Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni bir sayi sistemi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hmm çok ii. ama yapmayın etmeyin 50 yıl sonra tüm sülaleniz elden gidebilir aynı benim ve 10 milyon öğrencinin şu an şu dersleri icad edenlere yaptığımız gibi. aman diyim.
Mesaj tarihi:
rakamlarım değişmesi matematik için çok bi anlam ifade etmez gibi geliyor bana. ha arap karakterini kullanmışın ha latin aynı matematik. değişik hoş bir şey yine de.
Mesaj tarihi:
matematik değiştirilmiyor zaten, farklı karakterler kullanarak işlem yapmayı kolaylaştırıyorlar.

bu arada bu sistemde 2+3=3 etmiyor, yine bildigimiz rakamlar ediyor. matematik aynı matematik sonuçta dendigi uzere. o tabloda çarpım tablosu yanlış anlaşılma olmasın diye belirteyim dedim.

[ Mesaj 26 Mart 2006, Pazar - 15:05 tarihinde, elvyn tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
reality
on the 20.01.2001 the nation organon officially announced the adoption of the octomatics numbersystem as the main national numbersystem.

nation organon için;
http://www.ambulo.de/u_entry.htm

ve eklemişler;
said:
feedback

of cause we know, that this is never going to happen ;-).
(or let's say maybe not as long as we are alive...). the octomatics
project is just a fun example to show, what could be done with simple visual concepts and some fresh thinking. but habbit is a strong force...and we are deeply rooted in our decimal number system...

kısacası manyak çok şu güzel dünyamızda :D
  • Yeni Oluştur...