en azından benimle eşdeğerse)paladinler zorluyo neden? çünkü olmuyo bi paladinle kaç kez healliyo manası bitiyo yine heal
sonunda senin manan bitiyo ve bitti eski mantık poly evocation bundan sonra kesiyosun ama bi cooldwndaysa evo bitti :D frost san hele alma şansın yok benim açımdan paladinle pvp böle pve de paladin çok üstün zaten bunu tartısmanın anlamı yok
Sosyal ağlarda paylaş

konu paladine dönmüş bende birşeyler yazayım dedim. Şimdi paladine dps istiyoruz ya da vuruş skilli bu kadar heal istemiyoruz biz cleric değiliz ^_^ :P işin şakası paladin clericten bile kötü durumda. herkese katılıyorum ölmüyor ama nasıl ölmüyor. Uzun süredir paladinle oynayan biri olarak bunun ne kadar zor olduğunu bir anlatayım size. Arkadaşlar bu oyunda şok ve saylıns diye birşey var bilmem fark ettiniz mi.
F. Mage vs paladin karşılaştınız koyunsunuz sabit :)
bekliyorsunuz kardeş iki trinketi çekmiş cazur cuzur yanıyor size fireball cast ediyor bekliyonuz nasip. firewall geldi 2k arkasından instant pyro var 2.8-3k arası değişiyor damage. Ne yaparsınız bi düşünün zaten paladinin öyle ahım şahım bir skill olayı sağ tıkı diyorum kimse inanmıyor. bütün herşeyy chance hit veya biri size critical vurunca çalışıyor. Neyse kavga ya geri dönelim amca fireballu attı instant pyro attı siz olur kendinize heal basmaya çalışırsanız zaten saylınss game over release spirit. Başka çözümler var mesela fireball attı buble açıyoruz koşmaya başlıyoruz (ne yazikki battle charge yok biz sadece koşup vurabiliyoruz o da chance on hit mage bile dodge yapmıştır. O ara ilk klavyem kırıldı.) tamam koştunuz diyelim amcada blink oldu stun ettiniz işte alan açtınız falan filan damage kastınız oldu da 1200 damage e ulaştınız yihuu diye sevinirken hani biraz daha vursam seal da patlasa bi çekiç atıcam diye gezerken bi bakıyosunuz beeeeeeee yine koyunsunuz. aaa bu sefer ne oldu divine shield yokkk eeee ne yapıcaz. KAder diyip geçicez.

Açıkçası blizzardın bu paladin mantığından hiç memnun değilim. Zaten öyle bir talent ağacı yaptılar girip bi inceleyin rezil ötesi. Ayrıca merak ettiğim diğer şey ise bütün classlarda 3 ağaçta değişik bir karakter yaratıyor peki paladinin bu ağaçlardan hangisini seçerse seçsin dünyasında sadece bir skill değiştiğini biliyormuydunuz. birinde reckoning holy shield diğerinde holy shock en sonuncusunda da repretance var. Biz form değiştirmiyoruz elemental olmuyoruz yada survivel olmuyoruz. dagger veya sword arasında seçim yapmıyoruz. tank olmuyoruz savaşçı da olmuyoruz. biz gariptir cleric bile olamıyoruz. Blizzartında mavi yazılarla kocaman yazdığı gibi biz SUPPORTER classız 1vs1 adamı değiliz. Yendiğimiz oluyordur. Peki nasıl. Rakip mavi yeşil giyer sen epic giyersen. Rakip classını oynamayı bilmiyorsa. Canı %50 nin altında ise (fazla abartmayalım. ) Arada sırf meraktan girip blizzartın forumlarında paladin başlıklarını bir okuyun. Bu oyuna başladığım gün paladin seçmiştim çok büyük bir hevesle bilsem priest oynardım çok daha mantıklı hiç değilse adam gibi healer yada warior oynardım savaşçı. Bu kadar b....n melez (hybrid) cleriğe benzetilmeye çalışılan bir class görmedim. Ben açıkçası blizzard 'ın ileride bunu düzelteceğine ufak bir umutla inanıyorum ki blizzardın forumlarında paladinlerin sırtını sıvazlayan eyonix amcamızda şöyle dedi: Arkadaşlar bizde paladin classının hayalimizdeki şeklini oturtmaya çalışıyoruz o yüzden denge konusunda biraz sabredelim.

bir başka mavi yazıda da bizim end game dungeonlarda ki rolumuzu anlatan yazıda : bütün heal yapabilen classlar end game dungeonlarda aynı görevdedir.

