berdush Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Merhaba arkadaşlar.. İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümü olarak Türkiye genelinde bir anket yapıyoruz. Anketin amacı halkımızın eşcinselliğe bakışı ve eşcinselliğe karşı tutumlarının araştırılması. Alınan veriler bilgisayar ortamına girilecek ve 11. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi'nde [İzmir - Ege Universitesi] araştırma grubumuz tarafından sunulacaktır.. Anketi :http://www.geocities.com/nirv4/olcek.doc adresinden edinebilirsiniz arkadaşlar.. Doldurduğunuz anketleri [email protected] adresine gönderirseniz sevinirim.. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.. p.s. : Bölgesel bazda değerlendirilmesi için Anketin altına bulunduğunuz şehri yazmanız gerekmektedir. [ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 00:46 tarihinde, berdush tarafından güncellenmiştir ]
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Yardım edeyim dicem de anketin bulunduğu yer yok
aquila Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 demek ki turkiye escinsellige bakamiyo 0_o...
berdush Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Arkadaşlar Url de az once bi sorun olmuştu ama düzelttim.. Kolay gelsin hepinize..
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Doldurdum, yolladım. Hatta burada paylaşacağım... Erkek eşcinsellerin (geylerin) iğrenç olduğunu düşünüyorum - Hiç katılmıyorum Erkek eşcinselliği bir sapkınlıktır - Hiç katılmıyorum Erkek eşcinselliği erkeklerdeki cinselliğin doğal bir dışavurumudur.* - Hiç katılmıyorum İki erkek arasındaki seks apaçık yanlıştır - Tamamen katılıyorum Erkek eşcinselliği kınanmaması gereken sadece farklı bir yaşam tarzıdır. * - Tamamen katılıyorum Cevaplar, kadınlar için de aynı. Bir de alt kısma şunu iliştirdim: Eşcinsellik, duruma göre biyolojik sebeplerden de psikolojik sebeplerden de kaynaklanabilecek bir “seçim”den çok, “durum”dur. Doğal olmayan bir anormallik olmakla beraber, herhangi bir deformasyonu olan bir insana davranıldığı gibi bu insanlara da ellerinde olmayan bu durum yüzünden saygı gösterilmeli, toplum içinde kabul görmelidirler. Başta da belirttiğim gibi bu bir seçimden çok durum olduğu için, toplumda rahatça kendilerini ifade edebilmelerinin halkın geri kalanını kötü yönde etkileyeceğini pek sanmıyorum
Buzx Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 5 soru ile halkın bakış açısını analiz edebiliyosanız helal olsun valla :) Bide bu soruyu tam anlayamadım. "Erkek eşcinselliği erkeklerdeki cinselliğin doğal bir dışavurumudur."
Deniz Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 ben de yolladım.daha getır ben yaparım:)dusuncelerım; Escınsel ilişkiler, her ne kadar dogal karsılanmasa da gecmısten gunumuze gelen bır olgudur.yanı insanoglunun baslangıcında nasıl kadın erkek ılıskılerı vardıysa aynı kadın-kadın, erkek-erkek ılıskılerı de vardı.tek fark ureme yoktu.ama yıne de duygular; vardı. fakat su da bır gercektır ki, yenı yenı escınsellık kabul edılebılır bır hale geldı. sapkınlık kelımesınin escınsellık ıcın dogru bir tanım oldugunu dusunmuyorum.cunku insanı ılıskılere yonelten sebepler vardır.ornegın ınsanın yasadıgı cevre, aılesel faktorler kişisel secımlerın bır kaynagı olabılır.eger bır erkek annesı tarafından kız gıbı gıydırılıp, kız gıbı muamale goruyorsa ılerıde kızlara daha kendı arkadasıymıs gıbı davranması ve erkeklerden hoslanması dogal karsılanabılır bu yetısme sartları gozonune alınırsa.ama tabı bılıncsız toplumumuz, atgozluklerıyle olaya baktıkları ıcın normalın dısındakı hersey anormal olarak yargılayıp sosyal ceza uyguluyorlar.oysa gozluklerını cıkarsalar, belkı de utanacaklar! [ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 01:23 tarihinde, Deniz tarafından güncellenmiştir ]
Chasten Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Erkeklerin sapıkça ve iğrenç geliyor ama kızların öyle gelmiyo niye bende bilmiyorum, ama saygı duyarım :)
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Bizim okulda bir grup bildiri dağıtmıştı eşcinseller hakkında, "Alileri seven Ahmetler, Ayşeleri seven Fatmalar" diye başlıyordu, gerisini okuyamamıştım gülmekten, ne yaratıcı giriştir o öyle. O günden beri eşcinsellik deyince aklıma Bülent Ersoy ile beraber o yazı gelir, bu nedenle eşcinselliğe bakışım komedi düzeyinde kalmıştır.
