DoGMeaT Mesaj tarihi: Mart 21, 2006 Mesaj tarihi: Mart 21, 2006 ya o kadar komik şeyler deniyorki artık gercekten hangi birine cvp vereceğimi şaşırdım agrian,savaş değil,daha çok mücadele denebilir ona. nickimi türkçeye cevirdiin için saol,ben ceviremiyordum., "gasp yapmış , darp yapmış, silahlı soygun düzenlemiş, yasa dışı örgüt kurmuş, yasa dışı eyler planlamış , yasadışı eylemlere bilfiil iştirak etmiş." gasp yapmış?hadi araba oalyını gaspa saydık darp?kime neye? "silahlı soygun düzenlemiş:hayır düzenlememiş,bulunmuş. örgüt kurmuşluğu yoktur eylem planlamak? " renkli renkli,bolbol,ne güzel. fethiye erdal suçluydu,nasıl olmaz,karşılaştırman cok yersiz karakedi. bunu sende biliyorsnudur,benzer yonleri yok gibi,ayrıca fehriye erdalın yaptıkalrını türkiyeninn ilerlemesi içimmi yaptı acaba?tabiki hayır... "kardeş kanı akıtanlan" deniz gezmiş hakkında hiç birşey biliyormusun?sanmıyorum. "ataturkun bursa nutkuna istinaden birileri denizi ve arkadaslarini asilmasi gereken insanlar olarak gormus olamazlar mi ? " nalaka?anlıyamadım,açıklayabilrmisin? "neden ataturkun her soyledigi sizin icin gecerli sebepler ama digerleri!!! icin gecerli degil . " anlamadım?daha acık olsanda anlasam :/ anlamak istemediginiz nokta su : o gunlerde bu ulkenin gelecegi icin zarlar atildi ve bazilari kaybetti . nasıl yani,zarları kim attı :) eğer bu bir benzetmeyse çok başarısız bence.daha acık olursna anlarım belki. "beni geride kalanlar degil , gelecek ilgilendiriyor ". , işte bilinçli türk gençliği! muhahhahyt yapma etme,kendinede,milletinede,tarihinede. eğer bugün gelibolu yarım adasını baştan sona sürüp tarla haline getirip kazanç sağlamıorsak geçmişimizle ilgilendiğimz içindir dimi? bugün 19 mayısı,23 nisanı bayream ilan etmiş,kutluyorsak,geçmiş üstünde kafa patlatıyor,düşünüyor,analizler edip dersler cıkarıyorsak hatamı? düşünmek zor bişi olmamalı. "isin asli su basliga yazi yazan kimse bir bok bilmiyor . " haklısın bab,aydınlatsana bizi... bi kere,forum adabımızda bazı kelimerli kullanmak hoş karşılanmıyor,bu başlığa yazıyorsan,en azından bunu bilmelisin. 2.cisi ne hakkında bişi bilmiyoruz? mesela ben makarna yapmayı biliyorum dopmatesi hızlıca dilimlemeyi biliyorum demmekki bişilrden cakıyorum bişi yazmış olmak içni yazmayalım. yazdıımız şeyin bi anlamı olsun lütfen. bi katkmız olur çorbaya.
ad3m Mesaj tarihi: Mart 21, 2006 Mesaj tarihi: Mart 21, 2006 İnsan at gözlükleri ile baktığı zaman bir olaya kattiyen düşünce değiştirelemez. Terörist ise terörist, kahraman ise kahraman... İlgilendirmez onu iyisi kötüsü bildiğini söyler :) Bende bu yüzden siyaseti hiç sevmem.Ne sağ ne sol yaşasın ortacılık :P *Gergin havayı yumuşatmaya çalışır*
byzasz Mesaj tarihi: Mart 21, 2006 Mesaj tarihi: Mart 21, 2006 haketen artık kimse bişey yazmasın... yani ne alakası var artık bu yazılanların tarihle...
