Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

süper 1 yazı

only_devil

Öne çıkan mesajlar

Ortaokul öğrencisi kahramanımız, babasının omuzuna dokunur, sorar:
- Baba, okulda ders verdiler, "Politika nedir?", anlatmamız lazım. Nedir politika?
Baba oğlunun yaşına uygun 1 formül bulur:
- Bak yavrum, şimdi şu kelimeleri iyice aklında tut... Ben ücretli çalısıyorum, buna KAPİTALİZM diyoruz. Parayı nasıl harcayacağımıza annen karar veriyor, ona HÜKÜMET de. Hepimiz aslında senin için çabalıyoruz, sen HALK'sın. Bebek kardeşine bakan dadın, İSÇİ SINIFI. Kardeşini de GELECEK diye düşün. Şimdi bunlari böyle ezberle, yarın kahvaltıda sana politikayi anlatırım.
Oğlan bunları ezberler, aksam olur, herkes yatar. Gece bizimki, kardesi küçük bebeğin ağlamasıyla uyanır. Gider bebeğin odasına, bebek altını kirletmiş ağlamaktadır. Annesinin odasına girer, annesi derin 1 uyku çekmektedir, uyanmaz. Dadının odasına gider, 1 bakar ki, babası dadısıyla aynı yatakta, "Bebek ağlıyor" demesine hiç aldırış eden 1 halleri yok.
Bizimkisi gerisin geriye döner, yatar...
Ertesi sabah kahvaltıda babasına,
"Baba ben politika neymiş anladım" der. Babasi "Neymiş söyle bakalım" diye sorunca anlatır:
"KAPITALİZM, İSCİ SINIFINI beceriyor. Bu arada HÜKÜMET uyuyor. HALK kimsenin umurunda degil. Ve de GELECEK b.k içinde... "(!!!)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...