Zephyros Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Aseksuel bir o kadarda depresiv biri olarak eşcinsellikten nefret ediyorum ama insanların özgur yasamasından yanayım ama aynı zamanda yeni yetişen genç beyinlerin bu tur sapkınlıklarla dolmaması gerektiğine inanıyorum lafın kısası eşcinsellik insanın kendine yakısanı giymesi gibi bişidir ister tanga giyer ister boxer ister slip biz karısamayız ama ayyuka cıktıgı zaman tü kaka deriz sadece... [spo]Aksam aksam daha kazık bi anket yokmuydu töbe töbe ya!1!1!!111!![/spo] [ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 02:54 tarihinde, Zephyros tarafından güncellenmiştir ]
KenshinHimura Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Yok Yok...Kişisel Tercih ...Cinsel Özgürlük Falan Bana Ters...Evet İğreniorum...
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Gaylik insanın kendine yakışanı giymesidir. bişey daha neden ingilizcede guy ile gay bu kadar birbirine yakın ?Demekki adamlar gay ile guy arasında pek fark olmadıgını anlatmaya çalışmışlar kendince.
perfi Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 birbirinden guzel yorumlarda bulundum , gonul isterdiki burada paylasayim ama kurallari cignememek lazim . eglenceli bi anketti daha varsa alabilirmiyim bu anketlerden ? @soulcube , guy sadece erkekler icin kullanilmiyor bu arada kiz erkek farketmiyor , adamlara b.k atma :) . [ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 09:12 tarihinde, perfi tarafından güncellenmiştir ]
khalad Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 said: Antimodes52 pati § 27 Mart 2006, Pazartesi - 00:57 demişki: Doldurdum, yolladım. Hatta burada paylaşacağım... Erkek eşcinsellerin (geylerin) iğrenç olduğunu düşünüyorum - Hiç katılmıyorum Erkek eşcinselliği bir sapkınlıktır - Hiç katılmıyorum Erkek eşcinselliği erkeklerdeki cinselliğin doğal bir dışavurumudur.* - Hiç katılmıyorum İki erkek arasındaki seks apaçık yanlıştır - Tamamen katılıyorum Erkek eşcinselliği kınanmaması gereken sadece farklı bir yaşam tarzıdır. * - Tamamen katılıyorum Erkek eşcinsellerin (geylerin) iğrenç olduğunu düşünüorum 'a hiç katılmıyorum demişsin yani iğrenç olmadığı kanısına varmışsın. Bence okurken dikkat edelim anketi :) Bende ilk başta bu tür cevapladım ama sonra dikkat edince öyle olmaması gerektiğini anladım :) kendi anketimi veriyim; [spo] Tutum Maddeleri Hiç katılmıyorum Katılmıyorum Kararsızım Katılıyorum Tamamen katılıyorum Erkek eşcinsellerin (geylerin) iğrenç olduğunu düşünüyorum. ( ) ( ) ( ) ( ) ( x ) Erkek eşcinselliği bir sapkınlıktır. ( ) ( ) ( ) ( ) ( x ) Erkek eşcinselliği erkeklerdeki cinselliğin doğal bir dışavurumudur.* ( x ) ( ) ( ) ( ) ( ) İki erkek arasındaki seks apaçık yanlıştır. ( ) ( ) ( ) ( ) ( x ) Erkek eşcinselliği kınanmaması gereken sadece farklı bir yaşam tarzıdır. * ( x ) ( ) ( ) ( ) ( ) Kadın eşcinsellerin (lezbiyenlerin) iğrenç olduğunu düşünüyorum. ( x ) ( ) ( ) ( ) ( ) Kadın eşcinselliği bir sapkınlıktır. ( ) ( ) ( ) ( ) ( x ) Kadın eşcinselliği kadınlardaki cinselliğin doğal bir dışavurumudur.* ( x ) ( ) ( ) ( ) ( ) İki kadın arasındaki seks apaçık yanlıştır. ( ) ( ) ( ) ( ) ( x ) Kadın eşcinselliği kınanmaması gereken sadece farklı bir yaşam tarzıdır.* ( x ) ( ) ( ) ( ) ( ) [/spo]
Elbrech Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 @khalad, belki de Antimode iğrenç olduğunu düşünmüyodur. O yüzden "iğrençtir" lafına "hiç katılmıyordur". yani herkes aynı düşüncede deil ki :D zaten altındakilere de katılmadığına göre doğru işaretlemiş antimode. [spo]TK: Tamamen katılıyorum HK: Hiç katılmıyorum K: Katılmıyorum Erkek eşcinsellerin (geylerin) iğrenç olduğunu düşünüyorum. (TK) Erkek eşcinselliği bir sapkınlıktır. (TK) Erkek eşcinselliği erkeklerdeki cinselliğin doğal bir dışavurumudur.*(HK) İki erkek arasındaki seks apaçık yanlıştır. (TK) Erkek eşcinselliği kınanmaması gereken sadece farklı bir yaşam tarzıdır. *(K) Kadın eşcinsellerin (lezbiyenlerin) iğrenç olduğunu düşünüyorum.(TK) Kadın eşcinselliği bir sapkınlıktır.