huun Mesaj tarihi: Mart 21, 2006 Mesaj tarihi: Mart 21, 2006 vazgectim . dogmeat haklisin deniz super bir adamdi gercek bir ataturkcu gercek bir vatan kahramaniydi . buyuk bir kayip bizler icin . eger yasasaydi eminim turkiye bugun oldugu yerde olmazdi . [ Mesaj 21 Mart 2006, Salı - 07:41 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Cafein Mesaj tarihi: Mart 21, 2006 Mesaj tarihi: Mart 21, 2006 Beyler bayanlar, tarih bölümünün patileri, Konunun artık tatsızlaştığına ve topuzun kantarının kaçma alametleri gösterdiğine inanmaktayım. Moderatör olsaydım gerekli arkadaşlardan özür dileyip gerekenleri de uyardıktan sonra bu konuyu kilitlemek zorunluluğunu hissedecektim. Tarih bölümünde biraz siyasal tartışmalara izin veriliyor diye (tamam içinde ideoloji de barındırır tarih eyvallah diye) bunun cılkını çıkartmanız, tarih bölümünün kapatılmasına kadar varacak yönetimsel tepkilere neden olabilir. Tartışmaya yalın kılıç girişip sözlerinizi keskinleştirmeden önce buna dikkat etmek gerekir. Ayrıca inanıyorum ki siyaset tartışmanın yeri tarafların birbirini görmediği bir sanal ortam değildir. Oturulup düzgün bir toplantıda taraflar fikir alış-verişinde bulunursa bir şeyler ortaya çıkabilir. Yoksa ancak itişir kakışır ve sadece yazılı kelimeler duygularımızı tam ifade edemediği için yanlış anlaşır dururuz. Bunları gözönüne alarak lütfen daha çok uzatmayalım. Saygılarımla,
Pirvan Mesaj tarihi: Mart 21, 2006 Mesaj tarihi: Mart 21, 2006 said: of ya memleket cidden garip insanlarla dolu. yahu kardeşim, adam zamanında gasp yapmış , darp yapmış, silahlı soygun düzenlemiş, yasa dışı örgüt kurmuş, yasa dışı eyler planlamış , yasadışı eylemlere bilfiil iştirak etmiş. sonunda da hak ettiği gibi asılmış. bundan daha dogal ne var? teröristler asılırlar. yoksa size göre fethiye erdal 'da mı suçlu degil? zira fethiye erdal'da sabancıyı tabanca ile katlederken, + kendince haklı görüşleri vardı. + kendi inandığı yolda kendi dogrularında hareket ediyor idi. + kendine göre türkiyeyi kurtarıyor idi... teröristin adı fethiye, örgütü DHKCP olunca asılması gerekiyorda, adı Deniz olunca methedilmesi mi gerekiyor? terörist teröristtir. asılması gerekir. yasadışı eylemler, zor kullanarak yapılan eylemler, hele ki silaha davranarak kardeş kanı akıtanlar eylemler insanlık suçudur, terörizmdir. buna özenmek veya bunu uygulamış kişileri büyük adam oldugunu düşünmekde aptallıktır. Deniz Gezmiş sisteme karşı çıktı doğrudur. Sen de diyelim ki bu sömürü sistemine aşıksın. Ve yakalandı diyelim. Adına da terörist dediler. Buraya kadar güzel gidiyor. Deniz Gezmiş bir terörist olarak çıkarıldı mahkemeye. O devletin ve sistemin anayasası 2. madde: "Türkiye cumhuriyeti demokratik, laik bir hukuk devletidir." "Bütün vatandaşlar kanun önünde eşittir." Gibi hükümler koyuyor önümüze. Bunu öğrendiğimiz zaman ilkokul 3teydik. "terörist teröristtir. asılması gerekir." Fakat sen böyle diyerek ilkokulu okumamış olduğun konusunda bir izlenim uyandırdın bende. Hadi yaftaladık Deniz'leri terörist olarak, her terörist asılmalı mı? Hukuk ancak faşist ülkelerde ya da