LastTouch Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 ya bugun arkadaslarla bi muhabbet dondu..canlının yaradılısında ne var? die ..yani ilk once ne vardı..ve nası olustu..herseyın en bası nedir?.. yani ilk basta tek hucrelı bı canlı vardı da o gelişip farklılasarak dier canlılar soraqda biz mi olustuk..(bilimsel bir teoridir)yada o ilk canlı nasıl olustu... sızın goruslerınızi merk ettim?? (biz bi kanıya varamadık bu arada ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 şimdi senin annenle baban karar verir sonra ............ aşamaları en son bakarsın aaa dünyadasıns Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LastTouch Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 ciddi ol be kardesim 2 dkka.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Ya dindeki gibi sap gibi dünya'ya indik(hakeret amaçlı değil yazdığım. Olduğumuz gibi indik işte). Ya da evrim ,daha çok kesin kanıtlar olmasada, yapacağını yaptı. Ben bu işin üzerinde çok düşünmedim doğrusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 düşünülmüşü var bunun ya, playback yapalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 ben şöyle düşünüorm yüzmilyonlarca yolu var ama sonuç? burdayız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LastTouch Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 hadi ya varmıydı topic.arama yaptım bişe cıkmadı..cok ozur o zaman...... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 insan beyninin düşünemeyeceği bi olay diyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LastTouch Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 baska bı bılım adamıda once sadece gazlar vardı sonra gaz bulutundan dolayı dunya olustu ..daha sonra yıne gazlar bıleşip bag yaparak canlıyı olusturdu demişş.... peki ama o gaz nasıl olustu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 hah buldum. http://forum.paticik.com/konu.php?id=175176 yani yanlış anlaşılmasın, "kardeşim açıldı bu daha önce yeaa" tadında bir ayar verme gibi değil de, "burda da açılmışı var, oraya da bakın, ne güzel, ne mis" gibisinden bir anlam yüklemek istedim olayıma. ne güzel, ne mis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elbrech Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 o gazın nası oluituğunu bulduğun gün tanrıyı ya ispatlarsın ya da çürütürsün. bunu da yapamayacağına göre bu tartışmaya gerek yok arkadaşım. hep sonuçsuz kalır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Bu konu daha önce acılmıştı. Şu başlığa yazdıgım bir yazıyı alıntılıyorum: "En basa hayatin nasil basladigina donersek bilim bunada uygun senaryolar(yani hipotezler) uretmis;mesela Dunya'da hayatin olmadigi zamanlar ozon tabakasida yoktu,bu gunesten gelen yuksek enerjili isinlarin Dunya yuzeyine rahatca ulasmasini sagliyordu... Iste bu yuksek enerjili isinlar,denizlerde zaten onceden var olan ana meraryelden basit yapıli,canliligin ilk olusumlarinin meydana gelmesini sagladi:RNA. Ne kadar ilginizi cekiyor bilemem ama astronomide uzak yildizlardan,nebulalardan gelen isik elektromanyetik spektrumdan gecirilerek yapilan incelemelerde, incelenen gok cisminda basit hidrokarbon yapilari bulunmus. Aminoasitlerin yada RNA'nin hidrokarbonlardan daha kompleks ve olusmasi daha zor yapida olmadiklarinida biliyoruz acikcasi." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LastTouch Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 madem ozaon tabakası yok o ilkel canlı nası olusuyo...cunku yıllardır uzaya gonderilen butun ilkel canlıların atmosferden cıkarken oldugunu cıkanların sa uzaydakı yuksek enerjili ısıklardan,oldugu solenıyo..madem ozaon tabakası yoktu nası yasadı bu ılkel canlı..?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Çünkü bu oluşum denizin içinde oluştu ve bu yüksek enerjili ışınların zararlı etkileri yumuşatıldı(başka türlü bir sözcük seçemedim biraz salakca oldu :P ) Ozon tabakası,suyun içinde fotosentez yapan bitkiler tarafından dünyaya ilk kez oksijen salınmasıyla beraber oluşmaya başladı. Ayrıca uzaya cıkan canlılar kendilerini koruyan uzay aracına rağmen zararlı ışınlardan mı,yoksa belli bir zaman sonra yiğeceğin ve hava nın bitmesinden mi ölodü dersin? [ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 17:53 tarihinde, hikmetozsahin tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 17:54 tarihinde, hikmetozsahin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LastTouch Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 vaay bu guzeldi yaa..gayetde mantıklı bi acıklama olmus....eyvallah hikmet...:D bide bu nedir..yani bi teori fln mı kım demiş bunlarıı yoksam bılınen seyler mı..... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 canlının oluşması soruluyorsa, bir çok teori var. ister yaradılış olsun, ister gaz bulutunun patlaması olsun, ister bir karadelikten fırlamış olsun. fakat evrenin oluşması dersek algılayışımızın ötesinde olduğunu düşünüyorum. sonsuzluk, yokluk gibi kavramlar hala çözemediğimiz şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 bilinen bir teori lasttouch.. ben ilk olarak tübitak'ın bir kitabında okumuştum. daha doğrusu tübitak yayınlarından çıkan, bir türk profesörün kitabında. fizikle ilgili bi kitaptı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LastTouch Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 iyi oldu bu ya..eyvallah teskr ettim herkese beyler...30 dkka ıcınde topıc amacına ulastı ...pati yardımı dielim :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Utterable Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Bence biz o kadar karmaşıkız bir yaratığız ki, insan beyni bunu düşünemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Nebula teorisi,big-bang teorisi vs. gibi bir sürü teori var dünyanın başlangıcına dair...Hadi geçtik bunları dünya oluştu ilk başta yaşam tek hücreliydi ve suda idi...Canlıların karaya geçişi (ki ilk eğrelti otu,kara yosunu) gibi ilkel bitkilerle oldu,ardından su da yaşam gelişmeye polimer yani çoklu hücre yapılı deniz anası,hidra,sünger gibi canlılarla devam eder... Maymundan geldik işte dağılın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pediculus Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 maymundan geldik.yavaş yavaş yine maymunluğa doğru gidiyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Takdir-i İlahi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 bu konuya antimodes52 ve benzerleri girdikçe konu öyle bi uzarki seyrine doyulmaz.ki mesajlarına gülüyorum onların.çok düşünüp tanrının varlığını kabullenmeyen insanlar . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Maymundan gelmedik yaa öyle diyince -bazıları- yanlış anlıyo, bişiyi çürüttüklerini sanarak "ekiekieki ozaman niye maymunlar vaaağr" şeklinde saçmalıyolar İnsanla maymunun atası aynı. Yani bu ata evrimleşirken bir kısmı alet kullanımına daha meyilli, daha kürksüz bi halde evrimleşiyo insan oluyo, sonra bildiğimiz modern insana doğru evrimleşmeye başlıyo, diğerleri de maymun olarak farklı değişimler geçiriyo işte kuyruk filan kalıyo öyle bişiyler oluyo o yönde gelişiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 benim tanrı konusunda en merak ettiğim şey, tanrı insanı niye yarattı? çok mu canı sıkılıyor acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar