musazorlu07 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Vatan Sana Canım Feda.. [ Mesaj 18 Mart 2006, Cumartesi - 20:24 tarihinde, musazorlu07 tarafından güncellenmiştir ]
kath Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Olaylara tek taraflı bakıp , tek bacagı olmayan bir insanın da havuz-deniz gibi aktivitelerden faydalanabiliceğini bile kafasında irdeleyememiş bir moronun duygu sömürüsü dolu yazısı.. Bu ülkeyi iç savaşa götürenler utansın.. ' İnsan ' öldürenler utansın..
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 kath, ülkeden de vatandan da insanlıktan da bahsetme istersen şu yazdığın mesajdan sonra. Ağzına yakışmıyor o kelimeler.
Lancelion Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 ilk paragrafına birazdan gelecek tepkiler fazlasıyla yeterli olacaktır,o nedenle birşey söylemeye gerek yok.Ama ikinci dediğine katılıyorum..
Theghosthand Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Adi adama bak 18 Martta açıkça bir gaziye hakaret ediyor.Eskiden senin gibi şerefsizler en azından 18 martta susardı bu ne cesaret yazıklar olsun senin gibi insana.İnsan bile diyemiyorum sana.
Kalitzburg Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Kath, Umarım seninde en kısa zamanda bir uzvun koparda o uzvunun ne kadar onemli oldugunu anlarsın.Hatta senin gibilerin butun uzuvlarına lanet olsun.Senin o bilgisayarın basında yazı yazıp nescafeni icebilmen bitarafını rahat ettirebilmen icin kolunu bacagını feda eden insanlara bari bu gun saygı duy.Iste o yazıdaki hainler,serefsizler. . .
Leopar Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 tabii canım,altı üstü bi bacağını kaybetmiş yani nedir ki bi bacak. basbaya duygu sömürüsü yapmış işte (!)...peki birden fazla uzvunu kaybedenler ne olucak? askeri hastanelerin terapi bölümünde yatan; gözünü, elini-kolunu kaybeden gencecik insanlar nolucak kath? onlarda havuzdan-denizden yararlanıcaklarmı? peki ya hepsini bi arada kaybedenler (şehitler) ne olucak? onlarda denize girecekmi? zeki mürende bizi görecekmi kath? kath?!?! (okuyucuya not: yazar, bu kısımdan sonra böyle bir mesajın terörden böylesine çekmiş bir ülkede, üstelikte 18 mart gibi bir günde atılması gerçeğine dayanamayarak delirmiştir.kendisine acil şifalar diliyoruz.)
trapt Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Kath; Şu sanal ortamda sinirlerimi bozmayı başaran tek insansın biliyo musun? Normal bi anda karşımda bunu diyen bi adam çıksaydı napardım bilemiyorum..ama şunu bilki o toz pembe hayatında bi asalak gibi yaşayarak bunları anlaman zaten mümkün değil..ama anlatırlar elbet..Senin gibi angutları neden bu ülkede barındırıyolar merak ediyorum
BoaCh Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 @kath insan öldüren utansın diosunda....senin gibisini öldürmekte utanılcak bşi yok adam yerine konulcak biri diiilsin çünkü....sen ne utanmaz ahlaksız bi herifsin lan....senin gibi şerefsizler yüzünden şehitlerimizin mezarlarında kemikleri sızlıyo....senin gbi şerefsizler bu ülkeyi iç savaşa götürüyo ztn...aptal herif senin hakaret etmeye ne hakkın war...yemin ediyorum karşımda olsan öldürürdüm seni sevaba girerdim......ban yicez aptalın teki yüzünden ya....adminlere söylüyorum böle mesajları nie silmiosunuz bunun gbi şerefsizlerde işte 1,5-2 ay önce düşünce özgürlüüü adı altında insanların dinine hakaret ettiler....al işte şehitlere vatana hakarete kadar ilerledi olay böle düşünce özgürlüüünün içine sıçim afedersiniz ama....ağzı olan konuşuo böle şeymi olur...şuana kadar nolursa olsun burda kimseye hakaret etmedim ama konu vatan ve şehitlerimiz gazilerimiz olunca ederim...@kath sna bi ton küfürde ederdim ama adam deilsin değmezsin bu yazıyı yazmayada değmezdin ama bi kere yazdık....dier arkadaşlarıda hassasiyetleri için kutluorm...banlanıcam büüük ihtimal kendinize iii bakın...(not: banlansam bile bu yazının silinmemesini rica ediyorum)
MeSh Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Şimdi ilk olarak yazılanlardan etkilendiğimi söylemeden geçmeyeyim. Ama; Biri demiş ki; "o zaman kimse kusura bakmasın, o adam hakkında pek de iyi düşünmüyorum bunu yazan adama ben gerizakalı derim bu forumlarda hiç hakaret etmedim ama şimdi zamanı geldi bunu yazan gerizakalının önde gidenidir......eğer sana komutan durmanı emrederse ikinci bir emre kadar ne pahasına olursa olsun haraket edilmeyeceğini anlamak için çok da zeki olmana gerek yok gerizekalı olma yeter... Burdan tanoreni kınıyorum .ilk sayfadaki yazılarından dolayı!" Şimdi, askeri olaylar falan okey, burda,şurda nöbet tut diyecek sende tutacaksın... Ama bana "denyo" bi üstüm gelipde "buzlu suda 5 saat nöbet tutacaksın." dese, ben kendisine kibarca ...ttr çekerim. Hiçbir güçte beni orada nöbette tutamaz..Çok isterse döver, askeri mahkemeye verir. Ama durmam orada. suyun içine artık sandık mı koyarım merdiven mi koyarim o şartla dururum yani. Sonuçta bütün subayların IQ'su 90+ dır diye bir kuralda yok. Adam salakmiş ki askere böyle bir emir vermiş, diğeride ondan aşaği deilmiş ki ayakları komple donana kadar ses çikarmamiş.. Ne oldu peki sonra? Adam ayaklarini kaybetti, ona emri veren üstü "kusura bakma baps.. olur böle. ehih" dedi. bitti gitti öyle mi? Oldu...
kath Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Herhangi bir konuya yapılan , herhangi bir yorumu kaldıramaycaksanız bana kalırsa 'forum' denilen kavramdan uzak durun.. ' Kürt' degilim olsam da açık açık söylerdim bunda çekinilicek bişi görmüyorum.. Beni zaten hiç ama hiç anlamamış olduğunuzu fark ettim.. Ben olayın 2. bi ağızdan bir başkası tarafından anlatıldığını tahmin ederek 'bacağı kopan bir insan yaşamasın mı ' demek istedim.. Her kim yazdıysa deyindiği detaylarda havuza , denize giremiycem demesini garipsedim hepsinden ötesi.. İnsanlar bana kalırsa hiç bir zmn yaşam sevincini kaybetmemeli.. Aksine ugruna bacağını kaybettiği yüce degerler onları daha da yüceltmeli ilerki yaşamlarında.. Şimdi iki lafımı yanlış anlayıp bacağın kopsun kafan çıksın diyen arkadaşların , doğudaki beyinleri yıkanmış vatan devlete düşman edilmiş insanlardan ne farkı var biri bana açıklayabilir mi? Her şeyden önce her düşünceye her harekete , bunlardan öte 'İnsana ' saygı duymayı öğrenin Umarım kendimi biraz daha ifade etmişimdir..
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 2. mesajınla ilki arasında dağlar kadar fark var... Kıvırmaya çalışmışsın. Ama olmamış, ilk mesajda öyle bir terbiyesizlik yapmışsın öyle bir mesaj atmışsın ki zaten kıvırman imkansız. Konuyu değiştirip hiç alakasız kürt meselesi bilmemne katmaya çalışmışsın ama yine olmamış. Söylediğin söz ortada. Ha, bu arada insana değer diyorsun ama ülkesi adına hayatından o kadar fedakarlık yapmış ve karşılığında yöneticilerce yapılan şeyleri gördükçe daha da kahrolmuş bir insanın feryadını "duygu sömürüsü yapan moron" diye nitelendirecek kadar insanlıktan çıkmış ve ne yaptığını bilmez birinin benim için insan olarak, yaşayan herhangi bir canlı olarak ya da fikir olarak hiçbir değeri yoktur kusra bakma.
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 bence sen kendini daha iyi ifade etmedin, yanmasin diye kazi cevirdin sadece
CusTodeM Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 cok guzel ve dokunaklı bir yazı sagol paylastıgı icin
Theghosthand Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Yorum değil hakaret etmişsin.Dolayısıyla yazında bir fikir yok gaziye karşı kin , düşmanlık ve hakaret var.Aklı başında kimse buna tepkisiz kalmaz.Bahanen için konuşuyorum mademki okuman düzgün değil kalkıpta yorum yapma.Sonra rengini belli edipte insana sagı,yüce değer bunlar demek bi anlam ifade etmiyor.
Zeytin Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Yazı çok güzel. Ama sadece spesifik olayların üzerine gaza gelmek bir işe yaramıyor malesef.