şeriat görülen ülkelerde bu şekilde değerlendirilebilir. Deniz Gezmiş'i mahkemeye çıkardığın zaman suçlarını bir bir yazar inceler, tanıkları dinler bunları alt alta toplarsın. Fethiye diyerek ismini dahi bilmediğin bir terörist ile Deniz Gezmiş durumunu karşılaştırıyorsun. Gerçek adı Fehriye Erdal olan bu kadın teröristtir, doğru. Fakat işte cehalet, açıklamamam lazım yani bilmiyorum neden yapıyorum bunu ama açıklayayım. Fehriye Erdal Türkiye'ye iade edilirse bugün idam edilmeyecektir çünkü idam hükümlüsü değildir. Müebbet de yemeyecektir, 20 yıla yakın bir hapis cezası var bildiğim kadarıyla. Terörist asılır mı konusuna geri dönelim. Bugün Türkiye'de cezaevinde ıslah olan binlerce terörist var. O gün de vardı. Bu sadece Türkiye'de değil. Bazı Türk(!) gençlerinin uğruna canlarını verdikleri ABD var ya, orada 11 Eylül saldırısının planlayıcısı olan adam yakalandı, şu anda hapiste yatıyor.(Suçu 300den fazla kişinin ölümüne sebep olmak, yüzlercesinin yaralanmasına neden olmak) Dünyada onbinlerce kimse terörist olmaktan hüküm giyip cezaevinde yatıyor. Demek ki neymiş? Terörist asılmıyormuş. Cezaevi diye bir kurum var, binlerce kolluk kuvveti bu cezaevlerinde çalışıp maaşlarını neden alıyor, her terörist asılıyorsa? Daha da ötesinde, ölüm cezası günümüzde yok. Geri gelelim Deniz Gezmiş konusuna. Deniz Gezmiş günümüzde radikal solcu birçok grup tarafından çok da sevilmez doğruyu söylemek gerekirse. Sebebi Kemalist bir lider olması. İşlediği suçların tümü göz önüne alınırsa 8-10 yıl civarı bir hapis cezasıyla cezalandırılmalı ve çıkmalıydı. (Üst düzey bir hukukçu anlatmıştı. Ağır tahrik ve anarşi ortamından dolayı hafifletilmiş sebepler var, 15 yıl civarı olan toplam cezası 8-10 yıla indirilmeli diye.) Denizlerin idam kararını veren hakim komşumuzdu. Adam kararı verdikten sonra uzun süre ağlamış. Ondan önce de birçok devlet büyüğümüzün, ABD'li diplomatların vs kendisini arayıp "telkin ve önerilerde" bulunduğunu biliyorum. Milli Demokratik Mücadele olarak bilinen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yaptığı eylemleri destekleme ya da karşı olma kavramını olayın tamamen dışında bıraktım. Deniz Gezmiş derken diğer dava arkadaşları Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan'ı da hatırlamak gerekir derim. [ Mesaj 21 Mart 2006, Salı - 19:06 tarihinde, Pirvan tarafından güncellenmiştir ]
AthleT Mesaj tarihi: Mart 21, 2006 Mesaj tarihi: Mart 21, 2006 Amcasının oğlu da bizim bakkal.! "Asılmasaydı iyice anarşik olurdu pezo" diyo =) Şaka bir yana iyice gerildi ortam. Ben milliyetçiyim, hemde en böğründen. Ama isterim ki her tartıştığım karşıt görüş `Pirvan` gibi olsa. Veya davası için savaşan herkes Deniz, Yusuf ve Hüseyin kadar cesur olsa. Deniz Gezmiş hemşerim olur.! Milliyetçi olmama rağmen gururla söylerim bunu. O davası uğruna dimdik o ipi geçiriyorsa boynuna yuhalamak veya "ohh bastııkkk" demektir şerefsizlik!. @Pirvan ; Yanılmıyorsam dava sebebi `Marksist, Leninist düşünceye göre devleti bölmeyi amaçlamak, amaç uğruna örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak` Yanılıyor olabilirim.
