Earenwen Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 bir şarkıda gördüm bu sözleri ve neye ait olduğunu bulamadım: Out of Zion shall come forth a law And the word of the Lord from Jerusalem Nation shall not raise sword against nation And they shall not learn war anymore For the mouth of the Lord hath spoken şarkı liberate - disturbed ben matrix diye düşündüm ama pek sanmıyorum.. bilen var mı?
Elbrech Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Zion: Matrix'te, gerçek insanların yaşadığı dünyanın merkezine çok yakında blunan teknolojik mağara. bu sözlerde muhtemelen Morpheus'un "Zion'a Sesleniş" -biyerde gaza getiriş- kıvamındaki konuşmasından alıntıdır. böle olabilir yani edit: Zion'u görünce ne biçim yamzışım yahu :D ama out of zion filan dio ya, ordan gaza geldim. [ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 21:58 tarihinde, Elbrech tarafından güncellenmiştir ]
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 jerusalem kudüs demek, zion da kudüs'ün etrafındaki tepelerden birinin adı İsa dirilince zion tepesine gelecek diye biliniyor hatta. Dini bir laf bu, incilden yada tevrattan olabilir. yüzüklerin efendisi ile uzaktan yakından alakası yok:) [ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 21:59 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ]
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Jerusalem de Kudüs tü sanırım... Ne alakaysa? (Eheheh söylenmiş zaten... Geç kaldım=)) [ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 21:59 tarihinde, ShadowFury tarafından güncellenmiştir ]
Elbrech Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 edit: çok geç kalmışım [ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 21:59 tarihinde, Elbrech tarafından güncellenmiştir ]
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 galiba Kingdom of Heaven'dan bir sahne veya bir filmin açılış,kapanış sahnelerinden biriydi çok iyi hatırlıyorum bunu edit : afedersiniz şarkı demiş okumadım maeuhae :D [ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 22:22 tarihinde, DarKRideR tarafından güncellenmiştir ]
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Dinler tarihi ile pek alakamız yoktur, Zion denince çoğunluğun aklına matriks gelir. Halbuki matrikste geçen şeylerin pek çoğu hristiyanlık ve yahudilik temellidir. Hatta islam tasavvufu ile ilgili olan kısımları olduğu da söylenir.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 evet tahmin ettiğim gibi incildenmiş http://72.14.203.104/search?q=cache:VOF-12vfUXQJ:bible.cc/micah/4-2.htm+Out+of+Zion+shall+come+forth+a+law+&hl=tr&gl=tr&ct=clnk&cd=2
Elbrech Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 @sg-1 süpermiş bilmiodum. ama hakkaten zion diyince.. demek ki okumak araştırmak lazım
aquila Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 incil direk. zion incilde zaten her gordugunuz ziona matrix demeyin, matrix incilden almis bi cok seyi...
Earenwen Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 ne bilim ya zion u görünce ben de direk atladım :) ama devamını okuyunca alakası olmadığını anladım. tahminde bulunan arkadaşlara teşekküler :)
Konn Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Zion, Rastafari akımında daha cok gecen bir tabir. Rastafari dedigimde bu Rasta sac modeli yapan insanların sadece model olsun diye degil bir inanç icin yapanları oluyor. [ Mesaj 28 Mart 2006, Salı - 06:43 tarihinde, Konn tarafından güncellenmiştir ]
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 disturbed un şarkılarını fazla kurcalamamak lazım boşver kalsın öyle
paspatur Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 said: Hayda yüzüklerin efendisi filan mı ? benimde aklıma direk Gandalf geldi iyi mi?
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 zion incilde geçen insanların son yaşama yeridir zaten. matrixte hrsitiyanlıkla bağlı bir film olduğu için zion orda da kullanılmıştır. ama gel gelelim insanlar zionu matrixten biliyolar sadece. ha gerçi bende matrixten sonra araştırıp ogrenmıştım o ayrı. bu konuyla ilgili bi olay gelmişti basıma aktarayım sizlere. bizim bi arkadaşla muhabbet ediyoruz.Zion hristiyanlıktan gelme falan diye.Oha lan ne alaka flaan diyo.Ziyaa falan diyp hesapta beni ezicekya arkadaşlar arasında.Alışılmadık bi ortam yaratmaya çalışıyo.Neyse iyi dedim gel internet cafeye gidicez.Akmerkezdeydik çıktık ordan beşiktaşa kaydık.cafeye gittik girdim googleye arattım gösterdim.çocuk sadece şöyle dedi." vay aq." :P
Rahan Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 zion yahudilikteki bir şey değil miydi ya, siyon diye geçiyo türkçe galiba hatta şu "siyonizm ve siyonist" lafları ordan geliyo diye biliorum
aquila Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Aket-Atum yazmis, kudus cevresindeki bi dagin adi. vaadedilen topraklar icinde kullanilan bi isimmis...