(TK) Kadın eşcinselliği kadınlardaki cinselliğin doğal bir dışavurumudur.*(HK) İki kadın arasındaki seks apaçık yanlıştır. (TK) Kadın eşcinselliği kınanmaması gereken sadece farklı bir yaşam tarzıdır.*(K) Lütfen aşağıdaki boşluğa eşcinsellerle ilgili aklınıza gelen tanımları yazınız. Eşcinsellik: Hayatlarında, bir şekilde, bir sapkınlık olan insanların rahatsızlıklarını dışa vurum yöntemi. Bence eşcinsel kişiler. hormonal veya psikolojik, bişekilde hastadırlar. Hasta olduklarını kabul edip “bu normal bir seçimdir, niye bizi dışlıosunuz” demeyi bıraktıkları gün, tarafımca olumlu karşılanıcaklardır. “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” [/spo] Edit: bişeyi düzgün yapamadım be! Oldu galiba bu sefer. [ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 10:00 tarihinde, Elbrech tarafından güncellenmiştir ]
senko Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 herkes vermiş bizde verelim dimi... Erkek eşcinsellerin (geylerin) iğrenç olduğunu düşünüyorum. (tamamen katılıyorum) Erkek eşcinselliği bir sapkınlıktır.(tamamen katılıyorum) Erkek eşcinselliği erkeklerdeki cinselliğin doğal bir dışavurumudur. (hiç katılmıyorum) İki erkek arasındaki seks apaçık yanlıştır. (tamamen katılıyorum) Erkek eşcinselliği kınanmaması gereken sadece farklı bir yaşam tarzıdır. (hiç katılmıyorum) Kadın eşcinsellerin (lezbiyenlerin) iğrenç olduğunu düşünüyorum. (katılıyorum) Kadın eşcinselliği bir sapkınlıktır. (tamamen katılıyorum) Kadın eşcinselliği kadınlardaki cinselliğin doğal bir dışavurumudur. (hiç katılmıyorum) İki kadın arasındaki seks apaçık yanlıştır. (tamamen katılıyorum) Kadın eşcinselliği kınanmaması gereken sadece farklı bir yaşam tarzıdır. (hiç katılmıyorum). ---------------------------------- eşcinselliğin tamamen sapkınlık olarak düşünüyorum. Müslümanlık dinince de sapkınlık olarak görülüyor zaten eşcinsellik. (diğer dinlerin eşcinselliğe bakışlarınında olumlu olduğunu sanmıyorum). o yüzden tercihlerinden dolayı saygıda duymuyorum onlara.
calimero Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Erkek eşcinsellerin (geylerin) iğrenç olduğunu düşünüyorum. (hiç katılmıyorum) Erkek eşcinselliği bir sapkınlıktır.(hiç katılmıyorum) Erkek eşcinselliği erkeklerdeki cinselliğin doğal bir dışavurumudur. (ben bu soruyu anlayamadım, bence biraz eksik) İki erkek arasındaki seks apaçık yanlıştır. (hiç katılmıyorum) Erkek eşcinselliği kınanmaması gereken sadece farklı bir yaşam tarzıdır. (tamamen katılyorum) Kadın eşcinsellerin (lezbiyenlerin) iğrenç olduğunu düşünüyorum. (hiç katılmıyorum) Kadın eşcinselliği bir sapkınlıktır. (hiç katılmıyorum) Kadın eşcinselliği kadınlardaki cinselliğin doğal bir dışavurumudur. (üstteki cevap) İki kadın arasındaki seks apaçık yanlıştır. (hiç katılmıyorum) Kadın eşcinselliği kınanmaması gereken sadece farklı bir yaşam tarzıdır. (tamamen katılıyorum) aşalım artık bazı şeyleri. başkalarına birşeyler dayatacağımıza kendimizi düzeltmeye çalışalım. LÜTFEN!!!
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Erkek eşcinsellerin (geylerin) iğrenç olduğunu düşünüyorum. (tamamen katılıyorum) Erkek eşcinselliği bir sapkınlıktır.(tamamen katılıyorum) Erkek eşcinselliği erkeklerdeki cinselliğin doğal bir dışavurumudur. (hiç katılmıyorum) İki erkek arasındaki seks apaçık yanlıştır. (tamamen katılıyorum) Erkek eşcinselliği kınanmaması gereken sadece farklı bir yaşam tarzıdır. (katiliyorum, kendi hayatlari kimse karisamaz/kinayamaz) Kadın eşcinsellerin (lezbiyenlerin) iğrenç olduğunu düşünüyorum. (katilmiyorum) Kadın eşcinselliği bir sapkınlıktır. (katilmiyorum) Kadın eşcinselliği kadınlardaki cinselliğin doğal bir dışavurumudur. (katiliyorum) İki kadın arasındaki seks apaçık yanlıştır. (kesinlikle katilmiyorum) Kadın eşcinselliği kınanmaması gereken sadece farklı bir yaşam tarzıdır. (kesinlikle katiliyorum).
Angelotti Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Kızlar öpüşünce nie bakın bakın biz öpüştük oluyo ? Onu açıklayın bana.
Öne çıkan mesajlar