TambourineMan Mesaj tarihi: Mart 21, 2006 Mesaj tarihi: Mart 21, 2006 Deniz Gezmiş şişirilmiş bir olaydır asılmasıyla birlikte kahraman olmuştur, (Che örneği gibi). odtü'ye Amerikan büyükelçisi geldiğinde işletme bölümünü basan zibidiler acaba neden Rus Büyükelçisi geldiğinde aynı tepkiyi koymaz. Belki de cevabı Kanal D'de yayınlanan Genç Bakış adlı programda çıkıp "ulu önder Stalin " diyen zihniyeti anlamakla bulabiliriz . Mc Donald'sa taş atıp kapattıran zihniyeti odtü çarşı Pizza Hut'ta promosyon pizza yerken görünce ne kadar tutarsız olduklarını görmekde ayrı bir absürtlük, yada bundan bilmem kaç sene önce odtü teknokent kurulurken "burası amerikan kapitalist zihniyete hizmet edecek yürüyün yoldaşlar" diyip taşlayan daha sonrada ordaki şirketlere girip türk askeri sanayisine proje hazırlayan öğrencilerdenmi bahsetsek...Solculuğun S'sinden anlamayan Das Kapital'i bile okumamış,milyonlarca insanı soykırımdan geçiren Stalini kahraman zanneden yurdum öğrencisiyle tartışma yapmak bile bir noktadan sonra zaman kaybı oluyor. Değilmi Hoccam....
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mart 22, 2006 Mesaj tarihi: Mart 22, 2006 arkadaşlar,Cafein bir riacada bulumuş bence haklıda TambourineMan,genelleme yapmak hoş bişi değil. ayrıca che'nin yaptıklarını başka bir topicte konusabilirz,idam edilen ve kahraman olan herkes idam deildiğinden kahraman olmak zorunda değil.
Pirvan Mesaj tarihi: Mart 22, 2006 Mesaj tarihi: Mart 22, 2006 said: Athlet: @Pirvan ; Yanılmıyorsam dava sebebi `Marksist, Leninist düşünceye göre devleti bölmeyi amaçlamak, amaç uğruna örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak` Doğrudur. Hüküm giydiği suç devleti yıkıp rejimi değiştirmeye teşekkül oluşturmak ve vatana ihanet. İşte burada yorum giriyor devreye, bu kadar insanın Denizlerin iyi niyetli oluşunu anlatmaya çalışan görüşlerinin sebebi bu yani. Pkk'lı bölücü, kürt milliyetçisi, onlarca insanı öldürmüş, evsiz bırakmış yüzlerce terörist 5-10 yıl ceza alıyor, hapishanelerde ağa gibi yaşıyorlar, Deniz Gezmiş maceracı ve idealist biçimde çıktığı yolda kimseyi öldürmemiş, insaflı bir Türk genci idam ediliyor. Sebebi, elindeki silahı ABD değil Türk köylüsü veriyor. Üyesi olduğu örgütün New Yorkta, Berlinde , Kopenhagda, Londrada temsilcilikleri yok, Roj Tv vb. yayın organları yok, emperyalistlerden torpilli değiller, halkı öldürmeye ve korkutmaya değil bilinçlendirmeye çalışıyorlar. Yani, baktılar adam halk lideri olmaya aday, bir de işbirlikçilerinden biri değil, yani kendi besledikleri bir adam değil, idam ettirdiler. Benim görüşüm bu yöndedir. Giden artık geri gelmiyor elbette, fakat Türk halkının bunları öğrenmesi gerekiyor çünkü içine sürüklendiği bataklıktan, 21 yüzyıl'ın Sevr'inden ancak tam bağımsızlıkçı, anti-emperyalist bir toplum bilinciyle çıkılabilir. İleri görüşlü olmak böyle birşeydir, bundan 35 yıl önce Deniz Gezmiş ölmeden önce kardeş olun birbirinize sarılıp emperyalizmi atın derken birşeyleri görmüş de söylemiş ekseriyetle muhtemel.
TambourineMan Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 Mesaj tarihi: Mart 23, 2006 Para için olmasın :) ama yandaşları bunu Robinhood tarzı olayada benzetebilir tabi.
wanderer Mesaj tarihi: Mart 25, 2006 Mesaj tarihi: Mart 25, 2006 ek: yazinin icindeki "ilkokul okumadin mi" kisimlarini gereksiz buldugumu belirteyim. tartistigimiz konu deniz gezmis, birbirimizin egitim seviyesi degil. ama 8-10 yil hapis olayinda sonuna kadar hakli.
Öne çıkan mesajlar