Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

şimdiki çocuklar ve bizim çocukluğumuz

calimero

Öne çıkan mesajlar

selamlar öncelikle. geçtimiz günlerde amcamın oğluyla bir tartışmaya girdik. bizim çocukluğumuz mu daha iyiydi şimdiki çocukların yaşadığı çocukluk mu daha iyi diye. yani soru bunlar tartışma değil ama anladınız ne demek istediğimi. pati eşrafina da bir sorayım fikirleri bir göreym dedim. siz yazın ben de yazacağım görüşlerimi.
Sosyal ağlarda paylaş

çok farklıydı.. biz çocukken.hatta bizden biraz onceki donemde cocuklar annelerine babalarına karşı gelmezdi pek. ama şimdi çocukların dili pabuç kadar. kurdukları cümleleri duyunca bakakalıyosun falan.. tv den cok cabuk kapıyolar her turlu naneyi.
Sosyal ağlarda paylaş

siz kaç yasindasiniz ama , yasa göre degisir.. bir de kaç yas arasi çocukluga giriyor. bence 8-15 yas arasi cocukluk.

benim cocukugumda ise ( 82-89 yillari) simdiki gibi internet olayi yoktu birkere.. chatmis, msn imis...
su an cocuklar sanal dünyanin icindeler.. en büyük fark bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla çocukluumun, şimdiki çocukların çocukluundan çok daha farklı olduunun farkındayım ama hangisi daha iyi onu bilemem.
Bizim zamanımızda Euro 96 falan olurdu, çok pahalı olmamasına rağmen, dergiyi doldurabilmek için yapıştırma almaya korkardık. Böle dergilerden birinde Portekiz oyuncularının yapıştırmaları parlardı ve nadiren çıkardı falan. Hem bizim zamanımızda şimdiki kadar yaygın diildi bilgisayar; ya amiga, ya commmodore alır ya da gazetelerin verdii "aterilerle" oynardık.
Şimdi türlü türlü kart oyunları çıkmış ve fiyatları da az buz diil. Üstelik bilgisayar o kadar yaygın ki insan gözlerine inanamıyo.

Bi de geçmişten hatırladıım bi şey var ve ne kadar doğru bilmiyom ama; sanki o zamanlar güneş daha bi parlak, gölgeler daha bi koyu ve serindi. Aklımda bi görüntü kalmış, sürekli gözümün önüne geliyo ama artık hiç göremiyom öle görüntüler...
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kuzenimin yaşındayken bayramlarda şeker çalardım, şimdi kuzenim para çalıyor ki Knight Online oynasın.

Nesil değişiyor.

Ben onun yaşındayken babamın telini çalar kız arkadaşıma mesaj atardım, onun kameralı telefonu faturalı hattı var `irfan abi al msj yolla` diyor.

Yazık..
Sosyal ağlarda paylaş

aslında ben bu başlığı sabah başka bir foruma yazdığım yazıdan sonra açtım. acaba başkaları nasıl düşünüyor diye merak ettim. orada yazdıklarım şunlardı:

bir zamanlar bizler ufakt1k hem boy, hem ak1l olarak. gidip top oynard1k mesela. once tip-top yapard1k adam secerdik. maç baslayinca bazen kaleci bazen oyuncu olurduk, bazen ikisi de. "kaleci oyuncu yok olm" derlerdi bize, "hadi lan ordan bi kisi fazlas1n1z" derdik biz de yuzsuz yuzsuz. sonra gol atard1k ama tas ustu diye say1lmazd1, kavga ç1kard1. "iyi olm hamam parasi olsun, penalti kullanin" denilince kavga yat1s1r penalt1 gol olursa da "hahaaa koyduk mu, allah hakk1m1z1 gosterdi." denilirdi. sonra meselâ top pipimize gelirdi bazen, once yerde k1vran1r, sonra kolumuz bir arkadas omzunda isemeye goturulurduk. mac biterdi kavga sahada kal1r, uluag gazozlar1m1z1 beraberce içerdik. bizim atari lerimiz vard1 bir de. kasetlerimiz vard1 içinde (sozde) onyuzbinmilyon tane oyun olan. tsubasa vard1 misal oyun, onunla japoncay1 çozmustuk. nike isareti gibi suttu sonra boyle ustunde iki nokta olan past1 falan. "bu ne hep evde atarinin basinda d1yt d1yt, beynim zonklad1" derdi annemiz sifreyi al1r f1rlard1k sokaga cebimizde misketler s1ng1r s1ng1r. miskette bas a suland1g1m1z için 1ska gecer, utulunce de "utup utup kacmak yok oolllmm" diye yaygaray1 kopar1rd1k. yani bizim tasolar1m1z, borudan at1lan fiseklerimiz, misketlerimiz, artis kartlar1m1z, kartopu savaslar1m1z, thundercatlerimiz, transformerlar1m1z, tsubashalar1m1z, mahalle maclar1m1z herseyden onemlisi cocukluk arkadaslar1m1z vard1. simdik cocuklarin nesi var, gta vice cityleri, tak1ld1klar1 forumlar1,siber alem aradasl1klar1, msn asklar1 var. benim onlara bir onerim var asl1nda. ben onlara tum accountlar1m1, ve de istedikleri tum bilgisayar oyunlar1n1 vereyim, onlar da bana çocukluklar1n1 versinler, ne yaz1k ki ziyan oluyor çunku hayatlar1n1n en guzel zaman1...

not: türkçe karakter probleminden dolayı ı lar 1 şeklinde yazılmıştır...
Sosyal ağlarda paylaş

Batman in yapiştirma kitabida vardi babam her akşam gelirken 3 5 tane getirirdi :) Ben 87 liyim memnunum valla geçirdiğim çocukluktan. Ilkokul 1 e giderken evde bilgisayar oldugunu hatirliorum ama pek alakam yoktu o zamanlar paso futbol, saklambaç, yakartop felen oynardim bahçede ama futbolu kötü oynardim hep topum var diye oynatirlardi beni :)

[ Mesaj 25 Mart 2006, Cumartesi - 19:44 tarihinde, Teddy tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
@Ani ; Yahu çocuğun parası varsa alır 1.5 milyarlık telefon, sanane ne işine yarayacak?

Bahsi gecen cocuk kuzenim, 13 ya$inda bi cocuk kendini gaspcilardan ne kadar korur bilemiyorum.

@Saeros ; Fatura sadece oyun, melodi ve erotik resimlerden ibaret olunca gereksiz oluyo
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...