Ben her hafta sonu mc yapıyorum. Mc de yaptıklarım bless atmak (15 dakiaka da bir) Cleanse (magic,poison, disease) yapmak ve heal yapmak. Ki yaptığım heal healer classların yanında supportter. Unutmamak lazım genelde de pulları ben alıyorum bu da çook çook önemli bir görev ama ne yazıkki hunterın köpeğeee bile aynı şeyi yapabiliyor.

Değişikliklere bakmak gerekirse bu yeni setlerle blizzard ne demek istedi çözmüş değilim. Ben LB giyen bir paladinim kaç haftadır 40 kişi sıra bekliye bekliye set topladım ama blizzard kalktı yeni ara set (sözde) çıkardı.

Lb bizim mcden düşensetimiz bu yeni gelenset daha fazla crit chance daha fazla attack power ve daha fazla str veriyor oda ayrı tabi.
Paladinde böyle bir şey bakalım daha ne değiliklikler gelicek.

Bu arada ephermal power çekip cloth giyen bir paladin görürseniz şaşırmayın.

Yeni paladin artık spell damage up konusunu çözdü yan, artık daha fazla heal ve daha fazla damage vurucaz.

Bizde aynı mageler gibi ephermal power trinketi çekicez. divine favor açıcaz ( %100 critical) ve holy shock atıcaz negzel. Bakınız yeni patch ne diyor :

Holy Shock - This ability now works with Divine Favor and Illumination.

demekki artık healing and spell damage up giyicezki cleric olduğumuz resmileşmiş. Ama kızmanında bir anlamı yok gitmişiz dengesine inandığımız oyunda tek supporter classı seçmişiz oda bizim hatamız. Kimse bizi zorlamadı. Aylık paramızıda veriyoruz güzel güzel. Son not orjinal paladin forumlarında ben warlock dövemiyorum yazında : adamım sen yardımcısın 2. adamsın birebirde kalkıpta spellcaster dövmeye kalkma git bg yap aradan honor kap rank 14 ol sonra bırak diyorlar :)
Sosyal ağlarda paylaş

abi güzel de senin o cleric dediğin şey wow da geçerli değil sorun o. warcraft dünyasının paladini zetan pupporterdır (pve paladin kadar deil ama pve ayrı bi durum sonuçta)
meslek olarak enchanterım paladine enchanter olarak bakıyorum we tek görebildiim noobluk (en azından bi çoğunda) tmm damage skill iniz yok ama sizin en büyük sorununuz rakibinizin üzerinde kontrolunuz yok (onun a sizin üzerinizde yok ama olsun) adamı yawaşlatamıosunuz stun harici durduramıosununz spell intreput yok. bu açıdan bakarsan silaana crusader yaptıran paladinlerin alayını dövmek lasım enchant olarak icy chill rulz bence palaya (sonuçta 5 yard içinde kalmayan adamıı 545746354 attck power olsa bile kesemzsin dimi)
paladinlerin aslında görünmeyen enn büük avantajı (shamana karşı) sword kullanabilmesidir nedenini warriorlara sorun açıklarlar (en ii 2H end game ler sword dur we genelde sword epic ler axe epiclerden daa iidir) tabi bu silahlara hand of rangnaros dahil deil o aşmış amca itemi
Sosyal ağlarda paylaş

said:
(ne yazikki battle charge yok biz sadece koşup vurabiliyoruz o da chance on hit mage bile dodge yapmıştır. O ara ilk klavyem kırıldı.)

Şaka değilmi bu?
Hoş execute geldi buda yakındır...
Sırada holystring
Taunt
Decrease armor

vs koyup warrioru silecekler oyundan...

PS : Neden hiç memnun olamıyoruz?

[ Mesaj 01 Nisan 2006, Cumartesi - 01:57 tarihinde, ad3m tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...