karareis Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 said: Şimdi, askeri olaylar falan okey, burda,şurda nöbet tut diyecek sende tutacaksın... Ama bana "denyo" bi üstüm gelipde "buzlu suda 5 saat nöbet tutacaksın." dese, ben kendisine kibarca ...ttr çekerim. Hiçbir güçte beni orada nöbette tutamaz..Çok isterse döver, askeri mahkemeye verir. Ama durmam orada. suyun içine artık sandık mı koyarım merdiven mi koyarim o şartla dururum yani. Sonuçta bütün subayların IQ'su 90+ dır diye bir kuralda yok. Adam salakmiş ki askere böyle bir emir vermiş, diğeride ondan aşaği deilmiş ki ayakları komple donana kadar ses çikarmamiş.. Ne oldu peki sonra? Adam ayaklarini kaybetti, ona emri veren üstü "kusura bakma baps.. olur böle. ehih" dedi. bitti gitti öyle mi? Oldu... zaten komutanda durduk yere askere git ayagını su buzlu suya sok demis oda sokmus beklemis.bu ne bicim dusunce kardesim ordudasın askersin olumun pahısanada olsa vatanın icin komutanının emrine uyacaksık.cannakkelede olum emri alan askerlerinde iqsu geriydi dimi olume gozlerini kapayıp gittiler bitane senin gibi sivrizeka cıkmadı aralarından ben salak diilime olume gitmem dien ve bu vatan bole kurludu cumle kuramıyorum ama bazengercekten insanları delirtiyiosunuz
Way Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 dunya tarihi boyunca bir insanın toplulugu ulkesi aile si icin yaptıgı fedakarlık bu dunyada yapılabilecek en onurlu is olarak kabul edilmis ve su an da ediliyor..vatan icin olmek cok onurlu birseydir..tabutun ulkenin bayragıyla sarılır ki bu gercekten cok gurur verici bisi..ama bu zamanlarda bizi yonetenler yuzunden mi bilmiyorum gazi lere sehit ailelerine hic bir yardım yapılmıyo..x olimpiyatlarında madalya alan lara binlerce dolarlık evler arabalar vs ler verilirken bu ulke icin bacagını kaybedenlere kor olanlara sakat kalanlara hic bir odul verilmiyo..bu konudu da yazıyı yazan kisi gercekten cok haklı bi noktaya deginmis..insan onurlu bir sey yaptıgını dusunuyo ama karsılıgını alamıyo..askerler ulkenin var olabilmesi icin sakat kalıyor oluyor..sora bakıyolar ki ulkeleri onları yok sayıyo..gercekten uzucu bir durum.. bi de lutfen sole yorumlar yapmayın.. ulkem icin olurum..vatan senin icin canım feda olsun..inandırıcı olmaktan cok dalga gecer gibi bi yazı oluyo..o satırları yazarken sıcacık eviniz de kolanızı yudumladıgınızı su yazıyı yazıyım da x oyununda 1-2 lvl daha atlıyım dusuncelerinizi aklınızdan gecirirken.. bole bir dusunceyi aklınızdan gecirmeyi hak etmiyosunuz bence..
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 İnsanlar hakkında bilmeden konuşmamak lazım, kimin gerektiğinde nasıl tepki vereceğini ya da vermeyeceğini bilemezsin Way. Birinin şu anda bilgisayarının başında kola içiyor olması gerektiğinde ülkesi için fedakarlık yapmayacağı anlamına gelmez. [ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 17:38 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ]
Way Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 o zaman suna benziyo bu (aklıma gelen ilk ornek) yıllarca basket oynamıs bir basketcisin diyosun ki ben 50 tane 3luk atsam hepsi basket diyosun ama demekle kalıyosun..50 tane 3 luk atıp basket olmasıyla ben 50 tane 3 luk atsam hepsi basket olur demek arasında cok fark var.. boyle onur lu bir olay icin varsayımsal konusmak cok sacma.. herkes derki bi savas olsa alırım elime silahı savunurum ulkemi..ama savas olunca kafanı bacaklarının arasına alıp bi yerde saklanmayacagını nerden biliyosun?ben de diyorum savas olsa alırım silahı elime diye de savas olunca neler olacagını kimse bilemez..kısacası varsayımsal konusmayalım..
Way Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 2 tane gondermisim :/ [ Mesaj 19 Mart 2006, Pazar - 21:44 tarihinde, Way tarafından güncellenmiştir ]
Deedstyger Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 vatan.. sana.. canım.. feda. bu vatana bi bacağımızı veremedik ama.. ömrümüzden normal şartlarda 6 ayı için askerlik görevi yapacağımıza toplamda 2 yılımızı belli nedenlerle harcamak zorunda kaldık. oldu, vatan sağolsun, dedik, başka bişi demedik. merak etme vatan. bu topraklarda en az bi 10 milyon daha var; senin yolunda ceset olmayı.. duyguların en güzellerinden biri sayan.. ;(=
jksqe Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 çok dokundu bana bu yazı..elimden geldiiince herkese okutucam bu yazıyı..:(((
kath Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Anlamamkta ısrar eden arkdaşlara ; Yazıyı ikinci bir kişinin agzından anlatılıyormuş gibi algıladım diyorum biraz zorlayın kendinizi anlıycaksınız demek istediğimi.. Bacağını kaybeden bir insana neden duygu sömürüsü yapan moron diyeyim ? sadist miyim ben? Hem neden çevir kazı tarzı cümleler kullandınız hiç anlamadım , kazı çevirme ihtiyacı güdebilicek bi insan buraya benim gibi fikirlerini yazıcagına allah daglar taşlar vatan die gaze gelirdi burda haksız mıyım?
Öne çıkan mesajlar