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 evet rahan yahudilikte de var aynı konu.Hatta bunun akabinde hrstiyanlıkta bu yuzden vaad edilen topraklar jerusalem falan onlarda kutsal topraklar diye kudusü binlerce yıldır almak isterler.Yoksa onlarında yahudilere bırakmak istedikleri falan yok.
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 Mesaj tarihi: Mart 28, 2006 said: "Zionism Tevrat'taki Zion'dan geliyor. Zion Kudüs'ü ve İsrail'i (land of İsrael) anlatan bir söz. Zionism ise Yahudilerin tarihsel mekanlarına özlemlerini anlatan bir ideoloji. Zionist düşüncenin özü İsrail Devleti'nin Kuruluşu Deklarasyonu'nda da var. Bu deklarasyonda İsrail'in Yahudilerin doğum yeri olduğu; ruhsal, dinsel, siyasi kimliklerini burada şekillendirdikleri; topraklarından sürgün edildikten sonra da geri dönme umutlarını hiç kaybetmedikleri anlatılmıştır. Yahudiler'le İsrail arasındaki bağ(İbrahim Kenan'a yerleştiğinde kurulan bağ) siyonizmin merkezinde yer alır. Yahudiler yüzyıllarca diaspora olarak yaşamışlardır Ama tarihi mekanlarıyla güçlü bağlarını sürdürmüşlerdir, Zion'a dönme özlemi çekmişlerdir. Zionizm Yahudilerle İsrail toprağı arasındaki tarihsel bağı ifade eder, ama anti-semitizm olmasaydı zionizm ulusal bir hareket olarak ortaya çıkmayabilirdi. Yahudilerin üzyıllar boyunca azınlık olarak yaşadıkları ülkelerde ayrımcılığa ve saldırılara uğramaları modern siyonizmin doğmasına neden olmuştur. Siyonist hareket Yahudi sorununu çözmeyi amaçlamıştır. Zulme uğrayan topraksız bir azınlığın sorununun çözümünü...Yahudilere yönelik saldırılar zionizm için güçlü bir kanıttır. Zionizm liberal milliyetçiliğin iki amacını gerçekleştirmeyi amaçlar: Özgürlük ve birleşme. Yahudiler baskıdan kurtulacaktır ve birleşeceklerdir. Bu, Yahudilerin kendi kaderlerini tayin haklarının(self-determinasyon) bir gereğidir. Zionism evrensel değerlere karşı çıkmaz. Her halkın kendi toprağında yaşama hakkını destekler. Zionismin kurucularının çoğu Filistin'in(İsrail toprağı) bir Arap nüfusunun olduğunu biliyordu. Ama bazıları Filistin'i halkı olmayan bir ülke olarak görüyordu. Çok azı Arapları zionismin gerçekleşterilmesine bir engel olarak düşünüyordu. Çünkü 19. yüzyıl sonunuda bir Arap milliyetçiliği yoktu. Filistin'in Arap nüfusu azdı ve apolitikti. Ayrıca ülkenin gelişmesinin hem Yahudilerin hem de Arapların yararına olacağını düşünüyorlardı. Dolayısıyla Arapların desteğini alacaklarını hesaba katmışlardı. Ama bu gerçekleşmedi. Aksine Yahudi varlığı militan Arap muhalefetiyle karşılaştı. Oysa Yahudiler tarihi ve ruhsal bağları, Araplarsa yüzyıllardır burada yaşadıkları için Filistin'i kendi ülkeleri olarak görüyorlardı... " İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın web sitesinden özetlenmiş. "Savaşlar sadece doğal kaynaklar için çıkar" diyenlere duyurulur. Siteden özet çıkaran arkadaş yazısını şöyle bitirmiş: said: Pekçok açıdan eleştirilebilir. Zionistlerin, Zion dedikleri bölgenin sonsuza kadar kendilerine ait olduğu düşüncesiyle hareket etmesi tabii ki eleştirilecektir. Onlar Filistin'e geldiklerinde orada Araplar yaşıyordu, Filistin Arapların ülkesiydi. Dolayısıyla Arapların topraklarını işgal ettiler. Arapların kendilerini destekleyeceğini sanıyorlarmış güya. Zulme uğrayan her azınlığın yüzyıllar önce yaşadığı toprakları "Burası ilahi bir güç tarafından bana vaat edildi" diye işgal etmesi meşru görülebilir mi? Ama uluslararası politikada meşruiyet değil, güç ön planda olduğu için ne desek boş!
Öne çıkan mesajlar