Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İtü Fizik Mühendisliği

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu bölüm hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmı?
Normal fizik bölümüne göre farkları neler?
Mezun olunca iş olanakları,çalışma alanları..
Hocaları,eğitim kalitesi,laborotuvarları vs...

şimiden teşekkürler...
Mesaj tarihi:
Fizik ile ilgili iş bulman zor olabilir. Satış mühendisi olabilirsin. Benim mezun olan arkadaşlar çeşitli alakasız işlerde çalışıyorlar. O yüzden geleceğin meslekleri nedir diye düşünüp onlara yakın bölümler seçmek lazım.
Mesaj tarihi:
Nasılsa yakında savaş çıkacak. Sen yaz ve bir an önce bitir bence. Bir kaç sene işsiz kalırsın belki ama sonrasında alırlar kesin.

: p

Fizik mühendisliği mühendislik ünvanından dolayı bölüme göre çok daha avantajlı. Ders içeriklerini kabaca yazarsan farkları söyleyebilirim.
Mesaj tarihi:
"Ya Fizikçi olunur yada Fizikçi olunur" bunu bölümün girişine asıcam yakında.Mühendisle bir Fizikçinin bakış açıları çok farklıdır beyler,ben bu Fizik Mühendisliği olayından hoşlanmıyorum sadece sonunda Mühendis var diye hem müh hemde fizikçi olucam diye birşey yok.Gerçi bana kalsa millete yan dal bile yaptırmam ya :P Sözün kısası ya fizikçi olmaya çalışın yada başka birşey :)
Mesaj tarihi:
1/bölüm mevcudu :)

Bilim adamı olucaksan çanta taşıma skillerine ağırlık vermen lazım. Biraz da yalakalık yapabilirsen, iyi bir bilim adamı olursun.
Şaka tabi ama biraz gerçek payı var..
Mesaj tarihi:
itüde okuyorum. birkaç arkadaşım var fizik mühendisliğinde. Bölümün ilk senesinde Fiziğe giriş dersi var. Mit'de profesorluk yapmis Nihat Berker veriyor. 30 kişi almıştı 2002 senesinde. 3 kişi geçti dersi. ( Giriş dersi bu =P )
Mesaj tarihi:
fizik değil fizik mühendisliği zor.
fiziğe giren adam bilim insanıdır zaten girerken ne yaptığını biliyorsa fazla zorluk çekmeden mezun olur akademisyen mi olur ne olursa artık.
  • 2 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
bizim dersanedeki müthiş fizikçi fizik müh. mezunu. adam anlatıyo işte, üniden çıkarken bilim adamı olucaz diyoduk, dayımız yoktu olamadık dedi.

aklında bulunsun diye diyim dedim bende hocanın dediğini =/
Mesaj tarihi:
itüye gelmeyin diyenlere kocaman bir dil çıkartıyorum. gelin itüye itü iyidir, hoştur. çok seviyorum hatta okulumu bitirmemek için elimden geleni yapıyorum sevgimden =)

fizik mühendisliğinde okuyanlar gerçekten ikiye ayrılıyo isteyerek gelenler ve puan burayı tuttu yazıym diyenler; 1. grup çok rahat okuyor. 2. grup yine ikiye ayrılıyo, ders çalışmayı sevenler (inekler de bu kategoride) ve gezmeyi daha çok sevenler. 2.1. grupta olanlar genelde geçiş yapıp kendini kurtarıyo, 2.2. grupta olanlar da ömrünü çürütüyo.

Sen hangi kategoriye girdiğine karar ver ondan sonra seçimini yap =)

Edit : Neyse konu baya eskiymiş şimdi konunun sahibi girmiştir bi yerlere tabi :P Yeni geleceklere etkisi olur belki.
Mesaj tarihi:
sırf mühendislik yazıyor diye itünün manyak hocaları çekilmez. amacın mühendis olmaksa başka bölümleri yaz puanın yetiyorsa. fizik okuycam diyorsan boğaziçi, bilkent odtü falan

edit: arkadaş çoktan girmiştir herhalde ama girmeyi düşünenlere nasihat olsun sdf
  • Yeni Oluştur...