Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Adem-Havva vs. Darwin

bejawe

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaslar biri din bir digeride bilim
Acikcasi Adem ve Havva eger ilk insanlar ise cocuklarinin cocuklari kesinlike ayni gene sahip olduklari icin ozurlu olmasi lazim (hos su ana bakilinca gercekten fiziksel olarak degilde beyinsel olarak ozurlu insanlar war ornk:George W. Bush bu birazcik ademe inandirior)
oteki yandan ise Darwin isimli denyonun boyle bi teori atip kafami bulandirmasi eger insanlar maymundan geliorsa maymun nasil gelior eger enerji bakteri mikrobiyolojik bazi olaylardan geliorsa cevre kosullari ilede maymun insan olduysa neden hala daha maymunlar war veya neden ilk basta cevre ortamina gore insanlar olmadi enteresan ama erkek beyninin penis uzerinde fazla bi hakimiyet olmamasi(ic gudusellige girer) insanin icinden acaba hayvandanmi boyle olduk diyip koltuk altini koklamasina oteki yandan
eger gercekten Adem ve Havva zart diye geldiyse dunyaya Allah dedigimiz guc tarafindanda cocuklari kimisinin saglikli kimisinin sagliksiz olmasida olanakli
-kafam karisti abi
-benimde.
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanlar maymundan geliyor demiyor Darwin. Niye kimseye anlatamıyorum? Diyor ki, maymun ile insanın atası aynıdır. Aynı tarih öncesi canlıdan milyar yıl önce insan ve maymun evrimleşmiş, iki farklı cins (species) oluşturmuş ve kendi yollarına devam etmiş. Şu anda hala maymun ve insan kendi yollarında evrimleşmeye, çevre koşullarına adapte olmaktadır. Bu sadece insan ve maymun olayı değil, mesela dünyada 1000 tane farklı cins köpek/kurt var ama ataları aynı. Milyonlarca yıl önce farklı şekillerde evrimleşmeye başladıkları için... Pfff ne zor evrimi anlatmak.
Sosyal ağlarda paylaş

vayy bee üzerinde yüzlerce bilimadamının çalıştığı, hakkında uzun uzun tartışılan, araştırılan ve artık dünya çapında okullarda okutulan 100 küsur yıllık teori bi anda çöktü be laraken. tebrik ederim.

siz istemiyosunuz diye dünyanın işleyişi değişecek değildir. defalarca tartıştık bu forumda, ve sonuçta çok da gereksiz bir tartışmaydı. alanlar farklı, darwin'in adem ve havvayla ne işi olur ki? evrim teorisini tartışabiliriz, ama dini işin içine katmadan. bilim çünkü bu. argümanlarınızı kutsal kitaplara dayandırmaya kalkarsanız bilim olmaktan çıkar.
Sosyal ağlarda paylaş

"bilimde tesadüfe yer yoktur" diyen evrimciler, iş yaradılışa gelince herşey tesadüf deyiveriyorlar.

Bilimle az-çok alakalı herkes bilir ki deneysel ortamda tekrarlanamayan hiçbir şeyin bilimsel değeri yoktur.

Evrim teorisine destek veren bilim adamlarımızı labaratuarda yeni bir yaşam formatı yaratmaya davet ediyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

bilimin öyle veya böyle demesi sizi niye geriyor onu anlamıyorum ki?
hiç bi bilim adamının ademle havvaya kafayı taktığını, çürütmeye çalılştığını, çürüttüm alın bakın diye kitap yazdığını gördünüz mü?

[ Mesaj 14 Mart 2006, Salı - 09:49 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

sen 2 şeyide yanlış biliyorsun.

adem ile havva dersek, onlar akraba değil. hikayeye göre ikiside alakasız. ayrıca akraba olsalar bile ilk insanlar oldukları için genetik bir bozukluk yaşayamazlar.

darvine gelince, maymundun birden insan oldun demiyor adam. ilk varolan tek hücreli bi canlı. zamanla bu değişime uğruyor işte 2 hücre 5 hücre derken balık oluyor, yunus oluyor su üstünde nefes alabilen bişeye dönüşüp karaya çıkıyor. orda işte ne biliyim timsah oluyor omurgası değişiyor bi ton çeşite dönüşüyor. bu dönüştüğü çeşitlerden biride maymun. insanlarda omurga-beyin vs. bi ton özellik olarak maymunlara benzediği için insanların oluşum süresinde maymunlarında olduğunu savunuyor. ki bu bi çok eski insan buluntusuylada destekleniyor. eskiden 2 çeşit insan varmış mesela yok olan cins daha kambur kolları uzun falan filan.
Sosyal ağlarda paylaş

1.adem ve havva'nın genetik şifrelerinin aynı oldugunu nereden cıkardın,aynı olsa bile çocuklarının %100 özürlü olacagı anlamına gelmez
2.Darwin'in yaptıgı sadece teoriden ileriye gidememiştir herkesin kabul edeceği anlamınada gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

canlıların ilk yaratıldıkları gibi kaldığı ve hiç evrim geçirmedikleri doğru değildir
ancak darwin de ilk yaratılış yada ilk insan hakkında bir şey söylememiştir, nede ondan sonrakiler. Sadece canlıların çevre koşullarına göre zamanla bir birlerinden ayrıldıklarını ve farklı özellikler kazandıklarını gözlemlemiştir.
evet doğru, deneyle kanıtlanmadığı için teori olmaktan öteye gidememiştir.
ama doğru tarafları da vardır
Sosyal ağlarda paylaş

newton yerçekimi kanunu denen şey de teoriydi, einsteinın'ın genel görelilik mi özel görelilik mi ne öyle bir teorisi onun yerini aldı. ya da onun açıklayamadıklarını mı açıkladı deniyo nedir öyle bişiler.

[ Mesaj 14 Mart 2006, Salı - 11:00 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

olay elmanın düşüp düşmemesi değil, neden/nasıl düştüğü.
neden/nasıl düştüğünü newton farklı einstein farklı açıklıyor, olay o. sonuçta ikisi de teori. hatta newton fiziği atom altı parçacıklarda geçerli değilmiş. orayı açıklamak için quantum fiziğini kullanıolarmışmış. (hatırlamıyorum şimdi fizik dersine pek girmediydim.)
ademle havva da olsa evrim de olsa ikisi beraber de olsa tümden başka bişi de olsa biz yine burdayız zaten.

[ Mesaj 14 Mart 2006, Salı - 11:19 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

evrim, deney alanında nasıl kanıtlanabilirki? bi türün bilmem kaç milyon neslinin mesela sağ kolunu kesersen. işte 1.000.000 nesil gibi çok fazla zaman sonra o kolla ilgili bir değişim olabileceği gibi bişey sonuçta teori. kuşu alıp suya atınca pat diye balık olmuyor yani. radyasyon gibi şeylerin etkisinde kalıp kalıcı hale gelen gen değişimleri oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

darwin teorisi hakkinda bilgisi olmadan konusan insanlarin da hastasiyim gercekten. o sacma sapan dedigin sey gecen yüzyilin belki de en büyük teorisi. sanki teori maymunlar insan oldu diyor da, gelmis neden o zaman maymun yok diyorsun burada.

adem-havva sacmaligina inanacak insanin da bu yüzyilda nasil yasiyor oldugunu gercekten anlamiyorum. inanc güzel birseydir ama insanin gerceklere ve bilime de gözünü bu kadar kapamamasi gerek diye düsünüyorum.

darwin teorisine sacmalik diyorlar, yok insan nasil maymunla ayni atadan gelirmis. en azindan canak cömlekle ayni atadan geldigimizi savunmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...